اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امید به زندگی جوانان در وضعیت اورژانس!


در حال حاضر نرخ امید به زندگی در میان جوانان کاهش یافته و بسیاری از آنان تمایلی به ادامه تحصیل ندارند؛ چرا که معتقدند که با تحصیلات به جایی نمی‌رسند و دلواپس آینده خود هستند.

خبرگزاری ایسنا: یک روانشناس گفت: لازم است برای افزایش نرخ امید به زندگی راهکارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در نظر گرفته شود. در حال حاضر نرخ امید به زندگی نیازمند CPR است، بدین معنی که باید در این زمینه به صورت ضرب الاجلی اقدام شود.

دکتر مصطفی فروتن افزود: در حال حاضر نرخ امید به زندگی در میان جوانان کاهش یافته و بسیاری از آنان تمایلی به ادامه تحصیل ندارند؛ چرا که معتقدند که با تحصیلات به جایی نمی‌رسند و دلواپس آینده خود هستند.

وی با بیان اینکه قانونگذاران باید درجهت افزایش امید به زندگی جوانان تلاش کنند، اظهارکرد: برخی از قوانین موجود دارای ایراد ساختاری هستند یا باید مانند قوانین مهریه، طلاق و نفقه به روز رسانی شوند.

بنابراین طرح‌ها و قوانین باید بازنگری شوند از سوی دیگر قوانین برای همه افراد به صورت یکسان اجرا نمی‌شود و این شرایط نیز نیازمند اصلاح است؛ چراکه باید با عوامل تهدید کننده امنیت اجتماعی به طور قاطع مبارزه شود.

فروتن با اشاره به دلایل مهاجرت گفت: مهاجرت در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای درحال توسعه دیده می‌شود. هرچند که افراد می‌دانند در کشور دیگری فرد هم زبان با آنها وجود ندارد و مردم آن کشور در نوعی بی تفاوتی به سر می‌برند؛ اما به امید برخورداری از زندگی بهتر یا فرار از موقعیت کنونی مهاجرت می‌کنند؛ البته ممکن است افراد هم به علت جاذبه‌های کشورهای دیگر و هم به علت فرار از وضعیت موجود مهاجرت می‌کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: در موقعیت کنونی برخی افراد تمایلی به ازدواج ندارند و با نوعی ازدواج مصطلح به "ازدواج سپید" مواجه هستیم که طی آن زن و مرد بدون ثبت ازدواج و صیغه زیر یک سقف زندگی می‌کنند. از سوی دیگر در حال حاضر نسبت ازدواج به طلاق دو به یک رسیده و بالا رفتن آمار طلاق موجب افزایش آمار بزه‌های اجتماعی و اقتصادی شده است.

فروتن با اشاره به احتمال رشد منفی جمعیت ایران در سالهای آینده اظهار کرد: نباید گمان شود که صرفا با انجام فعالیت‌های تبلیغاتی می‌توان موفق به افزایش جمعیت شد، چرا که در حال حاضر بسیاری از افراد شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند و افراد دارای تمکن مالی نیز یک فرزند را کافی می‌دانند.

این روانشناس با اشاره به بیکاری جوانان ایرانی گفت: بسیاری از جوانان هر روز صبح منتظر منتشر شدن نیازمندیهای روزنامه‌ها هستند و امیدوارند که بتوانند متناسب با تحصیلات دانشگاهی خود شغلی پیدا کنند. بنابراین اشتغال نیز یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش جمعیت است.

فروتن با بیان اینکه بحران‌ها در کشورهای مختلف سهم بسیار زیادی در ناامیدی و جابجایی افراد دارند، گفت: ممکن است کشورها با انواع بحران‌ها اعم از اقتصادی،‌ اجتماعی و سیاسی روبرو شوند و در کشورهای در حال جنگ فرار یا حتی مهاجرت بیشتر است.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل مهاجرت وجود تبعیض در کشور است، گفت: ممکن است در اطراف خود افرادی را ببینیم که تنها به علت انتصاب به شخص خاصی به سمتی دست یافته‌اند، بدون آنکه استعداد و توانایی کافی برای تصدی آن منصب را داشته باشند. جوانان در مواجهه با این اتفاقات دچار ناامیدی می‌شوند و به مهاجرت تمایل پیدا می‌کنند.

فروتن با اشاره به برخی تصمیمات دولت گفت: در مقطعی کاهش نرخ تعرفه سود بانک‌ها از سوی دولت اعلام شد. این امر موجب شد افراد سرمایه انبوه خود را از بانک‌ها خارج و در بازار مسکن سرمایه گذاری کنند. هرچند که بلوکه کردن پول در بانک درست نیست، اما این تصمیم دولت موجب افزایش کاذب قیمت مسکن شد و دو تن از مراجعانم به همین علت دست به خودکشی زدند، چرا که آنها آن مدتها پول خود را به امید خرید منزل پس انداز کرده بودند اما با افزایش ناگهانی قیمت آن مواجه شدند.

