اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امارات کوه مصنوعی می سازد


کشورهای بیابانی غالبا قربانی ارتفاعشان از سطح دریا هستند. بخش اعظمی از مساحت این کشورها را زمین های صاف تشکیل می دهد و در نتیجه هوا نمی تواند به سادگی به سمت بالا حرکت کرده و ابرهای بارانی تشکیل دهد.

وب‌سایت دیجیاتو - مریم موسوی: کشورهای بیابانی غالبا قربانی ارتفاعشان از سطح دریا هستند. بخش اعظمی از مساحت این کشورها را زمین های صاف تشکیل می دهد و در نتیجه هوا نمی تواند به سادگی به سمت بالا حرکت کرده و ابرهای بارانی تشکیل دهد.

امارات متحده عربی قصد دارد برای افزایش بارندگی یک کوه مصنوعی در خاک خود ایجاد کند

امارات متحده عربی اما تصور می کند که به راهکار مناسبی برای رفع این مشکل دست پیدا کرده است و معتقد است کشورهای بیابانی باید کوه های مخصوص به خود را ایجاد نمایند. حالا این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس نخستین مراحل ساخت کوهی را پشت سر می گذارد که از آن گفتیم.

قرار است که این ارتفاعات هوا را به سمت بالا بفرستند و ابرهایی را ایجاد نمایند (با روش های مصنوعی بارورسازی) که باران مورد نیاز برای زمین های تشنه آن را تامین نمایند. به لحاظ نظری، افزایش بارندگی در منطقه ای خشک و بیابانی می تواند در نهایت باعث سرسبزی آن شود اما باید دید که این پروژه در عمل تا چه اندازه موفق خواهد بود.

روشن است که پیش از اجرای این پروژه باید نقشه نگاری های لازم از محل احداث کوه صورت بگیرد. البته همانطور که گفته شد امارات متحده عربی یدی طولانی در زمینه تغییر شکل دادن محیط و سرزمین خود دارد (کافیست نگاهی به جزایر پالم آن بیاندازید) با این حال، ایجاد این کوه را میتوان بلند پروازانه ترین پروژه های در دست اقدام آن خواند.

تیم مسئول طرح هم اکنون در حال بررسی ابعاد و موقعیت ایجاد این کوه است و در صورتی که تصمیم مقامات این کشور برای پیاده سازی پروژه قطعیت پیدا کند، برای اجرای آن به هزینه و تیمی از مهندسان کارکشته نیاز خواهد بود.

امارات متحده عربی به خاطر داشتن ذخایر عظیم نفتی، سرمایه بسیار هنگفتی دارد اما اگر کنترل هزینه های این پروژه از دست دولت آن خارج گردد احتمالا اجرایش را متوقف خواهد کرد.


ویدیو مرتبط :
الاهلی امارات قهرمان سوپر جام امارات شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت کوه مصنوعی در امارات برای تقویت احتمال بارش



اخبارعلمی,خبرهای علمی,کوه مصنوعی

امارات متحده عربی به ساخت خشکی‌های دیده نشده تاکنون مشهور است اما ساخت یک کوه در وسط کویر یک امر کاملا جدید و عجیب است.

به گزارش ایسنا، این کشور که اکثر آن در کویر واقع شده، به امید تقویت توسعه ابرهای بارشی به دنبال ساخت یک کوه مصنوعی با اندازه واقعی است.

دشت‌های کویری امکان بالا رفتن هوا را که برای تبدیل آن‌ها به ابرهای باران‌زا ضروری است، مشکل می‌کند اما ایجاد یک کوه می‌تواند بارش باران را در این مناطق خشک ممکن سازد.

در این مرحله، افزایش بارش باران در مناطق خشکی مانند کالیفرنیا ممکن است مناسب‌تر باشد تا یک کشور که بطور طبیعی در وسط کویر قرار دارد، اما این حقیقت باعث نشده تا امارات طرح پیشنهادی سازمان دانشگاهی پژوهش‌های جوی در همکاری با مرکز ملی هواشناسی و زلزله شناسی آمریکا را سفارش ندهد. محققان در حال حاضر به دنبال تعیین امکان‌پذیر بودن ساخت کوهستان در امارات متحده عربی هستند. این جدای از تحقیقات بعدی برای بررسی نقش ابعاد این کوه بر تغییرات چشمگیر در الگوهای هواشناسی است.

به گفته محققان، این کوه تنها باید بتواند فرآیند تشکیل ابر را افزایش دهد و نیازی به تولید ابرهای خاص باران‌زا نیست. زمانی که ابرها شکل بگیرند، یک فرآیند هواشناسی موسوم به بارور کردن ابرها باعث افزایش میزان بارش این ابرها خواهد شد. اما بنظر می‌رسد که کار ساخت کوه هنوز در حد رویا باشد.

پیش از آغاز هرگونه ساخت‌وساز این کوهستان مصنوعی در امارات، دانشمندان و محققان مرکز ملی هواشناسی و زلزله شناسی آمریکا به برآورد هزینه امکان‌پذیری این پروژه گمارده شده‌اند. اگر دولت امارات تصمیم بگیرد که هزینه این پروژه عملی است، پس از آن تیمی از مهندسان به امکان‌پذیر بودن فیزیکی ساخت یک کوه در وسط بیابان خواهند پرداخت.