اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقال پایتخت چند سال زمان نیار دارد؟



اخبار ,اخبار اجتماعی ,انتقال پایتخت

 

اخبار اجتماعی - انتقال پایتخت 25 سال زمان نیاز دارد‌

نایب رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح و ساماندهی و انتقال پایتخت، گفت: انتقال پایتخت 25 سال زمان و 30 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.

کمال علیپور با اشاره به مخالفت خود با طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری از تهران، افزود: باید مشخص شود که ما خواستار حل مشکل دولت هستیم یا می‌خواهیم مشکل تهران را حل کنیم.

نائب رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی، گفت: حل مشکل دولت وظیفه مجلس نیست و از طرف دیگر کلان شهرهای دیگر کشور هم مانند تهران مشکلات مختلفی دارد.

*آلودگی تهران متولی ندارد
عضو شورای عالی شهرسازی کشور با تاکید بر اینکه باید به تهران توجه ویژه‌ای شود و بودجه‌های تصویب شده مختلف به آن اختصاص یابد، خاطر نشان کرد: در حل مشکل آلودگی تهران 17 دستگاه به صورت مستقیم و 22 دستگاه به صورت غیرمستقیم مسئولیت دارند اما کسی مسئولیت آلودگی این شهر را پذیرا نیست و آلودگی شهر تهران متولی ندارد.

عضو ناظر قوه مقننه در شورای عالی شهرسازی بر لزوم حل مشکلات مربوط به زیر ساخت‌های شهر تهران تاکید کرد و با بیان اینکه انتقال پایتخت کشور به دلیل آلودگی آن طرح علمی نیست، تصریح کرد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه و در طرح جامع تهران بر ساماندهی وضعیت پایتخت اشاره شده است که انتقال پادگان‌ها یکی از آن مصوبات است.

* تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت برخلاف قانون است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بر توجه لازم بر مطالعات گذشته دستگاه‌های مختلف درباره شهر تهران و برنامه‌های بالادستی تاکید کرد و گفت: تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت بر خلاف اصل 75 قانون اساسی به دلیل بار مالی طرح است.

نایب رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرهای دیگر کشور ظرفیت و گنجایش انتخاب به عنوان پایتخت را ندارند، افزود: برای برون‌‌رفت از مشکلات تهران باید به اختصاص بودجه‌های مصوب،تسهیلات به بانک مسکن برای بافت‌های فرسوده و مسکن مردم، تقویت و تکمیل زیر ساخت‌ها و اجرای طرح جامع تهران که با هدف تعادل بخشی پایتخت انجام شده است و تقویت مترو و حمل و نقل عمومی اقدام کنیم.

*انتقال پایتخت 25 سال زمان و 30 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد
علیپور به برآورد زمان و هزینه انتقال پایتخت از تهران اشاره و خاطر نشان کرد: انتقال پایتخت 25 سال طول می‌کشد و حدود 30 هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

نماینده سوادکوه، سوادکوه شمالی، قائمشهر، جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه شهرهایی مانند استانبول،دهلی نو و برازیلیا و پایتخت‌های منتقل شده دیگر با مشکلات اساسی زیادی مواجه هستند، تصریح کرد: تضمینی برای حل مشکلات مربوط به شهر تهران با انتقال پایتخت وجود ندارد.

*مدیریت متمرکز در کشور اجرایی شود
مخالف طرح ساماندهی و انتقال سیاسی و اداری پایتخت خواستار ارائه لایحه دولت یا طرح کمیسیون شوراهای مجلس برای اجرایی شدن مدیریت متمرکز در کشور شد و افزود: افزایش اختیارات استانداران و فرمانداران و توجه به آمایش سرزمینی و انتقال مراکز علمی و ایجاد شعبه‌های دانشگاه‌های معتبر در استان‌ها و ساماندهی شهرک اداری نیز از راهکارهای دیگر برای کاهش حجم و گنجایش پایتخت کشور است.

وی با اشاره به بار روانی انتقال پایتخت از تهران به تیترهایی با عنوان شمارش معکوس برای انتقال پایتخت در رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: جو روانی جامعه به تشکیل شورای عالی انتقال برای بررسی دو ساله طرح و یا مرحله مطالعاتی بودن آن متمرکز نمی‌شود بلکه طرح کردن عمومی انتقال پایتخت بار روانی برای جامعه ایجاد کرده است. 

