اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران؛ بهشت اسباب‌بازی‌های خارجی!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ایران؛ بهشت اسباب‌بازی‌های خارجی!

در کشورهایی مانند ایران که شهروندان و مسوولان آن مدام به پیشینه و سابقه آن می‌نازند، تولید محصولات فرهنگی نیز باید در اولویت قرار داشته باشد. با این وجود شاهد آن هستیم که بازار اسباب‌بازی کشور که امروزه از مهمترین محصولات فرهنگی در همه جای دنیا به شمار می‌رود، در بست در خدمت خارجی‌ها قرار گرفته است.

ایسنا:  براساس آخرین بررسی‌های انجام شده، در حال حاضر از کل مصرف اسباب‌بازی در کشور سهم تولید داخل تنها بین دو تا سه درصد بوده و مابقی مصرف از طریق واردات تامین می‌شود. با این وصف معلوم است که ایران با توجه به فراوانی جمعیت خردسال و نوجوان در آن بازاری بسیار داغ برای تولید‌کنندگان و تجار عرصه اسباب‌بازی محسوب می‌شود.

 

با این وجود و در شرایطی که اسباب‌بازی می‌تواند به عنوان یک کالای فرهنگی روی کودکان و نوجوانان ایرانی تاثیرات مختلفی بگذارد، اما به نظر می‌رسد تاکنون هیچ‌یک از نهادهای مرتبط با تولید اسباب‌بازی در کشور به وظایف خود در این زمینه به درستی عمل نکرده‌اند.

شاید هم وجود چندین وزارتخانه‌ و نهاد و سازمان مختلف در زمینه اسباب‌بازی است که باعث شده تولید این کالای فرهنگی در کشور و تشویق بخش خصوصی به فعالیت در این حوزه مغفول بماند.

 

وزارت صنعت و تجارت توجهی نکرد

در حال حاضر وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش هر یک به نوعی با مسائل صنعت اسباب‌بازی سر و کار دارند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شورای نظارت بر اسباب‌بازی وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به نوعی با اسباب‌بازی ارتباط دارند. هرچند باید اذعان کرد که حامی اصلی تولید در کشور یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت فعلی تاکنون توجه چندانی به صنعت اسباب‌بازی نکرده است. اسباب بازی در کشور حتی انجمن یا اتحادیه تخصصی فعالی نیز ندارد.

در چنین شرایطی می‌توان گفت که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عملا به یگانه بازیگر صنعت اسباب‌بازی کشور در کنار بخش خصوصی تبدیل شده است. هرچند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز نتوانسته آن طور که باید و شاید زمینه‌های لازم را برای رشد صنعت اسباب‌بازی در کشور فراهم کند.

تلاش برای به تولید انبوه رساندن عروسکهای دارا و سارا از جمله مهم‌ترین تلاشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده که البته سرانجام خوبی هم نداشته است.

 

بخش خصوصی تنها ماند

اما در حالی که بخش خصوصی فعال در صنعت اسباب‌بازی کشور کاملا تک و تنها مانده و عملا هیچ وزارتخانه‌ و نهاد خاصی از آن‌ حمایت نمی‌کند، با این وجود برخی واحدها توانسته‌اند طی سالهای اخیر همچنان روی پای خود ایستاده و به تولید ادامه دهند.

واحدهای فعال در زمینه تولید خمیر بازی را می‌توان از جمله آنها دانست که اتفاقا به موفقیتهایی نیز دست پیدا کرده‌اند.

 

بازار ایران؛ حیات خلوت اسباب‌بازی‌های خارجی

اما همان‌طور که عنوان شد بازار داغ اسباب‌بازی ایران به دلیل سهل‌انگاری مسوولان و ناتوانی بخش خصوصی به حیاط خلوتی مطمئن برای کالاهای وارداتی و حتی قاچاق تبدیل شده است.

 

با وجودی که تاکنون هیچ‌گونه آمار رسمی از قاچاق اسباب‌بازی به کشور از سوی مسوولان ارایه نشده است، اما شکی نیست که بیشترین حجم قاچاق اسباب‌بازی به ایران از بزرگترین تولیدکننده این کالا در جهان یعنی چین انجام می‌شود. چینی که حتی هم‌اکنون نیز توانسته سهم قابل قبولی از بازار اسباب‌بازی در کشورهای اروپایی و آمریکا را به خود اختصاص دهد.

