اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اگر توافق وین در دوران احمدی نژاد حاصل می‌شد، مجلسی ها می‌گفتند یک بار دیگر بر دهان آمریکا زده‌ایم



 

اخبار,اخبارسیاسی,صادق  زیبا  کلام

 استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در رابطه با نحوه ورود مجلس یه موضوع برجام گفت : عملکرد مجلس بر اساس سیاسی کاری می باشد، چراکه پیش از این هیچ ورودی به مسئله هسته ای نداشته است.

اگر توافق وین در دوران احمدی نژاد حاصل می‌شد، مجلسی ها می‌گفتند یک بار دیگر بر دهان آمریکا زده‌ایم


صادق زیبا کلام در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، گفت:در رابطه با نحوه ورود مجلس به مسئله هسته ای گفت: من فکر می کنم بدترین شکل ممکن شکلی است که اکنون مجلس به آن ورود پیدا می کند. وی ادامه می دهد: من با بند بند وجودم معتقدم مجلس در راس امور است و می بایست باشد اما سوال اساسی از مجلس محترم این است که آیا از سال 84 که همفکران اصولگرای شما به قدرت رسیدند تا 24 خرداد 92، راس ان هشت سال شما چقدر ورود داشتید به تحولات هسته ای کشور؟!

وی ادامه داد: آن شش سال که آقای دکتر جلیلی داشتند با 1+5 مذاکره می کردند چند بار از آقای جلیلی توضیح خواستید و مطرح کردید که مجلس را باید در جریان روند مذاکرات قرار دهد؟! زیبا کلام افزود : واقع امر این است که مجلس اساسا در برنامه هسته ای از همان ابتدا یعنی از سال 1382 که مسئله هسته ای مطرح شد، هیچ گاه به این موضوع ورود پیدا نکرد و شورای عالی امنیت ملی این موضوع را بررسی کرد و اساسا مجلس هیچ گاه خود را مسئول و موظف در رابطه با برنامه هسته ای ندانست . این اولین بار هست که مجلس در بحث هسته ای ورود پیدا می کند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با طرح چند پرسش ادامه می دهد: سوال اینجاست که چرا در آن هشت سال دولت احمدی نژاد وارد مسئله هسته ای نشد؟ چرا مجلس در دوران مذاکرات آقای سعید جلیلی مجلس هیچگاه او را مورد سوال قرار نداد در حالی که امروز تا به این اندازه خواستار ورود به مسئله هسته ای است؟

برای این سوالات یک پاسخ بیشتر ندارم و آن این است که متاسفانه برخورد مجلس برخوردی کاملا سیاسی، خطی و جناحی است. درواقع آن تعدادی که با آقای روحانی مشکل دارند به خصوص حامیان دولت قبل اصرار دارند وارد بحث هسته ای شوند، آن هم تنها از راهی که اخلال در روند کار دولت یازدهم به وجود بیاورند؛ چراکه به هر حال دولت را از خود نمی دانند و از همین رو با انگیزه ای سیاسی می خواهد به به موضوع ورود پیدا کند.

وی همچنین گفت: اگر غیر از این می بود مجلس در دوران آقای احمدی نژاد هم خود را موظف می دانست که در بحث هسته ای ورود داشته باشد و نظارت کند و بارها آقای دکتر سعید جلیلی یا دیگران را به بهارستان فرا می خواند تا در این رابطه توضیح دهد، که در این صورت امروز نیز این تصور به وجود می آمد که روال کار مجلس دنباله رو رویه قبلی اوست ؛اما واقعیت آن است که تا پیش از دولت روحانی مجلس کاری به مسئله هسته ای نداشته است، اما اینکه امروز می خواهد وارد این مسئله شود ،همانطور که بیان شد یک مسئله سیاسی است و ابایی هم ندارد که انگیزه های سیاسی را پنهان کند؛ یعنی مجلس در اولین گام به سراغ اعضای پیشین مذاکره کننده رفته است و با آنها شروع به رایزنی، می کند درحالی که اگر عملکرد تیم سعید جلیلی، فریدون عباسی و سلطانیه موفقیت آمیز می بود که مسئله هسته ای ایران وارد آن پیچ مشکلات نمی شد.

زیباکلام ادامه داد : درواقع مجلس در خصوص مذاکرات هسته ای از کسانی استعلام می کند که هیچ موفقیتی در این رابطه در کارنامه خود ندارند. بنابراین این اظهار نظرها نمی تواند صحت داشته باشد و تنها جنبه سیاسی دارد. وی بار دیگر با تاکید بردر راس امور بودن مجلس گفت: درست است که مجلس در راس امور می باشد اما باید دید که انگیزه نمایندگان فعلی برای ورود به این موضوع چیست.

