اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد علی مطهری از فیلترینگ شبکه های خبری



اخبار,اخبار سیاسی , فیلترینگ شبکه های خبری

 

اخبار سیاسی- انتقاد علی مطهری از فیلترینگ شبکه های خبری

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسشی در باره مذاکرات هسته ای گفت: در مذاکرات هسته ای اراده دو طرف بر توافق است زیرا تاکنون روند رو به جلو و مثبت بوده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: فیلترینگ شبکه های خبری فارسی زبان به بهانه امنیت داخلی صحیح نیست و نباید انجام شود.

به گزارش ایرنا، ˈعلی مطهریˈ در حاشیه نشست بررسی مشکلات صنایع و چوب و کاغذ مازندران در ساری در جمع خبرنگاران تصریح کرد: البته باید شبکه های غیر اخلاقی را در کشور فیلتر کرد.

وی به پیشرفت تجهیزات و امکانات ارتباطی در جهان اشاره کرد و گفت: نمی توان به بهانه امنیت داخلی، ارتباطات خبری را در جامعه محدود کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به پرسشی در باره مذاکرات هسته ای گفت: در مذاکرات هسته ای اراده دو طرف بر توافق است زیرا تاکنون روند رو به جلو و مثبت بوده است.

وی افزود: طرف های مذاکره کننده به این نتیجه رسیده اند که فناوری هسته ای ایران به نقطه ای غیرقابل برگشت رسیده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز دنیا به این نتیجه رسیده است که ایران در سیاست های بین المللی و بویژه در منطقه خاورمیانه اثرگذار است.

مطهری افزود: جمهوری اسلامی ایران در تحولات سوریه، عراق، لبنان و فلسطین نقش اساسی دارد و دنیا به این نقش محوری ایران در منطقه واقف است.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با توانمندی، جایگاهش را در مناسبات بین المللی تثبیت کرده است و توافقات هسته ای نیز با چنین رویکردی به سرانجام مثبتی خواهد رسید.
اخبار سیاسی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
گفتگو ویژه خبری شبکه دو سیم ابا حضور دکتر مطهری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علی مطهری در گفت و گو با شبكه خبری العالم: ممکن است وزیر ارشاد شوم



گفتگو مطهری باشبکه خبری العالم,انتخاب علی مطهری به عنوان وزیرارشاد,تشکیل کابینه روحانی

علی مطهری: ممکن است وزیر ارشاد شوم

"در آن كارگروه تعیین وزرا، به هر حال اسم بنده هم مطرح شده و از من سوال شد كه آیا شما می پذیرید یا نه، من به آن ها پاسخ دادم كه اگر نظر خود آقای روحانی باشد و ایشان اصرار داشته باشد، بنده می پذیرم، البته باید با خود ایشان دیدار كنم و مواضع خودم را با ایشان روشن كنم و كاملاً به صورت شفاف وارد بشویم و البته این مساله هنوز به طور جدی مطرح نشده است."

دكتر "علی مطهری" در گفت و گوی اختصاصی شبكه خبری العالم اظهار داشت: در شعارهای آقای روحانی، مساله اعتدال و تغییر، نمود بیشتری داشته است به طوری كه ایشان گفته اند كه راه اعتدال را در پیش خواهند گرفت و تغییراتی ایجاد خواهند كرد. اعتدال به معنی میانه روی و راه وسط پیشه كردن هم در حوزه اقتصاد، هم در حوزه سیاست خارجی و هم در حوزه فرهنگ است. زیرا در سال های اخیر، دچار برخی افراط ها در این سه حوزه بوده ایم.

 

وی افزود: در دولت آینده، بناست عقلانیت در مقابل تصمیم های احساسی و عاطفی، اهمیت بیشتری پیدا كند.

 

مطهری که میهمان یکشنبه شب برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، ادامه داد: به باور من در سال های گذشته، از همه ظرفیت های سیاست خارجی ایران استفاده نشده است. در روابط با كشورهای عربی و به ویژه كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و همین طور در رابطه با غربی ها. در رابطه با كشورهای چین و روسیه نیز می شد اقدامات بهتری انجام داد. گاهی هم استفاده از ادبیات نادرست، موجب وارد شدن آسیب هایی به كشور شد.