طی دو سال اخیر به دلیل هجمه تبلیغات منفی علیه محصولات چینی، این محصولات در غرب کمی دچار مشکل شده و بحران مالی جهانی نیز مزید بر علت شده تا سهم چینی‌ها از بازار جهانی اسباب‌بازی به نسبت تقلیل پیدا کند.

 

علی مهری ـ کارشناس صنعت اسباب‌بازی، در این مورد به خبرنگار ایسنا می‌گوید: "بر اساس برآوردهای انجام شده فروش برخی از فروشگاههای اسباب‌بازی در کشور به ویژه فروش اسباب‌بازیهای وارداتی و خارجی روزانه به چندین میلیون تومان هم می‌رسد. "

 

او با اشاره به حاشیه سود بسیار بالای فروش اسباب‌بازیهای خارجی در کشور نسبت به محصولات تولید داخل خاطرنشان می‌کند: "اگر دقت کنیم در دورترین شهرها و روستاهای کشور نیز اسباب‌بازیهای خارجی در دست کودکان ایرانی به چشم می‌خورند که نشان‌دهنده سودآور بودن واردات اسباب‌بازی به کشور و فروش آن در بازار داخلی است."

 

از سوی دیگر محمدحسین فرجو، دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی، نیز اذعان می‌کند که برخی از شرکتهای متخلف در تبلیغاتشان عنوان می‌کنند که قادرند اسباب‌بازیهای ممنوع مانند باربی را بدون هیچ‌گونه مشکلی به کشور وارد کنند.

وی در عین حال می‌گوید: "نباید در مورد قاچاق اسباب‌بازی به کشور خوش‌خیال باشیم. قطعا دستهایی پشت این قاچاق به کشور ما وجود دارد. حتی برخی از کشورهای غربی بودجه‌هایی را برای مبارزه فرهنگی با ایران در نظر گرفته‌اند که یکی از آنها قاچاق اسباب‌بازیهای ممنوع به کشورمان است. "

 

سرانه مصرف اسباب بازی دنیا هفت برابر ایران!

در حالی که برآورد می‌شود سرانه مصرف اسباب‌بازی در دنیا تقریبا هفت برابر ایران است، ولی با این وجود طی سالهای اخیر نشانه‌هایی از افزایش علاقه مردم به خرید اسباب‌بازی در بازار مشاهده شده است. در این بین حتی آمار نشان می‌دهد که تمایل به خرید اسباب‌بازیهای علمی، کمک آموزشی و خلاقانه در کشور رشد قابل توجهی داشته است.

با این وجود کارشناسان اعتقاد دارند تا زمانی که نگاه مسوولان، جامعه و خانواده‌ها به اسباب‌بازی مانند نگاه یک کالای تجملاتی و صرفا مصرفی است، نمی‌توان توقع افزایش سرانه مصرف اسباب‌بازی را در کشورمان داشت. در این بین شاید گنجاندن مطالبی درباره اهمیت اسباب‌بازی در کتب درسی در تغییر رویکرد جامعه نسبت به این کالا موثر باشد.

در همین حال برخی کارشناسان توسعه صنعت اسباب‌بازی ایران را در گرو حمایت خاص دولت دانسته و اعلام کرده‌اند که دولت باید با اختصاص بخشی از بودجه‌های مربوط به مبارزه با تهاجم فرهنگی نسبت به توسعه صنعت اسباب‌بازی در کشور کمک کند./ایسنا


ویدیو مرتبط :
یک اسباب بازی خارجی و زیبا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از شایعه بازی دنیرو تا مذاکره با چهره سریال ترکیه‌ای/پیدا و پنهان حضور بازیگران خارجی در سینمای ایران



اخبار فرهنگی - از شایعه بازی دنیرو تا مذاکره با چهره سریال ترکیه‌ای/پیدا و پنهان حضور بازیگران خارجی در سینمای ایران

 سینمای ایران گاه میزبان حضور بازیگران سرشناس بین‌المللی بوده و زمانی هم مطرح کردن نام این بازیگران سرشناس موجب گرمی بازار یک فیلم و فیلمسازش شده است.

