اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انهدام کاروان اشرار مسلح جنوب شرق کشور


فرمانده مرزبانی سیستان و بلوجستان گفت: مرزبانان هنگ مرزی جکیگور شهرستان سرباز در عملیاتی موفقیت آمیز از ورود کاروان اشرار و قاچاقچیان مسلح به داخل کشور جلوگیری و آنان را مجبور به فرار به داخل خاک کشور همسایه کردند.

خبرگزاری ایرنا: فرمانده مرزبانی سیستان و بلوجستان گفت: مرزبانان هنگ مرزی جکیگور شهرستان سرباز در عملیاتی موفقیت آمیز از ورود کاروان اشرار و قاچاقچیان مسلح به داخل کشور جلوگیری و آنان را مجبور به فرار به داخل خاک کشور همسایه کردند.

سردار رهام بخش حبیبی گفت: تعدادی از قاچاقچیان و اشرار مسلح در قالب یک کاروان عصر امروز از طریق مرزهای جنوب شرق کشور قصد ورود به داخل مرز ایران را داشتند که با اقدام سریع و هوشیاری نیروهای هنگ مرزی جکیگور زمین گیر و متواری شدند.

وی بیان کرد: نیروهای هنگ مرزی جکیگور با انجام کار اطلاعاتی از قصد اشرار و قاچاقچیان مسلح برای ورود به داخل کشور مطلع شدند و با اقدام سریع مسیرهای احتمالی ورود این کاروان را تحت کنترل قرار دادند.

وی اظهار داشت: اعضای این کاروان هنگام ورود به محدوده مرز با مرزبانان کشور درگیر شدند که در این درگیری به سبب آتش سنگین و مقتدرانه مرزبانان تعدادی از اشرار و قاچاقچیان کشته و زخمی شدند.

فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان گفت: پس از پاکسازی کامل منطقه درگیری تلفات کاروان قاچاقچیان و اشرار مسلح اعلام خواهد شد.

سردار حبیبی بیان کرد: در این درگیری سه نفر از مرزبانان به صورت سطحی زخمی شدند.

وی افزود: نیروهای مرزبانی با اقتدار کامل از کیان میهن اسلامی حفاظت و با هر گونه تحرک ضد امنیتی و تجاوز به خاک کشور مقتدرانه برخورد می کنند.


ویدیو مرتبط :
درگیری مسلح مرزبان های شرق با اشرار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنوب شرق کشور را آب گرفت



خسارات سیل در استان‌ سیستان‌وبلوچستان,سیل در کرمان,خسارتهای سیل درکرمان

جنوب شرق کشور را آب گرفت

در این استان 5 نفر بر اثر وقوع سیلاب جان خود را از دست دادند و شهرهای نیک‌شهر، سیب، سراوان و خاش بیشترین آسیب را متحمل شدند.

بارش باران‌های سیل‌آسا طی چند روز گذشته در جنوب شرق کشور طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیل را درپی داشته و خسارات سنگینی را به‌بار آورده است.
به نوشته همشهری میزان برآوردهای خسارات سیل در استان‌ سیستان‌وبلوچستان و شرق استان کرمان لحظه به لحظه افزایش می‌یابد و برآوردهای اولیه از خسارت‌ نزدیک به 200میلیارد تومانی سیل خبر می‌دهد. در این میان عده‌ای نیز جان خود را از دست داده‌اند.

علاوه بر این راه‌های ارتباطی چندین روستا قطع شده و عده‌ای در شرایط سخت به سر می‌برند. شرایط در کرمان به‌گونه‌ای است که استاندار این استان دیروز اعلام کرد که کرمان نیاز به کمک‌های ملی دارد؛ چراکه خسارت بسیار شدید است.

11شهرستان کرمان گرفتار سیل
در استان کرمان 11شهرستان ‌ شامل: جیرفت، سیرجان، بم، بافت، رابر، زرند و... گرفتار سیل شده و نزدیک به 2600نفر سیل‌زده شده‌اند. در یک مورد خسارت به تأسیسات آبرسانی، در 104 روستای بالای 20 خانوار رقم یک‌میلیارد و 710 میلیون تومان برآورد شده است.

 1896 واحد مسکونی استان هم طی 5روز گذشته، دچار آبگرفتگی شده، ۲۸۹ کیلومتر راه روستایی تخریب شده، تأسیسات برق 12 روستا دچار خسارت جدی شده، حدود 23 هزار کیلومتر مربع از مزارع و باغات استان را هم آب برده است؛ در ضمن سیلاب جان 4نفر را هم در کرمان گرفته و 10نفر را مصدوم کرده است.
در مجموع تاکنون بنا بر اعلام مدیریت بحران استان کرمان، سیلاب بیش از 1483 میلیارد ریال در کرمان خسارت بر جای گذاشته است!

