اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد شدید حسین شریعتمداری از رئیس سازمان انرژی اتمی کشور: اظهار نظر نکن





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

انتقاد شدید حسین شریعتمداری از رئیس سازمان انرژی اتمی کشور: اظهار نظر نکن

کیهان در یادداشتی با عنوان «این خطا چرا؟!» به قلم حسین شریعتمداری نوشت:

* در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی اعتراف می‌کند در بازرسی‌های همه جانبه و نزدیک به 10 ساله خود از تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران هیچ نشانه قابل اعتنایی به دست نیاورده است که حاکی از انحراف فعالیت هسته‌ای صلح آمیز کشورمان به سوی تولید سلاح DIVERSION باشد و به همین علت درتلاش است دست خالی خود از نشانه‌های فنی و حقوقی را با بهانه جویی‌های غیرقانونی و پاس دادن پرونده به بستر سیاسی- ارسال به شورای امنیت سازمان ملل- جبران کند،

برادر عزیزمان آقای دکتر فریدون عباسی دوانی، ریاست محترم سازمان انرژی اتمی کشورمان در اظهاراتی غیرمنتظره و تعجب آور بی‌آنکه بدانند یا خدای نخواسته بخواهند- نیاز مبرم 1+5 و آژانس بین المللی را برای ادامه کینه توزی علیه فعالیت هسته‌ای صلح آمیز کشورمان تامین کرد! آقای فریدون عباسی در مصاحبه با روزنامه سعودی و عرب زبان الحیات- چاپ لندن- که در حاشیه نشست عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین صورت پذیرفته بود ادعا کرد جمهوری اسلامی ایران در «برخی از مواقع اطلاعات نادرستی»! را در اختیار آژانس قرار داده است. 

*رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در این مصاحبه گفته است؛ «گاهی اوقات ما اطلاعات غلطی منتقل می‌کردیم، چون چاره دیگری برای گمراه کردن جاسوسان خارجی نداشتیم. گاهی خودمان را ضعیف و گاهی نیز قوی‌تر از آنچه واقعا بودیم جلوه داده‌ایم»!

آقای دکتر عباسی در ادامه می‌گوید «هفت سال پیش تهران متوجه شد که ماموران اطلاعاتی سازمان جاسوسی بریتانیا-‌ام. آی6. - اطلاعاتی را در مورد ایرانی‌هایی که در چارچوب برنامه‌های هسته‌ای ایران با آژانس همکاری داشته‌اند، جمع آوری کرده‌اند... دانشمندان هسته‌ای ایرانی نیز که بعد‌ها از سوی جاسوسان صهیونیست به قتل رسیدند در میان همین افراد بودند.

*اظهارات آقای دکتر عباسی همانگونه که انتظار می‌رفت، بلافاصله بعد از انتشار، بازتاب بسیار گسترده‌ای یافت و با استقبال آمیخته به ذوق زدگی فراوان آمریکا، اسرائیل و متحدان اروپایی آن‌ها روبرو شد. چرا که متأسفانه در اظهارات بی‌اساس رئیس محترم سازمان انرژی اتمی کشورمان، نیاز خود را به صورت یک امتیاز دریافت کرده بودند!

*سؤال این است که جناب دکتر عباسی از طرح این ادعا چه انگیزه‌ای داشته و در جغرافیای سخن خویش کدامیک از منافع ملی کشورمان را دنبال می‌کرده است؟ چرا که بازرسان آژانس در بازرسی‌های 10 ساله خود هیچ نشانه‌ای از انحراف در برنامه هسته‌ای صلح آمیز کشورمان به دست نیاورده‌اند و دقیقا به همین علت، از یکسو پرونده را به بستر سیاسی کشانده‌اند تا نیازی به شواهد فنی و حقوقی نداشته باشند

