اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد آمریکا از مواضع تند «فابیوس»



کلمات کلیدی


 اخبار سیاست خارجی - دیپلمات‌های هسته‌ای تهران و پاریس 3 ساعت مذاکره کردند
انتقاد آمریکا از مواضع تند «فابیوس»

 ناهار به صرف مذاکره؛ برنامه ملاقات هیات‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران و فرانسه که روز گذشته در محل اقامتگاه سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان‌های بین‌المللی در ژنو برگزار شد؛ گفت‌وگویی که «عباس عراقچی» از اعضای تیم مذاکره‌کننده ایران آن را «مفید» و فضایش را «مثبت» ارزیابی کرد.

به گزارش «ایرنا» او با بیان اینکه این گفت‌وگوها «سه‌ساعت‌و15دقیقه» به طول انجامید، گفت: «در این گفت‌وگوها موضوعات مطروحه در مذاکرات هسته‌ای مورد مشورت و رایزنی قرار گرفت.» این نخستین دور از مذاکرات تیم فرانسوی به ریاست «نیکولاس دوریویر» نماینده جدید فرانسه در گروه 1+5 بود. او چندی پیش جانشین «ژاک اودیبر» همتای سابقش شده بود.

 

«عراقچی» همچنین از ادامه مشورت‌های دوجانبه میان طرفین در وین خبر داد. عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در سخنانش اشاره‌ای به صحبت‌های «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه در مورد تعداد سانتریفیوژهای ایران نکرد. اما سخنان «فابیوس» انتقاد «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را در پی داشت. او با بیان اینکه «نباید خواسته‌ها را به‌صورت عمومی مطرح کرد»، گفت: «باید به مذاکرات پشت درهای بسته متمرکز بود و از بیان عمومی خواسته‌ها پرهیز کرد.» «لوران فابیوس» در یک مصاحبه رادیویی گفته بود مذاکرات هسته‌ای «به مانع برخورد کرده» و طرفین بر سر تعداد سانتریفیوژها اختلاف اساسی دارند.

 

«رومین نادال» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز با بیان اینکه در مذاکرات هسته‌ای با ایران پایبندی به موعد 20جولای (29 تیرماه) برای پاریس در اولویت نیست، گفت: «آنچه حایزاهمیت است محتوای توافق است نه زمان آن.»پیش از این نیز در دور دوم مذاکرات هسته‌ای ژنو زمانی که طرفین به توافق نزدیک شده بودند، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه با اظهاراتش امکان توافق در آن دور را از بین برد. مواضع فابیوس در آن زمان با واکنش منفی ایرانیان مواجه شد هرچند مقامات فرانسوی پس از آن مدعی شدند مواضع سرسختانه وزیرخارجه‌شان به‌منظور دستیابی به یک «توافق قابل اجرا» اتخاذ شده است.


اختلاف باقی است اما مشورت‌ها ادامه دارد
در همین حال «عراقچی» پس از پایان دوروز مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا که نزدیک به 12ساعت در ژنو برگزار شد، گفت: «این گفت‌وگوها فشرده و سخت بود ولی در فضای مثبتی صورت گرفت.» به گزارش «ایرنا» او درخصوص مذاکرات دوجانبه با هیات آمریکا که به ریاست «ویلیام برنز» قائم مقام وزیر خارجه آمریکا بود،

 

افزود: «تبادل‌نظرهای خوبی انجام شد که در آستانه دور بعدی مذاکرات در وین مفید بود.» اما او در عین حال گفت که «هنوز اختلافات به قوت خود باقی است و مشورت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.» «جن ساکی» سخنگوی وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه خود به مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو اشاره کرد و گفت: «ما ترجیح می‌دهیم که بخش مهمی از این گفت‌وگوها به‌صورت محرمانه باقی بماند چرا که معتقدیم این رویکرد درستی است.» او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نتیجه مذاکرات انجام‌شده گفت: «هنوز نمی‌توانم درباره نتیجه مذاکرات اظهارنظر کنم چون هیچ صحبتی با تیم مذاکره‌کننده آمریکا نداشته‌ام.» «مایکل مان» سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز سه‌شنبه گفت: «ایران و 1+5 تلاش‌های خود برای دستیابی به توافق را فشرده‌تر کرده‌اند.» به گزارش «فارس»، «مان» ادامه داد: «آنها همیشه در سطوح مختلف و شکل‌های متفاوت موضع‌گیری کرده‌اند که از جمله دیدار سه‌جانبه در راستای مذاکرات اصلی ۳+۳ به ریاست اشتون بوده است.»