این روانشناس افزود: لازم است بستر اشتغال و اقتصاد تصحیح شود و نباید گمان کرد که هر شغلی که منجر به کسب درآمد شود، اشتغال محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت تصحیح نگاه افراد نسبت به زندگی اظهار کرد: انسان‌های توانمند از خود توقع دارند و انسان‌های ناتوان از دیگران. بنابراین برای دستیابی به زندگی بهتر و پیشرفت باید خودمان نخستین گام را برداریم و تمام توان خود را در راه سازندگی وضعیت خود و کشور به کار بندیم.

فروتن در پایان تاکید کرد: لازم است وضعیت مسکن و اشتغال بهبود یابد و فرهنگسازی در زمینه افزایش جمعیت انجام شود. دستیابی به این اهداف منجر به افزایش امید به زندگی و کاهش مهاجرت از کشور می‌شود.


ویدیو مرتبط :
ماجرای ایام تعطیل و وضعیت افتضاح اورژانس ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت نرخ امید به زندگی در جهان


آمار جدید نشان می‌دهد با توجه به کاهش مرگ‌ومیرهای ناشی از امراض قلبی و عفونی در سراسر جهان، طول عمر مردم دنیا نسبت به دو دهه گذشته بیشتر شده است.

خبرگزاری ایسنا: آمار جدید نشان می‌دهد با توجه به کاهش مرگ‌ومیرهای ناشی از امراض قلبی و عفونی در سراسر جهان، طول عمر مردم دنیا نسبت به دو دهه گذشته بیشتر شده است.

آمارهای جهانی نشان می‌دهد عواملی که در کشورهای مختلف موجب مرگ و میرهای گسترده‌ می‌شوند بسیار متفاوت‌اند اما در سطح جهانی اختلالات مرتبط با سوء مصرف مواد و بیماری‌های مزمن کلیوی بیشترین آمار مرگ و میرهای ناگهانی و زودهنگام را از سال 1990 میلادی تاکنون موجب شده‌اند.

آمار همچنین حاکیست نرخ مرگ و میرهای ناشی از سرطان ‌های مختلف از جمله سرطان پانکراس و کلیه نیز از سال 1990 تاکنون افزایش یافته است. در همین دوره زمانی، دولت‌ها تلاش‌های متعددی برای کاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌هایی چون سرخچه و اسهال انجام داده‌اند که به ترتیب کاهش 83 و 51 درصدی از سال 1990 تا 2013 داشته است. به طور کلی سه اختلال شامل بیماری‌های ایسکمیک قلب، سکته مغزی و بیماری‌های انسداد مزمن ریوی بالاترین آمار تلفات را در سال 2013 با نرخ 32 درصدی داشته‌اند.

علاوه براین، برخلاف پیشرفت‌های پزشکی در کشورهای در حال توسعه و افزایش امید به زندگی اما نوع بیماری‌هایی که در این کشورها شایع‌ترند بسیار متفاوت است. در عین حال با توجه به کاهش باروری و افزایش جمعیت سالمندان جهان، میانگین سن فوت از 46.7 در سال 1990 به 59.3 در 2013 رسیده است.

به علاوه با توجه به رشد جمعیت، مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی افزایش یافته است. از سوی دیگر نرخ مرگ ومیر ناشی از اغلب سرطان‌ها از جمله سرطان پستان، دهانه رحم و روده کاهش یافته در حالی که برای سرطان‌های پانکراس، کلیه و نوعی از سرطان خون (لنفوم غیرهوچکین) افزایش داشته است.

بنابراین گزارش، نرخ جهانی امید به زندگی برای هر دو جنسیت مرد و زن از 65.3 در سال 1990 به 71.5 در سال 2013 رسیده و در این میان امید به زندگی در زنان بیشتر بوده است که اگر همین روند ادامه داشته باشد امید به زندگی زنان تا سال 2030 به 85.3 سال و امید به زندگی مردان به 78.1 سال خواهد رسید.

همچنین در همه گروه‌های سنی غیر از 80 سال به بالا آمار مرگ و میر زنان بیشتر از مردان کاهش داشته است. در مورد کودکان زیر پنج سال نیز اسهال، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های مادرزادی و مالاریا عمده‌ترین دلایل مرگ ومیر است.

 هند با توجه به آمار بالای جمعیتی نرخ بالای مرگ و میر را در جهان دارد. در سال 2013 این آمار برابر با 19 درصد مرگ و میرهای جهانی یا 10.2 میلیون نفر بود. با این حال مرگ ومیر کودکان و بزرگسالان در این کشور از سال 1990 تاکنون کاهش قابل توجهی داشته است.

به طور کلی بیشترین آمار مرگ و میرهای جهانی بین سال‌های 1990 تا 2013 بر اثر چند بیماری مشخص بوده که مهمترین آنها شامل بیماری‌های ایسکمیک قلب، سکته مغزی،‌ بیماری‌ انسداد مزمن ریوی، ذات الریه، زوال عقل، سرطان ریه، ایدز، دیابت، سل، اسهال ناشی از انواع بیماری‌ها، بیماری‌های ناشی از زایمان زودرس و مالاریا هستند.