اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد صریح فائزه هاشمی از دولت احمدی‌نژاد


فائزه هاشمی گفت: در دوران هشت سال دولت احمدی‌نژاد کدام شعار و حرف آنها عملی شد؟ فائزه هاشمی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: به هر حال راه برای ما زیاد است و موانع انبوهی هم وجود دارد البته فشارها هم فوق‌العاده زیاد است و باعث شده که کارها سخت‌تر شود

تابناک: فائزه هاشمی ظهر دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: چون بحث دانشگاه آزاد در این چند وقت داغ هست بگذارید از گزارش تحقیق و تفحص دانشگاه آزاد که در رسانه‌ها اعلام شد که گزارشی، منطقی، حقیقی و حقوقی نبود و یک کار سیاسی بود صحبت کنم.

روز نو نوشت: درحال حاضر با توجه به اینکه در دوره دکتر میرزاده هستیم و وی دستور همکاری کامل در این موضوع را داده و اطلاعات کامل در اختیارشان گذاشته شده است، این کار زمانی که انجام بشود پاسخ هرچه باشد، باعث اصلاح و رفع مشکلات و پیشرفت دانشگاه آزاد می‌شود.

فائزه هاشمی گفت: در این موضوع چند خلاف صورت گرفت اول اینکه گزارش تحقیق و تفحص مجلس طبق قانون و آئین‌نامه داخلی مجلس باید ابتدا در صحن مجلس قرائت شده و بعد رسانه‌ها آن را منتشر کنند ولی این گزارش اول به رسانه‌های خاص داده شد و بعد به مجلس رفت.

تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد یک کار سیاسی بود

وی اظهار کرد: در زمان مدیریت فرهاد دانشجو این افراد تحقیق و تفحص را در مجلس حذف کردند ولی با توجه به خبرهایی که از دوره مدیریت فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد رسیده بلایی که سر اموال دانشگاه آزاد آمده هنوز در دست بررسی است اما نمایندگان دوران فرهاد دانشجو را کنار گذاشتند و با  این اقدام سیاسی بودن کار خود را در تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد نشان دادند و اگر این تحقیق و تفحص برای دانشگاه آزاد است پس چرا دوران فرهاد دانشجو از این گزارش حذف شده است؟

وی ادامه داد: متاسفانه بخش عمده‌ای از اطلاعات، گزارشات و آمارهایی که از دوران دکتر جاسبی آماده شده بود و پاسخ‌هایی که به سوالات در این تحقیق و تفحص داده شده بود را از آن حذف یا اینکه اصلا استفاده نکرده‌اند. فائزه هاشمی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که این اقدام هماهنگ از قبل برنامه‌ریزی شده بود و برای تخریب گروهی مدیران دانشگاه صورت گرفته است.

وی افزود: با طرح این موضوع می‌خواهم  تفکراتی که در مجلس وجود دارد و اینکه یک مجلس سازنده چه تاثیری بر جامعه خواهد گذاشت را بررسی کنیم و این وظیفه همه ما مردم، دانشجویان و دانشگاهیان را سنگین تر می‌کند که نماینده سیاسی کار را انتخاب نکنیم تا اینگونه عمل کند و این منظور نیست که نماینده نباید سیاسی باشد بلکه باید سیاسی‌کاری نکند. نمایندگان باید متخصص، کارشناس و اهل سیاسی کاری نباشد و دارای صداقت باشند و واقعا دغدغه منافع ملی و رشد کشور را داشته باشند. فائزه هاشمی تاکید کرد: اگر همه مردم باهم تلاش کنیم و نمایندگان خود را به مجلس آینده بفرستیم کار رئیس‌جمهور را هم کمی در اداره کشور با این همه بحران آسان‌تر می‌کنیم.

 کدام شعار دولت قبل عملی شد؟

وی ادامه داد: اینکه مجلسی بیاید جرات را از وزرا بگیرد و اجازه کارکردن به آنها ندهند و با طرح سوال‌های پی در پی وزرا را مشغول کارهای حاشیه‌ای کنند و با همین اقدامات روند نامطلوبی ایجاد کنند تا  دولت نتواند کار خاصی برای کشور انجام دهد و در آخر هم به هدف خود که ناکارآمد جلوه دادن دولت است برسند، شایسته نیست.

