اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما: توافق با ایران هنوز نهایی نشده است


باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای که در مصاحبه با 'توماس فریدمن' ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز، ضمن تمجید از بیانیه سوییس گفت که هیچ روشی موثرتر از روش دیپلماتیک نمی تواند ایران را - به گفته او - از دستیابی به سلاح هسته ای بازدارد.

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای که در مصاحبه با 'توماس فریدمن' ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز، ضمن تمجید از بیانیه سوییس گفت که هیچ روشی موثرتر از روش دیپلماتیک نمی تواند ایران را - به گفته او - از دستیابی به سلاح هسته ای بازدارد.

اوباما به دکترین خود برای تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران اشاره کرد و افزود: دیدگاه من در مورد این کشور تلفیق نیازهای محوری راهبردی آمریکا در راستای حفظ منافع ملی کشور است و معتقدم که این دکترین پسندیده تر از دکترین تحریم و انزوای بی انتهاست.

اوباما در مورد دکترین خود توضیح داد : این دکترین بر این منوال است که ما با حفظ قدرت و توانمندی مان وارد تعامل می شویم.

وی افزود: آمریکا با قدرت تامی که در اختیار دارد، لازم است اعتماد به نفس داشته باشد تا به خطرات محاسبه شده ورود کند و راه را برای احتمالات مهم جدید بگشاید. مصداق این اهتمام، توافق دیپلماتیک با ایران است که ضمن آنکه به ایران اجازه می دهد تعدادی از زیرساخت های هسته ای اش را حفظ کند، در عین حال دستکم برای یک دهه جلوی قابلیت های این کشور را برای- به گفته او - ساخت بمب هسته ای می گیرد.

وی در مورد توافق هسته ای گفت : باید این فرصت را که امکان دارد فقط یک بار در طول عمر بدست آید، مغتنم شماریم و ببینیم آیا می توانیم حداقل یک پرونده هسته ای را از روی میز برداریم یا خیر.

رییس جمهوری آمریکا به سیاست های واشنگتن درحمایت ازاعراب سنی مذهب مانند عربستان اشاره کرد وافزود: فکر می کنم بزرگترین تهدید پیش روی اعراب سنی مذهب از ناحیه ایران نیست، بلکه از نارضایتی ها در داخل کشورهایشان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: توافق با ایران هنوز نهایی نشده است . ما هنوز کار را به انجام نرسانده ایم و انبوهی از جزییات وجود دارد که لازم است بر روی آنها کار شود.

وی یادآور شد که در این زمینه لغزش ها و نیروهای پس زننده و دشواری های واقعی سیاسی، هم در ایران و هم در کنگره آمریکا وجود دارد.

اوباما در مورد کنگره گفت که از حق انحصاری خود در مقام ریاست جمهوری آمریکا استفاده خواهد کرد. به موجب این حق، رییس جمهوری آمریکا می تواند در مورد توافق های الزام آور با قدرت های خارجی بدون تائید کنگره وارد عمل شود.

وی در خصوص نامه هایش به رهبر (معظم انقلاب) ایران که در تاریخ انقلاب اسلامی ایران برای اولین بار از سوی رهبران آمریکا اتفاق افتاده است، نیز توضیح داد: من فکر می کنم ما باید بپذیریم که ایران یک کشور پیچیده است؛ خوب ما هم یک کشور پیچیده هستیم.

اوباما ادامه داد: شکی نیست که با توجه به تاریخچه روابط دو کشور یک بدبینی عمیق میان این دو حاکم بوده است که به زودی هم محو نخواهد شد.

وی افزود: آنچه که در ایران شاهد هستیم، گرایش هایی عملگرایانه درون حاکمیت این کشور است و من فکر می کنم آنها تا حدودی به مردم خود پاسخگو شده اند. من فکر می کنم انتخاب حسن روحانی بیانگر آن بود که اشتهایی در میان مردم ایران برای ملحق شدن به جامعه بین الملل وجود دارد و تاکیدی بر روی اهمیت اقتصاد و آرزوی پیوستن به اقتصاد جهانی است.

رییس جمهوری آمریکا گفت: برنامه هسته ای غرور و افتخار ملی ایرانیان است. حتی میانه روها و اصلاح طلبان هم حامی این برنامه اند.

وی افزود: آنها هشت سال جنگ را تحمل کردند و یک میلیون کشته دادند و این کار را با میل قلبی انجام دادند و من فکر می کنم تحمل هر سختی و مشقتی را که در حیطه غرور ملی و بقای ملی شان هست، دارند.

وی با بیان جملاتی حاوی اتهامات تکراری علیه ایران ادامه داد: ایران برای قدرتمندی و موثر بودن در منطقه نیازی به سلاح هسته ای ندارد. من آنچه که می توانم به مردم ایران بگویم این است که شما برای آنکه قدرتی در منطقه باشید نیازی به اینکه ضد سامی، ضد اسرائیلی و ضد سنی باشید، ندارید.

رییس جمهوری آمریکا همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد اقدامات اخیر کنگره آمریکا و نامه 47 سناتور این کشور در مورد توافق با ایران گفت: بسیار نگرانم، برخی حد و مرزهای سنتی در زمینه سیاست خارجی در آمریکا زیر پا گذاشته شده است.

