اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقادات صریح پرستویی از دبیر جشنواره


پرویز پرستویی در گفت‌وگویی درباره وضعیت جشنواره و حاشیه‌هایی که دامنگیر آن شده، اظهار نظر کرده است.

ایسنا: پرویز پرستویی در گفت‌وگویی درباره وضعیت جشنواره و حاشیه‌هایی که دامنگیر آن شده، اظهار نظر کرده است.

این بازیگر درباره پوستر جشنواره و اختصاص آن به خسرو شکیبایی گفته: «امسال دبیر جشنواره با من تماس گرفت که برای بیلبوردهایی عکس بگیرم و خیلی راحت نپذیرفتم. چون می‌بینم پوستر جشنواره به خسرو شکیبایی اختصاص پیدا می‌کند و به نوع طراحی آن انتقاد دارم. اگر خسرو زنده بود، چنین لباسی تن‌اش نمی‌کرد. روحیات و خصوصیات او را خوب می‌شناختم. در کویر با او زندگی کردم و در کنار هم شب و روز گذراندیم و مطمئن بودم اگر امروز بود، اجازه نمی‌داد در همچین پُزی او را نشان دهند.»

وی ادامه داد: «نمی‌دانم این فکر بکر مال که بوده است؟ حال این‌ها گذشت و عیبی ندارد و خوشبختانه کار بدیع انجام می‌دهیم و همه به‌روز شده‌ایم. اما برای رونمایی، یک نفر از دوستان و هم‌نسلان شکیبایی حضور نداشت؛ آدمی که حضورش برای رونمایی معنا داشته باشد. من عقده دیده شدن ندارم؛ کما اینکه برای بیلبورد دعوت شدم و قبول نکردم. اگر کسی غیر از شکیبایی بود، کاری نداشتم اما وقتی او را روی پوستر می‌گذاریم، برای رونمایی یا رضا کیانیان را باید دعوت کنیم یا آتیلا پسیانی، امین تارخ یا مثلا مجید مظفری یا در آخر من. نه اینکه خود دبیر جشنواره این کار را بکند. من دچار مسئله می‌شوم؛ شما مگر کمبود داری؟ این کار نمادین است و باید رعایت می‌کردید. اگر غیر از خسرو کسی دیگر بود، اصلا چنین حرفی نمی‌زدم. دستمریزاد آقای حیدری که چنین فکر شایسته‌ای کردید؛ کاری که مثلا برای پرویز فنی‌زاده کسی نکرد. اما چرا این گونه رونمایی کردید؟»

پرستویی پیش آمدن چنین مواردی را نشان‌دهنده تجربه کم دبیر این دوره جشنواره دانست و گفت: «پشت شخصی مثل آقای رضاداد یک دنیا تجربه و آرامش بود و کارها را با فکر انجام می‌داد. حتی شنیدم الان برای بازیگران برای حضور روی فرش قرمز لباس‌ طراحی می‌شود که جزو محالات است پایم را روی آن فرش بگذارم. فرهنگ من ایرانی است. من باید با فرهنگ و دنیای خودم این چیزها را آموخته باشم تا بتوانم بپذیرم. اگر در هالیوود این کار را می‌کنند، مرتبط با فرهنگشان است و من هم که می‌بینم، لذت می‌برم. ما بیاییم به جای آنکه تزئینات این جشنواره را زیاد کنیم، قضاوت‌هایمان را درست کنیم و مثل سال‌های 60 و 70 کمی دوستانه‌تر و مهربان‌تر برخورد کنیم.»

این بازیگر تاکید کرد: «الان به هم احترام نمی‌گذاریم و مسائل شخصی‌مان را با کارهای هم تلافی می‌کنیم. طرف یک‌سال زحمت کشیده اما برای کارش گروکشی کرده و با خصومت آن‌را ارزیابی می‌کنیم و عوامل دیگر هم چوب آن خصومت را می‌خورند.»

پرستویی با بیان اینکه دیگر مانند گذشته هیجانی برای حضور در جشنواره ندارد، گفت: «الان موسم جشنواره که می‌شود، برخلاف قبل، دیگر تنم نمی‌لرزد واصلا برایم اهمیتی ندارد. در حالی که سال‌ها عشقم این بود چگونه کارت افتتاحیه و اختتامیه تهیه کنم و دچار استرس می‌شدم که دست به دامن که شوم. یا چگونه می‌توانم فیلم‌ها را کامل ببینم و این چیزها برایم مهم بود. الان خیلی راحت به هم تهمت و افترا می‌زنیم و زندگی هم را به هم گره می‌زنیم و از هم می‌پاشانیم و مشکلات شخصی‌مان را در قضاوت دخیل می‌کنیم.»