فائزه هاشمی گفت: در صحبت‌های آقای خاتمی که حادثه ۱۶ آ‌‌‌ذر را تعریف کردند، می‌توان اینگونه برداشت نمود که در برخی دوره‌ها تاریخ تکرار شده ولی نه به همان شکل بلکه با ابزارهای دیگر و شکل دیگر چون در دنیای امروز با وجود دهکده جهانی و جهانی شدن انسان‌ها دیگر اجازه آنگونه برخوردها و ابزار چکشی را در خیلی از کشورها نمی‌دهند. وی اضافه کرد: امروز خود مردم آزاداندیش هستند و اجازه کارهایی را که در آذر سال ۳۲ اتفاق افتاد، نمی‌دهند.

فائزه هاشمی اظهار کرد: شاید یکی از بهترین و مهم‌ترین خدمات دانشگاه آزاد اسلامی این باشد که با افزایش تعداد دانشجویان  بار سیاسی، فرهنگی و علمی در خانواده‌ها و در جای‌جای کشور حتی روستاها را افزایش داد و توانست جو عمومی کشور را رشد دهد و همین دانشجویان که از دانشگاه‌های مختلف هستند همه اینها وظیفه‌ای دارند در روشنگری و باید خانواده‌ها را در  شهر و روستا آگاه سازند و بتوانند تاثیر دانشجو بودن خودشان را به جامعه نشان دهند و اگر این اتفاق واقعا بیفتد می‌تواند جامعه را به آن رویه ایده‌آل و آرمان‌خواهانه برساند و جامعه را از حرف‌ها و حرکات پوپولیستی نجات دهد.

وی افزود: در دوران هشت سال دولت احمدی‌نژاد کدام شعار و حرف آنها عملی شد؟ فائزه هاشمی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: به هر حال راه برای ما زیاد است و موانع انبوهی هم وجود دارد البته فشارها هم فوق‌العاده زیاد است و باعث شده که کارها سخت‌تر شود و طبیعتا باید برای تحقق آرمان‌هایمان هزینه بدهیم و باز این دانشجو است که از هزینه دادن ابایی ندارد و به خاطر آگاه‌بودن و فهم و شعور و ادراک و دادن هزینه برای آرمان مقدس خودش که همان حفظ آزادی و توسعه و رشد کشور است حاضر است هزینه بدهد تا شرایط کشور بهبود یابد.


ویدیو مرتبط :
انتقاد موسی غنی‌نژاد از دولت احمدی نژاد | چرا باید شعارهای بیهوده در مورد هولوکاست داد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد شدید علی لاریجانی و هاشمی رفسنجانی از عملکرد دولت احمدی نژاد



اخبار سیاسی - انتقاد رییس مجلس از عملکرد دولت احمدی‌نژاد:
اجرای یارانه هدفمند ‌«مردم‌فریبانه» بود

لاریجانی از اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها به‌عنوان ابزاری «مردم‌فریبانه» نام برد. یارانه‌هایی که نه حذف آنها از حامل‌های انرژی موجب تحولی در زندگی مردم شد و نه پرداخت نقدی آن به زندگی مردم، رنگی تازه بخشید. هدفمندی‌ای که احمدی‌نژاد از آن به‌عنوان «جراحی بزرگ» نام می‌برد.

روز گذشته تریبون مجلس، محلی برای نقد دولت «محمود احمدی‌نژاد» شد. علی لاریجانی به مناسبت بازخوانی تفکرات شهید مدرس به سیاست‌های دولت گذشته انتقاد کرد.

رییس مجلس از پروژه‌های ناتمام در کشور گفت و آمارهایی تکان‌دهنده ارایه داد: آمارهایی که نشان می‌داد برای پرکردن چاله‌های کنده‌شده در دولت قبل، حالا حالاها زمان نیاز است. او از 400‌هزار‌میلیارد پولی گفت که برای اجرای پروژه‌های عمرانی در کشور که از دولت گذشته به ارث مانده نیاز است؛ پروژه‌هایی که به گفته او برای اجرای آن، دولت در سال آینده تنها می‌تواند 20‌هزار‌میلیارد اختصاص دهد و این یعنی 20 سال دیگر زمان نیاز است تا فقط تعهدات دولت گذشته اجرا شود. لاریجانی اشاره‌ای هم به رویکرد پوپولیستی دولت اصولگرای احمدی‌نژاد کرد.