نگاه مثبت لندن به مذاکرات تهران و واشنگتن
پس از چندین‌روز مذاکرات فشرده هسته‌ای در «ژنو»، اولین موضعگیری دولت انگلیس را «رزماری دیویس» سخنگوی وزارت خارجه این کشور در امور خاورمیانه و شمال آفریقا در گفت‌وگو با روزنامه لبنانی «النهار» بیان کرد. او با تاکید به اینکه «تلاش‌های زیادی برای تحقق این توافق قبل از این موعد جریان دارد»، گفت: «مذاکرات مثبت بوده و پیشرفت‌های مهمی صورت گرفته است.» او ادامه داد: «مواضع ایران نسبت به گذشته بهتر است و معتقدم که تهران در مذاکرات به‌طور جدی حضور پیدا می‌کند.»

 

به گزارش «ایرنا»، «دیویس» افزود: «مذاکرات در بخش جزییات فنی با کندی پیش می‌رود که به تلاش و گفت‌وگوهای بیشتر برای حل مشکلات آن نیاز داریم.» او درخصوص مذاکرات ایران و آمریکا نیز گفت: «لندن به مذاکرات دوجانبه بین تهران و واشنگتن با نگاه مثبت می‌نگرد و معنای آن این است که بیش از گفت‌وگوها جلوتر رفته‌ایم.» سخنگوی وزارت خارجه انگلیس هم مانند همتای آمریکایی خود از تمرکز بر مسایل هسته‌ای در مذاکرات خبر داد.
 اخبار سیاست خارجی - ایرنا
 


ویدیو مرتبط :
انتقاد تند به اصولگرایان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد تند حسین شریعتمداری از بازاریان



 

 

 

انتقاد تند حسین شریعتمداری از بازاریان

 

انتقاد تند حسین شریعتمداری از بازاریان

اگر بازاریان برای همیشه مغازه‌های خود را تعطیل کنند ،چه اتفاقی می‌افتد ؟!هیچ

حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان در سر مقاله دیروز این روزنامه به انتقاد تند از بازاریانی پرداخت که مغازه‌های خود را تعطیل کرده‌اند و نوشت‌: بعد از نماز جمعه تهران جوانی دست روی شانه‌ام گذاشت، پرسید آیا صحت دارد كه بازاریان تهران در اعتراض به مالیات كركره‌ها را پایین كشیده‌اند؟ گفتم؛ همه آنها نه، ولی خبر صحت دارد. گفت؛ در جایی خوانده‌ام مجموعه مالیاتی كه از اصناف و بازاریان دریافت می‌شود فقط 5 درصد كل مالیات‌های دریافتی دولت است.

پاسخم مثبت بود. با تعجب پرسید سهم مالیاتی من و شما و سایر كارمندان و كارگران كه اول هر ماه از حقوقمان كسر می‌شود چقدر است؟ گفتم، تا آنجا كه خبر دارم، بین 8 تا 9 درصد از كل مالیات دریافتی كشور است. پرسید؛ عادلانه است؟ پرسیدم كدامیك؟ مالیاتی كه از ما حقوق‌بگیران دریافت می‌شود یا مالیاتی كه اصناف و بازاریان می‌پردازند؟ گفت؛ ما كه حرفی نداریم، منظورم اصناف و بازاریان است، با آن ثروت‌های انبوه و درآمدهای كلانی كه بسیاری از آنها دارند.

گفتم نه، عادلانه نیست، سهم آنها خیلی بیشتر از آن است كه می‌پردازند. پرسید؛ یعنی از ما كارگران و كارمندان و اقشار مستضعف و كم درآمد مالیات می‌گیرند تا برای تامین رفاه و‌امنیت بازاریان و ارائه خدمات به ثروتمندان هزینه كنند؟! من كه راضی نیستم. گفتم؛ همه بازاریان اینگونه نیستند، اكثر آنها افرادی مومن و متدین هستند و حلال و حرام و حق‌الناس سرشان می‌شود. گفت؛ پس چرا در مقابل زورگویی یك اقلیت ساكت نشسته‌اند. گفتم؛ سكوت نكرده‌اند، بسیاری از آنها درپی حل عادلانه ماجرا هستند و البته از آنان انتظار بیشتری می‌رود.

به خیابانی كه كنار آن ایستاده بودیم اشاره كرد و گفت؛ این خیابان‌ها با پول ما ساخته می‌شود، ولی پولدارهایی كه مالیات نمی‌دهند با ماشین‌های مدل بالا و گران قیمت خود در آن تردد می‌كنند. خانه‌های ما نیازی به مراقبت پلیس ندارد، كدام دزد ناشی برای سرقت از خانه‌های ما وقت تلف می‌كند! ولی از كیسه ما برای تامین‌امنیت مالی و جانی پولدارانی كه از مالیات فرار می‌كنند، هزینه می‌شود، برج‌های سر به فلك كشیده، خانه‌های لوكس و اشرافی، ویلاهای فوق مدرن در خوش آب و هواترین نقاط كشور و... نفسی تازه كرد و گفت؛ می‌دانم عجله‌داری،‌ اما فقط یك سوال دیگر و پرسید؛ به نظر شما اگر بازاریان مغازه‌های خود را برای همیشه تعطیل كنند، چه حادثه تلخ و ناگواری اتفاق می‌افتد؟! سوال سختی بود، شاید به این علت هیچ وقت به آن فكر نكرده بودم. جوان پرشور به كمكم آمد و گفت؛ اكثر بازاریان فقط واسطه فروش كالا هستند.

