اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایجاد یک شغل چقدر هزینه دارد؟



اخبار,اخبار اقتصادی , وزیر تعاون

 

اخبار اقتصادی - ایجاد یک شغل چقدر هزینه دارد؟

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از اعزام ۳هزار نیروی کار در یک سال گذشته خبر داد و گفت: برای ایجاد یک فرصت شغلی حدود ۱۵۰ میلیون تومان و در حوزه‌های سرمایه‌بر ۲میلیارد تومان هزینه لازم است.

به گزارش تسنیم، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در همایش صدور خدمات فنی و مهندسی، کسب فرصت‌های اشتغال در بازار بین الملل که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه حدود 3هزار نفر با فرصت شغلی معین یعنی در قالب داشتن شناسنامه کار و به‌صورت رسمی طی یک سال گذشته به خارج کشور اعزام شدند، گفت: برای فائق آمدن بر مشکلات در حوزه‌های مختلف اشتغال نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها هستیم.

 وی ادامه داد: برای حل مشکلات اشتغال نیازمند سرمایه گذاری، ایجاد فضای امن برای کار و قوانین مناسب و بودجه ریزی لازم هستیم.

ربیعی با بیان "برای موفقیت کار در امور بین الملل نیازمند همفکری بالا و برنامه ریزی در سطوح خصوصی و ایجاد زمینه و حمیت و روحیه در نیروی کار هستیم" گفت: سالهایی که سپری شد با رکود تلنبار شده مواجه بودیم که برای برون‌رفت از این بحران نیازمند عزم ملی و بسیجی هستیم تا بتوانیم با توجه به رشد منفی عقب‌ماندگی از رشد اقتصادی را جبران کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیماری ایجاد شده در نظام تولید نیازمند برنامه ریزی برای احیا است، اظهار کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی در مبادلات با کشورها نقش مهمی در تحکیم روابط اقتصادی کشورها دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی نیروی کار تحصیل‌کرده در کشور وجود دارد، اظهار کرد: خوشبختانه در کشور ما در زمینه منابع انسانی ماهر، باسواد و تحصیل‌کرده اتفاقات مهمی رخ داده است و باید بتوانیم از این ظرفیت در جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم.

ربیعی ادامه داد: در حال حاضر تسهیل در اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از کشور با اعطای حدود 63 مجوز کاریابی بین المللی به بخش غیردولتی صورت می‌پذیرد. حمایت از حقوق مهاجران، صدور گواهینامه شغلی برای ایرانیان شاغل در خارج از کشور و نیروی کار اعزامی از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی و بهره‌مندی آنها از خدمات حمایت‌های اجتماعی شامل بیمه، معافیت گمرکی و مالیاتی از جمله اقدامات مهم است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بیان راهکارهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صدور خدمات فنی و مهندسی گفت: تسهیل در روند اعزام نیروی کار به خارج از کشور توسط وزارت امور خارجه، ایجاد بانک اطلاعات حاوی قوانین و مقررات کار کشورهای پذیرنده نیروی کار، مشخصات نیروهای متقاضی اعزام، تقاضای بازار کار سایر کشورها و نیروی اعزام شده متخصص و ماهر در قالب تفاهم‌نامه‌ها، قراردادها، مراکز کاریابی و خدمات فنی و مهندسی از مهمترین اقدامات است.

 وی با بیان اینکه در قالب غیررسمی طی یک‌ساله گذشته حدود 4هزار و 800 نفر نیروی کار به خارج از کشور اعزام شده‌اند، گفت: دولت ایران با توجه به اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد و سند چشم‌انداز و نیز قانون برنامه پنجم و کار شایسته در پی تقویت ساختار و بنیادهای اجرایی بخش خصوصی برای مسئولیت پذیری بیشتر در عرصه روابط کار و اشتغال است.

ربیعی با تأکید بر اینکه هزینه شغل در کشور بالاست، گفت: در حال حاضر برای ایجاد یک فرصت شغلی به‌طور متوسط حدود 150 میلیون تومان لازم است و در حوزه‌های سرمایه‌بر مانند نفت و پتروشیمی حدود 2 میلیارد تومان هزینه نیاز است. 

اخبار اقتصادی - تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
هزینه ایجاد هر شغل 10 برابر شد | ویدیو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میزان هزینه ایجاد هر شغل چقدر است ؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,هزینه ایجاد هر شغل

اخبار اقتصادی -  هزینه ایجاد هر شغل ۳ برابر شد

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفته هزینه ایجاد هر شغل در کشور سه‌برابر افزایش یافته است. آنگونه که از سخنان ربیعی برمی‌آید، وی عامل اصلی افزایش سه‌برابری هزینه‌های شغل را نرخ رشد اقتصادی منفی 8.5 درصدی اعلام کرده و گفته اگر در سال‌های گذشته برای ایجاد هر شغل  150میلیون‌تومان سرمایه‌گذاری لازم بود با تجربه نرخ رشد منفی، در حال حاضر به 400میلیون‌تومان سرمایه‌‌گذاری نیاز است.