 

او از اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها به‌عنوان ابزاری «مردم‌فریبانه» نام برد. یارانه‌هایی که نه حذف آنها از حامل‌های انرژی موجب تحولی در زندگی مردم شد و نه پرداخت نقدی آن به زندگی مردم، رنگی تازه بخشید. هدفمندی‌ای که احمدی‌نژاد از آن به‌عنوان «جراحی بزرگ» نام می‌برد.

 

نقد صریح و تند علی لاریجانی، آن هم به‌عنوان چهره‌ای اصولگرا، مهر تاییدی بر آمار ارایه‌شده از سوی رییس‌جمهوری معتدل این روزهای ایران بود. آمارهایی که برخی اصولگرایان و جریان‌های حامی دولت پیشین را ناخرسند کرده است. به‌طوری که برخی آن را «سیاه‌نمایی» خواندند.

 

سه‌شنبه شب هفته گذشته، رییس‌جمهوری پشت قاب تصویر آمد تا گزارش صدروزه خود از فعالیت‌های دولت را به مردم ارایه دهد. گزارشی که پر بود از آمارهایی که نشان می‌داد در این سال‌ها بر کشور چه گذشته است. روحانی از تورم بی‌سابقه در کنار رکود وحشتناک گفت، از رشد نقدینگی بی‌حدوحصر و ایجاد اشتغال برای کره و چین. آمارهایی که حال بد این روزهای اقتصاد ایران را نشان می‌داد. او از مدیریتی گفت که معیشت مردم را به سختی انداخته است.


از مدیریتی که به جای آوردن نفت سر سفره مردم، سفره‌های مردم را خالی کرده است؛ سفره‌هایی که حالا به قول حسن روحانی کوچکتر از قبل شده‌اند. رییس مجلس روز گذشته با اشاره به سالگرد درگذشت آیت‌الله مدرس و فرارسیدن روز مجلس، گفت: «من باور دارم که تعمیق مردمسالاری و تقویت مجلس ضرورتی است که با رسمیت به ظرفیت کارشناسی کشور محقق می‌شود.

 

مدرس به نمایندگان می‌گوید که نمایندگان باید هوشیار و دقیق باشند چراکه کاری که آنها می‌کنند با سرنوشت ملت درگیر است. باید در اطراف تامل کرد و بی‌دلیل رای نداد. این مجلس مجلس انس نیست، باید همه گفته‌ها گفته شود و حلاجی شود.»لاریجانی گفت: «نگاه خاص مدرس به توسعه جالب‌توجه است مدرس استقلال کشور را همواره اصل قرار می‌داد و معتقد بود که مخارج کشور باید از داخل تامین شود و جلو تامین خارجی گرفته شود.»

 

رییس مجلس با ارجاع به وضعیت فعلی کشور و مسایل مالی پیش‌آمده گفت: «نمایندگان محترم آیا مشکل امروز ما این نیست؟ باید این گفته مدرس را با طلا نوشت و در سردر مجلس و دولت آویزان کرد. اگر بودجه جاری کشور متورم نبود، غرب امروز این‌همه گردن‌کلفتی نمی‌کرد و با تحریم‌ها حرف زور نمی‌زد.

 

تمام دولت‌ها در سال‌های اخیر می‌گویند که باید دولت را کوچک کنیم اما کدام‌یک از آنها موفق شدند؟ امروز درآمد ما تنها به اندازه هزینه‌ جاری کشور است و چیزی برای بودجه‌ عمرانی کشور باقی نمانده است. همه‌ دولت‌ها و مجالس با رای مردم انتخاب شده‌اند اما اینگونه جراحی‌های اقتصادی که به نفع مردم است، در کشمکش‌های سیاست داخلی گم شده است و کسی جرات اجراکردن آنها را ندارد.»

 

لاریجانی افزود: «این مسایل با اظهارات پوپولیستی و مردم‌فریبانه درست نمی‌شود نمونه این موضوع را در اجرای هدفمندی یارانه‌ها دیدیم که به جای فراهم‌کردن مجالی برای توسعه و عمران کشور هزینه جاری کشور 27‌هزار‌میلیارد تومان اضافه شد.»


او گفت: «مدرس در جایی گفته است که اگر اینطور پیش برود، باید شیر و پنیر را هم از خارج وارد کنیم این نشان می‌دهد که او نگران کشاورز بوده است و راه را تکیه بر ملت و نه دولت می‌داند. چراکه می‌گوید دولت نه ملاک خوبی است نه تاجر خوبی و نه مدیر حمل‌ونقل خوبی. دولت به هرجا که دست بزند، موجب خسارت و ضرر است اگر زمینی که دولت دارد در دست دولت صد خروار عایدی دارد در دست من یا دیگران باشد 150 خروار خواهد داشت.»

