اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اقتصاد فلج‌شود هم غنی‌سازی ادامه دارد


حسین موسویان، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای اسبق کشورمان گفت: هیچ میزان از تحریم‌ها قادر نخواهد بود تا ایران را به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود وادار کند، حتی اگر تحریم‌ها اقتصاد ایران را ناتوان کند.

تسنیم: مذاکره کننده ارشد هسته‌ای اسبق کشورمان طی سخنرانی در یک اندیشکده آلمانی تأکید کرد: شدید‌ترین تحریم‌ها نیز موجب آن نمی‌شود که ایران از حقوق خود برای غنی‌سازی اورانیوم تحت نظارت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای چشم‌پوشی کند.
 
به گزارش بلومبرگ؛ حسین موسویان، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای اسبق کشورمان گفت: هیچ میزان از تحریم‌ها قادر نخواهد بود تا ایران را به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود وادار کند، حتی اگر تحریم‌ها اقتصاد ایران را ناتوان کند.
 
حسین موسویان، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای اسبق کشورمان در یک سخنرانی در شهر هامبورگ آلمان گفت:
 
حتی اگر تحریم‌ها منجر به تأثیر منفی بر زندگی مردم عادی شود، کشور ایران هرگز از حقوق خود در غنی‌سازی اورانیوم تحت نظارت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای دست برنخواهد داشت.
 
 پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا‌ که در مؤسسه کوربر در شمال آلمان سخنرانی می‌کرد افزود: «مهم نیست چه نوع تحریم‌هایی اعمال کنید، غیرممکن است ایران حاضر به چشم‌پوشی از حقوق خود تحت قوانین بین المللی بشود.» دیپلمات اسبق کشورمان تأکید کرد ایران اگر بخواهد، توانایی ساخت بمب هسته‌ای را دارد اما نمی‌خواهد.
 
موسویان همچنین ابراز امیدواری‌کرد گشایش اخیر قابلیت آن را دارد تا موضوع هسته‌ای طی 6 ماه حل و فصل شود، هرچند برای بهبود روابط تهران ــ واشنگتن پس از 34 سال خصومت زمان بیشتری لازم است.
 
وی تصریح کرد: «دیوار بی‌اعتمادی واقعاً بلند است، اما شروع خوبی است و نباید انتظار داشت مسائل بین ایران و آمریکا در 6 ماه یا یک سال حل و فصل شود».


ویدیو مرتبط :
میزگرد مسعود درخشان، موسی غنی نژاد و محمد مالجو در مورد سرمایه داری و بحران جهانی اقتصاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحریم نفتی ایران اقتصاد اروپا را فلج خواهد کرد



 

 

تحریم نفت ایران , تحریم

 

شفاف: چندی است که در محافل غربی بحث تحریم نفتی ایران و تلاش برای ایجاد اختلال در صادرات نفت این کشور به منظور ایجاد محدودیت برای برنامه هسته ایش مطرح شده است و این در حالی است که بحث تحریم مخالفت های زیادی را به دنبال دارد، چرا که کارشناسان بر این باورند تحریم نفتی ایران به ضرر کشورهای غربی خواهد بود.

در راستای همین مسئله و در حالی که قرار بود در اواسط ماه جاری میلادی اتحادیه اروپا بحث تحریم نفتی ایران را مطرح و در مورد آن تصمیم گیری کند، اما اکنون اعلام شده است که اتحادیه اروپا قصد دارد بررسی تأخیر در تحریم نفتی ایران را در دستور کار خود قرار دهد.

بر اساس این گزارش، منابع مطلع در اتحادیه اروپا اعلام کرده اند که آغاز ممنوعیت خرید نفت ایران توسط کشورهای این اتحادیه ممکن است چند ماه طول بکشد، چون بعضی از این کشورها برای آماده کردن اقتصاد خود برای این ممنوعیت نیازمند زمان هستند.

