اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ايران تبديل به يك قدرت خاص منطقه‌اي شده



 

 

ايران تبديل به يك قدرت خاص منطقه‌اي

 

مجتهدزاده:

ايران تبديل به يك قدرت خاص منطقه‌اي شده است


تمامي كشورهايي كه از بمب هسته‌اي برخوردارند علاوه بر آنكه خود وارد هيچ جنگ و منازعه‌اي نمي‌شوند كشورهاي ديگر نيز از نزديك شدن به آنها واهمه دارند و اين يعني بازدارندگي/از ديدگاه ژئوپولتيك آمريكا نيز يك ابرقدرت محسوب مي‌شود اين كشور پيش از همه ابرقدرتي در داخل كشور خود است.

ایلنا: مجتهدزاده گفت: دفاع از دستيابي ايران به دانش صلح‌آميز هسته‌اي براساس مفاد ان پي تي مطرح مي‌شود و بنده با طرح موضوع حقانيت ايران براي دستيابي به دانش هسته‌اي از فعاليت‌هاي هيچ دولتي حمايت نمي‌كنم و اساسا معتقدم كه يك دانشگاهي خوب هيچگاه وارد مسائل حزبي نمي‌شود.
به گزارش خبرنگار ايلنا، پيروز مجتهدزاده طي سخناني در ميزگرد «جايگاه ايران در محيط ژئوپولوتيك و ژئواكونوميك اوراسيا» با بيان اينكه ژئوپولوتيك از اوراسيا آغاز شده است، گفت: ژئوپولوتيك عبارت است از مطالعه روابط رقابتي قدرت‌ها كه بيشتر بين روسيه و آمريكا متداول بوده است..
وي افزود: در زمان ظهور اسلام نيز يك موازنه قدرتي در بحث ژئوپولتيك در ميان قدرت ايراني، قدرت رومي و قدرت حبشي وجود داشت و مسلمانان توانستند با استفاده از خلاء كه در اين زمينه به وجود آمده بود اسلام را بدون هيچ مشكلي توسعه دهند.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: از اواخر قرن نوزدهم موضوع ژئوپولتيك به‌عنوان يك مبحث بين‌المللي توسط يك فرانسوي مطرح شد كه بسياري از انديشمندان مباحث روابط بين‌الملل از آن تاثير گرفتند.
وي تاكيد كرد: براساس پيش‌بيني‌هاي اين محقق فرانسوي جهان در آينده دچار جنگ‌هاي فراواني خواهد بود و در نهايت ميان آمريكا و روسيه تقسيم خواهد شد.
مجتهد زاده تاكيد كرد: تمام فعل و انفعالات ژئوپولتيك قرن بيستم كه منجر به تشكيل اتحاديه اروپايي شد از ديدگاه‌هاي اين انديشمند فرانسوي نشات گرفته است؛ حتي ژنرال دو گل نيز زماني كه در زندان حضور داشت با تاسي از انديشه‌هاي اين هموطن خود بحث تشكيل يك اتحاديه قوي اروپايي را ترسيم كرد.
وي در ادامه با اشاره به موقعيتي كه ايران در قرن حاضر در آن قرار گرفته است گفت: موقعيت جغرافياي ايران و قرارگرفتن در ميان دريايي در شمال و دريايي در جنوب موقعيت خاصي را براي ما به وجود اورده است؛ امكانات بالقوه‌اي كه كه از اين حيث براي ما مهيا شده است كشور ايران را تبديل به يك قدرت خاص منطقه‌اي كرده است و بايد از حالت باالقوه و باالفعل در آيند.
اين استاد دانشگاه همچنين با بيان اينكه فشارهايي كه به جمهوري اسلامي ايران براي جلوگيري از دستيابي به دانش هسته‌اي مطرح مي‌شود به هيچ وجه‌پذيرفتني نيست اظهار داشت: تمامي كشورهايي كه از بمب هسته‌اي برخوردارند علاوه بر آنكه خود وارد هيچ جنگ و منازعه‌اي نمي‌شوند كشورهاي ديگر نيز از نزديك شدن به آنها واهمه دارند و اين يعني بازدارندگي.
وي تاكيدكرد: اروپا در نتيجه دسترسي به بمب اتم توانست به صلح و امنيت دست پيدا كند و يكپارچه شود در ژئوپولتيك امروز سلاح هسته‌اي صلح‌آميز است و مي‌توانند در مسير جلوگيري از تجاوزكاري كشورهاي ديگر موثر باشد.
مجتهدزاده افزود: البته ايران بارها اعلام كرده است كه خواست خود از دستيابي به انرژي هسته‌اي به هيچ وجه در مسير ساخت سلاح‌هاي هسته‌اي نيست موضوعي كه بنده در يكي از كنفرانس‌هاي بين‌المللي مطرح كردم و از 27 كشور حاضر خواستم كه تا هرگونه حمله نظامي عليه ايران را محكوم كند.
وي با اشاره به اظهارات مقامات آمريكايي و اسرائيلي در رابطه به اين موضوع كه ايران خواهان حمله به كشور اسرائيل است گفت: اين كشور بسيار كوچك است و ايران نيز با آگاهي از اين موضوع هيچ گاه از بمب هسته‌اي كه مي‌تواند موجب نابودي كشور مجاور اسرائيل يعني فلسطين است استفاده نمي‌كند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: از ديدگاه ژئوپولتيك آمريكا نيز يك ابرقدرت محسوب مي‌شود اين كشور پيش از همه ابرقدرتي در داخل كشور خود است و اساسا گرايش‌هاي سياسي در جامعه آمريكايي درون گرا است اين انگليسي‌ها بودند كه آمريكا را درگير جنگ‌هاي جهاني كردند ودر رقابت با روسيه قرار دادند.
به گفته مجتهدزاده كشور روسيه با وجود آنكه به تبعات با شكست‌هاي مختلف مواجه شده است اما همچنان در صدد سلطه در جهان است و چين نيز به صورت محتاط آميز هنوز امري به صورت يك ابرقدرت مطرح شود ندارد...../تحلیل:ایلنا