 

تلاش برای ارتقاء جایگاه فرهنگ و هنر

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در حوزه فرهنگ، برای اهل فرهنگ و هنر جایگاهی كه شایسته آن هستند، لحاظ نشده است و از این نظر آسیب هایی به كشورمان وارد شده است.

وی تاكید كرد: این آسیب ها باید برطرف شوند و ان شاء الله تغییرات مورد نظر جناب آقای روحانی قاعدتا در همین زمینه ها خواهد بود.

 

مطهری افزود: به عنوان مثال یكی از عوامل نارضایتی بخشی از جامعه ما، نوع برخوردی بود كه بعد از انتخابات سال 88 در كشور با منتقدان صورت گرفت. گاهی تندروی هایی شد، گاهی خشونت هایی شد و فصل سوم قانون اساسی ما كه شامل حقوق ملت است،در مواردی نادیده گرفته شده و به آن درست عمل نشده است.این نماینده مجلس در ادامه خاطر نشان كرد: رئیس جمهور جدید می تواند به پشتوانه آرای مردم وارد این حوزه شود و این روش را تغییر دهد.

 

تاکید بر اجرای اصل 44

وی افزود: در خصوص تغییر در اقتصاد باید گفت كه بر اساس قانون اساسی، اقتصاد سه جنبه دارد، جنبه دولتی، جنبه تعاونی و جنبه مردمی و خصوصی. و ما اصلی در قانون اساسی داریم تحت عنوان اصل 44 كه در آن تاكید شده است كه فعالیت های اقتصادی باید به مردم واگذار شود. ما هنوز در این مجال به اهداف نهایی نرسیده ایم و رئیس جمهور می تواند در این جهت بسیار موثر باشد و اقتصاد كشور را تا حد زیادی به مردم بسپارد و رقابتی سالم ایجاد كند و باعث پیشرفت اقتصادی كشور شود.

 

دكتر مطهری در ادامه گفت: در حوزه فرهنگ و هنر نیز باید گفت، فرهنگ و هنر باید به اهل فرهنگ و هنر سپرده شود و دولت صرفا زمینه ساز و ناظر بر این حوزه باشد و به اهل فرهنگ و هنرمندان اعتماد كند تا امكان پیشرفت كافی حاصل شود. مثلا در حوزه سینما، ایران در همین گذشته نزدیك رتبه خوبی در منطقه داشت اما این جایگاه اكنون كمی تنزل یافته است. این حوزه ها می تواند فعال تر شود.

 

تحقق همۀ ظرفیت های قانون اساسی

وی سپس با تاكید بر این كه تغییرات مدنظر آقای روحانی در چارچوب قانون اساسی خواهد بود، اظهار داشت: هنوز ظرفیت های بسیار زیادی در قانون اساسی ما وجود دارد كه تحقق نیافته است. در هر صورت باید تاكید كنم اگر منظور از تغییر، این باشد كه ساختار نظام تغییر كند یا مثلا اختیارات شورای نگهبان كم شود، طبیعی است كه این تغییرات، شامل این مسائل نخواهد شد.

 

کابینه فراجناحی در دولت یازدهم

مطهری در رابطه با فراجناحی بودن دولت آقای روحانی و ترکیب احتمالی کابینه نیز اظهار داشت: محور شعارهای آقای روحانی بحث اعتدال است، صرف نظر از اصلاح طلب بودن یا اصولگرا بودن، اساساً ایشان هم قائل به دیواری بین اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان معتدل نیستند و به نظر شخص من، اساساً این دیواركشی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان، یك مرزبندی ذهنی و انتزاعی است و مرزبندی واقعی نیست، اصولاً ما معتقد هستیم كه هم باید اصلاح طلب باشیم و هم اصولگرا و اصولاً هر اصولگرایی، اصلاح طلب هم هست، زیرا ما معتقدیم كه جامعه اسلامی باید دائما درحال یك اصلاح مستمر باشد كه ما به آن امر به معروف و نهی از منكر می گوییم و هر اصلاح طلبی هم، اصلاحات خود را براساس یك سری اصول و مبانی قرار می دهد؛ بنابراین، لاجرم هر اصولگرایی، اصلاح طلب است و هر اصلاح طلبی اصولگرا.

