اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد از خانه‌نشین‌ کردن سینماگران قدیمی


نشست فیلم‌سینمایی «جامه‌دران» با انتقاد حسن حسن‌دوست از خانه‌نشین کردن سینماگران قدیمی و پیشکسوت برگزار شد.

ایسنا: تدوین‌گر فیلم «جامه‌دران» پس از نمایش این فیلم به کارگردانی حمیدرضا قطبی گفت: برخی فیلم‌های جشنواره را دیده‌ام که متأسفانه در همه آن‌ها مشکل مونتاژ وجود داشت و به نظر می‌رسد هیچ‌کس متوجه نیست که این نوع تدوین فیلم‌ها را خراب کرده و باعث شده آن‌ها یا کسل‌کننده باشند یا ریتم تند و سریعی داشته باشند.

این تدوین‌گر سینما که عصر 20 بهمن‌ماه در جلسه نقد و بررسی فیلم «جامه‌دران» در سالن سعدی برج میلاد کاخ جشنواره‌ی فجر سخن می‌گفت، ادامه داد: متأسفانه در سینمای ما تدوین دست کم گرفته شده و مهجور است.

حسن‌دوست همچنین گفت: در این جشنواره مسوولان مرتب از لفظ جوان‌گرایی استفاده می‌کنند و فکر می‌کنم سر جوان‌ها را دارند کلاه می‌گذارند، چون اگر مثلا در فوتبال جواد نکونام نباشد، سردار آزمون نمی‌تواند گل بزند.

او همچنین با اشاره به اینکه هیچ جوانی مایل نیست استادش در خانه بیکار بنشیند، گفت: تدوین‌گران قدیمی و درست و حسابی ما در خانه نشسته‌اند و من که امسال فقط یک فیلم در جشنواره داشتم، پس از دیدن چند فیلم رنج برده‌ام که آن‌ها می‌توانستند با دستان من آثار بهتری دربیایند.

حسن‌دوست با بیان اینکه سال‌هاست در سینما حضور دارد اما خیلی به جوامع سینمایی نمی‌آید و امروز هم به احترام فیلم «جامه‌دران» در برج میلاد حضور یافته است، خاطر نشان کرد: این لفظ جوان‌گرایی که می‌گویند پوچ و بی‌معنی است، اگر استادان در خانه بنشینند جوان‌ها نمی‌توانند موفق باشند. اگر بهمن ‌فرمان‌آرا در جشنواره نیست به معنی ضعیف بودن فیلم او نیست و این زشت است که بگوییم باید جوان‌ها به جشنواره بیایند.

او گفت: بهمن فرمان‌آرا و خسرو معصومی سرمایه‌های سینما هستند. آیا این‌ها باید در خانه بنشینند تا جوان‌ها بیایند؟

در بخش دیگری از این نشست سیدجمال ساداتیان تهیه‌کننده «جامه‌دران» هم در سخنانی گفت: در جشنواره امسال حسی داشتم که مرا اذیت کرد و آن هم تفکیک کردن فیلم‌های اول از سودای سیمرغ بود. انگار که فیلم‌های اول مثل بچه‌هایی هستند که باید به آن‌ها توجه شود در حالی که در بسیاری از آن‌ها عوامل حرفه‌ای سینما حضور دارند.

او با بیان اینکه بسیاری از تماشاگران و همکارانش پس از دیدن بازی باران کوثری در فیلم «جامه‌دران» به تحسین او پرداختند، افزود: متأسفانه هیچ کدام از فیلم‌های اول آن‌طور که باید قضاوت نمی‌شوند و تأکید می‌کنم بحث من این نیست که باید به آن‌ها جایزه داده شود بلکه باید زحمات همه گروه ارزیابی شود.

این تهیه‌کننده سینما همچنین در پاسخ به اینکه موضوع داستان «جامه‌دران» تا حدودی تکراری بوده است، گفت: در طول سال در دنیا پنج هزار قصه ساخته می‌شود و مهم این است که یک داستان با چه فرمت و چه تأثیر اجتماعی به فیلم تبدیل شود.

او در این باره یادآور شد: وقتی فیلم «چهارشنبه‌سوری» را می‌ساختم، خیلی‌ها معترض بودند که موضوع آن تکراری است اما قالبی که اصغر فرهادی انتخاب کرد به شیوه‌ای بود که نتیجه آن را همه می‌دانید.

باران کوثری یکی از بازیگران این فیلم هم در این نشست بازی در فیلم «جامه‌دران» جزو بهترین تجربه‌های سینمایی خود دانست و گفت: نقشی که بازی کردم، آنقدر جزئیات داشت که بازی در آن برای هر بازیگری غنیمت است.