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
انتقال پایتخت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نظر وزیر راه درباره انتقال پایتخت/زمان اعلام جزئیات طرح مسکن اجتماعی



اخبار,اخبار اقتصادی,طرح انتقال پایتخت ,طرح مسکن اجتماعی


اخبار اقتصادیدی - وزیر راه و شهرسازی به ایسنا اعلام کرد
انتقال پایتخت یک ایده است/ زلزله یا آلودگی هوا برای انتقال پایتخت کافی نیست

 وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: انتقال پایتخت یک ایده است و باید این ایده توسط گروه مطالعاتی وزارت راه و شهرسازی بررسی شود. از سوی دیگر برای انتقال پایتخت، زلزله یا آلودگی هوا کفایت نمی‌کند بلکه باید مجموعه‌ای از دلایل گسترده در این باره وجود داشته باشد که این امر نیازمند شناسایی مسائل اقتصادی و فنی است.

عباس آخوندی در حاشیه بازدید از مصلای امام خمینی(ره) در پاسخ به ایسنا درباره انتقال پایتخت که در جلسه‌ روز چهارشنبه هیات دولت، وزارت راه و شهرسازی مسئول بررسی این طرح شده است، گفت: انتقال پایتخت یک ایده است و باید این ایده توسط گروه مطالعاتی وزارت راه و شهرسازی بررسی شود.

وی تاکید کرد: گروهی را برای مطالعه و بررسی این امر در نظر گرفته‌ام تا به خوبی این ایده را بررسی کنند.

آخوندی با اشاره به اجرای طرح انتقال پایتخت در کشور‌های دیگر گفت: براساس تجربه‌ سایر کشور‌ها، این موضوع در ایران نیز از اواخر دهه‌ 60 سابقه دارد و این کار خیلی زمان می‌خواهد.

به گفته‌ وی هفته آینده گروهی برای مطالعه طرح انتقال پایتخت منصوب می‌شوند و این کار توسط این گروه بررسی خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: انتقال پایتخت فقط تغییر فیزیکی آن نیست بلکه بحث‌های دیگری هم‌چون تغییر در فرآیند تصمیم‌گیری نیز مهم است که نیازمند تمرکز زیادی است.

آخوندی تاکید کرد: بحث نرم‌افزاری استان در حال بررسی است و نیاز به پیش‌داوری برای نتیجه‌گیری دارد.

وی در پاسخ به این‌که سال گذشته نیز موضوع انتقال پایتخت مطرح شده بود، افزود: برای انتقال پایتخت، زلزله یا آلودگی هوا کفایت نمی‌کند بلکه باید مجموعه‌ای از دلایل گسترده در این باره وجود داشته باشد که این امر نیازمند شناسایی مسائل اقتصادی و فنی است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که طرح انتقال پایتخت نیاز به مطالعه‌ جدید دارد، گفت: این طرح نیازمند بررسی است.

آخوندی درباره درخواست انبوه‌سازان مبنی بر افزایش قیمت مسکن مهر، گفت: فعلا در این زمینه صحبت نمی‌کنم.
                                        ...................................................................
رییس سازمان ملی زمین و مسکن:
دهک‌های نیازمند مسکن به زودی مشخص می‌شوند

رییس سازمان ملی زمین و مسکن گفت: دولت در حال شناسایی دهک‌های نیازمند مسکن است و جزئیات طرح مسکن اجتماعی به محض شناسایی دهک‌های نیازمند مسکن اعلام می شود.

به گزارش ایسنا  سید محمد پژمان اظهار کرد: در حال حاضر سازمان ملی زمین و مسکن و دولت در حال شناسایی دهک‌های نیازمند مسکن هستند و نتایج آن ظرف چند ماه آینده حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه 30 درصد از اقتصاد کشور مربوط به بخش مسکن است، گفت: دولت باید برای این بخش مهم اقتصادی برنامه داشته باشد و این برنامه نه تنها برای اقشار کم درآمد بلکه باید برای همه بخش های اقتصادی باشد.

پژمان افزود: هم اکنون اصل موضوع سازمان ملی زمین و مسکن تامین مسکن از سوی دولت برای افراد کم درآمد است که در حال حاضر در حال مطالعه طرح جامع مسکن هستیم.

او یادآورشد: دهک های پایین جامعه برای امرار معاش نیازمند کمک و پوشش نهادهای اداری هستند که دولت موظف به عرضه زمین رایگان و تسهیلات ارزان قیمت برای این گروه هاست.

رییس سازمان ملی زمین و مسکن اضافه کرد: انتظار ما همکاری بیشتر دستگاه های ذیربط در رابطه با پروژه مسکن مهر است چراکه بدون همکاری، این امر تحقق نخواهد یافت.

پژمان ابراز امید واری کر این خانه‌ها، خانه های دلخواه و مورد آسایش مردم باشند.
اخبار اقتصادی - ایسنا