به گزارش شرق، وی حل مشکل رکود تورمی را در گرو کاهش نرخ تورم دانسته و اظهار کرده است دولت توانسته نرخ تورم را کاهش دهد که در این صورت انتظار می‌رود هزینه ایجاد اشتغال هم کاهش یابد و دولت جدید در حوزه ایجاد اشتغال کارنامه قبل قبولی ارایه دهد.  

 

زهرا کریمی، استاد دانشگاه مازندران و کارشناس حوزه کار در توضیح اظهارات وزیر تعاون از عوامل دیگری علاوه بر نرخ منفی رشد اقتصادی بر افزایش هزینه‌های ایجاد شغل نام برد.

 

این استاد دانشگاه گفت: یکی از عواملی که هزینه‌های تولید مشاغل را بالا برده، افزایش نرخ ارز است. نرخ ارز در دوسال گذشته نسبت به سال‌های پیش سه‌برابر شد و همین موضوع سبب شد تا هزینه ایجاد مشاغل افزایش یابد. این افزایش بر قیمت ماشین‌آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و موارد دیگر تاثیر گذاشت و قیمت‌ها را بالا برد.

 

از دیدگاه این استاد دانشگاه، در کنار افزایش هزینه‌ها، تحریم‌ها هم فشار مضاعفی را وارد کرد و در موارد بسیاری امکان واردات برخی تجهیزات برای تولید شغل را غیرممکن یا‌ گران کرد.

 

به‌گفته وی در این شرایط ما مجبور شدیم بسیاری از کالاهای مورد نیاز را از طریق واسطه‌ها تامین کنیم و این به افزایش بیشتر هزینه‌ها دامن زد. علاوه بر اینها در دو سال گذشته اقتصاد درگیر تورم بالایی شد که عامل اصلی آن افزایش نقدینگی و اجرای هدفمندی بود.

 

اگرچه وزیر تعاون تنها به نرخ رشد اقتصادی در افزایش هزینه‌های تولید شغل اشاره کرده اما کریمی تاکید کرد: «درست است که هزینه‌های جاری افزایش یافته است، اما باید دید امید و انگیزه سرمایه‌گذاری در ایجاد مشاغل جدید در این سال‌ها چگونه بوده است. با افزایش هزینه‌ها چشم‌انداز ایجاد شغل و سرمایه‌گذاری در امور مختلف چگونه بوده است؟»

 

در یکی، دوسال اخیر، تحریم‌ها عامل اصلی بسیاری از ناکامی‌های اقتصادی عنوان شده است. اما کریمی معتقد است عملکرد اقتصادی به نحوی نبوده که فضا برای سرمایه‌گذاران امیدوارکننده باشد. همین موضوع سبب شده که بسیاری از افراد و بسیاری از سرمایه‌‌گذاری‌ها راکد بماند و همه در انتظار روشن‌شدن آینده مبهم حضور در عرصه‌های اقتصاد هستند؛ مواردی که هزینه فعالیت اقتصادی در کشور را بالا برده است.  

 

در کنار این موارد اما دولت یازدهم و در راس کابینه، وزیر تعاون بارها وعده ایجاد اشتغال را داده و عنوان کرده سیاست این دولت در این حوزه متفاوت خواهد بود. بر اساس اظهارات وزیر تعاون دولت تدبیر و امید تا پایان سال جاری باید 30هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد شود. همچنین در بخش کشاورزی ایجاد صدهزار شغل در سال‌جاری پیگیری می‌شود. این دولت با همکاری دفتر سازمان‌ملل در هشت‌استان کشور در حال بررسی انجام طرح‌های اشتغال‌زایی است.  

 

اما این تمام موضوع مورد بررسی نیست. از ابتدای روی‌کارآمدن دولت یازدهم تاکنون، نگاه به بخش خصوصی تغییر کرده و این دولت در بسیاری از زمینه‌های اقتصادی چشم امید خود را به بخش خصوصی دوخته است.

 

اما کریمی این موضوع را صراحتا رد کرد و گفت: دولت امید به بخش خصوصی دارد و این را بارها عنوان کرده اما مساله این است که در شرایط اقتصادی کنونی از دست بخش خصوصی کاری برنمی‌آید و دولت خود باید دست به کار شود.

اخبار اقتصادی - شرق