*آقای دکتر عباسی می‌فرمایند که در برخی از موارد اطلاعات غلط به آژانس داده‌ایم! آیا جناب دکتر عباسی از این نکته بدیهی بی‌خبر بوده‌اند؟! آیا نمی‌دانسته‌اند که به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اظهارات نسنجیده و البته غیرواقعی خود، نیاز دشمن را به آنان هدیه می‌کنند؟

*ایشان می‌گوید ارائه اطلاعات غلط برای گمراه کردن جاسوسان خارجی بوده است! که باید پرسید اولا؛ مگر آژانس بدون بازرسی و راستی آزمایی اطلاعات ارائه شده را می‌پذیرد؟ و ثانیا؛ جاسوسان خارجی نهایتا در پی آن بوده‌اند که اطلاعات ارائه شده از سوی ایران را غلط جلوه دهند. این دقیقا و با عرض پوزش‌‌ همان پی آمد و نتیجه‌ای است که اظهارات جناب عباسی بی‌آنکه بخواهند در پی داشته است!

*وقتی می‌فرمایند برخی اطلاعات ارائه شده غلط بوده است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به خود حق می‌دهد بگوید از کجا معلوم اطلاعاتی که اکنون ارائه می‌شود، نادرست و گمراه کننده نباشد؟

*با توجه به اینگونه خطاهای فاحش، آنهم در پرونده هسته‌ای کشورمان، اولین و ابتدایی‌ترین گام ضروری آن است که اظهارنظر در این باره تنها برعهده مسئول تیم هسته‌ای، سخنگوی تیم و یا شخصیت‌هایی که جایگاه آنان از قبل تعریف شده است، باشد./خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
سخنان خنده دار رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اظهار نظر عضو سابق تیم بازرسی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی درباره آزمایش هسته‌ای مخفیانه در ایران



اخبار,اخبارسیاست خارجی,آزمایش هسته‌ای


 اخبار سیاست خارجی  - آزمایش هسته‌ای مخفیانه در ایران یک ادعاست

من در حال حاضر در رسانه‌های عمومی و علناً صحبت می‌کنم زیرا یک بار دیدم که سرپوش نهادن بر حقایق می‌تواند به خونریزی منجر شود.

رابرت کلی عضو سابق تیم بازرسی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی که در عراق به دنبال سلاح هسته‌ای می‌گشت، گفت: انجام آزمایش هسته‌ای مخفیانه در ایران یک ادعاست و برخی با ارائه اطلاعات جعلی در پی به راه انداختن جنگی جدید هستند.

به گزارش  فارس، رابرت کلی عضو سابق تیم بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در عراق به دنبال سلاح هسته‌ای می‌گشت گفته که انجام آزمایش هسته‌ای مخفیانه در ایران یک ادعا است.

بر اساس خبر منتشره در پایگاه «دموکراسی اکنون» وی گفته که «من در حال حاضر در رسانه‌های عمومی و علناً صحبت می‌کنم زیرا یک بار دیدم که سرپوش نهادن بر حقایق می‌تواند به خونریزی منجر شود.»

در عراق مدرک جعلی درست کردند، برای ایران هم مدرک‌سازی می‌کنند
«رابرت کلی» در این مصاحبه به سابقه بازرسی از عراق پرداخت و گفت که در سال 1995 و در هنگامی که بازرسان در حال کار در عراق بودند و مقامات بغداد هم با آنها همکاری می‌کرند، برخی با ارائه مدارک جعلی سعی در به انحراف کشیدن تحقیقات داشتند؛ وی به مدارک موجود در خصوص لوله‌های آلومینیوم به عنوان یک نمونه بارز از این مدرک‌سازی‌ها اشاره کرد.

در آن سال‌ها برخی از مقامات آمریکایی مدعی شده بودند که عراق تلاش می‌کند تا لوله های آلومینیومی با قدرت بالا برای سانتریفیوژهای خود و 500 تن اکسید اورانیوم برای ساخت بمب هسته‌ای خریداری کند.

