اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما به چه کسانی پاسخ داد



اخبار,اخبار بین الملل ,باراک اوباما

 

اخبار بین الملل - لس آنجلس تایمز گزارش داد
اوباما به چه کسانی پاسخ داد

باراک اوباما طی مصاحبه ای که روز دوشنبه به روی آنتن رفت در دفاعی تمام قد از سیاست خارجی خود، عادی سازی روابط با کوبا را عامل تقویت نفوذ آمریکایی در این کشور دانست و تاکید کرد که استراتژی های دیپلماتیکش برای مهار روسیه و ایران کارآمد هستند.

به گزارش فرارو به نقل از لس آنجلس تایمز، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه خود به منتقدانی پاسخ داد که سیاست خارجی اش را ساده لوحانه توصیف کرده بودند. وی این عقیده را که رهبران بین المللی مانند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه او را فریب می دهند را رد کرد.

اوباما در صحبت های خود به بحران اقتصادی رو به رشد روسیه و سراشیبی افت ارزش روبل طی هفته های اخیر اشاره کرد. کارشناسان این افت را ناشی از سقطو قیمت نفت می دانند اما معتقدند تحریم هایی که دولت اوباما علیه روسیه وضع کرده، فقدان اعتماد در اقتصاد این کشور را موجب شده است.

وی در مورد پوتین گفت: «موجی از داستان ها در مورد پوتین وجود دارد که او استاد شطرنج است و در حال پیشی گرفتن از غرب است، مطرح می شود. در حال حاضر او در حال ریاست ارز سقوط کرده کشورش، بحران مالی و یک انقباض شدید اقتصادی است. به نظر نمی رسد این شرایط کسی باشد که از من یا ایالات متحده آمریکا پیشی گرفته باشد.»

در طول این مصاحبه که روز جمعه پیش از سفر رئیس جمهور و خانواده اش به هاوایی انجام شده، اوباما گفت که از اینکه گفته به جای اتکای کامل بر قدرت نظامی آمریکا، تا آنجا که بتواند مشکلات را از طریق دیپلماتیک حل می کند، راضی است.

وی در ادامه افزود: «در بخشی از حوزه سیاست خارجی این تصور شتابزده وجود دارد که اگر نخست شلیک کنیم و بعد در مورد بیاندیشیم، قدرت مان را نشان داده ایم. من با این عقیده مخال هستم.»

وی گفت که برای مثال تحریم های بین المللی علیه ایران در کنار مذاکرات برای متوقف کردن برنامه هسته ای باعث شده روند این برنامه کند شود.

اوباما تصریح کرد: «از زماینکه ما مذاکرات با ایران را آغاز کرده ایم، این نخستین دوره یک سال و نیمه طی یک دهه اخیر است که تهران طی آن برنامه هسته ای خود را توسعه نداده است.»

او تاکید کرد که علاوه بر این گشایش مذاکرات دیپلماتیک با کوبا-همانطور که وی هفته گذشته اعلام کرد- پس از چندین دهه بن بست، فرصت پیگیری یک استراتژی جدید را به آمریکا می دهد.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه افزود: «قریب به 50 سال است که سعی کرده ایم ببینیم آیا می توانیم این رژیم را از طریق منزوی کردن، سرنگون کنیم. این رویکرد جواب نداد. اگر ما مشارکت داشته باشیم، فرصت نفوذ بر روند وقایع را در زمانیکه تغییرات نسلی در این کشور اتفاق خواهد افتاد را خواهیم داشت.»

سناتور جان مکین از جمله افرادی بود که تصمیم بهبود روابط با کوبا را مورد انتقاد قرار داده و گفت که با عدم وقوع هرگونه پیشرفتی از سوی دولت کمونیست، آمریکا «حامی 50 سال ظلم و ستم و سرکوب در کوبا» خواهد بود.

سناتور لینسی گراهام نیز رویکرد جدید اوباما در قبال کوبا را مورد انتقاد قرار داده و پیش بینی کرد که کنگره اقداماتی برای سد کردن مسیر وی داشته باشد.
اخبار بین الملل - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
پاسخ وزرای اوباما به نمایندگان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ اوباما به پیشنهاد گفتگوی احمدی نژاد



 

 

 

 

 

پاسخ اوباما به پیشنهاد گفتگوی احمدی نژاد

 

پاسخ اوباما به پیشنهاد گفتگوی احمدی نژاد : درباره طالبان مذاکره کنیم

وی افزود، اگر ایران اثبات کند که هدفش از برنامه های اتمی دست یابی به بمب اتم نیست ، واشنگتن مشکلی با تداوم برنامه های هسته ای صلح آمیز این کشور ندارد .

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه در دیدار با جمعی از روزنامه نگاران آمریکایی در کاخ سفید از ایده گفتگو با ایران حمایت کرد ، اما حوزه این گفتگو را به موضوع افغانستان و بر محور طالبان محدود کرد .

به نقل از وب سایت واشنگتن پست ، رییس جمهوری آمریکا که دو روز قبل از این سخنان با پیشنهاد گفتگوی رودررو از سوی محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران مواجه شده بود ، بدون دادن پاسخی صریح به این پیشنهاد گفت : " مایلم درباره موضوعی که منافع مشترکی با ایران در آن زمینه داریم ، یعنی مبارزه با طالبان با ایران مذاکره کنیم .

وی با اشاره به تلاش های حامد کرزای رییس جمهوری افغانستان در زمینه جذب طالبان و آشتی با این گروه شبه نظامی گفت : " می خواهیم که ایران هم جزئی از طرف های منطقه ای  این مذاکرات باشد . ایران می تواند یکی از طرف های گفتگوهای صلح با طالبان باشد و می تواند نقش  سازنده ای در این روند ایفا کند ".

اوباما همچنین با تکرار دغدغه ها و نگرانی های  واشنگتن از اهداف برنامه های هسته ای ایران گفت : " این مساله بسیار مهم است که راه هایی مشخص در مقابل حکومت ایران قرار دهیم تا صلح آمیز بودن اهداف برنامه های هسته ای خود را به ما اثبات کنند ".

وی افزود، اگر ایران اثبات کند که هدفش از برنامه های اتمی دست یابی به بمب اتم نیست ، واشنگتن مشکلی با تداوم برنامه های هسته ای صلح آمیز این کشور ندارد .

رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوال روزنامه نگاران آمریکایی درباره اینکه آیا برای مذاکره با ایران نامه ای محرمانه به رهبران این کشور فرستاده یا نه ؟ با تکذیب اینکه اخیرا نامه ای به رهبر یا رییس جمهوری ایران فرستاده ،افزود که مقامات ایرانی به آغاز دور جدیدی از گفتگوها با گروه 1+5 در ماه سپتامبر ابراز تمایل کرده اند .

وی همچنین ادعا کرد که تحریم های جدید  بیش از آنچه که مقامات ایرانی انتظار داشته اند ، آنها را تحت تاثیر قرار داده است ..../تحلیل:عصرایران