اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اولین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی صادر شد/تکذیب تخفیف ویژه



قراردادهای جدید با خارجی‌ها

اولین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی صادر شد/تکذیب تخفیف ویژه

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از صدور نخستین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: با انجام بازاریابی و مذاکرات متعدد تاکنون چند قرارداد جدید توسط بخش خصوصی برای صادرات نفت امضا شده است.

حسن خسروجردی امروز یکشنبه در گفتگو با مهر از صدور اولین محموله نفت خام ایران توسط شرکتهای خصوصی سخن گفت و افزود: این محموله نفت به شرکت خارجی توسط کشتی‌های نفتکش غیر ایرانی تحویل شده است.رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام اینکه تمامی مراحل بازاریابی برای فروش این محموله عظیم نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، تصریح کرد: با توافق انجام گرفته با دولت، منابع مالی حاصل از فروش این محموله نفت به صورت تهاتری تسویه حساب شده است. این فعال بخش خصوصی در توضیح بیشتر انجام این عملیات تهاتری برای فروش نفت به مهر بیان کرد: با توجه به بدهی دولت به این شرکت خارجی، منابع مالی حاصل از آن با بدهی‌ها تهاتر و تسویه حساب شده است. 

وی همچنین از انجام بازاریابی‌های گسترده نفتی توسط کنسرسیوم‌های بخش خصوصی خبر داد و افزود: با انجام مذاکرات و بازاریابی با شرکتهای متعدد خارجی، تاکنون چندین قرارداد جدید برای صادرات نفت توسط بخش خصوصی امضا شده است. خسروجردی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی هماهنگی‌ها با شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی برای فروش نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، اظهار داشت: با این وجود، یک مشکل باقیمانده بین بخش خصوصی و بانک مرکزی هنوز حل نشده است. 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با یادآوری اینکه ارائه تخفیف ویژه‌ای توسط دولت به بخش خصوصی برای فروش نفت صحت ندارد، اظهارداشت: دولت در حال حاضر 70 درصد نفت را بدون تخفیف به مشتریان خارجی عرضه می‌کند، بنابراین برای 30 درصد باقیمانده که قرار است از سوی بخش خصوصی صادر شود، تخفیفی در نظر نخواهد گرفت. 

وی با بیان اینکه درخواست بخش خصوصی از شرکت ملی نفت این بوده که نفت را به صورت اعتباری ارائه شود، گفت: در واقع ضمانت نامه از شرکت‌های بخش خصوصی بگیرد و نفت را در یک مدت زمان معین در اختیار ما قرار دهد تا بعد از تحویل به پالایشگاه‌های خارجی و تبدیل آن به فرآورده‌های نفتی و بازگشت پول، پول نفت را پرداخت کنیم. این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه برای صادرات نفت تاکنون سه کنسرسیوم طراحی شده است، اعلام کرد: بر این اساس، از ظرفیت بانک‌ها هم برای ورود به تجارت نفت استفاده می شود. 

خسروجردی همچنین از طراحی مکانیزم جدیدی به منظور نقل و انتقال پول حاصل از فروش نفت خبر داد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که عملیات نقل و انتقال پول از طریق بانک‌ها با محدودیت روبه‌رو شده، مکانیزم دیگری را در پیش گرفته‌ایم./مهر

 


ویدیو مرتبط :
صادر کردن اولین محموله فرش کرمانشاه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنامه اعراب برای کاهش درآمد نفتی ایران/ حراج نفت با تخفیف ویژه



برنامه اعراب برای کاهش درآمد نفتی ایران/ حراج نفت با تخفیف ویژه

پس از شکست طرح اعراب برای افزایش تولید نفت و کاهش بهای جهانی طلای سیاه، اخیرا برخی از کشورهای عربی به منظور کاهش درآمدهای نفتی ایران به‌ویژه در بازارهای آسیایی، فروش نفت با تخفیف‌های ویژه را در دستور کار قرار داده‌اند.

به گزارش مهر، با ادامه سیر صعودی بهای نفت خام در بازارهای جهانی، طرح 4 کشور عربی لیبی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت برای افزایش ضربتی تولید نفت به منظور جایگزین کردن نفت ایران با شکست همراه شده است.

برای نخستین بار در تابستان سالجاری میلادی قیمت طلای سیاه با ثبت یک رکورد جدید قیمتی به مرز 114 دلار در هر بشکه رسیده است و پیش بینی می‌شود با ادامه کاهش تولید نفت برخی از کشورهای عضو اوپک همچون عربستان، ادامه تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و بحران نفت در منطقه دریای شمال، نفت خام در روزهای آینده قیمت‌های بالاتری را به خود ببیند.

 با این وجود در هفته‌های اخیر برخی از کشورهای عربی عضو اوپک همچون کویت، امارات و عربستان، برنامه جدیدی را برای همراهی با غرب و کاهش درآمدهای نفتی ایران هدف گذاری کرده اند. با افزایش شدت تحریم‌های نفتی علیه ایران به ویژه در اتحادیه اروپا، بازارهای نفتی ایران به سمت کشورهای شرق و جنوب‌شرق آسیا همچون هند، چین، سریلانکا، ژاپن، سنگاپور و مالزی تغییر یافته است و هم اکنون بخش عمده صادرات طلای سیاه ایرانی به این کشورها در حال انجام است.

 کشورهای عربی هم به منظور کاهش صادرات نفت و درآمدهای نفتی ایران در بازارهای آسیایی، قصد دارند با ارائه تخفیف‌هایی در قیمت فروش نفت، زمینه کاهش بهای طلای سیاه در شرق آسیا را فراهم کنند. به‌عبارت دیگر با اوج گیری قیمت نفت خام در 3 بازار مدیترانه، سنگاپور و شمالغرب اروپا، اعراب برای کاهش قیمت طلای سیاه در شرق آسیا به عنوان بزرگترین بازار فعلی نفت ایران، نفت خود را برای عرضه در ماه سپتامبر 2012 میلادی با تخفیف‌های ویژه‌ای به خریداران بین المللی می‌فروشند.

 شرکت آرامکوی سعودی اخیرا در اقدامی قیمت هر بشکه نفت سبک خود در بازار آسیا 80 سنت و قیمت نفت سنگین خود را 39 سنت کاهش داده است و با تخفیف ویژه در اختیار مشتریان قرار می دهد.

 از سوی دیگر منابع کویتی اعلام کردند: این کشور عربی هم پس از آرامکوی عربستان سعودی، قیمت نفت خام صادراتی خود در بازار آسیا را 50 سنت در هر بشکه کاهش داده است. پس از شکست طرح اعراب برای افزایش تولید نفت و کاهش بهای جهانی طلای سیاه، باید دید شرکت ملی نفت ایران چه استراتژی جدیدی به‌منظور مقابله با این برنامه جدید نفتی اعراب به ویژه در بازارهای آسیایی را در دستور کار قرار می‌دهد./مهر