اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران، برنده بزرگ لوزان / ظریف و تیم هسته ای او در سوئیس چه پیروزی هایی بدست آوردند؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی, تحریم های ایران

بخش مهمی که ایران در آن پیروزی کسب کرده، این است که امکان ندارد به بهانه نقض توافق هسته ای تحریم های اقتصادی به صورت خودکار دوباره بر تهران تحمیل شود.

بی بی سی عربی گزارش داد: ایران در توافق هسته ای لوزان امتیازهای بسیاری کسب کرده است، در واقع تیم هسته ای ایران پیروز بزرگ لوزان است.

به گزارش انتخاب، هم اکنون، پس از توافق هسته ای لوزان در برابر مرحله جدیدی قرار داریم. مساله بسیار مهم این است که ایرانی ها با شایستگی تمام ثابت کردند که می توانند به خوبی مذاکره کنند.

هیئت مذاکره کننده دولت روحانی بر خلاف هیئت مذاکره کننده دولت احمدی نژاد مذاکرات را صرفاً برای مذاکره کردن نمی خواستند بلکه به دنبال دستیابی به نتیجه بودند.

درباره تاسیسات آب سنگین اراک، امروز یک موفقیت عمده حاصل نشده است زیرا مساله تاسیسات آب سنگین اراک مدت هاست که حل شده است. حتی در توافق کلی که در نوامبر سال 2014 به دست آمد مقرر شده بود طرفین بر سر این مساله توافق کرده بودند که تاسیسات آب سنگین اراک به گونه ای در آید که امکان تولید پلوتونیوم نداشته باشد که این مساله نشان می دهد که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست.

 

مساله مهم در این توافق این است که این کشورهای پنج به علاوه یک هستند که هزینه تغییر کاربری تاسیسات آب سنگین اراک را می پردازند. علاوه بر اینکه توافق هسته ای در بر دارنده حمایت این کشورها از تحقیق و توسعه برنامه هسته ای ایران و تاسیسات هسته ای این کشور است.

به نظر این یک پیروزی بسیار بزرگ برای ایران است. ایران تنها به انرژی هسته ای دست پیدا نکرده است بلکه به انرژی و فناوری هسته ای دست یافته است.

ایران در مسئله لغو تحریم های اقتصادی و بسیاری مسائل دیگر پیروز شده است.

بخش دیگری که ایران پیروزی کسب کرده است این است که امکان ندارد به بهانه نقض توافق هسته ای تحریم های اقتصادی به صورت خودکار دوباره بر تهران تحمیل شود.

 

اخبار سیاست خارجی - انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
آغاز مذاکرات کری و ظریف در لوزان سوئیس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فردا صبح دیدار اشتون و ظریف/ ترکیب تیم جدید هسته‌ای ایران



دیدار اشتون و ظریف,دور جدید مذاکرات هسته ایی

فردا صبح دیدار اشتون و ظریف/ وزرای خارجه ۱+۵ چهارشنبه گردهم می‌آیند

وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت ۹ صبح فردا (دوشنبه) در نیویورک با هم دیدار می‌کنند و وزرای امور خارجه ۱+۵ نیز قرار است چهارشنبه در نیویورک گردهم بیایند.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 9 صبح فردا (دوشنبه) اول مهر ماه به وقت نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

ظریف پیش از این در دیدار با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در خصوص موضوع هسته‌ای، عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعامل و گفت‌وگو با گروه 1+5 برای یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز که متضمن حقوق هسته‌ای کشورمان باشد را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی چهارشنبه شب (27 شهریور ماه) به وقت تهران و به منظور شرکت در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل وارد نیویورک شد. سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا و امیرحسین زمانی‌نیا وزیر امور خارجه را در این سفر همراهی می‌کنند.

در این باره یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با فارس از حضور سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در ترکیب تیم جدید هسته‌ای کشورمان خبر داد.

بر این اساس علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که راهبری و هدایت مذاکرات هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگو با 1+5 را از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری عهده‌دار شده،‌ عراقچی و تخت روانچی در ترکیب گروه مذاکره کننده هسته‌ای حضور دارند.

حسن روحانی رئیس جمهور اخیرا مسئولیت مذاکرات هسته‌ای با طرف‌های خارجی را به وزارت امور خارجه محول کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پایان سفرش به عراق و در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس گفته بود: تیم مذاکره کننده مجموعه‌ای از همکاران وزارت امور خارجه و دوستان تخصصی دستگاه‌های ذیربط است که بر اساس پایبندی به رویکرد دولت تدبیر و امید در روابط بین‌الملل و داشتن نگاه کارشناسی به موضوع هسته‌ای انتخاب می‌شوند.

