اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش 116 درصدی نرخ رشد واردات خودرو طی یک ماه!



خودروهای با حجم موتور بالا, رشد واردات خودرو

افزایش 116 درصدی نرخ رشد واردات خودرو طی یک ماه!

واردات خودرو به کشور در پنج ماهه نخست سال جاری با رشد شدید 121 درصدی به 34 هزار و 689 دستگاه رسید.

به گزارش ایسنا، براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در پنج ماهه نخست امسال ارزش خودروهای سواری وارداتی هم با افزایش سه درصدی بالغ بر 351 میلیون دلار شد. همچنین وزن خودروهای وارداتی با افزایش 0.2 درصدی به 25 هزار تن رسید.

میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی در پنج ماهه نخست امسال 10 هزار و 130 دلار بود که نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش 53.4 درصدی را نشان می‌دهد.

امارات با سهم 86.5 درصدی اصلی‌ترین مبدا واردات خودرو به ایران در پنج ماهه امسال بود. چین با سهم 8.2 درصدی و کره‌جنوبی با سهم 2.6 درصدی نیز در رده‌های بعدی قرار گرفتند. سایر کشورها نیز سهمی معادل 2.7 درصد از کل واردات خودروی ایران را به خود اختصاص دادند.

رشد شدید واردات خودرو در سال جاری در حالی رخ داده که در همین مدت مجموع واردات کشور با افت 26.3 درصدی به 16 میلیارد و 307 میلیون دلار رسید. به این ترتیب به نظر می‌رسد خودروهای سواری لوکس تافته جدا بافته‌ای نسبت به سایر کالاها محسوب می‌شوند. جالب اینجاست که به گفته معاون کل سازمان توسعه تجارت کاهش واردات کشور در سال جاری عمدتا به دلیل افت واردات مواد اولیه موردنیاز واحدهای تولیدی بوده است.

همچنین در چهار ماهه امسال واردات خودرو به کشور از نظر تعداد تنها 4.6 درصد افزایش یافته بود که در پنج ماهه این نرخ رشد به طرز عجیبی به 121 درصد رسید. یعنی طی تنها یک ماه نرخ رشد واردات خودرو بالغ بر 116 درصد افزایش یافته است! دقیقا مشخص نیست در مرداد ماه امسال چه اتفاقی رخ داده که به یکباره واردات خودرو به کشور این چنین افزایش یافته است.

از نیمه دوم سال قبل تاکنون ثبت سفارش خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی با هدف مدیریت واردات متوقف شده است. با این وجود مدیر کل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران اخیرا اعتراف کرد که به تعدادی از خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی که شب عید وارد گمرک‌های کشور شده بودند، با شرایط خاص و در قبال پرداخت تعرفه 90 درصدی که دو برابر تعرفه کنونی (45 درصد) است، اجازه ترخیص داده شد.

به گفته ساسان خدایی واردات خودروهای پورشه و مازراتی با توجه به حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی همچنان ممنوع است. امسال تاکنون 102 مدل خودروی سواری خارجی مجوز واردات را به کشور به دست آورده‌اند./ایسنا


ویدیو مرتبط :
رشد 48 درصدی واردات خودرو های بالای یک میلیارد تومان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رشد واردات خودرو در فروردین ماه



 

رشد واردات خودرو در فروردین ماه

 

 

اگرچه هنوز تکلیف نهایی تعرفه واردات خودرو برای سال جاری مشخص نیست، اما طبق آمار رسمی گمرگ جمهوری اسلامی ایران، واردات خودرو و قطعات منفصله طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با رشد مواجه شده است.


بنا بر آمار، طی اولین ماه امسال، دو هزار و ۳۵۵ دستگاه خودرو سواری وارد گمرگ کشور شده که این رقم از رشد ۱۶۲ درصدی واردات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حکایت دارد.


همچنین واردات قطعات منفصله (CKD) نیز طی فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۵/۳۶ درصد رشد را از لحاظ وزنی تجربه کرده و از جنبه ارزش نیز، قطعات وارداتی ۹/۴۹ درصد رشد را در بازه زمانی مورد نظر، به خود می‌بینند.رشد واردات خودرو در فروردین امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در حالی است که هنوز تکلیف نهایی تعرفه واردات خودرو برای سال جاری مشخص و قطعی نیست و واردکنندگان و مشتریان ایرانی نمی‌دانند خودروهای خارجی سرانجام امسال با چه تعرفه ای وارد کشور خواهند شد.در واپسین روزهای سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تعرفه واردات خودرو را از ۹۰ به ۷۰ درصد رساندند و رشد واردات خودرو نیز احتمالا به این دلیل است که واردکنندگان به هوای تعرفه ۷۰ درصدی، دو هزار و ۳۵۵ دستگاه خودرو را وارد کشور کرده‌اند.این شرایطی است که دولت تعرفه ۷۰ درصدی را به گمرک ابلاغ نکرد و هم‌اکنون نمایندگان مجلس نیز با ارائه طرحی، خواستار بازگشت تعرفه به همان ۹۰ درصد شده‌اند.... /  روزنامه دنياى اقتصاد