اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انگلیس تا چه زمانی عضو اتحادیه اروپا خواهد بود؟



 

انگلیس تا چه زمانی عضو اتحادیه اروپا خواهد بود؟

 

روزنامه فایننشال تایمز در مقاله ای به قلم فیلیپ استفنز نوشت، از هر طرف که به ماجرا نگاه کنیم، اجلاس اخیر سران اتحادیه اروپا نقطه عطفی در روابط انگلیس با کشورهای همسایه اش بود.

به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی، این اجلاس عقبگردی بود به کنفرانس اتحادیه اروپا در شهر مسینا زمانی که انگلیس ابتدا تصمیم گرفت خود را کنار بکشد.

الان هم مانند ان زمان نخست وزیر وقت انگلیس به این نتیجه رسیده است که این کشور بدون مزاحمت شرکای هم قاره ای خود بهتر می تواند راهش را درجهان طی کند.

نویسنده ادامه داده است، اکنون دولت ها و شرکت های خارج از قاره اروپا باید سوالی را از خود بپرسند که تاکنون غیر قابل تصور بود.

پرسش این است: ایا انگلیس 5 یا 10 سال دیگر هم بخشی از اتحادیه اروپا خواهد بود؟ وی پاسخ می دهد من که مطمئن نیستم.

به اعتقاد فیلیپ استنفز، از یک طرف به نظر می رسد وتوی دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس همان لحظه ای بود که این کشور اغاز روند خداحافظی خود با اتحادیه اروپا را اعلام کرد.

از طرف دیگر به نظر می اید این اروپا بود که پیشنهاد وداع خود با انگلیس را مطرح کرد.

به هرحال نتیجه یکی است.

در واقع انگلیس از زمانی که حدود 20 سال پیش تصمیم گرفت در مذاکرات پول واحد در ماستریخت شرکت نکند، با مهارت سیاسی و زور قدرت ترتیبی اتخاذ کرد که هم داخل و هم خارج باشگاه اروپا باشد.

تصمیم کامرون برای خالی گذاشتن کرسی انگلیس در مذاکرات ایجاد اتحادیه مالی در منطقه یورو پایان این راه را مشخص کرد.

نویسنده افزود، تصور همه در اجلاس بروکسل این بود که کشورهای منطقه یورو در واقع موفق به نجات پول واحد خواهند شد و در کنار ان یک اتحاد سیاسی منسجم تر خواهند ساخت.

هنوز هم احتمال شکست این مهم وجود دارد.

برخی می گویند پس از پیشرفت اندکی که در اجلاس بروکسل حاصل شد، مخالفت ها با یورو شدت گرفته است.

اگر یورو از هم بپاشد، تمام بلندپردازی های 17 عضو گروه یورو نابود خواهد شد.

اگر هم چنین اتفاقی نیفتد، به هرحال انگلیس هیچگاه تا این حد منزوی نبوده است.

در ادامه مقاله امده است، کامرون زمانی که به مجلس عوام در مورد اجلاس بروکسل گزارش می دهد می تواند از نمایندگان محافظه کار انتظار تشویق داشته باشد.

زمزمه هایی هم در محافل دولتی به گوش می رسد که ترس از مسخره شدن از سوی نمایندگان کامرون را را در بروکسل در چنین موقعیت دشواری قرار داد.

نویسنده تاکید کرد اکنون که انگلیس خود را کاملا از پروژه اقتصادی اروپا کنار کشیده است، چرا مذاکرات درمورد موضوع دیگری اغاز نکنیم؟ اگر کشورهای اروپایی موفق به ایجاد یک اتحاد سیاسی شوند، تصور انکه انگلیس در ان جایی داشته باشد، دشوار است.../انتخاب


ویدیو مرتبط :
زمزمه های خروج انگلیس از اتحادیه اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت ۴ عضو اتحادیه اروپا با وضع تحریم‌های جدید علیه ایران



پرس تی وی گزارش داد

مخالفت ۴ عضو اتحادیه اروپا با وضع تحریم‌های جدید علیه ایران

خبرگزاری فارس: در حالی که اتحادیه اروپا قرار است فردا تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کند گزارش ها از مخالفت شدید سوئد، یونان، مالت و قبرس با این تحریم ها حکایت دارد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش فارس به نقل از پرس‌تی‌وی، در آستانه تصویب تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، دولت سوئد با هدف حفظ منافع خود در تلاش است تا مانع اعمال تحریم‌های بیشتر علیه این کشور شود.

بر اساس این گزارش، یک مقام وزارت خارجه رژیم صهیونیستی گفت: قرارداد ارتباطاتی میان شرکت ارتباطات اریکسون سوئد و تهران دلیل اصلی مخالفت سوئد با تحریم‌های بیشتر علیه ایران است. گفته می‌شود، این قرارداد در صورت تحریم‌های بیشتر دچار مشکل می‌شود.

وی افزود: می‌دانیم سوئد از این بیم دارد که اگر این قرارداد میان اریکسون و ایران لغو شود، این امر می‌تواند برای دیگر قراردادهای این شرکت مشکل ایجاد کند.

به گفته این مقام رژیم صهیونیستی، سوئد از این بیم دارد که دیگر کشورها مانند چین از لغو این قرارداد خبردار شوند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه در لوکزامبورگ به منظور تصویب رسمی دور جدید تحریم‌ها علیه ایران با وجود هشدار سازمان ملل علیه عواقب تحریم‌های کنونی بر زندگی مردم عادی گرد هم جمع خواهند شد.

باوجود فشار بر دولت سوئد برای کوتاه آمدن از مخالفت خود با تحریم‌های جدید علیه ایران، مقامات سوئد تاکید کردند: این تحریم‌ها تنها به مردم ایران صدمه می‌زند.

به همراه سوئد، یونان، قبرس و مالت نیز مخالفت خود با تحریم‌های بیشتر علیه ایران را اعلام کرده‌اند. این امر در حالی رخ داده است که برای هر تصمیم اتحادیه اروپا تمام 27 کشور اتحادیه باید موافق باشند و مخالفت این 4 کشور، فهرست تحریم‌های جدید را کم اثر خواهد کرد.

به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، تحریم‌های جدید، بانکداری، صنعت و کشتی‌رانی تهران را هدف قرار خواهند داد؛ همچنین این اتحادیه اعضای خود را از فروش فلزات و سرب، یکی از مواد لازم برای تولید فولاد، دانش ساخت کشتی، و خدمات پرچم‌گذاری و رده بندی نفتکش‌های ایرانی منع خواهد کرد. بر اساس این حرکت، اتحادیه اروپا دارایی‌های 34 شرکت ایرانی را مسدود خواهد کرد.

این حرکت اتحادیه اروپا با بی اعتنایی به سخنان اخیر رئیس سازمان ملل انجام شده است. بان کی مون در 2 اکتبر هشدار داد: تحریم‌های غرب علیه ایران بیشتر زندگی مردم عادی ایران را هدف گرفته است./فارس