در عین حال شبکه خبری ان بی سی در گزارشی در این زمینه با بیان این که تحریم نفتی ایران می تواند فاجعه اقتصادی اروپا را بیش از پیش تقویت کند، آورده است: در صورتی که تحریم نفتی ایران اجرایی شود، این مسئله باعث افزایش شدید قیمت نفت و در نتیجه سخت تر شدن تلاش اروپا برای حل بحران اقتصادی این اتحادیه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، تحلیلگران و کارشناسان هشدار می دهند که اگرچه دولت های اروپایی به تازگی بر سر ممنوعیت وارد کردن نفت ایران به توافق رسیده اند و چین نیز اعلام کرده است که از تحریم های ضد ایرانی به رهبری آمریکا حمایت خواهد کرد، اما با وجود این چندین کشور اروپایی به شدت نیازمند وارد کردن نفت از ایران هستند و در بین این کشورها یونان به دلیل اوضاع بسیار آشفته اقتصادی خود، اوضاع به مراتب نامساعد تری دارد. چرا که 30 درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند.

با توجه به این مسئله در صورتی که تحریم ها بر ضد نفت ایران اعمال شود، این مسئله منجر به سقوط کامل اقتصاد یونان خواهد شد.  از سوی دیگر در پی سقوط کامل اقتصاد یونان، اقتصاد کشورهای همسایه آن تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و در نتیجه اروپا مجبور خواهد بود به دوران بحران و فاجعه اقتصادی خود بازگردد.

یکی از کارشناسان اقتصادی در این باره می گوید: بیایید فرض کنیم که سران اروپا آنقدر احمق باشند که با آمریکا در تحریم نفتی ایران مشارکت کنند. این مسئله به این معنا خواهد بود که اروپا از روزانه 250 هزار بشکه نفت محروم خواهد شد. با وجود این بیشترین و بدترین تاثیر آن بر روی کشورهایی مانند ایتالیا و یونان خواهد بود، اما به نظر نمی رسد یونانی ها تمایلی برای فرستادن گردن خود به زیر تیغ به خاطر اروپایی ها باشند. چرا که ایران تنها کشوری است که برای آنان نفت را بر اساس خواسته ها و منافعشان تامین می کند. این مسئله قطعا اقتصاد یونان را نابود خواهد کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: درست است که عربستان اعلام کرده است کمبود ناشی از تحریم نفت ایران را جبران خواهد کرد، اما کارشناسان و ناظرین بازار بر روی تحقق این ادعای عربستان به طور جدی تردید دارند. در واقع تحلیلگران بر این باورند که این مسئله عربستان را مجبور خواهد کرد از تمام ظرفیت نفتی خود استفاده کند و البته این مسئله قیمت نفت را به شدت افزایش خواهد داد.

از سوی دیگر تحلیلگران این تردید را مطرح می کنند که آیا عربستان در آینده نیز می تواند به جبران کمبود نفت در صورت تحریم ایران ادامه دهد، این در حالی است که بررسی های موسسه چتهام هاوس انگلیس نشان می دهد که مصرف داخلی عربستان می تواند موقعیت این کشور را به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت دنیا تحت الشعاع قرار دهد، و در نتیجه این مسئله به بروز بحران نفتی در دنیا منجر خواهد شد. البته کارشناسان بر این باورند که تخمین دقیق میزان ذخایر نفتی دنیا در شرایط کنونی بسیار سخت است، حتی کارشناسان زبده نفتی نیز نمی توانند نظر قطعی در مورد قیمت نفت در سال آینده ارائه دهند.

اما از سوی دیگر با توجه به تهدید ایران در مورد بستن تنگه هرمز، کارشناسان بر این باورند که بروز هر گونه درگیری میان ایران و آمریکا می تواند برای قیمت جهانی نفت بسیار فاجعه بار باشد. اگرچه برخی تحلیل گران بر این باور هستند که احتمال کاهش تنش ها میان ایران و غرب تا پایان ماه جاری میلادی وجود دارد.../شفاف