اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انبه بخورید؛ سرطان نگیرید


پیشگیری از سرطان با مصرف انبه به گفته محققان، انبه حاوی ترکیبات متعددی است که دارای ویژگی های ضدسرطانی و ضدالتهابی هستند.

جام جم: پیشگیری از سرطان با مصرف انبه به گفته محققان، انبه حاوی ترکیبات متعددی است که دارای ویژگی های ضدسرطانی و ضدالتهابی هستند. 
 
میوه انبه حاوی ترکیباتی نظیر ویتامین C و بتاکاروتن، و همچنین چندین ترکیب پلی فنولیک نظیر اسیدگالیک به همراه پلیمرهای بزرگ تر آن موسوم به گالوتانین است که با فعالیت های ضدسرطانی و ضدالتهابی مرتبط هستند. 
 
محققان دانشگاه تکزاس در یک آزمایش پایلوت انسانی، ۱۱ داوطلب سالم در رده سنی ۲۱ تا ۳۸ سال را که روزانه به مدت ۱۰ روز ۴۰۰ گرم انبه مصرف می کردند مورد بررسی قرار دادند. آنها در طول مدت ۱۰ روز، نمونه های خون و ادرار این شرکت کنندگان را هر روز جمع آوری کردند. 
 
شرکت کنندگان از یک هفته قبل از شروع مطالعه، از خوردن خوراکی ها و مکمل های غذایی حاوی منابع بالای اسید گالیک نظیر توت ها، انگور و چای خودداری کرده بودند. 
 
دکتر سوزان مرتنز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: به منظور تعیین تاثیرات احتمالی این ترکیبات پلی فنولیک بر سلامت انسان در زمان مصرف این ماده خوراکی، ابتدا باید نحوه متابولیسم این ترکیبات در بدن مطالعه می شد. 
 
بعد از بررسی نمونه های ادرار و خون داوطلبان، هفت متابولیت اسید گالیک در ادرار افراد سالم شناسایی شد و مشخص شد که دو متابولیت میکروبی به میزان قابل توجهی بعد از ۱۰ روز مصرف انبه دفع شدند. 
 
وجود متابولیت های اسید گالیک و پیروگالول در ادرار انسان بعد از ۱۰ روز مصرف انبه نشاندهنده جذب، متابولیسم و دفع مشتقات گالویل انبه است. 
 
به گفته دکتر مرتنز، «نتایج این تحقیق نشان می دهد که انبه دارای پتانسیل گنجانده شدن در رژیم غذایی به عنوان منبع غنی اسید گالیک و گالوتانین است و به همین خاطر از ویژگی های ضدالتهابی و ضدسرطانی برخوردار است.» 


ویدیو مرتبط :
این خوراکی را بخورید تا آلزایمر نگیرید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تره ‌فرنگی بخورید تا سرطان نگیرید


تره فرنگی برای تهیه انواع غذاها به خصوص سوپ و سالاد و همچنین املت، تارت، پاستا مناسب است. ترکیبات گوگردی و آنتی‌اکسیدانی آن برای پیشگیری از سرطان و بیماری‌های دیگر موثر می‌باشد.

روزنامه آرمان: تره فرنگی برای تهیه انواع غذاها به خصوص سوپ و سالاد و همچنین املت، تارت، پاستا و همچنین ریزوتو (غذای ایتالیایی شبیه به استامبولی خودمان) مناسب است. ترکیبات گوگردی و آنتی‌اکسیدانی آن برای پیشگیری از سرطان و بیماری‌های دیگر موثر می‌باشد. در این روزهای بهاری می‌توانید این سبزی خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کرده و از خواص آن نهایت استفاده را ببرید. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این سبزی پرطرفدار آشنا شوید.

تره ‌فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان

تره‌فرنگی وآنتی‌اکسیدان‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاوونوئیدها و کاروتنوئیدها می‌باشد. توجه داشته باشید که ترکیبات گوگردی آن نیز خواص آنتی‌اکسیدانی دارد؛ یعنی اینکه سلول‌های بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد دور نگه داشته و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان و همچنین ناخوشی‌های معمول دوران پیری پیشگیری می‌کند.فلاوونوئیدهای موجود در این سبزی خواص ضد سرطانی فوق‌العاده‌ای دارد. توجه داشته باشید که برگ‌های سبز تیره بیرونی تره‌فرنگی حاوی بیش‌ترین میزان از این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند. بتاکاروتن نیز یکی از کاروتنوئیدهای مهم‌تره‌فرنگی محسوب می‌شود. باید بدانید که پخت و پز طولانی‌مدت، حدود 20 درصد از ترکیبات مغذی تره‌فرنگی را از بین می‌برد.

