اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

المانیتور گزارش داد: ایران و آمریکا دنبال نوشتن سند مشترک توافق هستند



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,سند مشترک ایران و آمریکا

 

پایگاه خبری المانیتور به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد: مذاکره کنندگان ایران و آمریکا در ژنو برای تهیه یک سند مشترک بسیار تلاش کردند که به نظر نمی‌آید آن را در نشست جامع ایران و 1+5 در روز یکشنبه ارائه دهند.

پایگاه خبری المانیتور در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: مذاکره کنندگان ایران و آمریکا تمام روزهای اخیر را در ژنو برای تهیه پیش نویس یک سند مشترک به منظور تسریع در روند مذاکرات هسته‌ای تلاش کردند اما انتظار نمی‌رود آنها این سند را در نشست جامع میان مذاکره کنندگان ایران و گروه 1+5 در روز یکشنبه ارائه کنند.


یک دیپلمات نزدیک به مذاکرات در پاسخ به سوال المانیتور مبنی بر اینکه آیا سندی که مذاکره کنندگان ایران و آمریکا روی آن کار کرده‌اند به دیگر اعضای گروه 1+5 ارائه خواهد شد یا نه؟ گفت: نه در این دور از مذاکرات این دیپلمات‌ها همچنین گفتند که این سند اصول توافق نام دارد که احتمالا مقدمات چارچوب توافقی است که ایران و گروه 1+5 قرار است تا ماه مارس 2015 به آن دست پیدا کنند.


جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف همتای ایرانی‌اش که هفته گذشته دوبار با یکدیگر در ژنو پاریس دیدار کردند هر دو ابراز امیدواری کرده‌اند که این دور از مذاکرات می‌تواند راه سیدن به توافق را هموار کند. هر دو طرف مذاکره کننده از سوی پایتخت‌هایشان با فشار روبرو هستند و بر لزوم حصول یک توافق تا ضرب‌الاجل جدید تعیین شده تاکید می‌کنند اما حتی تهیه پیش نویس که تعیین کننده اصول کلی توافق نهایی باشد هنوز کار دشواری است.


اصلی‌ترین موانع برای رسیدن به یک توافق ظرفیت غنی سازی ایران و سرعت لغو تحریم‌ها علیه این کشور و مدت زمان توافق نهایی است.


علی واعظ کارشناس حوزه ایران در گروه بحران بین‌الملل در گفت‌وگو با المانیتور تاکید کرد: رایزنی‌های میان ایران و آمریکا طی روزهای اخیر سخت‌ترین و دقیق‌ترین آنها از سال 2013 تاکنون بوده است.


این کارشناس گفت: من فکر می‌کنم هدف آنها تهیه چارچوبی است که خطوط کلی یک توافق است که قابل ارائه از سوی مذاکره کنندگان ایران و آمریکا به دیگر اعضای گروه 1+5 باشد.


او همچنین گفت:‌ میزان پیشرفت آنها در تهیه این پیش نویس آینده مذاکرات را تعیین خواهد کرد. چون هر دو طرف با توجه به انتقادات در تهران و واشنگتن می‌دانند که وضعیت کنونی قابل ادامه یافتن نیست.


باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه خطاب به جمهوری‌خواهان کنگره گفت که هر گونه تحریم جدید علیه ایران را وتو خواهد کرد چون به روند مذاکرات آسیب می‌زند.


اخبار سیاست  خارجی  -  ایرنا
 


ویدیو مرتبط :
ایران و ترکیه 8 سند همکاری و یک بیانیه مشترک امضاء کردن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا راه توافق نهایی با ایران را باز کرد؟



اخبار, توافق نهایی با ایران


اخبار سیاست خارجی- آیا گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا راه توافق نهایی با ایران را باز کرد؟

گزارش سالانه ارزیابی جهانی تهدیدات توسط جامعه اطلاعاتی ایالت متحده که در اواخر هفته گذشته به سنای آمریکا تحویل شد، در برگیرنده نکته مهمی است که احتمالا موانع موجود بر سر توافق نهایی بر سر مساله هسته‌ای ایران را کاهش خواهد داد.