اوباما در مورد روابط با ایران و اینکه آمریکا خواستار تعامل و در عین حال حفظ توانایی است، یادآور شد: امیدوارم بتوانیم این روند دیپلماتیک را به نتیجه برسانیم و این امر به فصل جدیدی در روابط ایران و آمریکا همچنین روابط ایران با همسایگانش منجر شود. هر آنچه در گذشته روی داده است، منافع عمده فعلی آمریکا در منطقه، نفت و کسب کنترل سرزمین ها نیست، بلکه منفعت ما این است که همه انسان ها در صلح و امنیت زندگی کنند و کودکان بمباران نشوند. منطقه واقعا پیشرفت می کند و در این صورت وضعیت ما بهتر می شود. این هدف بزرگی است. اما به نظر من توافق با ایران گام شروع خوبی برای این کار است.

مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای گروه 1+5 با حضور نماینده عالی اتحادیه اروپا در لوزان سوییس که از ششم تا سیزدهم فروردین ماه 1394 برگزار شد، به صدور یک بیانیه مشترک حاوی دست یابی به راه حل های یک توافق جامع انجامید. راه حل هایی که ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین می کند و کلیه تحریم ها را به صورت کامل لغو نماید.

در این بیانیه مشترک آمده است: امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم. ما به راه حل هایی در مورد مولفه های مهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتیم.

بر اساس این چارچوب، همه تحریم اعم از تحریم های مالی، اقتصادی و بانکی و قطعنامه هایی که در شورای امنیت علیه ایران صادر شده است، در همان روز اجرای توافق لغو می شود و غنی سازی در ایران ادامه می یابد و سایت های هسته ای ایران به فعالیت خود ادامه خواهد داد.


ویدیو مرتبط :
**اوباما شیعه بود برای همین با ایران به توافق رسید!!**

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه سناتورها به اوباما درخصوص اصول توافق نهایی با ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,برنامه هسته ای ایران

 

اخبار سیاست خارجی - نامه سناتورها به اوباما درخصوص اصول توافق نهایی با ایران

جمع‌آوری امضا از سوی سناتورهای آمریکایی از دو هفته پیش تاکنون آغاز شده است که به نوشته اورشلیم پست این نامه طی این هفته به کاخ سفید فرستاده خواهد شد.

جمعی از سناتورهای آمریکایی در نامه‌ای خطاب به رییس‌جمهور این کشور طرح کلی مورد قبول‌شان برای توافق نهایی با ایران در خصوص برنامه‌های هسته‌ای این کشور را مشخص کردند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه اورشلیم پست، 82 سناتور آمریکایی شامل 41 سناتور دموکرات‌ و 41 جمهوری‌خواه در نامه خود خطاب به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا ابراز امیدواری کردند که تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی توافق با ایران طی 4ماه آینده در وین به نتیجه برسد.

آنها همچنین در نامه خود خواستار گسترش فوری تحریم‌ها علیه ایران در صورت عدم موفقیت این مذاکرات شدند.

جمع‌آوری امضا از سوی سناتورهای آمریکایی از دو هفته پیش تاکنون آغاز شده است که به نوشته اورشلیم پست این نامه طی این هفته به کاخ سفید فرستاده خواهد شد.

یک منبع نزدیک به لابی صهیونیستی در آمریکا گفت که این نامه حامل یک بیانیه بسیار مهم در خصوص سیاست‌های سنا است که قواعد اصلی در توافق نهایی با ایران را مشخص می‌کند.

کشورهای عضو گروه 1+5 شامل (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) تلاش می‌کنند تا برای بر طرف کردن نگرانی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به یک راه‌حل جامع نهایی دست پیدا کنند. آمریکا اخیرا بر لزوم مذاکرات با ایران تاکید می‌کند. رییس جمهور این کشور و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا این مذاکرات را بهترین شانس برای حل مسئله هسته ای ایران می دانند.

به نوشته اورشلیم پست حامیان اصلی نامه ای که قرار است به کاخ سفید فرستاده شود لابی صهیونیستی آی پک است که همواره سنا را برای تحریم ایران و اعمال فشار بر این کشور تحت فشار قرار داده است.

براساس آمارهای وب‌سایت رسمی آی‌پک این لابی صهیونیستی مسوول بیش از 10 تحریم و قعطنامه‌ای است که آمریکا علیه ایران تصویب کرده است.

این سناتورها در نامه خود آورده‌اند که آنها هیچ حقی برای ایران در خصوص غنی سازی اورانیوم براساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نمی‌شناسند. از این رو هرگونه توافق با ایران باید از امکان دستیابی این کشور به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای جلوگیری کند.

همچنین در این نامه تعطیلی سایت فردو،‌ تاسیسات آب سنگین اراک و سایت پارچین که از تاسیسات اصلی فعالیت‌های هسته‌ای ایران هستند خواستار شده است.

به گزارش ایسنا، ایران همواره تاکید کرده است که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش کاملا صلح آمیز، مطابق با معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و این کشور اهداف نظامی را دنبال نمی‌کند. 

اخبار سیاست خارجی - ایسنا