جیرفت و روستاهایش در صدر مشکل‌دارها
جیرفت در میان شهرستان‌های کرمان متحمل بیشترین خسار‌ت شده است. مهر درخصوص یکی از بخش‌های این شهرستان گزارش داد که با گذشت چند روز از سیل در بخش اسفندقه در جنوب استان کرمان اما متأسفانه عدم‌همکاری برخی از مسئولان موجب شده است همچنان سیل زدگان با مشکلات ناشی از سیلاب دست و پنجه نرم کنند.

در اسفندقه به اهالی روستاهای حسین‌آباد، آبشور، محمد آباد، قنات نو، فتح آباد، گلوئیه، کناروئیه، شورآباد با جمعیتی بالغ بر 3 هزار نفر در بخش‌های مختلف خسارت وارد شده است. البته حکایت سیل در اسفندقه مشابه با جاری شدن سیل اخیر در شهرک حسین آباد جیرفت است و آن اینکه سیل بند خاکی و غیراصولی در بالادست روستا احداث شده و مردم هم در حفظ و نگهداری آن چندان کوشا نبوده‌اند.

در رابطه با خسارات این بخش احمد بلند نظر بخشدار مرکزی جیرفت گفت: جاری شدن سیل اخیر در اسفندقه باعث تخریب 3باب منزل مسکونی و همچنین خسارت به دیگر بخش‌ها شده است. وی افزود: جای بسی تأسف است که اداره مسکن و شهرسازی شهرستان جیرفت به‌عنوان یکی از اعضای ستاد حوادث شهرستان هنوز پای کار نیامده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر یک دستگاه لودر به‌صورت اجاره کار لایروبی گل‌و‌لای ناشی از سیل را از حیاط منازل مسکونی شروع کرده است. وی از تخریب 100 کیلومتر راه روستایی و عشایری خبرداد.

خسارت سنگین در سراوان و خاش
در استان سیستان و بلوچستان نیز با وجود هشدارهای داده شده از سوی مدیریت بحران و هواشناسی مبنی بر بارش سیل‌آسای این موقع از سال در منطقه، جاری شدن سیل خسارت‌های سنگینی بر جای گذاشت.

در این استان 5 نفر بر اثر وقوع سیلاب جان خود را از دست دادند و شهرهای نیک‌شهر، سیب، سراوان و خاش بیشترین آسیب را متحمل شدند.
علیرضا شهرکی، فرماندار خاش در همین خصوص به ایسنا گفت: خسارت‌های ناشی از سیل روز‌های اخیر شهرستان خاش از مرز 100میلیارد تومان هم گذشت.

کوتاهی در تکمیل کانال آب
مهر نیز گزارش داد که به‌دلیل کوتاهی مدیران شهری و دفتر فنی استانداری در اجرای کانال هدایت آب‌های سطحی در منطقه شیرآباد در شمال شهر زاهدان که بیش از 3سال از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذرد روز یکشنیه آب‌های سطحی از این کانال نیمه تمام خارج و راهی منازل مسکونی مردم شد.

در همین رابطه یکی از اعضای شورای اسلامی شهر زاهدان با بیان اینکه ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری و شهرداری زاهدان به‌عنوان مسببین اصلی آبگرفتگی و خسارت‌های به بار آمده در شمال شهر زاهدان باید پاسخگوی خسارات وارده به مردم باشند اظهار داشت: کانال مسیل شیرآباد زاهدان که برای هدایت آب‌های سطحی طی 3 سال گذشته در دستور کار قرار داشت به‌دلیل کم کاری و حرکت لاک پشتی در احداث آن موجب وارد آمدن خسارت زیادی به مردم این منطقه شد.

علیرضا زاهدی اضافه کرد: با توجه به اینکه در 2 سال قبل نیز در پی بارش باران شاهد همین حادثه و آبگرفتگی معابر بودیم اما عملیات سنگ چینی و لایروبی این کانال پس از 500 متر کار به دست فراموشی سپرده شد و 1500متر از طول 2کیلومتری این کانال به‌صورت نیمه تمام رها شد.

گفتنی است دی ماه سال 90 شهردار زاهدان مدعی شده بود آب‌های چند خیابان توسط این کانال به بیرون شهر وبه مخزن تسویه آب شهر زاهدان هدایت خواهند شد اما هنوز این کانال تکمیل نشده و مشکل‌ساز شده است./همشهری