اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افشاگری مشاور امنیتی دیوید پترایوس درباره ابو بکر البغدادی



اخبار,اخباربین الملل, ابوبکر البغدادی

 
 اخبار بین الملل - مشاور امنیتی دیوید پترایوس:
تاکنون سه بار در کشتن ابوبکر البغدادی ناکام ماندیم

دریک هارفی افشا می‌کند که نیروهای امریکایی ابوبکر البغدادی را مدتی بعد از بازداشت در دسامبر سال 2004 آزاد کردند.

 روزنامه امریکایی واشنگتن پست گزارش داد که نیروهای امریکایی تا کنون سه مرتبه در کشتن ابو بکر البغدادی، رهبر داعش که اکنون در عراق به سر می برد و بعد از تصرف موصل و برداشتن مرزهای میان مناطق سنی نشین غرب عراق با مناطق سنی نشین شرق سوریه خود را خلیفه اسلامی خوانده است، ناکام مانده اند.

به گزارش پایگاه خبری عراقی وای نیوز، کلونل بازنشسته دریک هارفی که در دوران ریاست ژنرال دیوید پترایوس بر نیروهای امریکایی در عراق مشاور امنیتی او بود، در این باره می گوید: «ارتش امریکا در کشتن یا بازداشت ابو بکر الغدادی تا کنون حداقل سه بار ناکام مانده است.»

وی افشا می کند که نیروهای امریکایی البغدادی را مدتی بعد از بازداشت در دسامبر سال 2004 آزاد کردند.

هارفی همچنین می گوید: «نیروهای امریکایی در سال 2005 به اطلاعاتی دست یافتند که نشان می داد البغدادی در خانه ای در شمال عراق است برای همین موشکی را به سمت آن خانه شلیک کردند اما این موشک باعث کشته شدن البغدادی نشد.»

وی در ادامه می افزاید: «البته نیروهای امریکایی در آن وقت بیانیه مطبوعاتی صادر کردند و گفتند که البغدادی که در آن موقع معروف به ابو دعاء بود را در یک حمله هوایی کشته اند اما یک هفته بعد فهمیدند که وی در آن خانه نبوده است.»

هارفی همچنین می گوید: «برای بار دوم امریکایی ها بر اساس اطلاعاتی که در پی شنود یک تلفن همراه که گفته می شد البغدادی از آن استفاده می کرده به خانه ای حمله کردند و در ابتدا فکر کردند که البغدادی را کشته اند اما بعدا مشخص شد آن فرد کشته شده البغدادی نبوده است.»

به گفته هارفی برای بار سوم نیروهای امریکایی در کشتن البغدادی در سال 2010 ناکام ماندند زمانی که تلویزیون دولتی عراق اعلام کرد که ابو دعاء را در شهر فلوجه دستگیر کرده است اما بعداد مشخص شد فرد دستگیر شده ابو بکر البغدادی نبوده و آنها فرد دیگری را به جای او دستگیر کرده اند.

وی درباره این که چرا امریکایی ها در سال 2004 البغدادی را آزاد کردند، می گوید: «اطلاعات کافی امنتیتی درباره افراد بازداشت شده در آن زمان در اختیار نداشتیم برای همین مدتی بعد از دستگیری همه آنها را آزاد کردیم. آن موقع نمی دانستیم دلایل زندانی شدن او و افراد مشابه او چیست یا این که چه کسانی آنها را دستگیر کرده اند، عملا هم تلاش هایی که برای محدود کردن فعالیت این افراد به کار گرفته شدند که البته همگی شکست خوردند.»
البغدادی مهارت های ویژه ای نسبت به دو رهبر سابق القاعده ابو مصعب الزرقاوی و اسامه بن لادن داشت که او را از آنها متمایز می کرد که از جمله می توان به مهارت ویژه او در جذب نیروهای امنیتی پیرامون صدام حسین برای شبکه داعش اشاره کرد.

وی سپس می گوید: «نیروهای امریکایی چند ماه بعد از آزادی البغدادی متوجه شدند وی از بدترین و خشن ترین همکاران رهبر شبکه القاعده عراق در آن وقت، ابو مصعب الزرقاوی بوده است.»

هارفی همچنین می گوید: «البغدادی مهارت های ویژه ای نسبت به دو رهبر سابق القاعده ابو مصعب الزرقاوی و اسامه بن لادن داشت که او را از آنها متمایز می کرد که از جمله می توان به مهارت ویژه او در جذب نیروهای امنیتی پیرامون صدام حسین برای شبکه داعش اشاره کرد. بعثی ها با او ارتباطات گسترده ای داشتند و او می توانست بسیاری از آنها را که سابقه امنیتی داشتند، به صف شبکه داعش در آورد.»

