اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امروز در بورس چه گذشت؟/ تاثیرات اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها بربازار سرمایه



اخبار ,اخبار اقتصادی ,وضعیت بورس

 

اخبار اقتصادی - امروز در بورس چه گذشت؟/ تاثیرات اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها بربازار سرمایه

امروز شاخص کل با 1423 واحد افزایش به رقم 77 هزارو 404 واحد رسید. شاخص بازار اول با 1183 واحد افزایش به رقم 58 هزارو 112 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 2072 واحد افزایش عدد 145 هزارو 654 واحد را تجربه کرد.

بیشترین حجم معاملات را شرکت های ، بانک صادرات، حق تقدم داده پردازی، بانک پاسارگاد، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، بانک تجارت، بانک ملت و شکر شاهرود به خود اختصاص دادند.

 براین اساس نماد معاملاتی شرکت های معدنی و صنعتی چادرملو با توجه به ارائه صورتهای مالی حسابرسی نشده سال مالی منتهی به 1392/12/29، ریخته گری ایران با توجه به اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1393/12/29 و خوراک دام پارس پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین با توجه به اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1394/02/31، حق تقدم شرکت داده پردازی ایران جهت عرضه 688ر119ر41 عدد حق تقدم استفاده نشده بازگشایی شدند.     

این درحالی است که نماد معاملاتی شرکت های گروه گسترش نفت و گاز پارسیان با توجه به تغییر با اهمیت در دارایی های شرکت، سرمایه گذاری غدیر با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم، سیمان قائن جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی و حق تقدم شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری با توجه به پایان مهلت پذیره نویسی متوقف شدند.
اخبار اقتصادی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها بر هزینه های سلامت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سردرگمی های یارانه ای دولتی ها در اجرای فاز دوم هدفمندی



 

 

سردرگمی های یارانه ای دولتی ها در اجرای فاز دوم هدفمندی

 

شفاف: دی ماه آغاز شده است و با اینکه دولتی‌ها بار‌ها از اجرایی نشدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پیش از سال جدید  سخن گفته‌اند اما حرف و حدیث‌ها درباره اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها قوت گرفته است و به تبع آن شایعات درباره بنزین تک نرخی می‌رود تا رنگ وبوی واقعیت به خود بگیرد و این مساله نگرانی‌هایی را بین افکار عمومی ایجاد کرده است، چرا که گذشته نشان داده، افزایش نرخ بنزین برابر است با گرانی‌های تازه.

اواخر آبان ماه بود که محمدرضا فرزین، دبیر کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت از تک نرخی شدن عرضه بنزین همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها خبر داد.

دبیر کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت به طور رسمی بر بررسی عرضه تک‌نرخی بنزین همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تایید کرده و گفته بود: اختصاص سهمیه، حذف کارتی عرضه بنزین و تک نرخی‌شدن قیمت آن سایر سناریوهای بنزینی دولت در گام جدید اجرای قانون هدفمندی یارانه‌هاست.

پیش از این هم عبدالله جلالی قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور از سیاست کلان دولت برای آزادسازی قیمت بنزین و عرضه تک نرخی این فرآورده پرطرفدار نفتی در بلند مدت خبر داده بود.

هرچند که در حال حاضر دولتی‌ها اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را  تکذیب می‌کنند و براین  اساس هنوز دولت بر روی بنزین تک نرخی جمع بندی های لازم را انجام نداده است اما با عملی شدن فاز دوم قانون هدفمند شدن یارانه‌ها که دیر یا زود اجرایی می‌شود، باید به تدریج با بنزین ۱۰۰، ۴۰۰ و ۷۰۰ تومانی خداحافظی کرد.

با وجود این هنوز معلوم نیست سهمیه بندی ادامه خواهد داشت یا قیمت ۷۰۰ تومانی نتیجه اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی است و یا باید منتظر بنزین ۱۰۰۰ تومانی بود.

در میان این سردرگمی دولتی‌ها اما، با وجود اینکه محمد رویانیان رییس ستاد حمل و نقل و سوخت کشور در آخرین اظهارات خود از احتمال حذف سهمیه‌بندی بنزین در فاز دوم هدفمندی خبر داد اما سخنگوی ‌کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد که تک‌نرخی کردن بنزین خلاف قانون است تا جنگ تازه‌ای میان مجلس هشتمی‌ها و دولتی‌ها آغاز شود.