 

ممکن است وزیر ارشاد شوم

مطهری در پاسخ به سوالی درباره مطرح شدن نام وی به عنوان وزیر ارشاد گفت:

بله، فعلا این مسائل درحد شنیده هاست و در رسانه ها مطرح شده البته از طرف یكی از نزدیكان ایشان به من گفته شد و در آن كارگروه تعیین وزرا، به هر حال اسم بنده هم مطرح شده و از من سوال شد كه آیا شما می پذیرید یا نه، من به آن ها پاسخ دادم كه اگر نظر خود آقای روحانی باشد و ایشان اصرار داشته باشد، بنده می پذیرم، البته باید با خود ایشان دیدار كنم و مواضع خودم را با ایشان روشن كنم و كاملاً به صورت شفاف وارد بشویم و البته این مساله هنوز به طور جدی مطرح نشده است.

 

اعتدال و عقلانیت، نیاز امروز جامعه

وی افزود: نیاز جامعه امروز ما، اعتدال و عقلانیت است و این عكس العملی است به رفتارهایی كه دراین دوره هشت ساله وجود داشته و درنتیجه فكر می كنم كه این دسته بندی اصولگرا و اصلاح طلب، كم كم جای خود را به دسته بندی جدید خواهد داد.

 

مطهری درباره رابطه هاشمی و روحانی نیز گفت: هاشمی از بزرگان انقلاب اسلامی بوده و مورد احترام مردم ایران است، از نظر نقش در پیروزی انقلاب اسلامی، هوش و ذكاوت سیاسی و روش اعتدالی، عامل توازن در سیاست داخلی و خارجی ایران بوده است.

 

آقای روحانی ضمن اینكه مانند دیگران علاقمند به رفسنجانی است، روابطی با وی نیز دارند از قبل از انقلاب، دوره انقلاب، پس از پیروزی انقلاب در دوره جنگ، كه آقای رفسنجانی فرمانده جنگ بودند، آقای روحانی مسئولیت بخش پدافند هوای را به عهده داشتند و همیشه در كنار هاشمی بودند، لذا ارتباط و علاقه زیادی بین آنان است، در آینده روحانی از مشورت و هدایت رفسنجانی استفاده خواهد كرد.

 

انتخابات شبهه ها را از بین برد

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی درباره استفاده ایران از تقویت مشروعیت نظام در انتخابات برای گسترش روابط با دنیا نیز ابراز داشت: آقای روحانی گفت كه انتخابات تمام شك و شبهه درباره مشروعیت نظام را از بین برد و باعث مشروعیت بیشتر نظام شد، لذا این مشروعیت و ظهور دمكراسی در ایران، باعث شد دنیا مشاهده كند كه انتخابات پرشور ، سالم و آزاد در ایران شكل گرفت در نگاه منادیان حقوق بشر و دمكراسی و غرب، روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران و بهبود روابط خارجی و روابط اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود، ایران باید از این موقعیت جدید بهترین استفاده را ببرد، در جهت كاهش تحریمهای اقتصادی و ایجاد اعتماد بین المللی و ایران نشان خواهد داد كه پیامش به دنیا، اسلام است.

 

دنیا، فلسفه انقلاب اسلامی را درک کند

مطهری در پایان، با اشاره به روابط ایران با کشورهای دنیا گفت: ایران به دنبال گسترش نفوذ و كشورگشایی نیست تا كشورهای همسایه از ایران بترسند، ایران فقط به دنبال انتقال پیام انقلاب اسلامی است و حرفهای تازه ای در عرصه های نظام خانواده، اقتصادی، روابط بین الملل، حقوقی و جزایی برای دنیا دارد تا بگوید راه سعادت بشر و دنیا، اسلام است؛ چون مكتب اسلام درباره تمام این مسائل احكامی دارد، معتقدیم اسلام بر سراسر جهان حاكم و حكومت واحد جهانی تشكیل خواهد شد، البته منظور این نیست كه ایران می خواهد بر تمام كشورهای دنیا مسلط شود، مانند تسلط نظامی كه مقدور و عقلانی نیست، دنیا باید پیام ایران و فلسفه انقلاب اسلامی را درك كند، باید پیام انقلاب اسلامی به درستی به دنیا منتقل شود. ما دارای یك منطق قوی و آماده گفت وگو هستیم تا این منطق كه منطق اسلام حقیقی است را به دنیا عرضه كنیم./جام نیوز