 

رییس مجلس با بیان ارتباط این دیدگاه مدرس با اصل 4  قانون اساسی گفت: «آیا آنچه قرار است در سایه اجرای اصل 44 قانون اساسی در دست ملت باشد واقعا در دست ملت است یا در سایه دولت و بخش دولتی به بیماری کم‌بهره‌ای مبتلا است؟ اکثر پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمامی که امروز وجود دارد می‌تواند در قالب اصل 44 واگذار شود.»

 

لاریجانی ادامه داد: «امروز 400‌هزار‌میلیارد تومان بودجه برای پروژه‌های عمرانی در دست اجرا نیاز است اما دولت می‌گوید حداکثر بودجه عمرانی سال آینده 20‌هزار‌میلیارد تومان خواهد بود. اگر این پروژه‌ها را واگذار کنیم تکمیل آنها تسریع می‌شود، اما اگر آنها را معطل کنیم بعد از سال‌ها باید واگذارشان کنیم.»

 

رییس مجلس‌شورای‌اسلامی گفت: «در سیاست خارجی مدرس معتقد به توازن عدمی بود نه توازن وجودی و می‌گفت که امت‌های مسلمان همه باید آمادگی این را داشته باشند که از کشورهای اسلامی دفاع کنند. موضع ما حمله به کسی نیست اما واجب است که اگر لازم شد دفاع کنیم؛ هر چند که اصل سیاست ما پرهیز از درگیری است.

 

مدرس معتقد بود که سیاست ایرانی باید مانند سیاست بز کوهی بین‌الطلوعین باشد. بز کوهی بین دوطلوع به چرا می‌رود؛ یعنی زمانی که هوا آنقدر روشن است که می‌تواند غذای خود را تشخیص دهد اما هوا آنقدر تاریک است که صیاد نمی‌تواند آن را شکار کند.» 

 

نماینده قم در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان اینکه مدرس در مورد همسایگان کشور قایل به همگرایی همه‌جانبه بود گفت: «مدرس معتقد بود که در سیاست و اقتصاد و در همه خصوصیات دیگر باید با همسایگانمان روابط داشته باشیم و تاکید می‌کرد که باید با آنها که قدرت علمی و فرهنگی هستند تبادل داشته باشیم، چراکه هیچ ملتی از علم و معرفت دیگر ملل بی‌نیاز نیست.»

 

رییس مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به اینکه مدرس نسبت به جامعه ملل، سلف سازمان ملل‌متحد در میان جنگ جهانی اول و دوم، خوشبین نبود گفت: «مدرس در این‌باره می‌گوید من حسن‌ظن ندارم، اما نمی‌توانم استقامت کنم. اینکه چه وقت نتیجه باشد بعد معلوم می‌شود. اما حدس آ‌خوندی من این است که من به آنها حسن‌ظن ندارم.»

 

رییس مجلس‌شورای‌اسلامی در پایان درمورد سیر زندگی مدرس گفت: «در پایان یک نقل عارفانه و یک متلک شیرین از مدرس نقل می‌کنم؛ در نقل عارفانه مدرس در پایان عمرش آنجایی که در محبس نشسته است می‌گوید، من امیدوارم که به شهادت در راه خدا موفق شوم.» مدرس در متلکی به رضاخان آنجا که در آستانه به سلطنت‌رسیدن رضاخان مجسمه‌ای از او در میدان سپه‌سالار نصب کرده بودند که صورت مجسمه دوتکه بود که از پشت به هم چسبانده شده بود. رضاخان، جمعی از وزرا و وکلا و از آن جمله مدرس برای رونمایی از این مجسمه رفته بودند. در آنجا رضاخان برای اینکه به مدرس بگوید من موفق شده‌ام به او گفت: «نظر شما در مورد این مجسمه چیست؟ و مدرس با همان لهجه شیرین اصفهانی‌اش گفت: خیلی خوب‌ است اما حیف که دو روست.»

 

 

 

اخبار,اخبارجدید,هاشمی

هاشمی درباره گزارش رییس‌جمهور:
روحانی نجابت کرد از ناگفته‌ها گذشت

رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام تاکید کرد: منشور حقوق شهروندی، یادآوری اصول قانون اساسی است تا کسی با توجیهات امنیتی، به مردم تهمت نزند و برایشان شنود نگذارد.

 آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی دیروز در دیدار اقشار مختلف مردم از شهرهای استان کرمان، با اشاره به نقش مردم در مراحل گوناگون انقلاب اسلامی و حق آنان برای برخورداری از حقوق کامل شهروندی مطابق قانون اساسی و یک زندگی کامل، گفت: «هیچ‌کس حق ندارد با سلب این حقوق، در نان مردم خرده‌شیشه بریزد.»

 

رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام با تاکید بر اینکه «دولت به شعارهای خود پایبند است»، به منشور حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی که مصوب مجتهدین خبرگان است و امضای امام راحل و مراجع را دارد و دوبار هم در رفراندوم به تایید مردم رسیده، به حقوق کامل و آزاد مردم اشاره شده که باید رعایت شود.

 

ایشان افزود: منشور حقوق شهروندی یادآوری اصول قانون اساسی است تا کسی با توجیهات امنیتی، به مردم تهمت نزند و برایشان شنود نگذارد. عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خویش جمله «رای مردم حق‌الناس است» را برخاسته از اجتهاد سیاسی مقام‌معظم‌رهبری دانست و گفت: اگر این جمله تبدیل به فرهنگ سیاسی شود، دیگر به هیچ انتخاباتی خدشه‌ای وارد نخواهد بود و در مقدمات هیچ انتخاباتی، مردم تبلیغات دروغ نمی‌شنوند. ایشان با یادآوری ماجرای یک پیامبر دروغین که نزد حضرت موسی اظهار ندامت کرده بود، گفت: غصب تفکرات و ایجاد انحراف در عقاید مردم بد‌ترین گناه است و خداوند از حق خود می‌گذرد، اما از حق‌الناس نمی‌گذرد، زیرا اظهار پشیمانی در درگاه خداوند برای ضایع‌کردن حق مردم، به‌خصوص حقوق فکری و دینی سودی ندارد، مگر اینکه همه کسانی را که با سخنان خویش فریب داده، به راه حقیقت برگرداند.

 

ایشان با مثبت ارزیابی‌کردن عملکرد دولت در صد روز گذشته و گزارش رییس‌جمهور به مردم، گفت: آقای روحانی با نجابت سیاسی و اخلاقی گزارش خود را بیان کرد و از کنار بسیاری از ناگفته‌ها به‌دلیل بار روانی سنگینی که روی مردم در بعد داخلی و خارجی دارد، گذشت.

 

رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام دستاوردهای سیاست خارجی را مقدمه تحولات داخلی دانست و گفت: امیدوارم حماسه اقتصادی موردنظر مقام‌معظم‌رهبری با همکاری مردم و مسوولان، مکمل حماسه سیاسی انتخابات باشد.

 

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با مقایسه شرایط امروز کشور با سال‌های پس از جنگ، گفت: آن خرابی‌ها معلول یک جنگ هشت‌ساله بود و در هشت‌سال گذشته هم شرایطی داشتیم که در مقابل بدهی‌های ۱۲میلیاردی سال ۶۸، رییس‌جمهور از بدهی‌های چندصدهزارمیلیاردی می‌گوید که مطمئنا جبران آنها سال‌ها طول می‌کشد.

 

رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام نیروی انسانی و منابع غنی را سرمایه ایران برای حرکت به جلو و اصلاح امور خواند و تاکید کرد در شرایط تعامل با جهان، اوضاع اقتصادی کشور هم متحول خواهد شد. ایشان با اشاره به ظرفیت‌های کرمان و سوابق انقلابی مردم این استان، گفت: در تمام سال‌های مبارزه، پیروزی و تداوم انقلاب، مدافع ارزش‌های اسلامی بودند و شهدای مردم گواه صادق ثبات قدم آنان در دفاع از ایران اسلامی است.

 

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله مدرس و تبریک آن به نمایندگان مجلس و یادآوری اخلاق سیاسی و اسلامی وی در تاریخ معاصر ایران، به رسالت نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: نمایندگان باید عصاره تفکرات مردم باشند ‌و امیدواریم با تعامل درست دولت و مجلس در‌جهت حل مشکلات مردم تلاش کنند.
اخبار سیاسی - روزنامه شرق