از اولین روزهای رسیدن حسن روحانی به ریاست جمهوری، شفافیت و اعتمادسازی کلمات کلیدی در ایده‌های مطرح شده برای رفع تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران بوده است.

به گزارش «تابناک»، به نظر می‌رسد که مسئولان پرونده هسته‌ای ایران، اکنون به ایجاد سطحی از اعتماد و شفافیت در باره موضوع هسته‌ای ایران دست یافته‌اند.

بخشی از گزارش سالانه ارزیابی جهانی تهدیدات توسط جامعه اطلاعاتی ایالت متحده که در هفته گذشته به سنای آمریکا تحویل شد در ارزیابی از آثار اجرایی شدن توافق ژنو اظهار می‌دارد: « طبق ارزیابی ما، اگر ایران برنامه اقدام مشترک(توافق ژنو) را اجرایی کند، توسعه برنامه غنی‌سازی خودر ا متوقف می‌کند، ذخایر اورانیوم بیست درصد خود را تبدیل خواهد کرد و دسترسی‌های اضافه‌ای به تاسیسات موجود و آینده هسته‌ای خود را فراهم خواهد کرد. این شفافیت، امکان هشدار اولیه در صورت خیز ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای در تاسیسات موجود را فراهم خواهد کرد.»

در روند انتخاب شده در دولت جدید برای حل موضوع هسته‌ای، ایران نشان داده است که حاضر است برای ایجاد اعتماد و شفافیت در مورد برنامه هسته‌ای خود، بعضی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را به طور موقت محدود سازد و نیز بعضی دسترسی‌ها که پیش از این ممکن نبود را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازدید و بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران فراهم کند.

نکته مهم مورد اشاره در گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا این است که این گزارش به کافی بودن شفافیت طراحی شده در توافق ژنو برای تضمین منحرف شدن تاسیسات اعلام شده هسته‌ای ایران به سوی سلاح هسته‌ای بدون اطلاع جامعه بین‌المللی اقرار می‌کند.

به نظر می‌رسد که این اعتراف به روند شفافیت در موضوع هسته‌ای ایران راه را برای درخواست ایران به پذیرش همه حقوق هسته‌ای خود و نیز یک توافق نهایی بین دو طرف که حقوق ایران در ان مورد پذیرش قرار گرفته باشد، باز خواهد گرفت.

این احتمال با توجه به سخنان بعضی تحلیل‌گران آمریکایی قابل توجه خواهد بود. از این جمله برداشت‌های فرید زکریا تحلیل‌گر آمریکایی از گفتگو با رئیس جمهور ایران قابل توجه است.

وی بعد از گفتگو با رئیس جمهور ایران به این نتیجه رسیده است که در توافق با ایران، ایالات متحده بیش از این که بتواند چیزی از جنس برچیدن در توافق با ایران به دست آورد، می‌تواند شفافیت بی‌سابقه را درخواست کند.

وی در این باره گفته است: «ایران و آمریکا در مورد توافق نهایی مورد قبول ، اختلاف های بنیادین دارند. بر مبنای مذاکره من با روحانی و مقامات دیگر ایران ، احساس من این است که تهران این دیدگاه را دارد: ایران به جهانیان تضمین ها و شواهدی ارائه خواهد داد که برنامه هسته‌ای این کشور غیر نظامی است. این به معنای آن است که ایران اجازه سطوح بی سابقه ای از بازدیدهای سرزده از همه تاسیسات خود را خواهد داد. این روند پیش از این آغاز شده است. ... از سوی دیگر مقامات ایرانی نشان داده‌اند که حاضر نیستند هیچ محدودیتی را برای برنامه خود بپذیرند.»

اخبار سیاست خارجی - تابناک