اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقال پایتخت باز هم برگشت خورد



اخبار,اخبار اجتماعی ,انتقال پایتخت

 

اخبار اجتماعی - انتقال پایتخت باز هم برگشت خورد

با اخطار چند نماینده و تائید رئیس مجلس، طرح انتقال پایتخت از دستور کار مجلس خارج شد.

 نزدیک به سه دهه است که تلاش می‌شود جایگزینی برای تهران به عنوان پایتخت اداری و سیاسی کشور انتخاب شود. چندی پیش، برخی از نمایندگان مجلس از سمنان، همدان و پردیس به عنوان گزینه‌های جدید پایتخت سیاسی و اداری كشور نام برده بودند و قرار بر این بود که پس از تصویب نهایی طرح انتقال پایتخت در مجلس و اخذ نظر مثبت شورای نگهبان این طرح برای اجرا به دولت ابلاغ شود تا در کار گروه ویژه بررسی طرح انتقال یا ساماندهی پایتخت مورد بررسی قرار گیرد.

 

کلیات طرح انتقال پایتخت دی‌ سال گذشته به تصویب مجلس رسید. با این حال، پس از چند ماه رایزنی و مشخص شدن گزینه‌های احتمالی پایتخت جدید سیاسی، قرار بود طرح انتقال پایتخت روز گذشته، یکشنبه، در مجلس بررسی شود اما، با یک اخطار از سوی محمدمهدی مفتح و تایید رئیس مجلس، دوباره به کمیسیون برگشت. اخطار مفتح به دیده نشدن بار مالی طرح بود. او در اخطاری با استناد به اصل 75 قانون اساسی گفت: طرح انتقال پایتخت مغایر اصل 75 قانون اساسی است و دارای بار مالی است.

 

باید در بررسی جزئیات طرح مشکل بار مالی را رفع می‌کردیم تا در شورای نگهبان رد نشود. رئیس مجلس سپس اخطار مفتح را به رای گذاشت که از 225 نماینده حاضر در جلسه، 129 نفر با این اخطار موافقت کردند. لاریجانی گفت: شور اول و بررسی کلیات ملاک ما نیست چون، ممکن بود اشکال بار مالی در بررسی جزئیات رفع می‌شد ولی این اتفاق در کمیسیون نیفتاد بنابراین، این طرح را به کمیسیون برمی‌گردانیم تا مشکل بار مالی رفع شود.

 

البته تا جایی که می‌دانم دولت مخالفتی با این طرح ندارد ولی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور موضوع را در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با نمایندگان بررسی می‌کند. همچنین، با اعلام نایب‌رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، طرح انتقال پایتخت به طرح بررسی ساماندهی و تمرکززدایی از تهران و چگونگی انتقال پایتخت سیاسی و اداری تغییر کرد.

 

محمدجواد کولیوند ضمن توضیحاتی درباره طرح انتقال پایتخت و تغییر نام این طرح گفت: این طرح به طرح بررسی ساماندهی و تمرکززدایی از تهران و چگونگی انتقال پایتخت سیاسی و اداری تغییر نام می‌یابد تا سوء تفاهم برای انتقال پایتخت به وجود نیاید. او ادامه داد: شورای ساماندهی مندرج در این طرح وظیفه انجام مسئولیتی را برعهده دارد که در عنوان طرح آمده است.

 

پیش از این دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، کارگروهی را برای بررسی طرح و امکان‌سنجی انتقال پایتخت به ریاست وزیر راه و شهرسازی تشکیل داده بود و مجری بررسی طرح هم از سوی وزیر مشخص شد. اینها درحالی است که پیش‌بینی شده هزینه انتقال پایتخت 10 برابر بودجه عمومی دولت یعنی 786 میلیارد دلار است.
اخبار اجتماعی - آرمان

 


ویدیو مرتبط :
رفت که بزنه، خورد و برگشت!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای چک ۱۷ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی/ چک بابک زنجانی باز هم برگشت خورد



اخبار ,اخبار سیاسی ,ماجرای چک ۱۷ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی

 

اخبار سیاسی - ماجرای چک ۱۷ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی از زبان معاون اول رییس جمهور

جهانگیری در بخشی از اظهاراتش گفت: با وجود اینکه دولت دهها برنامه اساسی برای اجرا پیش‌رو دارد عده‌‌ای خواسته یا ناخواسته می‌خواهند دولت را وارد حاشیه‌های بی‌نتیجه کنند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بازگشت بازار سرمایه به روال عادی، وعده داد که در سال جاری پروژه‌های عمرانی با اعتباراتی که دریافت خواهند کرد، شتاب بیشتری خواهند گرفت.

به گزارش فارس، اسحاق جهانگیری در همایش کارگر، سلامت و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارگران قوی‌ترین پشتوانه‌های نظام اسلامی هستند، اظهار داشت:‌ انقلاب اسلامی برخواسته از فریاد قشر کارگر بود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه پایدار جز با سلامت جامعه تحقق نمی‌یابد و اگر بخواهیم به سمت پیشرفت و تعالی پیش برویم باید به این مسئله به طور جدی بپردازیم.

وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه در سال 93 بخش قابل توجهی از دغدغه هزینه درمان مردم برطرف شود، گفت:  تلاش می‌کنیم بخشی از فشارها را کم کنیم.

وی کارگران را مهم‌ترین سرمایه‌ بنگاه‌های اقتصادی دانست و افزود:یکی از سیاست‌های به دنبال سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، در دستور کار دولت قرار گرفته این است که تولید در سال 93 از رکود خارج شود.