«کلی» به پرونده هسته‌ای ایران هم پرداخت و ضمن مشابه دانستن روند ساختن مدارک جعلی در پرونده عراق با روند موجود علیه ایرانیان گفت: «مطمئناً یک الگوی مشابه در ارائه اطلاعات بد (در زمینه پرونده ایران هم) وجود دارد که البته این اطلاعات از منابع محدودی ارائه می‌شوند؛ چیزی که من را آزار می‌دهد این است که آمریکا در سال 2002 مشوق اصلی شروع جنگ علیه عراق بود و حالا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ارائه اطلاعات بی‌نظم و نظام، بنظر می‌رسد که از به راه افتادن جنگ (علیه ایران) طرفداری می‌کند.»

وی به نحوه اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های تیم بازرسی در عراق پرداخت و گفت که ما بارها گفته بودیم که لوله‌های آلومینیوم ارتباطی به سانتریفیوژ ندارد و تنها لوله‌های ساده مورد استفاده در موشک است ولی کسی به حرف ما گوش نمی‌داد.

موضوع سلاح اتمی اصلاً در توافق ایران و 1+5 نیست، ولی با همین مردم را فریب می‌دهند
این بازرس سابق آژانس به پشت‌پرده اصلی مذاکرات ایران و 1+5 هم پرداخت و گفت: «در مذاکرات ایران و 1+5 در وهله اول موضوع غنی‌سازی اورانیوم مورد بررسی قرار می‌گیرد که در این بخش، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موضع استواری دارد و دقیقاً می‌داند که چه کار می کند؛ آنها در حال پایش تأسیسات تولید اورانیوم هستند و بنظر من این کار را عالی انجام می‌دهند.

 

اگر به موضوع توافق (ایران و 1+5) هم بنگرید می‌بینید که بررسی موضوع تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران اصلاً در این توافق نیست. بنابراین وقتی مردم می‌گویند که ایران در مذاکره بر روی جنبه تسلیحاتی برنامه هسته‌ای خود همکاری نمی‌کند در خصوص چیزی صحبت می کنند که اصلاً در توافق وجود ندارد و می بینید که روند اطلاع‌رسانی به مردم در این خصوص بسیار ضعیف بوده است و این روندی است که همیشه شاهد آن هستیم.»

«دیک چنی» به دنبال پیدا تأسیسات ساخت بمب اتم در ایران بود
این بازرس اسبق آژانس  به تأثیر حضور برخی چهره‌های خاص در دولت آمریکا بر روند تعامل با پرونده هسته‌ای ایران هم پرداخت و ضمن اشاره به شخص «دیک چنی» معاون اول جورج بوش به عنوان یک از عوامل فشار بر ایران در سطح بین‌الملل گفت: «در برابر برنامه هسته‌ای ایران هم همانند مورد عراق، یک سری خیال‌بافی صورت گرفته است. من از سال 2004 گزارش‌هایی را در خصوص برنامه ایران می‌نوشتم، از زمانی که دولت جورج بوش و به خصوص آقای چنی در رأس قدرت بودند.

 

آقای چنی معتقد بود که در ایران ساختارهای تولید سلاح هسته‌ای وجود دارد که بسیار با ساختارهای غنی‌سازی متفاوت هستند. این در حالی بود که بازرسان آژانس و دوربین‌های فعال بر تأسیسات اتمی ایران نظارت داشتند. ایران عضو ان‌پی‌تی است و ما هیچ مدرکی دال بر انحراف ایران (از مسیر صلح‌آمیز) در مسیر غنی‌سازی نیافتیم. ایران در سطحی بسیار پایین و برای مقاصد صلح‌آمیز غنی‌سازی می‌کند. ایرانی‌ها می‌گویند که با غنای 3.8 درصد غنی‌سازی می‌کنند و مقدار کمی هم اورانیوم 20 درصدی برای کاربردهای پزشکی تولید می‌کنند؛ این اورانیوم 20 درصدی بسیار کم و تحت نظارت بازرسان و دوربین‌های آژانس است.»