وی افزود: این‌ها را که می‌بینم، اصلا جشنواره برایم اهمیتی ندارد. سال گذشته هم دو فیلم داشتم و اگر رفتم، به احترام کارگردان‌های آن‌ها بود و بعد از آن دیگر کسی من را ندید. فقط با دیدن وضعیت به‌اصطلاح کاخ جشنواره متحیر شدم و آرزو کردم نیروی انتظامی آنجا نریزد که متاسفانه ریخت. من آدم دگمی نیستم اما چرا باید مرعوب فضای آن طرف شویم. این‌را به‌عنوان عضو کوچکی از خانواده هنری می‌گویم که کمی خودمان باشیم و این ماسک را از روی صورتمان برداریم. متأسفانه خودمان نیستیم.

 


ویدیو مرتبط :
انتقادات صریح نویدکیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علیرضا خمسه دبیر جشنواره «لبخند آفتاب» شد



 

علیرضا خمسه دبیر جشنواره «لبخند آفتاب» شد

 

 علیرضا خمسه به صورت رسمی به عنوان دبیر اولین جشنواره تقدیر از هنرمندان عرصه کمدی سینما «لبخند آفتاب» انتخاب شد.

امیر رضا خادم مدیرعامل موسسه «نسل آفتاب» درباره این انتخاب گفت:«بعد از سنجیدن تمام جوانب با توجه به شناختی که روی آقای خمسه وجود داشت و از آنجایی که ایشان به عنوان یکی از فعالین اصلی عرصه کمدی سالیان طولانی است که به هنر این کشور خدمت می کنند از ایشان تقاضا کردیم که در کنار ما باشد و ایشان هم با روی خوش دعوت ما را پاسخ گفتند.» خادم درباره جشنواره امسال و اهداف برپایی آن گفت:«بر آنیم تا جایگاهی را برای سینمای کمدی و فعالین در این عرصه تعریف کنیم تا شاید از این طریق بتوان تفاوتی قائل شد میان کارهای فاخر و ارزشمند حوزه سینمای کمیک با آنچه متاسفانه چند سالی است در حال گسترش بی رویه و لجام گسیخته بوده و اعتبار هنرمندان گرانقدر این زمینه هنری را به زیر سوال می برد.»

در ادامه این سخنان علیرضا خمسه درباره علل پذیرفتن چنین جایگاهی می گوید:« سال گذشته موسسه «نسل آفتاب» همایش زیبایی با عنوان «لبخند آفتاب» را طراحی و اجرا کرد. در همان روزها و با شنیدن خبر برگزاری چنین همایشی که قرار بود در آن از بزرگان عرصه طنز و کمدی در تئاتر، تلویزیون، سینما و رادیو تقدیر و تشکر به عمل بیاید بسیار شگفت زده شدم. از این منظر که در شرایطی که معمولا پیشکسوت ها در تمام عرصه ها و نه فقط در فضای کمدی به فراموشی سپرده شده اند و حالا موسسه ای خصوصی دغدغه اش گردآوردن اینها و سپاسگذاری از یک عمر فعالیت آنها باشد. این خودش به خودی خود ارزشمند است. همینکه شنیدم چنین اتفاقی از طرف این موسسه افتاده به همت شخص آقای امیررضا خادم برایم جای تقدیر داشت. با خودم گفتم حتما باید بروم و از ایشان تشکر کنم که به ناگاه خبردار شدیم که خودم هم جزو کسایی هستم که قرار است مورد تقدیر قرار بگیرند! وقتی شنیدم امسال قرار است این همایش به صورت جشنواره ای برگزار شود قبل از اینکه خودم برای همکاری دعوت بشوم باز خوشحال شدم که در زمانه ای که سوء تفاهم حاکم است و نه رفاقت و دوستی و سپاسگذاری باز این موسسه خصوصی با همان عنوان «لبخند آفتاب» قرار است مفصل تر از سال گذشته این مراسم را برگزار کند. این به خودی خود باز برایم جذاب بود. اما باز در کمال شگفت دیدم که خودم دعوت به کار شدم. وقتی که دعوت به کار شدم خدمت آقای خادم عرض کردم که من نه به عنوان کسی که قرار است مسئولتی در این جشنواره بر عهده بگیرد بلکه به عنوان یکی از علاقمندان عرصه طنز و کمدی باید دست شما را ببوسم بخاطر این نگاه مهر آمیزی که به همکاران من دارید. حالا که از من طلب یاری می کنید با کمال میل و پروازکنان به سمت شما می آیم. به صورت فول تایم، تمام قد و شش دنگ.»

