اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ام اس در ایران و جهان در حال افزایش است و معلوم نیست چرا/ هنوز برخی ام اس را واگیردار می دانند



اخبار,اخبار اجتماعی ,بیماری ام اس

در نشست خبری هفته جهانی بیماری ام اس عنوان شد که هنوز جامعه شناخت کافی از این بیماری ندارد و مسائل اجتماعی مانند طلاق و بیکاری بیشتر این بیماران را آزار می دهد.

به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری انجمن ام اس ایران به مناسبت هفته جهانی این بیماری برگزار شد.

در این نشست،محمد علی صحراییان، نایب رییس انجمن ام‌اس ایران با اشاره به اینکه چون بیماری ام اس جوانان گروه سنی 20 تا 40 سال را شامل می شود گفت: بیماری ام اس نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا رو به افزایش است و هنوز دلیل آن مشخص نیست.

او ادامه داد: باید بتوانیم بیماری که دچار این بیماری شده را ابتدا به مرحله پذیرش برسانیم چون هنوز جامعه شناخت کافی نسبت به این بیماری ندارد.

صحراییان با اشاره به تجربه خود در مواجهه با این بیماران گفت: متاسفانه بیماران از من سوالاتی می کنند که متوجه می شوم هیچ شناختی از آن ندارند مثلا عده زیادی آن را واگیردار می دانند یا اینکه تصور می کنند با ابتلا به این بیماری بعد از چند سال از دنیا می روند.

او در مورد طرح تحول سلامت برای بیماران ام اس گفت: تا قبل از این، هر بیمار مبتلا به ام اس اگر به بیمارستان دولتی می رفت تمام هزینه های او رایگان بود و خوشبختانه این طرح هم بسته ای برای بیماریهای خاص دارد که امیدوارم به زودی اجرا شود تا دیکر مشکلات کمتر شود.


مشکلات اجتماعی بیماران
در ادامه هژیر سیکارودی عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران با تشریح جزئیات و روش‌های شیادی درمان ام اس در کشور هرگونه ابتلا به این بیماری بر اثر استفاده از آهن غنی شده در نان را تکذیب کرد.

او ادامه داد: هیچ بیمار ام اس مانند هم نیست و نمی توان شیوه ابتلا را به طور صددرصد اعلام کرد برای همین ، درباره ادعاهایی که مطرح شده بود مبنی بر اینکه آهن غنی شده در نان کشور باعث شیوع ام‌اس می‌شود درست نیست.

او گفت: البته برخی کمبودهای ویتامینی از جمله ویتامین D از جنبه علمی می‌تواند تداخلاتی را ایجاد کند ولی هیچ کدام از این نظریه‌ها مبنی بر شیوع بیماری ام اس در کشور نیست و آمار شیوع این بیماری در ایران همانند دیگر کشورها رو به افزایش است.
سیکارودی گفت: شاید آهن زیاد برای بدن مضر باشد اما دلیلی بر شیوع افزایش ام اس در کشور نیست.


او ادامه داد: در اوایل دهه 50 بیمار ام اس شناخته شد و بسیار نادر بود. البته شاید برخی‌ها عنوان کنند ابزارهای تشخیصی در آن زمان محدود بود.

عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران گفت: متاسفانه درمان‌های کاذبی را برای برخی بیماران انجام می‌دهند و در نهایت بیمار تصور می‌کند که بهبود یافته است در حالیکه بعد از چند ماه دوباره عوارض بیماری ام اس به سراغش می‌آید، بنابراین چنین درمان‌هایی برای بیماران ام‌اس وجود ندارد و باعث می‌شود سیر بهبودی و کاهش روند پیش‌رونده این بیماری دچار اختلال شود.


او تاکید کرد: خوشبختانه در زمینه دارو فعلا بیماران مشکل ندارند بلکه آن چیزی که بیشتر آنها را اذیت می کند مسائل اجتماعی بعد از این بیماری مانند طلاق و بیکاری است که باید حل شود.

