اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اقدام نمادین روحانی در افتتاح خط راه‌ آهن


رییسان جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان به نشانه تقویت پیوند و استحکام بیش از پیش همکاریها و روابط مشترک و در حرکتی نمادین، پیچ یکی از ریل های راه آهن شرق دریای خزر را سفت کردند که سه کشور را به هم متصل می کند.

خبرگزاری ایرنا: رییسان جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان به نشانه تقویت پیوند و استحکام بیش از پیش همکاریها و روابط مشترک و در حرکتی نمادین، پیچ یکی از ریل های راه آهن شرق دریای خزر را سفت کردند که سه کشور را به هم متصل می کند.

این مراسم نمادین، پس از گشایش خط راه آهن ترانزیتی شرق دریای خزر انجام گرفت. این خط آهن ۹۲۰ کیلومتری به عنوان کریدور ریلی شمال به جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است.

مراسم آغاز بهره برداری از راه آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان در ایستگاه آک یایلا واقع در خاک ترکمنستان با حضور رییسان جمهوری ایران ، ترکمنستان و قزاقستان و سایر مقامات عالی این سه کشور و همچنین نمایندگان کشورهای مختلف برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، قربانقلی بردی محمداف و نور سلطان نظر بایف روسای جمهوری ایران، ترکمنستان و قزاقستان پس از پایان سخنرانی درخصوص اهمیت این پروژه عظیم در توسعه همکاری کشورهای همسایه، منطقه و بسیاری از کشورهای دیگر با حضور در کنار ریل آهنی در ایستگاه آک یایلا واقع در خاک ترکمنستان به صورت نمادین پیچ ریل را سفت کردند.

روسای جمهوری سه کشور سپس با استقرار در قطار از ایستگاه آک یایلا عبور کرده و وارد خاک ایران شدند.

پس از برگزاری این مراسم ضیافت ناهاری به میزبانی رییس جمهوری ترکمنستان با حضور روسای جمهوری سه کشور در ایستگاه آک یایلا برگزار شد.

در ادامه این مراسم که با حضور دکتر حسن روحانی، نورسلطان نظربایف و قربانقلی بردی محمد اف و مقامهای شماری از کشورهای منطقه برگزار شد، قطاری با عبور از ایستگاه آک یایلا در خاک ترکمنستان راهی ایران شد.

با این خط آهن، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق (از چین تا آسیای مرکزی) و غرب جهان (بویژه اروپای غربی) حدود ۱۰ هزار کیلومتر راه زمینی کاهش یافت.

وزرای راه کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و عمان نیز در این مراسم حضور داشتند.


ویدیو مرتبط :
اقدام نمادین عضو هنرمند شورای شهر بندرعباس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دستور روحانی برای تسریع اتصال خط آهن شلمچه - بصره



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,حسن روحانی

 

اخبار سیاست خارجی - دستور روحانی برای تسریع اتصال خط آهن شلمچه-بصره

برای امتداد خط آهن شلمچه تا بصره به طول 37 کیلومتر و ساخت پلی به طول 700 متر، نشست هایی در سطح ستادی با طرف عراقی برگزار شده است.

مدیرکل راه آهن جنوب از دستور رییس جمهوری برای شتاب بخشی در اتصال خط آهن بصره - شلمچه خبر داد.

'عبدالکریم درویش زاده' روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: اتصال این خط آهن تاثیر بسزایی در رونق صنعت حمل و نقل ریلی و مبادلات تجاری با کشور عراق خواهد داشت.

به دنبال مذاکرات اولیه بین طرفین عراقی و ایرانی به منظور اتصال شلمچه به بصره، با توجه به استقرار خط آهن در شلمچه، این خط تا مرز ایران و عراق به طول 15 کیلومتر ساخته شده و صادرات سیمان و دیگر محموله های ساختمانی از این طریق به کشور عراق انجام می شود.

برای امتداد خط آهن شلمچه تا بصره به طول 37 کیلومتر و ساخت پلی به طول 700 متر، نشست هایی در سطح ستادی با طرف عراقی برگزار شده است.

درویش زاده همچنین دو خطه کردن محورهای سه گانه 'اهواز - بندر امام، اهواز - اندیمشک و اهواز - خرمشهر' را به عنوان یکی از اولویت های اصلی راه آهن جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: خط دوم اهواز - بندر امام در سال جاری آغاز شده و عملیات ترمیم و بازسازی خط نخست هم در دست انجام است .

وی اضافه کرد: دیگر مسیرها هم در مراحل بعدی و به تدریج دو خطه می شود و هم اینک عملیات ترمیم و بهسازی زیرسازی خط اهواز - بندرامام به طول 60 کیلومتر در حال اجراست که در این چارچوب عملیات دو خطه کردن مسیر هم انجام می شود.

عملیات دو خطه کردن مسیر اهواز - بندر امام یک سال به طول می انجامد که باعث افزایش ایمنی تردد، کوتاه شدن زمان سفر و حذف تلاقی ها خواهد شد.

وی با بیان این که 10 میلیون تن ظرفیت خالی در خط آهن جنوب برای جابه جایی بار وجود دارد گفت: با دو خطه کردن خطوط مزبور تا دو برابر این رقم بار، قابل حمل و جابه جایی است.

درویش زاده در عین حال با راهبردی خواندن گلوگاه محور ریلی جنوب در حد فاصل دورود - اندیمشک به برنامه بازسازی این خط اشاره کرد و افزود: به دلیل سختی کار عملیات بازسازی خط هم اینک آغاز شده و مابقی عملیات هم در دست انجام است و امسال دو 'بلاک' (فاصله بین دو ایستگاه بزرگ خط و فاصله بین دو ایستگاه مجاور) دیگر در این مسیر بازسازی می شود.

مدیرکل راه آهن جنوب همچنین با بیان این که توسعه هر کشوری مستلزم برخورداری از صنعت حمل و نقل جامع است، بر نقش حمل و نقل ریلی تاکید کرد و افزود: حمل و نقل مانند پایه های پلی است که در هر قدمی که برای توسعه و پیشرفت و دیگر زمینه ها برداشته می شود باید از روی آن عبور کرد.

خوزستان شش درصد شبکه ریلی کشور را در خود دارد و از نظر طول خط، رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده است.

حداکثر جابه جایی کالا در محورهای ارتباطی خوزستان پنج میلیون تن است که از این نظر رتبه سوم کشوری را دارد.

اخبار سیاست خارجی - ایرنا