اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما به‌ تنهایی می‌تواند از تحریم‌ ایران بکاهد


اسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن به قلم دب ریچمن نوشت: حتی اگر کنگره آمریکا توافق نامه هسته ای نهایی با ایران را رد کند ، باراک اوباما رئیس جمهور این کشور می تواند با قلم اجرایی خود بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.

خبرگزاری صدا و سیما: اسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن به قلم دب ریچمن نوشت: حتی اگر کنگره آمریکا توافق نامه هسته ای نهایی با ایران را رد کند ، باراک اوباما رئیس جمهور این کشور می تواند با قلم اجرایی خود بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.

قانونگذاران آمریکا تاکید کرده اند باید درمورد آنچه می تواند یک توافق نامه تاریخی بین ایران و شش قدرت جهان ( آمریکا ، روسیه ، چین ، انگلیس ، فرانسه و آلمان ) باشد اظهار نظر کنند. هدف از چنین توافق نامه ای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای و درعین حال پایان یافتن تحریم های اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران است که اقتصاد این کشور را فلج کرده است.

مذاکره کنندگان ایران و قدرت های جهان تلاش می کنند تا پایان ماه ژوئن به یک توافق نامه نهایی دست یابند. روز پنجشنبه اعلام شد مذاکرات بین دو طرف قرار است هفته آینده ازسر گرفته شود.
در همین حال لایحه ای که پیش بینی می شود هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شود به اوباما اجازه نخواهد داد دست‌کم 30 روز پس از هرگونه توافق نامه نهایی ، از اختیار کنونی خود برای کنار گذاشتن تحریم های کنگره استفاده کند. در این فرصت زمانی ، قانونگذاران آمریکا می توانند توافق نامه نهایی را بررسی کنند.

حتی اگر کنگره توافق نامه نهایی با ایران را رد کرد ، اوباما می تواند به طور یکجانبه اقداماتی را به همراه کاهش تحریم های اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل متحد ، به منظور اجرای یک توافق نامه با تهران انجام دهد.

رئیس جمهور آمریکا می تواند با استفاده از اختیارات خود برخی از تحریم های موجود علیه ایران را به حال تعلیق درآورد. اوباما همچنین می تواند دستورات جدیدی را برای فراهم شدن زمینه داد و ستدهای مالی که براساس قانون فعلی ممنوع است ، صادر کند. رئیس جمهور آمریکا همچنین می تواند به راحتی نام برخی اتباع و شرکت های ایرانی ازجمله حدود 24 بانک ایرانی را از فهرست هدف آمریکا خارج کند و این بدین معنی است که آنها دیگر در معرض تحریم ها قرار نخواهند داشت.

تنها کنگره می تواند به تحریم های قانونی خود علیه ایران پایان دهد. و این تحریم ها شدیدترین تحریم ها علیه ایران است زیرا در این تحریم ها بخش انرژی ، بانک مرکزی و بخش های کلیدی اقتصاد ایران هدف قرار گرفته است. اما کارشناسان می گویند اوباما می تواند تاثیر برخی از این تحریم را خنثی کند و برای از بین بردن تاثیر دیگر تحریم ها نیز با اروپایی ها همکاری کند.

تیلر کولیس Tyler Cullis کارشناس مسائل حقوقی در شورای ملی ایرانی آمریکایی که از دستیابی به توافق با ایران حمایت می کند گفت برخی ها درمورد اینکه آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را با تکیه بر اختیارات خود کاهش دهد ، ابراز تردید کرده اند. چنین تردیدهایی بی مورد است.

وی افزود رئیس جمهور آمریکا می تواند با خارج کردن نام بانک های مهم ایران از فهرست تحریم های وزارت خزانه داری و همچنین خارج کردن نام افراد از فهرست تحریم ها ، بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.

افراد و شرکت هایی که در این فهرست قرار دارند با مسدود شدن دارایی ها روبرو هستند و آمریکایی ها اجازه تجارت با آنها را ندارند.

اگر اروپایی ها و دیگر کشورهای شرکت کننده در مذاکرات هسته ای ایران مجازات های خودشان را علیه ایران لغو کنند ، روند گسسته شدن رژیم تحریم های بین المللی علیه ایران آغاز خواهد شد.

کولیس افزود اوباما می تواند به قانونگذاران بگوید آنها نیز باید برای پیوستن به روند کاهش تحریم ها علیه ایران ، با او همکاری کنند.