اهل تولید كه نیستند. دولت می‌تواند در نقاط مختلف شهر مراكز فروش تاسیس كند، یعنی همان كاری كه در ایام نوروز انجام می‌دهد. با این اقدام، علاوه بر تولید شغل برای بسیاری از جوانان بیكار، قیمت‌ها نیز كنترل می‌شود و مالیات هم با محاسبه دقیق و استفاده از سیستم «باركد» به آسانی و كاملا عادلانه دریافت خواهد شد.... ‌اندكی درنگ كردم، پاسخ سوالش سخت نبود «اگر بازاریان مغازه‌های خود را برای همیشه تعطیل كنند چه حادثه تلخ و ناگواری اتفاق می‌افتد»؟! با اطمینان جواب دادم؛ هیچ!!

حسین شریعتمداری در ادامه می‌نویسد‌: بیشترین میزان فرار مالیاتی به ترتیب از سوی دو گروه «الف» و «ب» صورت می‌پذیرد و كسانی از این دو گروه- و نه همه آنها- به‌رغم درآمدهای نجومی‌ و كلانی كه دارند، نه فقط حاضر به پرداخت مالیات- یعنی حق مردم- نیستند بلكه هر وقت پای حساب و كتاب مالیاتی آنها به میان كشیده می‌شود با توسل به شانتاژ، دروغ‌پراكنی، شایعه‌سازی و حتی تهدید بازاریان از طریق افراد اجیر شده دست به اقداماتی نظیر بستن مغازه‌ها می‌زنند و می‌كوشند «فرار مالیاتی» خود را به «ماجرای سیاسی» تبدیل كنند! و در همان حال با بهره‌گیری از رسانه‌های بیگانه اینگونه اقدامات زشت و پلشت را كه «مال مردم خواری» مناسب‌ترین واژه برای آن است، به تمامی ‌بازاریان مومن و متعهد نسبت می‌دهند!

مدیر مسوول کیهان می‌نویسد‌: یك خبر موثق حكایت از آن دارد كه تعداد‌اندك و كم شماری از تجار و فروشندگان بزرگ صنف طلا و جواهرات بیشترین فعالیت تخریبی در اینگونه موارد را برعهده دارند.
شریعتمداری ادامه می دهد‌: همین جا باید گفت دولت می‌تواند و مطابق قانون حق دارد از عوامل اصلی این حركت ناپسند كه می‌دانیم از ثروت‌های افسانه‌ای برخوردارند بپرسد «از كجا آورده‌اید»؟!

و از بازاریان متدین و متعهد گلایه كرد كه چرا علیه توطئه این عده معدود و‌اندك دست به اقدامی‌نمی‌زنید؟ شما كه بیشترین آرزویتان برپایی هیات‌‌های مذهبی، زیارت عتبات عالیات، كمك به مستمندان و‌ امثال اینگونه اقدامات خداپسندانه است با مشتی مال مردم خوار كه از صدقه سر این ملت مظلوم، ثروت‌های افسانه‌ای ‌اندوخته‌اند و تابستان‌ها در جزایر‌هاوایی لم می‌دهند و زمستان‌ها در پیست‌های اسكی سوئیس قیقاج می‌روند چه نسبتی می‌توانید داشته باشید؟

شریعتمداری می‌نویسد‌: مالیات حق مردم است و دولت حق ندارد در مقابل كسانی كه با شانتاژ و توهم پراكنی یا توسل به تهدید از طریق مشتی افراد اجیر شده بازار را به تعطیلی می‌كشانند، كوتاه بیاید.

طی چند روز اخیر تلفن‌های كیهان از نفس نمی‌افتاد و بسیاری از بازاریان مومن و متعهد یعنی قاطبه و اكثریت قریب به اتفاق بازاریان از كوتاهی مسوولان در مقابله با توطئه مشتی سرمایه‌دار مرفه و بی درد، آنهم در شرایط حساس كنونی گلایه می‌كردند. فقط به مضمون چند پیام از میان انبوه پیام‌هایی كه خطاب به روزنامه ارسال شده است توجه بفرمائید؛

«ما جوانان این مرز و بوم فرزند 9 دی و 22 بهمن هستیم، اگر مسوولان ذیربط برای برخورد با عوامل توطئه كه شناخته شده نیز هستند، ملاحظاتی دارند، ماجرا را به ما و انبوه بازاریان مومن و متعهد بسپارند. ما و بازاریان متعهد و مومن در همه فراز و نشیب‌ها در كنار هم بوده‌ایم و هنوز به این پیوند مقدس برای مقابله با عوامل توطئه پایبندیم..../تحلیل:تابناک