جهانگیری در بخشی از اظهاراتش گفت: با وجود اینکه دولت دهها برنامه اساسی برای اجرا پیش‌رو دارد عده‌‌ای خواسته یا ناخواسته می‌خواهند دولت را وارد حاشیه‌های بی‌نتیجه کنند.

وی اضافه کرد: آنهایی هم که خیرخواه هستند می‌گویند چرا دولت شعار نمی‌دهد؟ مگر در مقطعی بیشترین شعارها برای مبارزه با فساد و آمریکا داده نشد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: روزی که دولت را تحویل گرفتیم حدود یک میلیون بشکه نفت و میعانات گازی می‌فروختیم اما برای گذر از این مشکل یک راه این است که مذاکره با خط قرمز‌هایی که رهبری تعیین کرده است انجام شود که نتیجه آن تثبیت حقوق هسته‌ای ایران شد و از زمان توافق به بعد حتی یک تحریم جدید علیه کشورمان وضع نشده است.

وی گفت:‌ نتیجه این شد که در اسفندماه سال قبل 1.5 میلیون بشکه نفت فروختیم و امروز هم برای رونق‌بخشی به تولید قرار است ارز مبادله‌ای به خودروسازان و تولیدکنندگان اختصاص دهیم.

جهانگیری با بیان اینکه عده‌ای به دلیل کاهش شاخص بورس در روزهای گذشته ابراز خوشحالی کردند، گفت: بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت است و می‌دانیم که عده‌ای زیادی در این دوره سرمایه‌های خرد خود را در این بازار آوردند.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: از زمان انتخابات سال گذشته تاکنون بازار سرمایه بیش از صد درصد بازدهی داشته است و در چند روز گذشته به دلیل تصمیماتی که در جای خارج از دولت گرفته شد این شاخص رو به کاهش رفت اما مجدداً به روال طبیعی خود بازگشت.

وی ضمن تقدیر از مدیریت سازمان تأمین اجتماعی در دوره جدید گفت: در سال 91 این سازمان به سمبل فرسودگی سازمانی تبدیل شده بود و در آخرین اقدام هم 17 هزار میلیارد تومان چک از سوی این سازمان صادر شد و در اختیار فردی قرار گرفت که الان در زندان است.

جهانگیری گفت: برخی‌ کارخانه‌ها با ده‌ها کارگر به سمت رکود و تعطیلی رفته بودند اما خوشبخانه با فروش نفت و اقدامات دیگر تا پایان سال گذشته 22 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های عمرانی اختصاص پیدا کرد و امسال هم رقمی بیش از این میزان به پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌یابد و این پروژه‌ها شتاب بیشتری خواهد گرفت.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با جدیت طرفدار فعالیت بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در کشور است، افزود:‌ تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی حتماً تأثیری در افزایش قیمت به دلیل اجرای هدفمندی یارانه‌ها می‌پذیرند.

وی در خصوص دغدغه کارگران مبنی بر ادغام تأمین اجتماعی با صندوق های بیمه‌ای گفت: مطمئن باشید که روش‌های پیش گرفته می‌شود که فکر و وقت مدیران به مسائل حاشیه‌ای گرفته نشود و تصمیم گرفته می‌شود که به مصلحت کارگران باشد.


--------------------------------------------

اخبار سیاسی - عضو کمیته پیگیری پرونده میلیاردر معروف
چک بابک زنجانی باز هم برگشت خورد/از او قطع امید کرده ایم/از این بابک خان هر چه بگویید بر می آید!

امیر عباس سلطانی گفت: باوجود آنکه چک زنجانی برگشت خورده، هیچ پیشنهاد دیگری نداده و اصلا این مسائل برایش مهم نیست.

امیر عباس سلطانی عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس در گفتگو با «انتخاب» از برگشت خوردن چک بابک زنجانی خبر داد.

نماینده بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: موعد چک بابک زنجانی ششم اردیبهشت ماه یعنی امروز بود که نقد نشد.

وی افزود: زنجانی قبلا هم چک داده بود که آن هم پاس نشده بود، به هر حال سریال اتفاقات گذشته در حال تکرار است.

امیر عباس سلطانی ادامه داد: بعید می دانم چک های بعدی بابک زنجانی پاس شود، چراکه اموال زیادی در ایران ندارد و در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کرده است.

وی با بیان اینکه زنجانی دو سال است که همین گونه سر می دواند به «انتخاب» گفت: با توجه به شناخت کاملی که از این مرد دارم، دیگر از او قطع امید کرده ام.

نماینده مردم بروجن در مجلس افزود: زنجانی هر روز یک حرفی می زند  و بعید است کارش به جایی برسد.

عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی گفت: باوجود آنکه چک زنجانی برگشت خورده، هیچ پیشنهاد دیگری نداده و اصلا این مسائل برایش مهم نیست.

وی افزود: از این بابک خان هر چه بگویید بر می آید و نباید خیلی به او امیدوار بود.

سلطانی فرد در پاسخ به سئوال دیگر «انتخاب» در مورد ارتباط زنجانی و ضراب بیان داشت: هیچ شواهدی وجود ندارد که این دو را به یکدیگر مرتبط کند.

وی در پایان گفت: زنجانی اگر پول وزارت نفت را هم پس بدهد، باز هم آزادی اش بعید است.
اخبار سیاسی - فارس,انتخاب