وی در ادامه می افزاید: «البغدادی همچنین مهارت بالایی در چگونگی تنظیم تحرکاتش دارد به گونه ای که متخاصمانش نمی توانند ردی از او بیابند، مثلا نشانه های اشتباهی را به نیروهای امنیتی می فرستد و به گونه ای وانمود می کند که در جایی معین است اما در واقع به آن مکان نمی آید و در جای دیگری مستقر است.»

هارفی در پاسخ به این سوال که نیروهای امنیتی برای شکار وی چه راهکارهایی پیش رو دارند، می گوید: «یکی از این راه ها گرفتن اطلاعات از شبکه های رقیب داعش است، گروه های تروریستی ای که برای رقابت با داعش حاضر به انجام هر گونه عملیات خشن و تروریستی ای هستند و در عین حال برای تضعیف آن حاضرند اطلاعات آنها را به هر قیمتی بفروشند یا سنی هایی که در کنار ایالات متحده ایستادند تا با شبکه القاعده در عراق بجنگند، این افراد نیز می توانند اطلاعات بسیاری درباره داعش و دیگر گروه های تروریستی به ما بدهند.»
 اخباربین الملل -  دیپلماسی ایرانی


ویدیو مرتبط :
عمل نکردن عمر و ابو بکر به سنت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مقام عراقی: «ابو بکر البغدادی» زنده است


یک منبع امنیتی عراقی با بیان اینکه سرکرده گروهک تروریستی تکفیری «داعش» زنده است و بین دو کشور سوریه و عراق در تردد است، از اجرای تغییراتی توسط «البغدادی» در فرماندهان میدانی‌اش خبر داد.

خبرگزاری فارس: یک منبع امنیتی عراقی با بیان اینکه سرکرده گروهک تروریستی تکفیری «داعش» زنده است و بین دو کشور سوریه و عراق در تردد است، از اجرای تغییراتی توسط «البغدادی» در فرماندهان میدانی‌اش خبر داد.

یک منبع امنیتی عراقی در بغداد افشا کرد که «"ابو بکر البغدادی"، سرکرده گروهک تروریستی تکفیری "داعش" میان استان‌های نینوا در عراق و رقه در سوریه در تردد است و تاکنون از چندین اقدام ترور نجات یافته است که آخرین مورد آن، همانی است که رسانه‌ها از آن سخن گفته و اعلام کردند که وی در جریان آن کشته شده است، در حالی‌که وی زنده است».

این مقام مسئول عراقی در این‌باره توضیح داد که «مستنداتی در دست داریم که تاکید می‌کند، البغدادی با یک گروه امنیتی سطح بالا میان نینوا و رقه در تردد است و این گروه نقل و انتقال وی را برعهده داشته و هدایت می‌کند».

وی افزود: «این اطلاعات نشان می‌دهد که البغدادی چند هفته است که نینوا را ترک کرده و مقری برای خود در مرزهای سوریه و عراق ایجاد کرده است».

این منبع امنیتی عراقی تاکید کرد: «گروهی متخصص از تابعیت‌های سعودی و اروپایی و مصری عملیات نقل و انتقال و تحرکات ابو بکر البغدادی را زیر نظر دارد و امنیت وی را تامین می‌کند تا موقعیت و مناطق تردد وی را کسی شناسایی نکند و اینکه سرکرده داعش و گروه همراهش از هیچ دستگاه و یا وسیله ارتباطی از زمان آغاز حملات ائتلاف بین المللی علیه گروهش در عراق و سوریه استفاده نمی‌کند و در این راه و برای ارسال پیام‌هایش به گروهک‌های تروریستی تنها از رسانه‌های اینترنتی استفاده می‌کند».

منبع مذکور یادآورد شد: «البغدادی به دلیل نفوذ صورت گرفته در داعش اقدام به تغییر فرماندهان میدانی خویش که دارای تابعیت‌های عراقی هستند، کرده و به جای آنها فرماندهانی با تابعیت‌های عربی و اروپایی منصوب کرده است و پس از دریافت ضربات قدرتمند و مهلک از سوی ارتش عراق و نیروهای داوطلب مردمی در بیجی و جرف النصر و آمرلی در بیم و نگرانی بسر می‌برد».

این مقام مسئول عراقی خاطر نشان شد که «البغدادی هم اکنون با احتیاط بسیار و تنها در ساعاتی از شب و در خفای شدید از بیم حملات هوایی میان رقه و نینوا در تردد است».

این منبع امنیتی عراقی افشا کرد که «گروهی از سازمان جاسوسی سیا و نیروی دریایی آمریکا هیأتی را به عراق ارسال کرده و این هیأت هم اکنون در 3 منطقه یعنی بغداد، پایگاه نظامی اسپایکر و پایگاه نظامی عین الاسد تحرکات البغدادی را زیر نظر دارد و هواپیماهای بدون سرنشینی را برای تعقیب و پیگرد البغدادی ارسال کرده است».