اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد از مخفی کاری در پرداخت یارانه/ دولت مجبور است یک ماه در سال یارانه ندهد/ 40میلیون نفر باید از چرخه دریافت یارانه حذف شوند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با انتقاد از چراغ خاموش حرکت کردن دولت در بحث پرداخت یارانه ها، اظهار کرد: من اعتقاد دارم هر دولتی اگر بخواهد موفق باشد و برنامه خودش را در زمینه های مختلف پیاده کند، راهش شفاف برخورد کردن با مردم است. امروز هیچ چیز از جلوی چشم های مردم پنهان نیست. اطلاعات دقیقه، ثانیه و لحظه ای در حال انتقال است. هر عملی که انجام می شود بلادرنگ بازتاب دارد پس بهتر است که ما شفاف، روشن و صریح با مردم هم حرف بزنیم هم برخورد کنیم. همچنین اگر ایرادات و اشکالاتی وجود دارد انتقال بدهیم. مردم قابل اعتماد هستند.

سید سعید زمانیان دهکردی در گفت و گو با جماران، در پاسخ به سؤالی در مورد تأخیرهای دولت در پرداخت یارانه نقدی که از اول ماه به آخر هر ماه موکول شده و در حقیقت یک ماه از یارانه نقدی مردم در این بین بلاتکلیف مانده است، اظهار کرد: دولت دهم و یازدهم همواره در پرداخت یارانه نقدی با مشکل رو به رو بوده و هستند. هرچه قدر درآمد در کشور اخذ می شود به طرف یارانه ها می رود و خیلی از پروژه های عمرانی تحت تأثیر این پروسه قرار گرفته است. درآمد جاهایی مثل وزارت نفت و حتی نیرو و بقیه جاهایی که در ازای ارائه خدمات به مردم پول می گیرند، همه به بخش یارانه می رود. قطعا شرایط اقتصادی کشور و پایین آمدن درآمدهای نفتی باعث شده که دولت در بخش پرداخت ها با مشکل رو به رو شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور افزود: راهکاری که دولت برای جبران این امر انجام می دهد این است که تاریخ را تغییر می دهد. این تغییر تاریخ اگر با برنامه ریزی باشد می تواند در طول سال یک ماه پرداخت ها را پایین و بالا کند. به نظر من به دلیل مشکلاتی که در پرداخت یارانه نقدی وجود دارد، دولت مجبور به این کار است.

وی تأکید کرد: در برنامه ششم توسعه باید به طور جدی پیگری شود که یارانه نقدی به پرداخت شود. به دلیل اینکه امروز تمام اقشار کشور یارانه می گیرند. متأسفانه بودجه کشور جواب کارهای عمرانی را نمی دهد و خیلی از کارها تعطیل شده است. این امر باعث رکود در اقتصاد کشور می شود و حتی می تواند تورم را نیز در پی داشته باشد.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در مورد احتمال کم شدن تعداد نوبت های یارانه نقدی، با بیان اینکه این قضیه تنها به اقشار آسیب پذیر جامعه لطمه وارد می کند، ضمن اعلام اینکه پیش از این زمزمه هایی در این مورد مطرح بود، گفت: بعید می دانم که چنین چیزی قابل اجرا باشد. به دلیل اینکه خیلی از مردم روی این مبلغ حساب کردند. اما راهکار مناسب این است که در برنامه ششم توسعه طوری برنامه ریزی شود تا افرادی که وضعیت مالی مناسبی دارند از دریافت یارانه نقدی حذف شوند. این امر می تواند باعث توجه بیشتر به ساختار و سازندگی کشور شود.