اگر آلرژی دارید

با وجود اینکه حساسیت به تره‌فرنگی بسیار نادر است اما با این حال غیرممکن نیست. احتمال دارد که افراد آلرژیک، به تره‌فرنگی بیشتر از سبزیجات دیگر (سیر، پیاز، پیازچه) حساسیت نشان دهند.همچنین برخی از افرادی که مجبورند اگزالات‌ها را محدود کنند تا از سنگ کلیه پیشگیری کنند نباید تره‌فرنگی مصرف کنند.

تره‌فرنگی و ساپونین‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیباتی به نام ساپونین‌ها و ساپوژنین می‌باشد که هر دو قادرند کلسترول خون را کاهش دهند. این ترکیبات همچنین خواص ضدسرطانی و ضدقارچی دارند. با این حال محققان همچنان در حال بررسی‌های بیشتر در این خصوص هستند.

تره‌فرنگی و ترکیبات گوگردی‌اش

تره‌فرنگی نیز مانند دیگر اعضای خانواده‌اش بوی خاصی دارد که ناشی از ترکیبات گوگردی آن است. این ترکیبات با خرد شدن سبزیجات آزاد می‌شوند. بیشتر این ترکیبات گوگردی به کاهش خطر ابتلا به سرطان در حیوانات آزمایشگاهی کمک می‌کنند.

کلسترول خون

محققان معتقدند که عصاره تره‌فرنگی باعث کاهش کلسترول خون داوطلب‌های شرکت‌کننده در پژوهش‌هایشان شده است. فلاوونوئیدها و ساپونین‌های موجود در این سبزی نقش موثری در کاهش چربی خون دارد.نتایج پژوهش‌های متعدد نشان داده است که سیر نیز تأثیر زیادی در کاهش چربی خون دارد. خوشبختانه تره‌فرنگی نیز همین خاصیت را دارد و شما می‌توانید از آن برای کنترل کلسترول خونتان استفاده کنید.

تره‌فرنگی و سرطان

نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات به خصوص خانواده پرجمعیت سیر، پیاز، موسیر، تره‌فرنگی، پیازچه و غیره خواص ضدسرطانی دارد. این سبزیجات از ابتلا به سرطان معده و روده پیشگیری می‌کنند. البته نتایج برخی از پژوهش‌های دیگر نیز نشان می‌دهند که مصرف این سبزیجات تأثیر چندانی در پیشگیری از سرطان سینه، ریه، کولون و معده ندارد؛ اما با این حال همه محققان بر این عقیده‌اند که مصرف سبزیجات تأثیر زیادی در حفظ سلامتی بدن دارد و مصرف آن‌ها از ضروریات زندگی است.

خواص کلی تره‌فرنگی


تره‌فرنگی تقویت‌کننده، دیورتیک (ادرارآور) و ملین بوده و خواص ضدعفونی‌کنندگی دارد. از این سبزی برای درمان بیماری‌هایی مانند سوءهاضمه، کم‌خونی، آرتریت، نقرس، عفونت‌های ادراری، هموروئید (بواسیر)، زخم‌ها و جراحات جزئی و همچنین یبوست استفاده می‌کنند. اگر به دنبال روشی طبیعی برای کاهش کلسترول خونتان هستید و می‌خواهید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت و سرطان را از خود دور کنید به سراغ تره‌فرنگی بروید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید همین سبزی ساده یک محرک جنسی طبیعی است.

ویتامین‌ها و مواد معدنی


تره‌فرنگی سرشار از آب (حدود 90 درصد) و کم کالری است. برای همین یک ماده غذایی مناسب برای گنجاندن در برنامه رژیم لاغری محسوب می‌شود. این سبزی به اصطلاح از فرنگ آمده سرشار از ویتامین A، ویتامین C و مقداری ویتامین B می‌باشد. تره‌فرنگی از وجود مواد معدنی مفید مانند آهن، منیزیم (دوستدار قلب)، سیلیس (دوستدار پوست و استخوان‌ها)، پتاسیم، کلسیم (دوست استخوان‌ها) و اسید فسفریک (مفید برای سیستم عصبی) بی‌نصیب نیست.