اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتخابات در اندیشه امام خمینی (ره)


بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند: ‏‏ مردم اشخاصی که چپ و راستی نیستند را تعیین بکنند.

خبرگزاری ایسنا: بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند: ‏‏ مردم اشخاصی که چپ و راستی نیستند را تعیین بکنند.

حضرت امام خمینی(ره) هفدهم دی ماه 1358 طی سخنانی در جمع اعضای جهاد سازندگی درباره انتخابات تاکید کردند: باید ملت متوجه باشد که من چون بنای دخالت ندارم، متوجه باشند خودشان که اشخاصی که صحیحند، اشخاصی که متدینند، اشخاصی که ملی هستند، اشخاصی که چپ و راستی نیستند، از افراد، این‌ها را تعیین بکنند. در رئیس‌جمهور همین‌طور و در وکلاشان هم همین طور.‏‏


ویدیو مرتبط :
تصاویری از شرکت امام خمینی (ره) در انتخابات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتخابات در وصیتنامه حضرت امام‌ خمینی (ره)


اهمیت انتخابات برای امام خمینی (ره) به قدری زیاد بود که ایشان در وصیت‌نامه خود به این امر مهم اشارات فراوانی کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان:  امسال بیست و چهارمین سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است.

اهمیت انتخابات برای امام خمینی (ره) به قدری زیاد بود که ایشان در وصیت‌نامه خود به این امر مهم اشارات فراوانی کرده‌اند.

بیانات زیر بخشی از وصیتنامه امام خمینی(ره) پیرامون انتخابات است:

وصیت من به ملت شریف آن است كه در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس‌جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند و اشخاصی كه انتخاب می‌كنند روی ضوابطی باشد كه اعتبار می‌شود.

مثلا در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، توجه كنند كه اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روی موازین شرعیه و قانون انتخاب نكنند، چه بسا كه خساراتی به اسلام و كشور وارد شود كه جبران‌پذیر نباشد و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسئول می‌باشند.

از این قرار، عدم دخالت ملت، از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و كشاورز و كارگر و كارمند، همه و همه مسئول سرنوشت كشور و اسلام می‌باشند، چه در نسل حاضر و چه در نسل‌های آتیه، و چه بسا كه در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد كه در راس گناهان كبیره است.  

پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید كرد، والّا كار از دست همه خارج خواهد شد و این حقیقتی است كه بعد از مشروطه لمس نموده‌اید و نموده‌ایم، چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر از آن نیست كه ملت در سرتاسر كشور در كارهایی كه محول به اوست برطبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد.

در تعیین رئیس‌جمهور و وكلای مجلس با طبقه تحصیلكرده متعهد و روشنفكر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به كشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت كرده، و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری‌اسلامی نیز مشورت نموده و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وكلای مجلس از طبقه‌ای باشند كه محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فكر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه‌داران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات كه تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی‌توانند بفهمند.

و باید بدانیم كه اگر رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، شایسته و متعهد به اسلام و دلسوز برای كشور و ملت باشند، بسیاری از مشكلات پیش نمی‌آید، و مشكلاتی اگر باشد رفع می‌شود. و همین معنی در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر با ویژگی خاص باید در نظر گرفته شود؛ كه اگر خبرگان كه با انتخاب ملت تعیین می‌شوند از روی كمال دقت و با مشورت با مراجع عظام هر عصر و علمای بزرگ سرتاسر كشور و متدینین و دانشمندان متعهد، به مجلس خبرگان بروند، بسیاری از مهمات و مشكلات به واسطه تعیین شایسته‌ترین و متعهدترین شخصیت‌ها برای رهبری یا شورای رهبری پیش نخواهد آمد، یا باشایستگی رفع خواهد شد.

 با نظر به اصل 109 و 110 قانون اساسی، وظیفه سنگین ملت در تعیین خبرگان و نمایندگان در تعیین رهبر یا شورای رهبری روشن خواهد شد، كه اندك مسامحه در انتخاب ، چه آسیبی به اسلام و كشور و جمهوری اسلامی وارد خواهد كرد كه احتمال آن، كه در سطح بالای از اهمیت است برای آنان تكلیف الهی ایجاد می‌كند.