شاید ایرانیان بتوانند با افتخار بگویند که بازیگران صاحب اسکار مقابل دوربین کارگردانان ایرانی قرار گرفته‌اند و با رضایت این همکاری را به پایان رسانده‌اند و حتی این حضورها برای آنان جوایزی را هم به همراه آورده است، اما گاه دعوت از یک بازیگر خارجی و مذاکره با او از حد رویاپردازی‌ها جلوتر نرفته و حتی دردسرهایی را هم برای سینمای ایران سبب شده است.

از جمله بازیگران مطرح خارجی که مقابل دوربین کارگردانان ایرانی رفته‌اند می‌توان به ژولیت بینوش اشاره کرد که در «کپی برابر اصل» مقابل دوربین عباس کیارستمی حاضر شد و بره‌نیس بژو که در «گذشته» برای اصغر فرهادی بازی کرد.

در کنار این‌ها زمانی هم اتفاق افتاده که فیلمسازانی برای جلب توجه رسانه‌ها به کارشان از اسامی بازیگران مطرح خارجی کم نگذاشته‌اند، مانند اسدالله نیک‌نژاد که قصد داشت از رابرت دونیرو و جرج کلونی برای بازی در «لاله» دعوت به عمل آورد.

به تازگی در خبرها آمده محسن محسنی‌نسب قصد دارد برای فیلم تازه خود با عنوان «مجانی» از کیوانچ تاتلی‌تو بازیگر و مدل مطرح ترکیه‌ای دعوت کند. این خبر بهانه‌ای است برای مرور همکاری‌های برخی از بازیگران خارجی با تعدادی از فیلمسازان ایرانی.

گذشته
بره‌نیس بژو زمانی در «گذشته» به کارگردانی اصغر فرهادی بازی کرد که برای حضور در فیلم سینمایی «هنرمند» نامزد اسکار شده بود و جایزه سزار را دریافت کرده بود. او در «گذشته» نقش زنی را ایفا کرد که در موقعیت بحرانی زندگی، دوران پرمشغله و پردردسری را از سر می‌گذراند.

پیش از آنکه خبر حضور بژو در فیلم تازه فرهادی منتشر شود از ماریون کوتیار به عنوان بازیگر این فیلم نام برده می‌شد، اما گویا زمان‌بندی برای ساخت فیلم به ترتیبی پیش نرفته بود که کوتیار بتواند با فرهادی همکاری کند و در نتیجه بژو ایفای این نقش را برعهده گرفت.

بژو برای بازی در این نقش جایزه بهترین بازیگر زن را از جشنواره کن دریافت کرد. حضور در فیلم فرهادی که این روزها از مطرح‌ترین کارگردانان ایرانی در سطح بین‌الملل است،‌ جایزه‌ای ارزشمند به کارنامه بژو افزود.

طاهر رحیم دیگر بازیگر خارجی «گذشته» بود که او پیش از حضور در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد را از جشنواره فیلم سزار فرانسه دریافت کرده بود.

کپی برابر اصل
ژولیت بینوش برای بازی در «بیمار انگلیسی» اسکار گرفته بود و بازی در «شکلات» نامزدی در اسکار را برای او به همراه آورده بود. این بازیگر با کارنامه‌ای درخشان در عرصه سینما در «کپی برابر اصل» به کارگردانی عباس کیارستمی مقابل دوربین رفت.

کیارستمی این فیلم را در فرانسه و ایتالیا ساخت. هرچند لوکیشن فیلم در ایران نبود، اما بینوش به ایران هم سفر کرد حضور او در ایران مورد استقبال اهالی سینما و دوستداران کارهایش قرار گرفت.

تصویر بینوش وقتی روی پوستر جشنواره فیلم کن جای گرفت که در فیلم کیارستمی بازی کرد و همان سال جایزه بهترین بازیگر زن را از این جشنواره پراهمیت دریافت کرد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی, بازیگران خارجی در سینمای ایران

 بره‌نیس بژو و طاهر رحیم در «گذشته»


33 روز و کتاب قانون
دارین حمزه از بازیگران لبنانی است که در دو فیلم ایرانی بازی کرده است. او در سال 1386 در «کتاب قانون» به کارگردانی مازیار میری مقابل دوربین رفت و نقش زنی مسیحی را ایفا کرد که بعد از علاقمند شدن به مردی ایرانی به اسلام روی می‌آورد و حالا حضور او در ایران اتفاقات تازه‌ای را در زندگی‌اش سبب می‌شود.