ویدیو مرتبط :
(جوش دوره)عزاداری خاص مردم منطقه سبزدشت وخرمدشت درماه محرم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احمدی نژاد: نمی شود کشور مال عده ای خاص باشد/ بعضی نمی خواهند توده های مردم قدرت بگیرند



سفر احمدی نژاد به لرستان

احمدی نژاد: نمی شود کشور مال عده ای خاص باشد/ بعضی نمی خواهند توده های مردم قدرت بگیرند

احمدی نژاد عنوان کرد: همانطور که پافشاری بر عدالت همواره با مشکل مواجه بوده است هر طرحی در زمینه اجرای عدالت نیز با مخالفت گسترده مواجه شده است، مخالفتهای گسترده بدون هیچ منطقی؛ طرح بنگاهای زودبازه را چقدر کوبیدند در آن سه سال که این طرح اجرا شد. الان هم می گویند مشکل مال مسکن مهر، سهام عدالت و هدفمندی یارانه ها است؛ بعضی ها نمی خواهند توده های مردم قدرت بگیرند و قوی شوند.

رئیس جمهوری به موانع تحقق برنامه های دولت در زمینه عدالت اشاره کرد و گفت: نمی شود کشور مال عده ای خاص باشد، ثروت کشور مال همه است البته سیستم جوری است که پایه های آن سیستم سرمایه داری است و پول دائما از پایین به سمت بالا و از جیب ضعیف ترها به جیب پولدارها می رود.

به گزارش مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در پایان سفر به لرستان در جمع مدیران دستگاههای اجرایی اظهار داشت: در هشت سال دولت نهم و دهم حجم کارهایی که در بخشهای گوناگون انجام شده است قابل قیاس با هیچ دوره ای از تاریخ نیست.

وی با بیان اینکه کارهایی که انجام شده روی زمین است و صرفا مفهومی نیست، ادامه داد: در این راستا اجرای کریدورهای شمال - جنوب که بیشترین خط حمل و نقل بار بین جنوب و شمال کشور است یک حرکت بزرگ محسوب می شود؛ دو بندر مهم اهواز و امام را داریم که بخش اصلی تجارت کشور از این دو بندر صورت می گیرد.

به فضل الهی در همین دولتهای نهم و دهم راه ارتباطی این دو بندر از حالت جاده های دو خطه نا امن و پرتصادف خارج شد.

احمدی نژاد به اجرای آزادراه بندرعباس - تهران اشاره کرد و گفت: تنها یک تکه کوچک از این راه مانده است، این آزاد راه بندرعباس را به نقاط مختلف کشور عمدتا با راههای دو طرفه مجزا و با سرعت و ایمنی بالا متصل می کند، با اجرای این پروژه ها در انرژی و سوخت صرفه جویی شد و همچنین کاهش تلفات را در پی داشت.