مارک دوبوویتز Mark Dubowitz از تحلیلگران بنیاد دفاع از دموکراسی ها در واشنگتن نیز این مسئله را تایید کرد و گفت برای رئیس جمهور آمریکا به لحاظ قانونی انجام دادن چنین کاری به تنهایی امکانپذیر است. او می تواند به تنهایی و به همکاری اروپایی کارهای زیادی را در این جهت انجام دهد.

وی افزود اگر اروپایی ها تحریم نفتی ایران را لغو کنند ، این کشور می تواند صادرات نفت خود را که اکنون یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز است افزایش دهد و به سطح پیش از تحریم ها یعنی حدود دو میلیون و 100 هزار بشکه در روز برساند.


ویدیو مرتبط :
اوباما:تحریم های ایران شمشیر داموکلوس است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما قادر است از تحریم‌ ها علیه ایران بکاهد


تحلیلگر ارشد اندیشکده شورای اتلانتیک گفت که اگرچه فشار جمهوری خواهان در صورت پیروزی در انتخابات میاندوره ای به اوباما افزایش می یابد، اما او با استفاده از قدرت ریاست جمهوری خود قادر خواهد بود در هر شرایطی از تحریم های جاری علیه ایران بکاهد.

خبرگزاری ایرنا: تحلیلگر ارشد اندیشکده شورای اتلانتیک گفت که اگرچه فشار جمهوری خواهان در صورت پیروزی در انتخابات میاندوره ای به اوباما افزایش می یابد، اما او با استفاده از قدرت ریاست جمهوری خود قادر خواهد بود در هر شرایطی از تحریم های جاری علیه ایران بکاهد.

باربارا اسلاوین در خصوص احتمال پیروزی جمهوریخوان در انتخابات میاندوره این کشور و اثرات این پیروزی در سیاست های داخلی وخارجی آمریکا افزود: گرچه سیاست های داخلی آمریکا در حوزه تخصص من نیست اما کاملا واضح است که تسلط جمهوریخواهان در سنا تاثیرات آشکاری در سیاست های داخلی خواهد گذاشت.

وی افزود: برای مثال تردیدی نیست که جمهوریخواهان سرنوشت لایحه اصلاحات مهاجرتی آمریکا را بیش از پیش با مشکل و پیچیدگی مواجه خواهند ساخت اما در مورد قانون بیمه های درمانی اوباما نخواهند توانست کار زیادی از پیش ببرند و هر گونه طرحی برای دگرگون کردن آن می تواند از طرف او وتو بشود.

به گفته این تحلیل گر امریکایی، جمهوریخواهان محافظه کار با استفاده از این موقعیت تلاش خواهند کرد تا تحریم های تازه ای را برای وارد آوردن فشار بر ایران به تصویب برسانند و مانع موفقیت مذاکرات هسته ای بشوند.

اسلاوین افزود: با وجود این همانطور که من قبلا در مقالاتم به ان اشاره کرده ام اوباما از این قدرت برخوردار هست که بتواند جلو تحریم های بیشتر را بگیرد و باگذشت چند سال ایران قادر خواهد بود حقانیت و اعتماد پذیری خود را به اثبات برساند.

اسلاوین افزود، ایرانی ها ممکن است دچار این نگرانی بشوند که با قدرت گرفتن جمهوریخواهان در کنگره وسنا ، اوباما قادر به ایفای نقش خود در رابطه با توافقنامه هسته ای نباشد،اما نباید فراموش کرد که اوباما برای کاستن از تحریم ها نیازی به تایید کنگره آمریکا ندارد و می تواند از قدرت ویژه ریاست جمهوری خود در این راستا استفاده کند.

در خصوص مسائل مربوط به خاور میانه و تاثیرات ناشی از پیروزی جمهوریخواهان در کنگره آمریکا اسلاوین گفت: من شک دارم که این تغییرات اثرات محسوسی در مورد مسائلی مثل مبارزه با داعش و یا مذاکرات صلح فلسطین داشته باشد.

وی در توضیح این مطلب اضافه کرد که مردم آمریکا اعم از جمهوریخواه یا دموکرات، با تجربه ای که از دو دهه درگیری در خاورمیانه داشته اند،از درگیر شدن دوباره کشور شان در یک جنگ دیگر بیزار هستند و در نتیجه به نظر نمی رسد حتی با تسلط جمهوریخواهان، این کشور به سمت یک جنگ تمام عیار در خاور میانه سوق پیدا کند.

اسلاوین افزود:در مورد مسئله فلسطین هم با توجه به بن بست مستمری که این موضوع پیدا کرده، فکر نمی کنم هیچ تغییری حتی تسلط جمهوریخواهان بر سنا بتواند وضعیت را از آنچه که هست خراب تر کند.