اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اورژانس کشور تلفات زلزله سیستان و بلوچستان را کم پیش‌بینی کرد/ زلزله سراوان تاکنون 3 مجروح داشته است



 تلفات زلزله سیستان و بلوچستان

اورژانس کشور تلفات زلزله سیستان و بلوچستان را کم پیش‌بینی کرد/سراوان آسیب ندید

معاون اورژانس کشور گفت: تیمهای عملیاتی و نیروهای امدادی برای کمک به زلزله زدگان سیستان و بلوچستان اعزام شده‌اند. هنوز برآورد دقیقی از میزان مصدومان و تلفات نداریم اما با توجه به تراکم پایین جمعیت پیش بینی می‌کنیم تعداد تلفات و مصدومان زیاد نباشند.

محمدسرور در گفت و گو با  فارس، افزود: زلزله 7.5 ریشتری سیستان و بلوچستان در حالی رخ داد که رئیس مرکز عملیات بحران اورژانس سیستان و بلوچستان در سراوان حضور داشت و طبق گزارش وی منطقه سراوان آسیب جدی ندیده است و علت آن این است که از کانون زلزله حدود 150 کیلومتر فاصله دارد.

وی افزود: با توجه به پایین بودن تراکم جمعیت منطقه زلزله زده پیش بینی و امیدواری ما این است که تعداد تلفات و مصدومان این حادثه زیاد نباشد اما نیروهای ارزیابی و عملیاتی اورژانس هم اکنون در منطقه و در حال اعزام هستند و به زودی اخبار دقیق تر اعلام می شود.

زلزله سراوان تاکنون 3 مجروح داشته است

رییس مرکز فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان از اعلام مجروحیت سه تن در زلزله امروز سراوان خبر داد و گفت: در مرکز بهداشت و درمان «گشت» وضعیت مطلوب و تنها سه نفر به صورت سرپایی درمان شدند.

به گزارش سرویس حوادث ایسنا، راشدی وی در مورد میزان خسارات احتمالی نیز گفت: مشکل خاصی نداریم و تنها چند دیوار ترک برداشته است.

همچنین در پی وقوع زمین لرزه‌ای در منطقه سراوان، تیم‌های بهداشت و درمان اضطراری جمعیت هلال‌احمر از استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند.

خسارت جانی از زلزله سراوان گزارش نشده است

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام اینکه زلزله سراوان تا این لحظه خسارت جانی نداشته است، گفت: شبکه ارتباط مخابراتی این منطقه قطع شده که در دست ترمیم است.

اکبرپور در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد: آسیبی به شبکه آب و برق مناطق زلزله‌زده نرسیده است.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های میدانی تا این لحظه، خسارت‌های زلزله اندک بوده است، درباره علت این موضوع گفت: کانون زلزله در بیابان واقع شده و مراکز جمعیتی در اطراف آن قرار ندارد و در شهرستان‌های اطراف کانون زلزله هم خسارت جانی وجود نداشته است. ضمن اینکه عمق زلزله 95 کیلومتری است.

به گزارش ایسنا، آخوندی، سرپرست مدیریت بحران استان خراسان جنوبی هم با اعلام اینکه این زلزله در نهبندان نیز احساس شده است، گفت: تاکنون هیچ خسارتی از نهبندان گزارش نشده است.

وی از اعزام 100 امدادگر به مناطق زلزله‌زده سراوان نیز خبر داد و گفت: احتمالا تا پنج ساعت دیگر به منطقه خواهند رسید و اطلاعات کامل‌تری در اختیار ما قرار می‌گیرد.

فارس/ایسنا

 

 

 


ویدیو مرتبط :
تصاویر دوربین مدار بسته از زلزله سراوان، سیستان و بلوچستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل‌کم‌بودن تلفات‌ زلزله سیستان و بلوچستان


رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه کم بودن خسارات در منطقه سراوان ناشی از ایمن بودن ساختمان‌های این منطقه در برابر زلزله نیست، گفت: عمق زیاد و دور بودن کانون زلزله از شهرهای پر تراکم عامل کم بودن تلفات زلزله اخیر استان سیستان و بلوچستان است.

خبرگزاری مهر: رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه کم بودن خسارات در منطقه سراوان ناشی از ایمن بودن ساختمان‌های این منطقه در برابر زلزله نیست، گفت: عمق زیاد و دور بودن کانون زلزله از شهرهای پر تراکم عامل کم بودن تلفات زلزله اخیر استان سیستان و بلوچستان است.

دکتر عباسعلی تسنیمی  با اشاره به ادامه پس لرزه‌های منطقه سراوان افزود: در همین زمان مصاحبه پس لرزه‌ای با بزرگای 5.3 بار دیگر در منطقه سراوان را لرزاند.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله به بیان دلایل خسارت کم در این منطقه پرداخت و اظهار داشت: علت اینکه تلفات در این منطقه کم بوده این نبوده است که ساختمان‌های مقاومی داشته است ما برای شهرهای کوچکتر و بزرگتر برای زلزله‌های کمتر از 7 نیز نگرانی داریم.

وی دور بودن کانون زلزله از شهرهای پر تراکم را از جمله دلایل کم بودن تلفات دانست و ادامه داد: کانون این زمین لرزه در منطقه‌ای دور افتاده با تراکم اندک جمعیت بوده است.

تسنیمی عمق زیادی کانون زلزله را از دیگر دلایل کم بودن خسارات در منطقه سراوان ذکر کرد و در این باره توضیح داد: از سوی کارشناسان کانون این زمین لرزه از 60 کیلومتر تا 100 کیلومتر ذکر شده است ولی به هر حال این اعداد نشان از عمق زیاد کانون زلزله دارد.

وی با اشاره به مزایای عمق زیاد زلزله خاطر نشان کرد: این امر سبب شده است که زلزله اخیر سراوان تلفات و خسارات کمی را متحمل شود.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در عین حال با تاکید بر اینکه کم بودن تلفات در زلزله سراوان ناشی از آمادگی ما در برابر زلزله نیست، یادآور شد: در صورتی که این زلزله در یکی از شهرهای پر تراکم رخ می‌داد فاجعه عظیمی را شاهد بودیم.

تسنیمی با اشاره به برخی اخبار در خصوص کم بودن تلفات، اضافه کرد: در برخی از اخبار شاهدیم که اعلام می‌شود با وجود اینکه زلزله 7.7 بود ولی یک نفر بیشتر تلفات بیشتر نداشتیم و آن هم خانمی بوده که به دلیل ریزش کوه فوت کرده است.

وی یادآور شد: این گونه مطرح کردن اخبار زلزله سراوان مانند این است که بخواهیم بگوییم در برابر این چنین زلزله‌ها ایمن هستیم در حالی که کشور حتی در برابر زلزله‌های کمتر از این مقیاس هم ایمن نیست.

تسنیمی علت شدت زلزله‌ها را شکست گسل عنوان کرد و گفت: در این استان گسل‌های قابل توجهی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به گسل مکران اشاره کرد که منطقه بسیار حساس و لرزه خیز است و خوشبختانه این زلزله در شهرها رخ نداده است.