عماد حسینی با اشاره به اینکه سهمیه‌بندی بنزین در قانون هدفمندی لحاظ نشده است به ایلنا گفت: اگر دولت سهمیه‌بندی را حذف و بنزین را تک‌نرخی کند خلاف قانون عمل کرده و در ‌‌نهایت باید منتظر ایجاد تورم ناشی از آن و البته مشکلات جانبی باشد.

این در حالی است که رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور از حذف سهمیه‌بندی بنزین به عنوان یکی از سناریوهای قابل بررسی در ستاد هدفمندی یارانه‌ها یاد کرد و گفت: طرح احتمالی حذف سهمیه‌بندی و اینکه چگونه باید بدون اختصاص سهمیه بنزین عمل شود، در حال بررسی است.

از سوی دیگر برخی کار‌شناسان دولتی معتقدند، دولت تقریبا به این جمع‌بندی رسیده‌ است که در اجرای فاز دوم هدفمند‌کردن یارانه‌ها فقط قیمت بنزین اصلاح شود و البته این اصلاح قیمت به معنای آن نیست که قیمت بنزین با قیمت فوب خلیج‌فارس برابر شود بلکه اصلاح کامل قیمت بنزین باید در پنج سال صورت گیرد. حتی حرف و حدیث‌هایی درباره افزایش قیمت سایر حامل‌های انرژی نیز وجود دارد.

این احتمال در حالی مطرح می‌شود که پیش از این نیز مجید نامجو وزیر نیرو اعلام کرده بود: برخی از اعضا اعتقاد دارند در مرحله دوم تمام حامل‌های مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها را هدف‌گذاری نکنیم و بیاییم به عنوان مثال فقط بنزین را هدف‌گذاری کنیم و فعلا به قیمت مابقی حامل‌ها دست نزنیم.

از سوی دیگر اما نباید از گمانه زنی‌های عده‌ای در باره ۱۰۰۰ تومانی شدن سوخت گذشت. از درون دولت زمزمه‌هایی نیز درباره عرضه بنزین آزاد ۱۰۰۰ تومانی در کنار بنزین سهمیه‌ای ۷۰۰ تومانی شنیده می‌شود.

در کنار این مساله برخی گمانه زنی ها نیز از گرانی بیش از این میزان سوخت پرطرفدار خبر می‌دهد و از این احتمال  که بنزین در سال دوم اجرای طرح بیش از پیش به قیمت‌های فوب خلیج‌فارس نزدیک شود، سخن می گوید.

احتمالی که با توجه به کسری بودجه ۸ هزار میلیاردی دولت در پرداخت یارانه‌های نقدی به هر خانوار و بدهی‌های بدون پرداخت یارانه‌ای به بخش صنعت و تولید بیش از بیش به واقعیت نزدیک به نظر می‌رسد.

این روز‌ها اما با توجه به قوت گرفتن زمزمه‌های حذف یارانه‌های نقدی خانوارهای پردرآمد، مشکلات پرداخت یارانه دولت بیشتر جلب توجه می‌کند.

هر چند دولتی‌ها همواره این موضوع را تکذیب می‌کنند و می‌گویند از کسری بودجه خبری نیست اما در هر حال این سردرگمی‌های بنزینی، دودل بودن در اجرای فاز دوم هدفمندی، ایرادات دیوان محاسبات به نحوه تامین یارانه نقدی و انتقادات درباره بودجه عمرانی که گفته می‌شود به جیب مردم رفته است، همه و همه نشان دهنده مدیریت ناکارآمد هدفمندی یارنه هاست و باعث می‌شود وضعیت بنزین تا اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی در حد حدس و گمان باقی بماند و افکار عمومی همچنان نگران چشم به اخبار رسانه بدوزد تا شاید وضعیت بنزین روشن شود!

به این ترتیب داستان یارانه‌ها و اجرای فاز دوم همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد تا زمانی که دولت برنامه خود را برای اجرای فاز دوم اجرا کند این گمانه زنی‌ها شاخ و برگ بیشتری به خود بگیرند اما آنچه که همچون روزهای پیش از اجرای فاز اول طرح به گوش می‌رسد تلاش برای منصرف کردن دهک‌های پردرآمدی برای دریافت یارانه نقدی است وبنزینی که چه ۷۰۰ تومانی شود و چه ۱۰۰۰ تومانی، بالاخره گران خواهد شد و باید دید برنامه دولتی‌ها برای کنترل نرخ تورم و جلوگیری از صدمه دیدن بیشتر صنعت کشور چه خواهد بود؟../شفاف