اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایرانی جماعت، چاق است!


یک متخصص تغذیه گفت: ۱/۱ میلیارد نفر در جهان دچار اضافه وزن و چاق هستند که ۲۵ میلیون نفر از آن‌ها را ایرانیان تشکیل می‌دهند.

تابناک: یک متخصص تغذیه گفت: ۱/۱ میلیارد نفر در جهان دچار اضافه وزن و چاق هستند که ۲۵ میلیون نفر از آن‌ها را ایرانیان تشکیل می‌دهند.

محسن تقی‌زاده با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد افراد بالای ۲۰ سال و ۶۰ درصد از افراد بالای ۳۰ سال در ایران دچار افزایش وزن و چاقی هستند، افزود: همچنین ۱۲ تا ۱۸ درصد از نوجوانان ایرانی اضافه وزن دارند که مستعد چاق شدن در آینده هستند.
 
وی در گفت‌وگو با وب‌دا افزود: زندگی ماشینی در شهر‌ها باعث شده است که اکثر شهرنشین‌ها خوردن غذا در رستوران‌ها و نیز خوردن غذاهای پرکالری و چرب مانند فست فود‌ها را به عنوان تفریح در برنامه زندگی خود قرار دهند و به دلیل کمبود وقت و بی‌حوصلگی ناشی از سختی کار، تفریحات با فعالیت زیاد بدنی را کنار بگذارند.
 
این متخصص تغذیه با بیان اینکه کمبود وقت برای پختن غذا نیز به تدریح باعث تغییر عادات غذایی مردم کشور شده است، اذعان داشت: مصرف غذاهای نیمه آماده و آماده، انواع سوسیس، کالباس و فست فود‌ها، انواع سس‌های چرب و مواد خوراکی سیر کننده و پر کالری بیش از پیش بین خانوادهای ایرانی رواج یافته است و می‌توان گفت الگوی غذایی مردم ایران تا حدود زیادی تغییر کرده است.
 
وی افزود: متأسفانه مصرف لبنیات، سبزی‌ها و میوه‌ها که نقش مهمی در کنترل وزن و رساندن مواد لازم به بدن را ایفا می‌کنند از سبد تغذیه خانواده‌ها کنار گذاشته شده است.
 
به گفته وی، رواج بازیهای کم تحرک به ویژه بازیهای کامپیوتری بین گروه سنی کودک، نوجوان و حتی جوانان و کنار گذاشتن بازیهای پرتحرک و تفریحهای جمعی باعث افزایش چاقی در این گروه سنی شده است و این روند همچنان رو به افزایش است.
 
تقی‌زاده یادآور شد: انجام فعالیت‌‏های بدنی و ورزش از مهم‌ترین عوامل تسهیل کننده کاهش وزن در افراد چاق است و مهم‌ترین نقش را در پیشگیری از افزایش وزن افراد و بهبود وضعیت چربی‌‏های خون دارد.


ویدیو مرتبط :
ایرانی جماعت!!!!!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند درصد ایرانی‌ها چاق هستند؟



اخبار,اخبار اجتماعی,درمان چاقی


اخبار اجتماعی-  60درصد ایرانی‌ها چاق هستند

طبق تحقیقات صورت گرفته تا سال 88 مهم‌ترین بیماری‌های کشنده در کشور، بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی، فشار خون، دیابت، حوادث جاده‌ای و سرطان‌ها است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین ۳۰ درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.

به گزارش فارس از اهواز، رضا ملک‌زاده ظهر امروز در نشست با روسا و معاونان پژوهشی دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی در محل دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: دولت یازدهم تحول نظام سلامت را به شکل جدی در برنامه‌های خود قرار داده است.
 
وی با اشاره به اینکه سلامت مهم‌ترین شاخص‌ تعیین‌کننده پیشرفته بودن یک کشور است خاطرنشان کرد: تمام تلاش دولت تحقق نظام سلامت هدفمند و بر اساس واقعیت جامعه است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه یکی از اهداف طرح تحول نظام سلامت را کاهش پرداخت از جیب مردم برای درمان و پرداخت از طریق بیمه‌ها عنوان کرد و افزود: تحقق عینی سلامت نیازمند اتخاذ تصمیمات صحیح و بر اساس داده‌های پژوهشی است.
 
وی افزود: یکی از ضرورت‌های تغییر در نظام سلامت، تغییر سیاست‌ها بر مبنای نیاز‌ها و اولویت‌هاست.
 
وی همچنین اضافه کرد: بر اساس اطلاعاتی که از مطالعه‌ای مربوط به ایران در سال تحقیقات صورت گرفته در سال 89 بیش از 351 هزار و 814 مورد مرگ در کشور اتفاق افتاده که مهم‌ترین عامل آن ناشی از حوادث جاده‌ای بود.
 
وی ادامه داد: این تحقیق نشان می‌دهد که کنترل بخشی از سلامت جامعه، بیرون از وزارت بهداشت است.
 
ملک‌زاده افزود: رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تولید خودروهای سالم و مناسب، مناسب بودن زیرساخت‌های جاده‌ای کشور می‌تواند در این زمینه از وقوع مرگ و صدمات ناشی از حوادث جاده‌ای پیشگیری کند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته تا سال 88 مهم‌ترین بیماری‌های کشنده در کشور، بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی، فشار خون، دیابت، حوادث جاده‌ای و سرطان‌ها است.
 
وی در ادامه از افزایش امید به زندگی در 22 سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه جدی این وزارتخانه افزایش امید به زندگی به میزان80 سال است.
 
ملک‌زاده با اشاره به تنوع بیماری در کشور اظهار کرد: بیش از 80 درصد بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین حوادث جاده‌ای و 50 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.
 
وی همچنین به اپیدمی اضافه وزن و چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: 65 درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین 30 درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جایگاه پژوهش در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اعتبارات اختصاص یافته به بخش پژوهش کشور در سال جاری 2 هزار و 300 میلیارد تومان است که از این میزان 38 درصد معادل 800 میلیارد تومان سهم وزارت علوم و 13 درصد معادل حدود 300 میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت است.
 
وی تصریح کرد: اختصاص این حجم اعتبار به بخش پژوهش وزارت بهداشت در حالی است که 40 درصد تولید علم کشور را وزارت بهداشت انجام می‌دهد.
 
ملک‌زاده در ادامه از راه‌ا‌ندازی و احیای مرکز ملی علوم پزشکی برای حمایت از تحقیقات و محققان با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان، اجرای برنامه ثبت ملی بیماری‌ها برای حداقل 20 بیماری خبر داد و اضافه کرد: انجام مطالعات کوهورت کشوری در 10 دانشگاه کشور از جمله علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اختصاص بودجه سالانه 2 میلیارد تومانی، راه‌اندازی 10 آزمایشگاه تحقیقاتی، توسعه و حمایت از نیروی انسانی، تدوین و راه‌اندازی دوره پزشک محقق و تربیت متخصصانی که در تحقیقات بالینی خوب فعالیت کنند از برنامه‌های وزارت بهداشت است

اخبار اجتماعی - فارس