وی با انتقاد از چراغ خاموش حرکت کردن دولت در بحث پرداخت یارانه ها، اظهار کرد: من اعتقاد دارم هر دولتی اگر بخواهد موفق باشد و برنامه خودش را در زمینه های مختلف پیاده کند، راهش شفاف برخورد کردن و با مردم کنار آمدن است. امروز هیچ چیز از جلوی چشم های مردم پنهان نیست. اطلاعات دقیقه، ثانیه و لحظه ای در حال انتقال است. هر عملی که انجام می شود بلادرنگ بازتاب دارد پس بهتر است که ما شفاف، روشن و صریح با مردم هم حرف بزنیم هم برخورد کنیم. همچنین اگر ایرادات و اشکالاتی وجود دارد انتقال بدهیم. مردم قابل اعتماد هستند.

زمانیان دهکردی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد بهانه ازدحام تراکنش های بانکی گفت: در زمان دولت قبل تراکنش های بانکی باعث شد که دولت پرداخت یارانه نقدی را به وسط ماه برساند. اما کاری که الآن انجام می شود به نظر دارد به جایی می رسد که حداقل بتوانند در طول سال تعدادی از ماه های پرداخت یارانه نقدی را حذف کنند.

وی تأکید کرد: قانون هدفمندسازی یارانه ها صریح، روشن و شفاف است. اگر ما در ارتباط با این قضیه به صورت ویژه پیگیری کنیم اقشار آسیب پذیر از جمله کم درآمدها، بی سرپرستان، بدسرپرستان، زندانیان و خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و اطلاعات آن مشخص است. اگر همه اینها را جمع کنیم روی هم رفته به 30 میلیون نفر نمی رسد. با اطلاعات قبلی که جمع آوری هم شده، مطمئن باشید به راحتی می توانیم 30 تا حتی 40 میلیون نفر را به راحتی از دریافت یارانه نقدی حذف کنیم. ابن امر باعث می شود که خیلی از مسائلی که امروز گریبان کشور را دچار کرده برطرف شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در سال هایی که وضع مالی دولت خیلی خوب بود، 12 هزار میلیارد تومان یا حتی 13 تا 15 میلیارد تومان به مسائل عمرانی برده می شد. در آن شرایط 4 میلیون کارگر فصلی مشغول به کار بودند. امروز کارگران فصلی یک تا 2 روز در هفته و بعضی اوقات در ماه موفق به کار می شوند. اینها باعث شده که ما در خیلی از جاها با مشکل مواجه شویم. ما باید به جای مصالح مقطعی، مصالح ملی را در نظر بگیریم. به نظر می رسد در بحث یارانه ها باید تجدید نظر جدی کرد.

وی در پایان بیان کرد: اعتقاد من این است که نه تنها این دولت، بلکه همه دولت ها از جمله دولت قبلی برای پرداخت یارانه ها با مشکل رو به رو بوده و هستند. قانون هدفمندسازی یارانه ها به طور دقیق اجرا نشده و باید اجرا شود. در قانون برنامه ششم باید به اقشار آسیب پذیر توجه کرد و در واقع منافع ملی را مد نظر قرار داد. باید عمران و آبادانی را مدنظر قرار داد. ایجاد اشتغال و موارد مختلف را مدنظر قرار بدهیم و به اقشاری که مشکلات اساسی دارند یارانه پرداخت و بقیه را حذف کنیم تا واقعا کشور رونق بگیرد. وضعیتی که الآن در کشور هست حتی برای خیلی از خانواده های یارانه بگیر قابل تحمل نیست.

لازم به ذکر است، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اسفند ماه سال گذشته در گفت و گو با خبرنگار جماران، اظهار کرد: نمایندگان دولت در پی این هستند که تعداد دفعات واریز یارانه نقدی را از 12 نوبت در سال به 10 نوبت برسانند؛ تا از این طریق بتوانند کسری بودجه را جبران کنند، اما این موضوع با مخالفت شدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است.