وی افزود: کریدور دوم از بندرامام تا اهواز - اندیمشک - خرم آباد - بروجرد - اراک - ملایر - کرمانشاه و تهران که البته کارش تمام شده و مسیر آن از پل زال به پایین به اتمام رسیده است، تنها 27 کیلومتر بین بروجرد تا اراک باقی مانده که به زودی اجرایی می شود.

رئیس دولت دهم ادامه داد: در دولت نهم و دهم در هر بخشی چند برابر دوره های مشابه کار انجام شده است، روزی که دولت را تحویل گرفتیم میزان تولید فولاد خام زیر 10 میلیون تن بود اما امروز به 23 میلیون تن رسیده است و البته با 25 میلیون تن تولید در سال دولت را تحویل خواهیم داد.

احمدی نژاد گفت: در بخش سیمان نیز زمانی که دولت را تحویل گرفتیم 32 میلیون تن در سال تولید داشتیم الان با ظرفیت 86 میلیون تن تولید سیمان، 77 میلیون تن تولید می شود.

وی ادامه داد: در بخش تولیدات کشاورزی نیز میزان تولیدات ما الان از مرز 120 میلیون تن در سال عبور کرده است البته این به این معنا نیست که بیکاری ورافتاده است چرا که با ورود تکنولوژی کار هم کاهش می یابد.

رئیس جمهوری افزود: در بخش صادرات غیرنفتی که آرزوی دولتهای متوالی بود میزان صادرات غیرنفتی کشور از هفت میلیارد دلار در سال، به 50 میلیارد دلار در سال رسیده است. البته هدف ما برای سال گذشته 75 میلیارد دلار بود که به خاطر تحریم ها و اینکه عده ای در خارج و داخل کشور دست به دست هم دادند تا یک کاهش سرعتی درست شود این امر محقق نشد ولی به زودی این مشکل را حل می کنیم.

وی به برنامه های دولت در زمینه تحقق عدالت اشاره کرد و گفت: نمی شود کشور مال عده ای خاص باشد، ثروت کشور مال همه است البته سیستم جوری است که پایه های آن سیستم سرمایه داری است و پول دائما از پایین به سمت بالا و از جیب ضعیف ترها به جیب پولدارا می رود.

رئیس دولت دهم افزود: دولت نهم و دهم چند بار برای حل این مسائل اقدام کرد، مثل بنگاههای زودبازه که از طریق آن یک میلیون شغل دائمی با پول خیلی کم ایجاد کردیم، همچنین سهام عدالت نیز که 45 میلیون نفر سهام عدالت گرفتند، الان قیمت سهام عدالت پنج برابر شده است اگر یک خانواده ای چهار میلیون سهام عدالت داشتند امروز نزدیک به 20 میلیون تومان می ارزد. همچنین هدفمندی یارانه ها، مسکن مهر و صندوق امام رضا(ع) نیز در این راستا کار کردند.

احمدی نژاد عنوان کرد: همانطور که پافشاری بر عدالت همواره با مشکل مواجه بوده است هر طرحی در زمینه اجرای عدالت نیز با مخالفت گسترده مواجه شده است، مخالفتهای گسترده بدون هیچ منطقی؛ طرح بنگاهای زودبازه را چقدر کوبیدند در آن سه سال که این طرح اجرا شد.

وی ادامه داد: الان هم می گویند مشکل مال مسکن مهر، سهام عدالت و هدفمندی یارانه ها است؛ بعضی ها نمی خواهند توده های مردم قدرت بگیرند و قوی شوند.

رئیس جمهوری افزود: الان هم دولت ستاد صنعت و معدن و کشاورزی را تشکیل داده است، ساختارها باید درست شود، در بخشی از ساختارهای بانکی و مالیاتی نیازمند اصلاح هستیم، قانون اصلاح نظام مالیاتی در دست مجلس است که امیدواریم هرچه زودتر تصویب شود، قانون اصلاح نظام بانکی نیز بعد از چند سال تلاش طرحش آماده شده است.

وی در پایان سخنانش یادآور شد: تشکر می کنم از همه کسانی که برای آبادانی ایران دل می سوزانند و امیدوارم لرستان با همین شتابی که پیدا کرده جلو برود و دست به دست هم دهیم برای کار./مهر