اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایرانیان جای روانپزشک، پیش فالگیر می‌روند!


رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های روانی در جامعه ناشناخته هستند گفت: هنوز هم تعداد زیادی از مردم برای برطرف کردن بیماری‌های روانی به جای مراجعه به روان پزشک، دست به دامان همیوپاتی، طب سنتی، فالگیر و دعا نویس می‌شوند.

خبرگزاری آنا: رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های روانی در جامعه ناشناخته هستند گفت: هنوز هم تعداد زیادی از مردم برای برطرف کردن بیماری‌های روانی به جای مراجعه به روان پزشک، دست به دامان همیوپاتی، طب سنتی، فالگیر و دعا نویس می‌شوند.

دکتر احمد جلیلی با ابراز تاسف از ناشناخته بودن بیماری‌های روانی نزد عموم مردم، پزشکان و حتی سیاست گذاران و تصمیم گیران جامعه گفت: هنوز هم تعداد زیادی از مردم برای برطرف کردن بیماری‌های روانی به جای مراجعه به روان پزشک، دست به دامان همیوپاتی، طب سنتی، فالگیر، دعا نویس و... می‌شوند؛ این درحالیست که ادامه این روند علاوه بر گسترش خرافات در جامعه، سبب مزمن شدن بیماری‌های روانی به دلیل مراجعه نکردن به روانپزشک می‌شود.

بسیاری از بیماری‌های روانی در جامعه ناشناخته هستند

وی افزود: با وجود اطلاع رسانی‌های انجام شده، طی سال‌های اخیر در زمینه معرفی بیماری‌های روانی، هنوز این بیماری‌ها شامل اضطراب، افسردگی، وسواس، اختلالات دو قطبی و اسکیزوفرنی که 25 درصد افراد جامعه به آن مبتلا هستند در جامعه ناشناخته‌اند که لزوم همکاری رسانه‌ها به ویژه رادیو و تلویزیون برای معرفی این بیماری‌ها ضروری است.

ترس از انگ بیماری عامل اصلی امتناع بیماران از مراجعه به روانپزشک

جلیلی با اشاره به اینکه اکثر بیماری‌های روانی با علایم گمراه کننده در اندام‌ها همچون درد در ناحیه قفسه سینه، احساس تنگی نفس، عوارض گوارشی، اسکلتی، سردرد، درد و علامت در هر یک از اعضای بدن بروز یافته، سیمای بالینی بیماری‌های جسمانی را تقلید می‌کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه نه تنها بیماران به دلیل آگاهی نداشتن از منشا این دردها و ناراحتی‌ها که اغلب منشا روانی دارند به پزشکان غیر روانپزشک مراجعه می‌کنند که اغلب پزشکان هم پس از انجام معاینات بالینی، انواع آزمایش‌های پاراکلینیکی و دیگر روش‌های تشخیصی عنوان می‌کنند که بیمار مشکلی ندارد و از آنجا که بیمار هنوز احساس درد دارد با بی‌اعتمادی نسبت به پزشک نزد پزشک دیگری می‌رود.

به گفته وی، حتی در مواردی که پزشک به بیمار می‌گوید، می‌بایست، نزد روانپزشک برود، اکثر بیماران از ترس «انگ» این بیماری نمی‌پذیرند و تنها اقلیتی از این افراد حاضر می‌شوند به روانپزشک مراجعه کنند.

سلامت روان در جامعه مورد غفلت قرار گرفته است

جلیلی ادامه داد: به دلیل آنکه توجه به موضوع سلامت روان سال‌ها در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است و از طرف دیگر با توجه به اینکه ارتقای سلامت روان از عهده یک وزارتخانه مانند وزارت بهداشت یا یک سازمان مانند بهزیستی به تنهایی خارج است و این مساله مسئولیتی ملی است، محور «پنجمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه» ، «سلامت روان و رسالت همگانی» نام گذاری شده است.

دو اصل فراموش شده در حوزه سلامت روان

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران تصریح کرد: بزرگ‌ترین غفلت‌ها در حوزه سلامت روان در کشور، نخست نداشتن شناخت صحیح از بیماری‌های روانی و دوم بی توجهی به «روانپزشکی جامعه نگر» است.

