اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش سن زوج های ایرانی در فرزندآوری



اخبار,خبر های اجتماعی,فرزندآوری

همچنین بیشترین گروه سنی مادران در ولادت ها به میزان ۳۱.۴ درصد مربوط به مادران گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال است که این سن تا سال ۸۷ مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال بوده و این نشان دهنده این است که پیک سنی فرزندآوری نیز در حال بالا رفتن است.

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه ۴۰ درصد ولادت ها مربوط به زنان بالای ۳۰ سال است، گفت: میانگین سن مادران در ولادتهای ثبت شده ۲۸.۳ سال است.
 
به گزارش مهر، علی اکبر محزون در مورد افزایش سن ازدواج گفت: سن ازدواج مدتی است که افزایش یافته است به طوری که در ۹ماهه امسال میانگین سن ازدواج ۲۸.۴ سال برای مردان و ۲۳.۷ سال برای زنان بوده است؛ این در حالی است که در سال گذشته سن ازدواج مردان ۲۸.۱ و زنان ۲۳.۵ بوده است.
 
وی با اشاره به اینکه هر ساله سن ازدواج زنان و مردان چند دهم افزایش می‌یابد، گفت: بیشترین سن ازدواج ثبت شده برای مردان، ۲۵ تا ۲۹ سال و برای زنان ۲۰ تا ۲۴ سال بوده است که ۳۶.۸ درصد کل ازدواج‌های مردان و ۳۰ درصد کل ازدواج‌های زنان را به خود اختصاص داده است.
 
به گفته محزون، این آمار در حالیست که تا سال ۹۱ بیشترین گروه سنی مردان بین ۲۰ تا ۲۴ سال بوده است و برای زنان نیز تا سال ۸۵، ۱۵ تا ۱۹ سال بوده و پس از آن تغییر کرده است.
 
وی همچنین به روند فرزندآوری مادران بالای ۳۰ سال اشاره کرد و گفت: تا قبل از سال ۸۸، کمتر از ۳۰ درصد ولادت‌های هر سال مربوط به مادران بالای ۳۰ سال بوده که در ۹ ماهه امسال ۴۰ درصد ولادت‌ها مربوط به زنان بالای ۳۰ سال شده و این نشان‌دهنده افزایش تأخیر فرزندآوری است.
 
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال تصریح کرد: همچنین بیشترین گروه سنی مادران در ولادت ها به میزان ۳۱.۴ درصد مربوط به مادران گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال است که این سن تا سال ۸۷ مربوط به گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال بوده و این نشان دهنده این است که پیک سنی فرزندآوری نیز در حال بالا رفتن است.
 
به گفته محزون، در نقاط شهری از سال ۸۴ بیشتر ولادت ها مربوط به گروه سنی مادران ۲۰ تا ۲۴ سال بوده و این در حالی است که در نقاط روستایی از سال ۹۱ این سن افزایش یافته است.
 
وی به شاخص دیگر یعنی میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال در کل کشور، میانگین سنی مادران در ولادت‌های ثبت شده ۲۸.۳ سال بوده است که در نقاط شهری این میانگین سنی ۲۸.۶ و در نقاط روستایی ۲۷.۶ بوده است.
 
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال به استان‌هایی که بیشترین میانگین سن مادران در ولادت ها را دارند، اشاره کرد و افزود: استانهای تهران با ۲۹.۶ سال، اصفهان با ۲۹.۱ سال و فارس با ۲۸.۹ سال بیشترین سن را به خود اختصاص داده‌اند، در حالی که استان‌های سیستان و بلوچستان، گلستان و اردبیل به ترتیب با ۲۴.۷ سال، ۲۷.۴ سال و ۲۷.۶ سال دارای کمترین میانگین سن مادران در ولادت ها بوده است.
 
محزون اظهار داشت: برای اولین بار سن پدران را در ولادت‌های ثبت شده استخراج کرده‌ایم به طوری که پدران ۳۰ تا ۳۴ سال بیشترین تعداد ولادت‌ها را داشته‌اند و در ۹ ماهه امسال ۳۲.۵ درصد از کل ولادت‌ها به پدران ۳۰ تا ۳۴ سال اختصاص داده شده است.

اخبار اجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
خرافه هایی که مانع فرزندآوری خانواده های ایرانی شده است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

20 درصد زوج های ایرانی نابارورند/ افزایش سن ازدواج و آلاینده ها؛ عوامل مؤثر در ناباروری



 اخباراجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی ,وزارت بهداشت

 معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۳ میلیون زوج نابارور (20 درصد) در کشور وجود دارد.

محمد سلامی چهارشنبه در حاشیه نشست منطقه ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسئول باروی سالم 59 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور در آبادان در جمع خبرنگاران گفت: براساس آمارها، از هر ۵ زوج، یک زوج نابارور است.

او شیوه های نادرست زندگی، افزایش سن ازدواج، عوامل محیطی شامل مواد شیمیایی، آلاینده های تنفسی و امواج الکترومغناطیس را از عوامل موثر در ناباروری زوجین عنوان کرد و گفت: شناسایی زود هنگام زوجین و پیگیری برای درمان آنان از اقداماتی است که این دفتر برای کاهش ناباروری انجام داده است.

سلامی با تشریح سیاست های وزارت بهداشت درباره کاهش ناباروری، گفت: بخشی از اعتبارات وزارتخانه ها برای تامین هزینه های درمان زوج های نابارور به این مهم اختصاص یافته و بنیاد برکت نیز به عنوان یکی از نهادها به عرصه آمده است.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق آخرین آمارها، میزان باروری کلی در ایران حدود 1.8 به ازای هر زن است که بر اساس سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، این آمار باید به 2.1 به ازای هر زن افزایش یابد.

سلامی از کاهش 85 درصدی بستن لوله رحمی زنان پس از ابلاغ سیاست های افزایش جمعیت کشور خبر داد و گفت: آموزش های هنگام ازدواج نظیر هماهنگی و همکاری با شورای فرهنگ عمومی در راستای بازنگری و همسو شدن آموزش های هنگام ازدواج، بازنگری و به روز رسانی استاندارد ارائه خدمات کلاس های آموزش هنگام ازدواج در دستور کار قرار گرفته است.

او همچنین از بازنگری و به روز رسانی لوح های فشرده دانستنی های لازم برای ازدواج و تدوین کتاب ازدواج و مبانی اسلامی روابط عاطفی و اجتماعی، روابط زناشویی و باروری سالم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.

سلامی گفت: ارائه مهارت های لازم برای برقراری ارتباط عاطفی، فرهنگی، زناشویی در خانواده به عنوان سرفصل های مهم در راستای تحکیم بنیان خانواده در آموزش های پس از ازدواج مورد توجه قرار گرفته است.

معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به روند موجود شاخص های ازدواج و طلاق ضروری به نظر رسید که برنامه بهینه ای در راستای افزایش رضایت از زندگی زناشویی، تحکیم و تعالی بنیان خانواده و فرزندآوری مناسب تدوین و اجرا شود.

نشست منطقه ای مدیران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مسئول باروی سالم 59 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور به مدت ۲ روز در هتل کاروانسرای آبادان برگزار شد.

 
 اخباراجتماعی  -  ایرنا