اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اولین پیوند موفق عضو بین دو بیمار ایدزی


برای اولین بار در بریتانیا اعضای یک فرد مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی به بیماران دیگر ناقل این ویروس پیوند داده شد. خوشبختانه گیرندگان نیز در سلامت کامل به سر می‌برند.

zoomit.ir - علی قدس: برای اولین بار در بریتانیا اعضای یک فرد مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی به بیماران دیگر ناقل این ویروس پیوند داده شد. خوشبختانه گیرندگان نیز در سلامت کامل به سر می‌برند. امید است با تغییر قوانین و اجازه اهدای عضو به بیماران ایدزی، میزان اهدای عضو در جامعه‌ بیشتر شود.

اولین پیوند موفق عضو میان بیماران مبتلا به ایدز در بریتانیا

در طول پنج سال گذشته چهار عمل پیوند عضو میان مبتلایان به ایدز در بیمارستان‌های بریتانیا انجام شده که به تازگی خبر مربوط به آن منتشر شده است. در جریان این جراحی‌ها دو کبد از دو نفر مختلف و دو کلیه از یک نفر به دیگر بیماران HIV اهدا شده است. تا پیش از این نگرانی‌های زیادی در مورد نحوه‌ی انجام پیوند و تفاوت در میزان پیشرفته بودن ویروس در بدن فرد اهدا کننده و میزبان وجود داشت که به نظر می‌رسد این فرآیند تا حد زیادی مشخص شده باشد.

دکتر فورسیف مدیر بخش اهدای عضو سرویس سلامت همگانی بریتانیا، NHS، در این مورد توضیح می‌دهد:

ما به دقت تمامی اهدا کنندگان و حتی مبتلایان به ویروس HIV را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در مورد این بیماران باید بدانیم که ویروس تا چه حد در بدن فرد پیشرفت کرده و قبل از آن چه درمان‌هایی را تجربه کرده است. پزشکان از این اطلاعات برای متعادل کردن یا کاهش ریسک عمل پیوند عضو از فرد ناقل ویروس به فردی دیگر استفاده می‌کنند.

این برای اولین بار نیست که یک عمل پیوند عضو در بین بیماران ایدز انجام گرفته است. اولین بار در سال ۲۰۰۸ و در آفریقای جنوبی این عمل صورت گرفت که دو سال بعد خبر آن از طریق رسانه‌ها اعلام شد. در آمریکا و در بیمارستان دانشگاه جان اف هاپکینز نیز تجربه‌ای مشابه وجود دارد. با وجود این پیشرفت‌ها باید به قانون‌گذار‌ها فرصت داد تا در مورد اهدای عضو در میان مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی قانون‌های جدیدی وضع کنند.

مسلما اعضای یک فرد اچ‌آی‌وی مثبت به افراد اچ‌آی‌وی منفی پیوند داده نمی‌شود؛ ولی این امکان وجود دارد تا افرادی که ناقل ویروس اچ‌آی‌وی هستند و در لیست پیوند قرار می‌گیرند از این مزیت استفاده کنند. در نتیجه می‌توان صف‌های پیوند عضو را در بین بیماران کاهش داد. در بریتانیا در هر روز سه نفر در لیست انتظار دریافت عضو فوت می‌شوند.


ویدیو مرتبط :
ضیا یک بیمار ایدزی را بوسید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیوند موفق بینی چاپ شده به صورت بیمار



این بیمار که بینی خود را بر اثر یک سانحه از دست داده بود، اولین فرد در آمریکا است که یک بینی حاصل از چاپ سه بعدی دریافت کرده و به گفته پزشکان بیمارستان مونت سینای، حس بویایی و چشایی اش را نیز بازیافته است.

 اخبار,اخبار علمی,بینی,عمل بینی

 پزشکان از پیوند موفقیت آمیز بینی که با کمک فناوری چاپ سه بعدی ساخته بودند، به صورت یک بیمار 14 ساله خبر دادند.

این بیمار که بینی خود را بر اثر یک سانحه از دست داده بود، اولین فرد در آمریکا است که یک بینی حاصل از چاپ سه بعدی دریافت کرده و به گفته پزشکان بیمارستان مونت سینای، حس بویایی و چشایی اش را نیز بازیافته است.

پزشکان بیمارستان مونت سینای بینی را براساس نمونه های گرفته شده از اعضای خانواده بیمار از طریق چاپ سه بعدی تولید کردند و برای بازیابی تمامی عملکردهای بینی، آن را مطابق چهره و نیازهای عروق خونی بیمار تغییر دادند.

دکتر 'تال داگان' که هدایت این جراحی را بر عهده داشت، گفت: روند طی شده شبیه پیوند بینی است. این رویه می تواند موفقیتی در بازسازی چهره به شمار رود زیرا بیمار هرگز نباید درگیر مسائل همیشگی پیوند مانند پس زدن عضو و یا درمان های مادام العمر سرکوب کننده ایمنی باشد.

فرآیند پیوند بینی جدید در اوایل سال 2015 آغاز شد و در این سال، اولین جراحی روی صورت بیمار صورت گرفت؛ در جریان این عمل جراحی پزشکان گسترش دهنده هایی را در زیر بقایای پوست بینی وی گذاشتند تا فضا به اندازه کافی در زیر پوست این بیمار برای پیوند یک بینی جدید ایجاد شود.

پزشکان بینی جدید را از طریق فناوری چاپ سه بعدی و با استفاده از الگوهای خانوادگی بیمار درست کردند و با خصیصه های چهره وی منطبق کردند.

سپس پزشکان در ماه ژوئن در جریان یک عمل جراحی دیگر که 16 ساعت طول کشید، بافت و رگ های خونی را از ران بیمار گرفتند، مقدار زیادی از بافت سوخته را از صورت وی برداشتند، بینی جدید را گذاشتند و سپس پوست اطراف این پیوند را بازسازی کردند.

در جریان چهار عمل جراحی و آزمایشات پیگیری دیگر، حس های بویایی و چشایی بیمار بازگشت. این پیوند، دائمی و انعطاف پذیر است و نیازی به تعویض آن نخواهد بود.

پزشکان امیدوارند که این روش گزینه قابل دوامی برای سایر بیماران مبتلا به ناهنجاری های شدید چهره باشد که نیاز به جراحی ترمیمی دارند.

اخبار علمی -  ایرنا