 

اخبار اقتصادی - جماران

 


ویدیو مرتبط :
حذف یارانه ثروتمندان تا رفع کسری بودجه یارانه ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۲ سناریو برای حذف دهک‌های پردرآمد / در دولت احمدی نژاد، چند نفر از دریافت یارانه انصراف داده بودند؟



اخبار,حذف دهک‌های پردرآمد


اخبار اقتصادی - ۲ سناریو برای حذف دهک‌های پردرآمد

نماینده مجلس با تأکید بر اینکه باید در شیوه فعلی هدفمندی یارانه‌ها تعییراتی ایجاد شود، گفت: ۲ ملاک مهم برای حذف دهک‌های پردرآمد جامعه مدنظر قانون‌گذار است که سناریوی درآمد ـ هزینه می‌تواند، مؤثر واقع شود.

هادی قوامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که دولت برای حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد و برخوردار جامعه چه ملاک‌هایی را باید مدنظر قرار دهد، اظهارداشت: طبق قانون بودجه سال 93 کل کشور، در تبصره 21، دولت باید عدد درآمدی را برای حذف یارانه نقدی تعیین کند.

وی ادامه داد: اگر این عدد پایین در نظر گرفته شود، هدف قانون‌گذار محقق نخواهد شد و اکثریت جامعه همچنان یارانه بگیر خواهند بود.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مبنای درآمدی دهک‌ها باید طوری تنظیم شود که افراد ضعیف و دهک‌های پایین درآمدی بهره‌مندی بیشتری از یارانه داشته باشند، گفت: تعیین این عدد قطعاً برای دولت بسیار کار دشواری خواهد بود.

*معافیت مالیاتی حقوق مبنای دریافت یارانه باشد
قوامی با تاکید بر اینکه یکی از ملاک‌های حذف یارانه خانوار پردرآمد، می‌تواند معافیت مالیاتی بر حقوق باشد، گفت: اکنون تا سقف یک میلیون تومان در ماه از پرداخت مالیات معاف هستند که این میزان حقوق دریافتی می‌تواند ملاک عمل برای دریافت یارانه قرار گیرد.

وی گفت: ملاک دیگر هم می‌تواند بر مبنای هزینه‌درآمد خانوار مورد محاسبه قرار گیرد، به طوری که در سال 91 این میزان یک میلیون و 800 هزار تومان بود که باید این نرخ به طور دقیق تعیین شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اگر ملاک هزینه درآمد برای حذف یارانه خانوار مدنظر قرار گیرد، حدود 3 دهک از جامعه حذف خواهند شد، تاکید کرد: اکنون قانونگذار بیشتر روی دو عدد معافیت مالیاتی بر درآمد و هزینه‌ درآمد تاکید بیشتری دارد.

*لزوم توجه به تولید در هدفمندی یارانه‌ها
وی با اشاره به اینکه یارانه‌ها نباید تنها به صورت نقدی پرداخت شود، به مسئله مهم تولید در کشور پرداخت و افزود: در پرداخت یارانه‌ها باید به مسئله تولید و همچنین پرداخت‌های غیرنقدی توجه بیشتری شود.

قوامی با تاکید بر اینکه باید دولت طوری عمل کند که مهاجرت معکوس جمعیت از شهر به روستا داشته باشیم، گفت: اگر در کلان‌شهرها همچنان جذابیت بالا باشد، به عدالت اجتماعی نخواهیم رسید.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر فردی در تهران هزینه بیشتری می‌پردازد، اما در مقابل فرد روستائی از امکانات بسیار کمی برخوردار است، بنابراین بحث ملاک قراردادن درآمد یکسان در کل کشور نمی‌تواند منتفی باشد، به عبارت دیگر اگر ملاک یک میلیون و 800 تومان یا بیشتر برای حذف یارانه مبنا قرار گیرد، در کل کشور این میزان تعیین خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس افزود: اکنون باید کمک کنیم تا یارانه بگیران محدود شده و اشکال کمک به افراد نیز تغییر کند.

* توزیع ۱۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی
وی با بیان اینکه در طول سالیان اجرای هدفمندی تاکنون بیش از 130 هزار میلیارد تومان یارانه توزیع شده است، گفت: این میزان 4 برابر بودجه عمرانی کشور است که در طول 3 سال به مردم پرداخت شده است.