رئیس دستگاه دیپلماسی توضیح داد: برای این کار ما از دوستانی که در دو تیم قبلی یعنی زمان روحانی و تیم دولت نهم و دهم مسئول مذاکره بودند استفاده خواهیم کرد و هم از افراد جدیدی که از دستگاه‌های مختلف و از وزارت خارجه توانمندی پیگیری مذاکره را داشته باشند و بتوانند نقش سازنده‌ای برای پیشبرد اهداف مذاکره که حراست از دستاوردهای هسته‌ای دانشمندان ایران و حفظ حقوق مردم در حوزه هسته‌ای و رفع نگرانی‌های جامعه بین‌الملل است ایفا کنند.

ظریف یادآور شد: ما رفع نگرانی‌های جامعه بین‌الملل را برای امنیت ملی و ثبات کشور با حضور فعال و مؤثر در صحنه بین‌الملل ضروری می‌دانیم.

وی با بیان اینکه از کسانی که با این رویکرد آمادگی همکاری دارند، افرادی که تخصص کافی داشته باشند را انتخاب می‌کنیم، ‌یادآور شد: برخی از این دوستان انتخاب شده‌اند و برخی باید از سوی دستگاه‌های دیگر معرفی شوند و منتظریم تا با معرفی این افراد تیم منسجم را تشکیل داده و مذاکرات را شروع کنیم.

مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی ۱۹ شهریور ماه در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه اولین دوره مذاکره با 1+5 در دولت یازدهم قرار است در نیویورک برگزار شود را تفسیر نادرست از اخبار منتشر شده برشمرد و گفت: آقای ظریف و خانم اشتون در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار خواهند کرد و این دیدار اولین تماس بعد از تشکیل دولت یازدهم است که در آن مسائل و موضوعات مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: این دیدار به منزله مذاکره ایران با 1+5 نیست و افزود: بعد از آن اعلام نظر خواهد شد که روند کار چگونه خواهد بود.

ظریف همچنین طی سخنانی در نیویورک خطاب به نمایندگان کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که ایران به‌دنبال حل و فصل مسئله هسته‌ای است و نمی‌خواهد برای مذاکره، مذاکره کند.

*وزرای خارجه 1+5 چهارشنبه سوم مهر ماه در نیویورک گردهم می‌آیند

به گزارش فارس، برخی منابع خبری نیز از نشست وزرای امور خارجه 1+5 در روز چهارشنبه سوم مهر ماه (25 سپتامبر) در نیویورک خبر می‌دهند.

کاترین اشتون 26 مرداد ماه 1392 در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان گفت‌وگو کرد و ظریف در خصوص برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، ضرورت وجود اراده سیاسی و عزم جدی برای حل و فصل این مسئله را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خطاب به خانم اشتون وجود اراده سیاسی جدی در به رسمیت شناختن حقوق حقه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تامل و فکر نو در مورد مسئله هسته‌ای ایران را شیوه‌ای مناسب برای حل و فصل این مسئله توصیف کرد.

وی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مذاکرات هدفمند در یک چارچوب زمانی معین خاطرنشان ساخت. خانم اشتون نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ابراز امیدواری کرد هر چه سریع‌تر مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+5 مجددا از سر گرفته شود.

شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه دوم مهر ماه آغاز به کار می‌کند و حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نوبت عصر این نشست به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

وزیر امور خارجه اندونزی: مذاکرات ایران و 1+5 نتیجه‌بخش خواهد بود

وزیر امور خارجه اندونزی درباره نتیجه‌بخشی مذاکرات آتی تهران و گروه ۱+۵ بر سر موضوع هسته‌ای ایران ابراز اطمینان کرد.

به گزارش ایسنا،به نقل از شبکه خبری پرس.تی.وی مارتی ام. ناتالگاوا وزیر امور خارجه اندونزی در حاشیه نشست خود با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: من مطمئنم مذاکرات آتی میان ایران و گروه ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) نتایجی را در برخواهد داشت.

وزیر امور خارجه اندونزی تصریح کرد: نشانه‌های سازنده‌ای در بحث موضوع هسته‌یی برای حل مشکلات کنونی مطرح شده است که برای گروه ۱+۵ و جامعه جهانی مهم خواهد بود.

ناتالگاوا ابراز اطمینان کرد: جامعه جهانی بعد از مذاکرات تهران و گروه ۱+۵ متشکل از روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آمریکا و آلمان، رویکردی جدید درباره موضوع هسته‌یی ایران اتخاذ خواهد کرد.

آخرین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ موسوم به مذاکرات آلماتی ۲، ۱۷ فروردین ۱۳۹۲ در شهر آلماتی قزاقستان پایان یافت.

وزیر امور خارجه اندونزی همچنین مذاکرات خود با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران را درباره تحولات اصلی منطقه به ویژه بحران سوریه و برنامه انرژی هسته‌ای ایران، بسیار مفید و سازنده توصیف کرد.

ناتالگاوا از همه کشورها خواست در تلاش برای کمک به حل بحران سوریه، زمینه را برای برگزاری کنفرانس ژنو ۲ فراهم کنند.

وی همچنین مخالفت اندونزی را با هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه ابراز کرد و مذاکرات را تنها گزینه دستیابی به راه حل بحران در این کشور عربی دانست.