سیکاروی گفت: باید ساختمانهای شهر به گونه ای باشند که همه معلولان و بیماران ام اس بتوانند از آن استفاده کنند اما هنوز در این زمینه مشکل داریم.

نیاز به کار
همچنین سیدحسین وزیری مدیرعامل انجمن یکی از مشکلات این بیماران، داشتن شغل مناسب است و دستگاههای مسئول بخشی از مشاغلخاص خود را به این بیماران اختصاص دهند.

او با اشاره به اینکه بیش از 16 سال است که انجمن تشکیل شده ادامه داد: کسانی که عضو انجمن می‌شود از سرویس و خدمات مددکاری در حوزه دارو و درمان استفاده می‌کند و دو سوم 22 هزار نفر عضو انجمن ایران را زنان و یک سوم را مردان تشکیل می‌دهند.
وزیری ادامه داد: نظام جامع مراقبت از بیماران ام اس طراحی شده و توسط دکتر صحراییان به وزارت بهداشت معرفی شده است. قرار است پس از تأیید، درمانگاه جامع برای مبتلایان به ام اس،

ایجاد و خدمات فیزیوتراپی در منازل به آ‌نها ارائه شود همچنین برای بیمارانی که 15 تا 20 سال در منزل بوده‌اند اسکان موقت در نظر گرفته خواهد شد همچنین در نظام جامع مراقبت از بیماران بتوانیم خدمات توانبخشی را به آنها ارائه دهیم.


او ادامه داد: 34 انجمن رسمی در مراکز استان‌ها وجود دارد و 10 انجمن هم در حال تشکیل است برخی مراکز استان‌ها مانند زنجان، تبریز و اصفهان امکانات خوبی و برخی نیز نیاز به حمایت دارند.

او گفت: برخی بیماران توانایی کار دارند و ترجیح می‌دهند کار خود را رها کنند و برخی دیگر هم ساعات کاری خود را کاهش می‌دهند اما برای کسانی که توانایی کار دارند و شغلی ندارند ما یک فایل شغل‌یابی در نظر گرفته‌ایم که مشخصات و تخصص آنها را در آن درج می‌کنیم و با برخی مؤسسات خصوصی و دولتی مذاکره شده است تا در صورت نیاز و توانایی کارپذیر این افراد به مؤسسات معرفی شوند.

 

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
آموزش ارسال اس ام اس رایگان و نا محدود به ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ایدز در حال مهار شدن است؟جهان کاهش ، ایران افزایش



اخبار,اخباراجتماعی,بیماری ایدز

 

 اخباراجتماعی - آیا ایدز در حال مهار شدن است؟/ کاهش 12 درصدی مبتلایان به ایدز در جهان

  گزارش سازمان ملل نشان می دهد که تعداد مرگ و میر های ناشی از بیماری ایدز در جهان در سال گذشته میلادی در مقایسه با سال قبل از آن حدود 12 درصد کاهش یافته و به یک و نیم میلیون نفر رسیده است. این در حالیست که در ایران این روند افزایشی است.

  همچنین تعداد افراد جدید مبتلا شده به این بیماری نیز از 2.2 میلیون نفر در سال 2012 به 2.1 میلیون نفر در سال 2013 کاهش یافته است.

این گزارش می افزاید که در سال 2013، فقط حدود 13 میلیون نفر از مبتلایان به ایدز که معادل 37 درصد آنهاست، به خدمات درمانی دست رسی داشته اند.

در همین حال، بیشترین تعداد مبتلایان جدید به ایدز در سال 2013 در آفریقای سیاه بوده اند که تعداد آنها به یک و نیم میلیون نفر می رسد که از این تعداد 210 هزار نفر کودک هستند.

حدود 70 درصد از مبتلایان به ایدز در جهان در همین منطقه زندگی می کنند که 58 درصد از آنها نیز زن هستند.