بعد از این حضور حمزه در فیلم «33 روز» به کارگردانی جمال شورجه بازی کرد که همزمان با حضور در این فیلم عکس‌های او از بازی در فیلمی دیگر منتشر شد که اعتراض‌های گروهی را به دنبال داشت. به این ترتیب که بازیگر فیلمی ارزشی در ایران در فیلمی که دارای بخش‌های غیراخلاقی است، حضور پیدا کرده است.

استرداد
الیسا کاچر در 15 فیلم روسی بازی کرده و زمانی که در «استرداد» به کارگردانی علی غفاری حاضر شد، در کشور خود به عنوان بازیگری شناخته شده مطرح بود.

بازی کاچر در «استرداد» از سوی منتقدان مورد توجه قرار گرفت، هرچند که این حضور همانند خود فیلم چندان نتوانست سروصدایی کند و مطرح شود.

دردسرهای آنجلینا جولی
زمانی که علی سرتیپی گفت برای حضور آنجلینا جولی در یک فیلم ایرانی مذاکرات و رایزنی‌هایی کرده، سروصدایی در سینمای ایران به پا شده که دامن آن بیش از هر کس پای بازیگران زن سینمای ایران را گرفت.

سرتیپی در سال 90 گفت:‌ «در حال مذاکره با مدیر برنامه‌های آنجلینا جولی هستیم تا درصورت انجام توافقات نهایی با این هنرمند و همچنین هماهنگی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید این وزارتخانه، آنجلینا جولی به ایران سفر کند و در یک فیلم ایرانی حضور پیدا کند.»

این خبر منتشر شد و در ادامه کار به جایی رسید که نه تنها جولی به ایران نیامد، بلکه فرج‌الله سلحشور تا توانست به بازیگران زن سینمای ایران به بهانه انتشار این خبر توهین کرد و کار به دادگاه و شکایت بازیگران زن از او کشید.

لاله و بازیگران خیالی
زمانی که هنوز پروژه پرهزینه «لاله» در مرحله پیش‌تولید بود سازندگان فیلم از رایزنی با رابرت دونیرو و جورج کلونی برای بازی در این فیلم حرف زدند. اسدلله نیک‌نژاد که به دلیل پرونده پرابهام فیلمسازی‌اش در هالیوود مورد انتقاد جدی بود، در مدیریت جواد شمقدری مورد توجه ویژه قرار گرفت و تا جایی امکانات در اختیار او قرار داشت که در خبرها اعلام شد قرار است در این فیلم دو بازیگر سوپراستار جهانی حضور داشته باشند.

البته این خبر از مرحله خبرسازی جلوتر نرفت و در نهایت فیلم با بازیگران وطنی تولید شد.

کیوانچ در «مجانی»
کیوانچ تاتلی‌تو از بازیگران مطرح تلویزیون ترکیه است. او بعد از بازی در سریال «عشق ممنوع» نقش جوانی خوش‌تیپ ظاهر شد، در سریال بعدی «کوزی گونی» نقش پسری پردردسر با ظاهری متفاوت نسبت به کار قبلی‌اش حاضر شد. او که در تلاش است در عین یافتن محبوبیت میان مخاطبان به واسطه بازی در نقش‌های متنوع خود را در زمینه بازیگری نیز به تثبیت برساند، مدل مارک «ماوی» نیز هست و در تبلیغات تلویزیونی یک بانک نیز بازی می‌کند.

محسن محسنی‌نسب به تازگی خبر از آن داده که در صورت موافقت مدیران سینمایی از این بازیگر در فیلم تازه‌اش استفاده خواهد کرد. قطعا حضور کیوانچ در فیلم محسنی‌نسب برای او موفقیت به همراه خواهد آورد، اما اینکه، این حضور در سینمای ایران با چه واکنش‌هایی روبرو خواهد شد، جای سئوال است.

اخبار فرهنگی - خبر آنلاین