چنی برای پیدا کردن بمب اتم، کماندو به ایران فرستاد/ریگی هم به وی کمک کرد ولی موفق نشد
آقای «کلی» به نقش «دیگ چنی» در پرونده ایران بیشتر پرداخت و گفت که وی در سال‌های 2004 تا 2007، رئیس مرکز فرماندهی مشترک نیروهای ویژه آمریکا (جی‌ساک) هم بود و با فرستادن گروه‌هایی از کماندوها به درون خاک ایران و همکاری با مخالفان حکومت ایران از جمله گروه تروریستی جندالله (به سرکردگی عبدالمالک ریگی) سعی در یافتن تأسیسات ساخت بمب اتمی داشته که هیچ‌گاه موفق نشد.

در خصوص مذاکره با ایران، اوباما یک چیز می‌گوید، کنگره چیز دیگر
مجری برنامه با توجه به تابعیت آمریکایی«رابرت کلی»، از وی درباره سیاست ایالات متحده در خصوص مذاکرات ایران و 1+5 پرسید و «کلی» در پاسخ گفت که روند تعامل نظام ایالات متحده با پرنده ایران برای من غیرشفاف است؛ در این پرونده، دولت در پی یک کار است و کنگره می‌خواهد کار دیگری انجام دهد.

وی در خصوص محتوای مذاکرات ایران و 1+5 به اصرار ایرانیان به داشتن حق غنی‌سازی اشاره کرد و گفت که موضوع توافق ایران و 1+5 همین غنی‌سازی است و بحث رفتن برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای اصلاً در متن توافق نیست و کسانی که بحث سلاح هسته‌ای را مطرح می‌کنند «در پی گل‌آلود کردن آب و خارج کردن مذاکرات از مسیر خود هستند.»

ایرانی‌ها حق دارند بازرسان را به کارخانه ساخت موشک راه ندهند/این ارتباطی به بازرسی‌های هسته‌ای ندارد

مجری برنامه از «کلی» پرسید که سخن شما با کنگره آمریکا چیست؟
بازرس کهنه‌کار سابق آژانس گفت که من به آن‌ها می‌گویم که بروید و اطلاعات خوب را پیدا کنید؛ خیلی افراد هستند که من نمی‌خواهم نام آنها را ببرم ولی می گویند که ایران همکاری نمی‌کند و این در حالی است که ایران در حال همکاری کامل با آژانس انرژی اتمی است. وقتی آمریکا می‌خواهد به یک کارخانه تولید موشک در ایران برود، ایران می‌گوید که این بخشی از توافق میان ما و شما نیست و مردم همین حرف را به عنوان عدم همکاری ایران در پرونده هسته‌ای تفسیر می‌کنند در حالی که مشخصاً این برداشت صحیح نیست.

آقای «رابرت کلی» عضو هیأتی بود که در زمان زمامداری «صدام حسین» در عراق به دنبال سلاح اتمی بودند؛ این گروه هیچ‌گاه نتوانست این تسلیحات را پیدا کند.

در  سال 2003 ارتش‌آمریکا هم به بهانه یافتن همین تسلیحات به عراق حمله کرد ولی تاکنون پنتاگون هم نتوانسته این تسلیحات را بیاید.

سلاح‌های شیمیایی هم در دسته‌بندی نظامی جزء تسلیحات کشتار جمعی محسوب می‌شوند و صدام در جنگ 8 ساله با همسایه شرقی خود یعنی ایران، از این تسلیحات استفاده کرد.

عراق در آن زمان تکنولوژی لازم برای تولید این تسلیحات را نداشت و تحقیقات بعدی نشان داد که کشورهای غربی و به خصوص آلمان در ارسال محموله‌های مواد شیمیایی دارای کاربرد در بمب‌های شیمیایی، دست داشته‌اند.


 اخبار سیاست خارجی -  فارس