اما در مجموع، میزان ابتلا به ایدز در هشت سال گذشته در جهان، 33 درصد کاهش یافته است.

جهان کاهش ، ایران افزایش
آمار‌های دولتی نشان می‌دهد به‌طور میانگین از سال 1388 تا به امروز هر سه‌ماه یک‌بار 500 نفر به جمع مبتلایان به این بیماری اضافه می‌شوند. آماری که از سوی وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت بیماری ایدز اعلام شده، نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ایدز از 20‌هزار و 975 نفر در سال 1388به 26‌هزار و 125نفر تا ابتدای فروردین1392 و 27‌هزارنفر در سه‌ماهه سوم سال 1393 رسیده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلای آنان در سال 1391 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 52‌درصد، برقراری روابط جنسی 33‌درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 4/3درصد را تشکیل داده است. در 6/11درصد از موارد شناسایی‌شده در این سال راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است ضمنا 74.4درصد موارد شناسایی‌شده در این سال را مردان و 25.6درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

 اعلام این آمار و رشد 33‌درصدی انتقال ایدز از طریق روابط کنترل‌نشده جنسی  نگرانی‌ها برای پیشروی انتقال ایدز از طریق روابط جنسی را افزایش می‌دهد.

در همین رابطه دکتر مینو محرز، عضو هیات‌علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران و رییس مرکز تحقیقات ایدز به شرق  می‌گوید: در مقطع کنونی با توجه به افزایش میزان ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی کنترل‌نشده و همزمان با سیاست‌هایی که سعی دارند، توزیع وسایل پیشگیری از بارداری را محدود کنند، خطر طغیان دوباره موج سوم ایدز دوباره کشور را تهدید می‌کند.

چند روز پیش دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه نشست مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزارت بهداشت درباره علت ارائه نشدن آمارهای دقیق از ایدز و اعتیاد در کشور، گفت: آمارهایی که اعلام می شود، دقیق هستند. در حال حاضر آمار ایدز 27 هزار نفر در کشور است که معمولا آن را به علت پنهان‌کاری مردم، ضرب‌ در 4 می‌کنند.

وزیر بهداشت ادامه داد: آمار ایدز نسبت به چند سال گذشته افزایش یافته اما باید گفت مخفی‌کاری در این خصوص در میان نبوده و باید راهکارهایی پیدا شود که این بیماری بیش از این گسترش نیابد.

آگاهی حلقه مفقوده ایدز در ایران
این اختلاف روند در ابتلا بین ایران و جهان به طور قطع از کمبود آگاهی ناشی می شود . در حالی که در کشور ما و کشورهایی با مختصات فرهنگی ما به دلایل مختلف صحبت از مسایل جنسی در محافل رسمی تابو محسوب می شود کمبود اطلاعات در این زمینه موجبات ابتلای بسیاری را فراهم آورده است. چه بسیاری از جوانان با یک سفر توریستی به کشورهای آسیای جنوب شرقی نادانسته گرفتار و اطرافیان خود را نیز در چنگ این بیماری انداخته اند.

این در حالیست که یونسکو و سازمان ملل امسال در هنگام برگزاری جام جهانی فوتبال در یکی از پر خطر ترین مناطق جهان با راه اندازی کمپین های آگاهی بخش که اتفاقا در ایران هم فعالیت داشت از بروز فاجعه در این مورد جلوگیری کرده و یا به عبارت بهتر سعی در جلوگیری از ابتلای افراد ناآگاه به این بیماری را داشتند.

به جاست که در داخل کشور لا اقل در فرودگاهها و مراکز رفت وآمد جوانان و افراد پر ریسک فعالیتهایی در این زمینه انجام شود تا روند کاهشی ابتلا در جهان در ایران نیز تجربه شود و این بیماری در حالی که هنوز جمعیت فعال کشور را تهدید جدی نکرده است، مهار شود.

   اخباراجتماعی - خبر آنلاین