زیباکلام در پاسخ به این سوال که نمایندگان همواره بر این امر تاکید می کنند که پیش از این توافقی وجود نداشته است و ورود امروز مجلس بر اساس قانون اساسی است گفت : به نظرم مجلس در اینجا سیاسی کاری می کند چراکه حتی وقتی که توافق صورت نگرفته بود اساسا مجلس می دید که چگونه برنامه هسته ای و عدم پیشرفت در توافق در کنار افزایش تحریم بر کشور فشار وارد می کند، مگر نمایندگان در ایران زندگی نمی کردند مگر نمی دیدند چگونه تحریم ها بنیاد اقتصاد کشور را هدف قرار داده است چطور آن زمان دخالت نمی کردند؟!

بنابراین صرف آنکه گفته می شود آن زمان توافق نبوده است و امروز توافق حاصل شده است نمی تواند صحیح باشد و با قاطعیت می توان گفت اگر این توافق در دوران احمدی نژاد به دست می آمد مجلسی ها می گفتند این یک توافق بزرگ بوده است و ما یک بار دیگر بر دهان آمریکا زده ایم، و تنها توقعی که نداشتند آن بوده است که بیایند و در تصویب این توافق ورود پیدا کنند.

زیباکلام در رابطه با اینکه آیا برجام توافق است یا خیر گفت: دو موضوع مطرح است یکی آنکه از نظر حقوقی آنچه در ذیل توافق وین می آید یک توافق است میان کشور جمهوری اسلامی ایران و یک یا چند کشور دیگر، یا اینکه یک برنامه مشترک همکاری در زمینه هسته ای میان ایران و آژانس تحت نظارت 1+5 است که اگر رویکرد دوم در نظر گرفته شود نمی توان آن را یک توافق دانست بلکه یک برنامه اقدام مشترک است بین سازمان انرژی اتمی ایران تحت نظارت 1+5 که اگر بر این اساس نگاه کنیم اساسا تعهدی در کار نیست که مجلس بگوید من باید نظارت کنم تا بدانم مفاد تعهد به چه صورت است اما مسئله ای بنیادی تر وجود دارد که آن هم نظارت مجلس است که چه توافق باشد چه نباشد چه الزام آور باشد چه نباشد باید صورت بگیرد که مشاهده می شود پیش از این دولت مجلس کاری با موضوع هسته ای نداشته است .

 

 اخبار سیاسی  -  تدبیر 


ویدیو مرتبط :
احمدی نژاد 7 دی 96 در جمع بوشهریان : به من می گفتند تو داری مردم را پررو می کنی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مطهری: احمدی نژاد در توافق وین سهم دارد


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: همه دولت‌های 12 سال گذشته در توفیق هسته‌ای شریکند حتی آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق که با اعتماد به نفس و جسارت صنعت هسته‌ای را پیش برد.

خبرگزاری فارس: علی مطهری نماینده مردم تهران در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس (6مرداد 94) گفت: بدون شک نتیجه مذاکرات وین باید در مجلس به رأی گذاشته شود و این سخن که تنها شورای عالی امنیت ملی باید نظر بدهد و این موضوع فراتر از مجلس است، سخنی باطل است زیرا همه معاهدات و قراردادهای بین‌المللی طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی باید به تصویب مجلس برسد.

وی افزود: مجلس در قانون اساسی ما جایگاه والا و اختیارات زیادی دارد و تنها نهاد قانون‌گذاری در کشور است اما ما با ایجاد شوراهای عالی متعدد که گاهی قانون‌گذاری هم می‌کنند جایگاه مجلس را تنزل و اختیارات آن را کاهش داده‌ایم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نمی‌شود که شورای عالی امنیت ملی گاهی کار قوه قضائیه را انجام دهد و گاهی کار مجلس را، اصل 176 قانون اساسی که سه وظیفه را برای آن مشخص کرده است چنین اجازه‌ای را به آن نمی‌دهد. همینطور شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفاً می‌تواند سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ را داشته باشد نه قانون‌گذاری. وضع شورای عالی فضای مجازی یا مجمع تشخیص مصلحت نظام که گاهی قانون‌گذاری می‌کنند؛ هم همینطور است. این تداخل‌ها باید از بین بروند.

مطهری اظهار داشت: مجلس در تأئید یا رد نتیجه مذاکرات وین نباید عجله کند و این اختیار خود را تا آخرین فرصت حفظ کند تا اگر بدعهدی یا کارشکنی در رفتار طرف مقابل مشاهده شد بتواند آن را رد کند. بدیهی است این کار از طریق ارسال لایحه دولت قابل انجام است.

وی افزود:‌ در کسب توفیق هسته‌ای همه دولت‌های 12 سال گذشته شریکند گرچه در این میان هنر دیپلماسی دولت فعلی نقش بیشتری داشته است. حتی آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق که با اعتماد به نفس و جسارت صنعت هسته‌ای را پیش برد در این موفقیت شریک است گرچه می‌توانست به گونه‌ای رفتار کند که تحریم‌ها به راحتی به ما تحمیل نشود.