حمیدرضا قطبی کارگردان این فیلم هم که اولین فیلم بلند سینمایی خود را می‌ساخت، در سخنانی اشاره کرد که پیش از این با گروه بازیگران دیگری قصد ساخت فیلم را داشته اما با تغییر شرایط، گروه بازیگران فعلی (که شامل مهتاب کرامتی، مصطفی زمانی و باران کوثری می‌شوند) در این فیلم حضور پیدا کردند که این را به فال نیک می‌گیرم.

در این نشست مهاجر یکی از فیلمنامه‌نویسان «جامه‌دران» و ناهید طباطبایی که داستان فیلم از رمان او اقتباس شده است، حضور داشتند.


ویدیو مرتبط :
انتقاد تند حسین فرحبخش از میرحسین موسوی و خانه‌نشین کردن فردین و ملک‌مطیعی | فیلم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد جنتی از جای خالی سینماگران قدیمی


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از مسئولان برگزاری جشنواره از جای خالی بعضی از سینماگران قدیمی و مهم داخلی انتقاد کرد.

باشگاه خبرنگاران: مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بین‌المللی فجر که نخستین سال جداسازی بخش ملی و بین‌المللی است با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رضا رضاداد دبیر جشنواره، و مهمان داخلی و خارجی عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد.

بنا بر این گزارش پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، پخش کلیپی از قطعات شرکت کننده در جشنواره، گروه موسیقی سنتی برای اجرای قطعه علی (ع) به صحنه آمد پس از اجرای گروه موسیقی حمیدرضا دشتی مجری برنامه پس از بیان مقدمه ای از علیرضا رضاداد دعوت به سخنرانی کرد.

رضاداد پس از خوش آمد گویی به حاضران مراسم بیان کرد: سالروز ولادت حضرت علی (ع) را تبریک می‌گویم یک نویسنده مشهور مسیحی در وصف حضرت علی (ع) گفته است برای درک فضایل آن حضرت لازم نیست مسلمان باشی کسی نیست که به سلامت و سعادت بشر بی اندیشد و از اندیشه های آن حضرت تأثیر نگرفته باشد.

وی افزود: پرونده اولین جشنواره مستقل بین‌المللی در سال 94 بسته شد خدا را شاکریم که توانستیم در این راه گام برداریم.

رضاداد تاکید کرد: شناخت آثار فیلم سازان خارجی یکی از دستاوردهای این جشنواره بود و نشان داد که نمایش 196 اثر داخلی و خارجی و شناخت آثار سینمای جهان می‌تواند منجر به یک جشنواره معتبر در سال‌های آینده باشد.

رضاداد با بیان این که پیوند بین فرهنگ‌ها و ملت‌ها هر روز وسیع‌تر می‌شود گفت: سینما می‌تواند این پیوند را محکم نگه دارد اگر چه تعدادی از فیلم‌ها به عنوان آثار منتخب از بین آن همه آثار خوب برگزیده خواهند شد اما فراموش نکنید که فستیوال فجر می‌تواند به طور مستقل خوب برگزار شود.

رضاداد با تشکر از مهمانان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت به سخنرانی کرد. جنتی پس از تبریک ولادت حضرت علی (ع) و خیر مقدم به سینماگران و مهمانان خارجی گفت: شما در کشوری مهمان هستید که مهد فرهنگ و هنر هزاران ساله است ما بر این باوریم که تعالی دانش و هنر جز با تعامل فکر و اندیشه ملت‌ها با همدیگر امکان پذیر نیست و سینمای ایران با اثر غیر قابل انکار خود به نزدیکی فرهنگ‌های دیگر کمک می‌کند.

وی افزود: ویژگی بارز سینمای ایران این است که از حقایق بشر و جهان یافته‌هایی را به صورت اثر ارائه می‌دهد و از همین رو توانسته است جایگاه جهانی داشته باشد و در سطح جهانی مخاطب پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که جشنواره فجر ایران در تلاش است از دریچه هنر هفتم به گرفتاری‌ها و مسائل بشر امروز بپردازد، گفت: در جهانی که علی رغم همه پیشرفت‌ها و تکنولوژی‌ها مسئله تروریست مطرح است و سینمای ایران درد آشنا این موضوع است باید بگویم که جشنواره فجر را وسیله ای برای ایجاد ارتباط تنگاتنگ با جهان می‌دانم که با توجه به مسائلی مثل مسائل هسته ای به عنوان پدیده بپردازد.