خمسه در ادامه صحبت هایش به این ماجرا تاکید دارد که نگاه تخصصی در این جشنواره او را ترغیب به فعالیت در آن کرده است.«باید به کارهایی که در عرصه کمدی صورت می گیرد با نگاهی نقادانه و جدی تر، با نگاهی متفاوت، غیر دولتی و تخصصی تر نگاه بشود. می خواستم من هم به نوعی در این حرکت سهیم باشم. این مهمترین دلیل پذیرش من برای حضور در این مجموعه و این جشنواره بود.»

دبیر تنها جشنواره سینمای کمدی ایران درباره اهداف این جشنواره گفت:«سال های گذشته دوستانی که برخی از آنها امروز روی در نقاب خاک کشیده اند مانند مرحوم کیومرث صابری (گل آقا)، آقای مهدی سلیمی و آقای سیف الله داد تلاش هایی را در این زمینه داشتند. کسانی که در موقعیت های مختلف سعی کردند دست سینمای کمدی را بگیرند. البته همه مان به خوبی می دانیم که در هیچ کجای جهان سینمای کمدی را جدی نمی گیرند. نمونه اش چارلی چاپلین که هرگز اسکار نگرفت. باستر کیتون که نگرفت. لورل هاردی و هارو لوید و حتی از این جدیدی ها. می بینید هیچ کدام در مراسم جدی حضور جدی ندارند بلکه از کمدین ها درنهایت به عنوان مجری مراسم اسکار دعوت می کنند. هیچ وقت هیچ اسکاری به یک کمدین اهدا نشده! خب این یک روحیه جهانی است. در سرزمین ما این روحیه بومی است. یعنی مردم کمدین ها و بازیگران کمیک را جدی نمی گیرند. همیشه در جشنواره فجر و جشنواره های رسمی مثل جشن خانه سینما نگاه جدی به آثار جدی سینماست. بنابراین هدف اولیه این جشنواره ارزش نهادن بر این بخش مغفول سینماست. در این جشنواره ما انگار که یک راه کم پیموده شده یا ناپیموده را می خواهیم بپیماییم. راهی که به امید خدا و به همت موسسه «نسل آفتاب» در آن نگاهی جدی تر به آثار کمدی داشته باشیم. »

او حرف های خودش را با یک درخواست جمعی به ویژه از همکارانش به پایان می برد:«آرزو می کنم این دستی که این موسسه به سمت هنرمندان و صاحبان آثار کمیک و کمدی دراز کرده از سوی دوستان هنرمند بپذیرفته و گرفته شود و دوستان هنرمند این دست را به گرمی بفشارند تا در این محفل که یک محفل تخصصی و خودمانی است بتوانیم درکنار هم قدمی را در راه اعتلای سینمای کمدی این مرز و بوم برداریم. دوستان و همکاران عزیز امیدوارم با حضور جدی خود در این جشنواره به برگزاری آن کمک کنید. ما به سوی همه شما دست یاری دراز می کنیم.»

لازم به ذکر است که از این هنرمند در سال گذشته به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه کمدی در اولین همایش «لبخند آفتاب» تقدیر و تشکر شد. این همایش با هدف توجه به سینمای کمدی ایران سال گذشته در قالب "تجلیل از پیشکسوتان عرصه طنز سینما و تلویزیون" از سوی موسسه نسل آفتاب برگزار شد و قرار است از امسال به جشنواره دو سالانه فیلم های کمدی تغییر ماهیت دهد. جشنواره «لبخند آفتاب» اواخر آبان امسال به همت موسسه «نسل آفتاب» در تهران برگزار خواهد شد...../ شبکه خبری برنا