مطهری با بیان اینکه در رفتار با غربی‌ها زمانی درشتی لازم بوده و زمانی نرمی، خاطرنشان کرد: پس از توافق هسته‌ای باید فرهنگ کار و تلاش و تولید در کشور نهادینه شود. مبادا رسانه‌ها انتظارات کاذبی مانند افتتاح مک‌دونالد و فرهنگ آسایش و بخور و بخواب را ترویج کنند. در این میان مدیریت دولت و اعمال اولویت‌های اقتصادی و اقدام برای کارهای زیربنایی مطابق با استانداردهای کشورهای پیشرفته از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: عده‌ای به حق نگرانند که توافق هسته‌ای و بهبود روابط با دنیای غرب موجب استحاله و تغییر ماهیت انقلاب اسلامی می‌شود ولی اینطور نیست. بهبود روابط با دنیا حتی می‌تواند به ما در نیل به آرمان‌های انقلاب اسلامی کمک کند. هرگاه ما در مسئله آزادی فلسطین و حمایت از حزب‌الله و حماس یا در صدور انقلاب اسلامی و داعیه جهانی اسلام یا در امور فرهنگی و اجرای احکام اسلام کوتاه آمدیم، آنگاه باید برای آینده انقلاب اسلامی نگران باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: دادگاه حمله‌کنندگان به اینجانب در شیراز نزدیک است. از قوه قضائیه انتظار دارم بیش از آنکه به اتهام چند جوان نادان که ابزار دست منافقان زیرک واقع شدند، رسیدگی کند، اتهام آمران و دستوردهندگان و طراحان آن ماجرا را مورد بررسی قرار دهد و اگر از کنار جرم آنها بگذرد عدالت را رعایت نکرده است.

مطهری خاطرنشان کرد: اجرای غلط و تبلیغاتی هدفمندی یارانه‌ها از ابتدا تا امروز مشکل جانکاهی برای دولت ایجاد کرده است به طوری که دولت برای اجرای آن 12 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد. عقل سلیم حکم می‌کند که دولت که چنانکه قانون او را ملزم کرده است تعداد زیادی از غیرنیازمندان را حذف کند و اگر مدعی است که تشخیص عادلانه آنها عملی نیست پیشنهاد می‌کنم که غیر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی سهم هر فرد را از 45 هزار و 500 تومان به 30 هزار تومان کاهش دهد و به مرور قطع کند و در مقابل سهم افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را افزایش دهد.

وی افزود:‌ دولت باید رودربایستی‌ها را کنار بگذارد و واقعیت را با مردم در میان بگذارد. آنگاه مردم نیز خواهند پذیرفت، نباید خدای ناکرده به خاطر انتخابات آینده مصلحت جامعه را نادیده گرفت. حتی اگر دولت این کار را نمی‌کند مجلس با یک طرح دو فوریتی کشور را از شر اجرای غلط قانون هدفمندی یارانه‌ها نجات دهد چرا که اساسا یارانه با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بدون شک پدیده داعش گذشته از اینکه ساخته دست آمریکا و اسرائیل است تکرار پدیده خوارج در صدر اسلام است و امروز نیز مردی از جنس امیرالمؤمنین (ع) لازم است که چشم این فتنه را درآورد.

مطهری خاطرنشان کرد: رفتار ترکیه در چند سال اخیر در قبال مبارزه با تروریست قابل تأمل است. اگرچه رویکرد جدید دولت ترکیه برای مبارزه با داعش می‌تواند مثبت باشد اما اینکه همراه با اشغال برخی از خاک سوریه شده است شک و تردیدها را برانگیخته است. ظاهرا آقای اردوغان برای جبران شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات اخیر و احیای حیات سیاسی خود نیاز به این اقدام داشته است.

وی افزود: عرب‌ها در جریان حمله اروپایی‌ها به دولت عثمانی در اثر تعصب نژادی از پشت به دولت عثمانی و دنیای اسلام خنجر زدند و نه تنها به هدف خود که تشکیل امپراتوری واحد عربی بود نرسیدند، بلکه باعث شدند که کشور جعلی اسرائیل نیز در قلب دنیای اسلام کاشته شود. امروز ترکیه همان خطای آن روز عرب‌ها را مرتکب شده و با همکاری با آمریکا و اسرائیل از پشت به دنیای اسلام خنجر می‌زند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به برخورد نامناسب با فرهنگیان تجمع‌کننده در مقابل مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گذشته از اینکه اینگونه برخوردها ضرورتی ندارد و اساسا بر خلاف قانون اساسی است و لازم است در این زمینه تحلیف قلوب شود و البته معلمان هم باید برای رفع مشکلات معیشتی خود به دولت که اراده این کار را دارد فرصت بدهند.

مطهری در پایان گفت: استفاده از اصلاحات انگلیسی در تابلوهای سطح شهر در حال افزایش است و ساخت و سازهای ساختمان‌های بلند سکونت در شهر تهران را غیرممکن ساخته و لازم است تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلوگیری از استفاده از اصلاحات انگلیسی در تابلوهای سطح شهر و شورای شهر در جلوگیری از ساخت و سازهای ساختمان‌های بلند در تهران اقدامات لازم را صورت دهند.