قوامی گفت: در بند 4 سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی باید یارانه‌ها به شکلی هدفمند در جهت رونق تولید ، افزایش اشتغال و بهره‌وری هدایت شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر جاده‌های کشور و زیرساخت‌ها آماده نباشند، نمی‌توان انتظار بهره‌وری و کاهش هزینه تولید داشت؛ تمام توان مجلس، رسانه‌ها به خصوص خبرگزاری‌ فارس، قوه‌های مجریه، مقننه و قضاییه باید در جهت عملیاتی کردن سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی ، فرهنگ‌سازی کنند.

وی گفت: همه دست‌اندرکاران در این زمینه نیز باید به دولت کمک کنند تا قانون بودجه 93 به خوبی اجرا شده و زمینه‌های تحقق حماسه‌های اقتصادی در کشور که پیش از این آماده شده، عملیاتی شود.

قوامی با اشاره به اینکه باید در شیوه فعلی هدفمندی یارانه‌ها تغییراتی ایجاد شود، گفت: طبق اصل 48 قانون اساسی باید به سمت عدالت اجتماعی حرکت کنیم، تا مردم به این سمت هدایت شوند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در راستای اصل 44 قانون اساسی، باید بخش خصوصی واقعی شکل بگیرد، گفت: از ابتدا تاکنون 130 هزار میلیارد تومان واگذاری انجام شد، اما متاسفانه بخش جدیدی به نام شبه دولتی‌ شکل گرفت.

*موسسات مالی نتوانستند نقدینگی را به تولید بکشانند
وی ادامه داد: اکنون مؤسسات مالی و اعتباری نیز همانند قارچ سر درآورده‌اند و بهره‌های کلانی دریافت می‌کنند اما متاسفانه نتوانستیم 700 هزار میلیارد تومان از نقدینگی موجود در کشور را به سمت بخش تولید هدایت کنیم.

 

-------------------------

 

تنها 950 نفر در دولت قبلی از دریافت یارانه انصراف داده بودند/ ضعیف بودن طرح انصراف از یارانه

نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها بیان داشت:در دولت قبلی یکبار این طرح اجرایی شد ولی فقط 950 نفر پیامک زدند و انصراف داده اند و این عده هم فقط پیامک زدند و قانونی انصرافی را اعلام نکرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، عزت اله یوسفیان ملا در گفتگو با خبرنگار مهر اجرای طرح انصراف مردم در  مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را کمی ضعیف اعلام و عنوان داشت: گذشته معلم آینده است و تجربه را نباید تکرار کرد بلکه از تجربه باید درس های درستی گرفت.

عضو ناظر در کمیسیون مفاسد اقتصادی مجلس با بیان به اینکه اجرای این طرح غیر ممکن است،گفت:دولت اول باید قیمت حامل های انرژی را مشخص و اعلام کند و بعد از این از مردم بخواهد تا دراین طرح شرکت کنند.

سریال ها باید باعث وحدت ملی شود
نماینده مردم آمل و لاریجان با اشاره به ساخت سریال پایتخت 3، این سریال را توهین آشکار به مازندرانی ها برشمرد و گفت:سریال های ساخت صداوسیما باید باعث وحدت ملی و ارتقاع قومیت ها باشد.

یوسفیان بیان داشت :اگر سریالی در کشور پخش شود و با لحجه مازندرانی باشد ما افتخار خواهیم کرد ولی سریال پایتخت3 مردم مازندران را ساده لوح و انسان هایی که همیشه شغل های خود را ازدست می دهند و مردمی عصبانی در خانواده جلوه می دهد.

این مسول با تاکید بر توهین آشکار این سریال به مازندران  و مازندرانی ها،افزود: اطمینان خواهیم داشت که سازندگان فیلم پایتخت نسبت به مازندران سوءنیت  داشته اند و گرنه معنی ندارد که مردم یک استان را به این اندازه ساده لوح جلوه دهند.  

اخبار اقتصادی -  فارس،مهر