وی گفت: در نظام فعلی سلامت، روانپزشکان در مطب و مراکز درمانی به درمان بیماران می‌پردازند، اما در روانپزشکی جامعه نگر، روانپزشک و تیم همراه وی با مراجعه به جامعه و خانه‌های مردم به شناسایی بیماران روانی و درمان آنان می‌پردازند.

جلیلی یادآور شد: پزشکی جامعه نگر روشی است که سال‌ها در کشورهای پیشرفته دنیا آزموده شده و نتایج مثبتی در زمینه ارتقای سلامت روان در جامعه به همراه داشته است. این روش هر چند در سال‌های 1350-1351 خورشیدی در بیمارستان روزبه تهران بکار گرفته شد، اما در همان سال ها پی گیری اجرای آن رها شد و اخیرا اقداماتی برای احیای آن به کار گرفته شده است.

بستر مناسب برای اجرای «روانپزشکی جامعه‌نگر» در کشور فراهم نیست

وی با اشاره به اینکه روانشناسی جامعه نگر نیازمند شبکه درمانی و ساختار مناسب در نظام درمانی است که متاسفانه شرایط آن هنوز در کشور فراهم نیست، افزود: هر چند عملی سازی این طرح نیازمند بودجه و امکانات است که هنوز بستر آن در کشور چندان فراهم نیست، اما اقداماتی در این زمینه از سوی دپارتمان روانپزشکی دانشگاه تهران، انستیتو روانپزشکی تهران ، دانشگاه علوم بهزیستی و انجمن علمی روانپزشکان ایران در حال انجام است.


ویدیو مرتبط :
عجیب ترین اعتقادات ایرانیان..از جنگیر،فالگیر تادعا نویس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس جمهور ۳۱ شهریور عازم نیویورک می‌شود/ایرانیان مقیم نیورک به دیدار روحانی می‌روند



سفر روحانی به نیویورک

برای شرکت در شصت و ششمین اجلاس مجمع عومی سازمان ملل متحد
رئیس جمهور ۳۱ شهریور عازم نیویورک می‌شود/ایرانیان مقیم نیورک به دیدار روحانی می‌روند

حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران برای شرکت در شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۳۱ شهریور ماه راهی مقر این سازمان در شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران برای شرکت در شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد 31 شهریور ماه راهی مقر این سازمان در شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا خواهد شد.

این اولین سفر روحانی در کسوت ریاست جمهوری به ایالات متحده برای حضور در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد محسوب می‌شود.

حضور در افتتاحیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در روز صبح سه شنبه (2 مهرماه) آغاز می‌شود، اولین برنامه روحانی در نیویورک خواهد بود و پس از آن در دو نوبت روسا و مقامات بلند پایه کشورها سخنرانی خواهند کرد.

مطابق برنامه از پیش تعیین شده روحانی در بامداد سوم مهرماه و در جمع سران کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به سخنرانی خواهد پرداخت.

همچنین روحانی در روز اجلاس خلع سلاح اتمی که در روز چهارم مهرماه برگزار خواهد شد، به عنوان رییس جنبش غیر متعدها سخنرانی خواهد کرد.

قرار است روحانی در جمع وزاری خارجه عضو جنبش عدم تعهد نیز سخنرانی داشته باشد.

برنامه‌های جنبی دیگری در حاشیه سفر روحانی به سازمان ملل متحد پیش بینی شده است که می توان به دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا و همچنین ملاقات دو جانبه با سران کشورهای حاضر در اجلاس اشاره کرد.

سفر روحانی به ایالات متحده آمریکا نزدیک به 6 روز به طول خواهد انجامید و وی پنجم مهرماه به تهران باز خواهد گشت.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد رکن اصلی، جهانی و مشورتی سازمان ملل متحد است. کلیه کشورهای عضو در این مجمع شرکت دارند و هر عضو سازمان ملل متحد در مجمع دارای یک حق رای است.

مجمع عمومی به طور منظم دوره‌های اجلاسیه سالیانه خود را از سپتامبر تا دسامبر یا ژانویه تشکیل می‌دهد.

193 کشور در سازمان ملل عضویت دارند که قرار است در این نشست روسای جمهور و وزیران خارجه و سایر مقامات این کشورها حضور یابند و دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات مختلف بین‌المللی مطرح می‌کنند.

در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ایران در هر هفت سال در سطح ریاست جمهوری دراین نشست شرکت کرد./فارس