اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اولین اختلاف فرانسه جدید با آمریکا



اولین اختلاف فرانسه جدید با آمریکا

 انتخاب :  فرانسوا اولاند رئیس جمهور جدید فرانسه روز جمعه در دیدار با رئیس جمهور آمریکا بار دیگر تاکید کرد نیروهای نظامی فرانسه تا پایان سال کنونی میلادی از افغانستان خارج خواهند شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر  به نقل از خبرگزاری فرانسه ، اولاند که نخستین بار از زمان تصدی پست ریاست جمهوری فرانسه عازم واشنگتن شده بود ، پس از دیدار با اوباما در کاخ سفید گفت: در این دیدار تصریح کردم که به قول خودم مبنی بر خارج کردن نظامیان فرانسوی از افغانستان تا پایان سال دو هزار و دوازده پایبند خواهم بود.

وی افزود: فرانسه به شیوه های دیگر به حمایت از افغانستان ادامه خواهد داد.

اولاند در حالی این اظهارات را بیان کرد که واشنگتن روز پنجشنبه اعلام کرده بود انتظار دارد پاریس تا سال دو هزار و چهارده میلادی همچنان به حضور نظامی خود در افغانستان ادامه دهد.

همزمان شبکه پنج تلویزیون فرانسه گزارش داد تصمیم فرانسوا اولاند در خارج کردن نیروهای فرانسوی از افغانستان  باراک اوباما را ناراحت خواهد کرد.

فرستاده وی‍ژه روزنامه لوموند در واشنگتن در گفتگو با این شبکه خاطرنشان کرد: «مذاکرات روسای جمهوری آمریکا و فرانسه حاوی مسایل مهمی است. مسئله  سوریه ، خاورمیانه و فعالیت های هسته ای ایران از مسایلی هستند که باراک اوباما و فرانسوا اولاند در مورد آنها اختلافات نظر شدیدی دارند.

فرانسوا اولاند اعلام کرده است که نیروهای فرانسوی را تا پایان سال جاری از افغانستان خارج خواهد کرد و این مسئله برای باراک اوباما که برای تصدی مجدد پست ریاست جمهوری تلاش می کند خوشایند نیست.»/انتخاب


ویدیو مرتبط :
اختلاف بین آمریکا و اسرائیل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلاف شدید میان آمریکا و فرانسه بر سر نحوه لغو تحریم‌های ایران



اخبار لغو تحریم‌های ایران

دیپلمات‌ها می‌گویند که اختلاف شدیدی میان آمریکا و فرانسه بر سر نحوه لغو تحریم‌های ایران وجود دارد.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین، دیپلمات‌ها می‌گویند که اختلاف شدیدی میان آمریکا و فرانسه بر سر نحوه لغو تحریم‌های ایران وجود دارد.

بر اساس این گزارش، آمریکایی‌ها برداشته شدن تحریم‌های ایران بر اساس یک برنامه مرحله به مرحله را خواستاراند در حالی که فرانسوی‌ها می‌خواهند «کم شدن سمبلیک» شدت اقدامات تنبیهی را به ایرانیان پیشنهاد دهند.

بر اساس گفته دیپلمات‌ها، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه در خلال مذاکرات اخیر ایران و و 1+5 در لوزان سوئیس، با هیئت فرانسوی تماس تلفنی برقرار کرده و اطمینان حاصل کرده که فرانسوی‌ها بیش از حد به ایران امتیاز ندهند.

فابیوس به نمایندگان خود در لوزان تأکید کرده که اکثریت تحریم‌های سازمان ملل باید تنها در صورت ارائه توضیحات کامل از سوی ایرانیان برداشته شود؛ توضیحی در خصوص واقعیت پشت شواهدی که نشان می‌داده ایران در گذشته، بر روی طراحی کلاهک هسته‌ای کار کرده است.

فرانسه، عضو متفاوت 1+5 در مذاکرات اخیر
فرانسه یکی از کشورهای گروه موسوم به 1+5 است که در گذشته هم در مسیر توافق هسته‌ای با ایران کارشکنی کرده است.

برخی تحلیلگران فرانسه را بلندگوی اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند. به عنوان مثال، «جفری گلدبرگ» روزنامه‌نگار سرشناس و نزدیک به رژیم صهیونیستی دو هفته پیش نوشت «لوران فابیوس»، وزیر خارجه فرانسه در مذاکرات هفته‌های آتی بین ایران و گروه 1+5 نقش «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را ایفا خواهد کرد.

«یوال اشتاینیتز»، وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی چند ماه بعد در اسفندماه همان سال جزئیات بیشتری از فشار این رژیم بر پاریس برای فشار بر مذاکره‌کنندگان ایران فراهم آورد.

وی گفته بود در پیش نویس اولیه توافقنامه هسته‌ای ژنو، ایرانی‌ها می‌توانستند ذخیره اورانیوم 20 درصدی خود را حفظ کنند و صرفاً توافق می‌کردند از ادامه تولید این سطح از اورانیوم خودداری کنند. اما در پی فشار رژیم اسرائیل از طریق فرانسه، در متن نهایی توافقنامه مقرر می‌شود که ایران نیمی از ذخایر اورانیوم 20 درصدی خود را رقیق کرده و نیم دیگر را به اکسید تبدیل کند.

اشتاینیتز همچنین در آن زمان مدعی شد در نسخه اولیه توافقنامه ژنو صرفاً مقرر شده بود ایران از آغاز به کار رآکتور آب سنگین اراک خودداری کند اما می‌توانست به ساخت بخش‌های کلیدی این رآکتور ادامه دهد. اما در پی رایزنی فرانسوی‌ها با رژیم اسرائیل، دولت فرانسه در این زمینه نیز شرایط متفاوتی را برای ایران مطرح کرد.

 

اخبار سیاست خارجی - فارس