اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش تماس‌ به خط اعتیاد برای ترک الکل


به گفته رییس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، در تماسهای برقرار شده با خط ملی اعتیاد، تماس‌های مرتبط با مصرف محرک «شیشه» همچنان در صدر بوده و پس از آن مواد مخدر تریاک و هروئین با اختلافی فاحش از آن در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری ایسنا: به گفته رییس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، در تماسهای برقرار شده با خط ملی اعتیاد، تماس‌های مرتبط با مصرف محرک «شیشه» همچنان در صدر بوده و پس از آن مواد مخدر تریاک و هروئین با اختلافی فاحش از آن در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.
 
مجید رضازاده با بیان اینکه در سال 93 بیش از 402 هزار نفر با سامانه تلفنی اعتیاد تماس برقرار و به حدود 390 هزار تماس (97.5 درصد) پاسخ داده شده است، ادامه داد: در فروردین ماه سال 94 نیز 25 هزار و 500 تماس داشته‌ایم که به 23 هزار و 500 تماس (92 درصد) پاسخ داده شده است.
 
وی همچنین درخصوص جنسیت تماس گیرندگان، گفت: در سال 93 به طور میانگین 84 درصد تماس گیرندگان را زنان تشکیل داده و 16 درصد نیز مردان بوده‌اند.
 
رییس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، تصریح کرد: در میان زنان تماس گیرنده با خط ملی اعتیاد تنها 6 درصد آنان خود، مصرف کننده مواد بودند درحالیکه سایر آنها در رتبه اول همسر و در رتبه دوم مادر فرد مبتلا بودند.
 
رضازاده در خصوص بیشترین مسائل و مشکلات مطرح شده با خط ملی اعتیاد، گفت: به ترتیب راهنمایی در خصوص خدمات درمان شیشه، درخواست ارجاع به مراکز اقامتی میان مدت برای درمان شیشه، تماس جهت دستگیری افراد مبتلا به اعتیاد به دلیل ایجاد مشکلات متعدد ناشی از مصرف مواد مخدر و یا محرک توسط خانواده و یا آشنایان آنان و همچنین آگاهی رسانی درخصوص نحوه اطلاع رسانی و راضی کردن فرد مصرف کننده برای مراجعه وی به درمان، از بیشترین مسائل مطرح شده با خط ملی اعتیاد بوده است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه سوال در مورد علائم ظاهری، رنگ، بو و غیره مواد مخدر و محرک گوناگون نیز در رتبه‌های بعدی تماس با این سامانه تلفنی قرارگرفته است، افزود: اهداف اصلی خط ملی اعتیاد ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به مصرف کنندگان و خانواده‌های آنان، رصد چگونگی و زمان شروع و شیوع هریک از مواد مخدر و محرک مصرفی در کشور و سرانجام سیاست گذاریهای صحیح مبتنی بر این شواهد عینی است.
 
رییس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین در خصوص انواع مداخلات توسط خط ملی اعتیاد، عنوان کرد: در سال 93 ،46 درصد مداخلات در سطح مداخلات پیشگیرانه و با رائه راهنمایی و مشاوره و پاسخ به نگرانی‌های افراد، 26 درصد به صورت راهنمایی‌های درمانی و 32 درصد ارجاع به مرکز درمانی تحت نظارت سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت بوده است که البته ممکن است فردی دو یا هر سه نوع خدمت را دریافت کرده باشد.
 
رضازاده همچنین افزود: براساس آخرین آمارها در اسفند ماه سال 93 بیشترین تماس از استانهای خراسان شمالی، مرکزی و چهار محال و بختیاری صورت گرفته است که علت آن را باید اطلاع رسانی‌های صحیح و مناسب در این استانها دانست.
 
وی ادامه داد: کمترین تماس‌ها نیز از استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و کردستان بوده است.
 
رییس مرکز توسعه و پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین عنوان کرد: درحال حاضر به علت اطلاع رسانی درخصوص ترک الکل شاهد آن هستیم که در گذشته تقریبا تماسی در خصوص مصرف الکل و نحوه ترک آن در خط ملی اعتیاد نداشتیم اما اکنون به واسطه این اطلاع رسانی‌ها تماس‌های مرتبط با آن افزایش یافته است.
 
رضازاده تصریح کرد: ترک ناگهانی الکل در مقایسه با موادهای مخدر و محرک آسیبهای جانبی بیشتری به فرد مصرف کننده به همراه دارد و در حال حاضر افرادی که مصرف الکل آنان در حد معمول است به مراکز ترک اعتیاد عادی و کسانی که مصرف آنان سنگین باشد به بیمارستان ارجاع خواهند شد اما اکنون این نیاز احساس می‌شود که برای ترک مراحلی از مصرف الکل باید مراکز ویژه ترک الکل راه اندازی شود، به همین علت راه اندازی این مراکز در دستور کار قرار گرفته است.
 
خط ملی اعتیاد با شماره تماس 09628 همه روزه از ساعت 8 تا 20 پاسخگوی تماس گیرندگان از سراسر کشور است.


ویدیو مرتبط :
مصاحبه سایت ترک اعتیاد رئیس اداره پزشکی اعتیاد آلمان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بالاخره مراکز ترک اعتیاد به الکل، مجوز می گیرند؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,مصرف الکل

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی معتقد است: نظام سلامت ایران باید این ظرفیت و مدیریت را داشته باشند که به همه افراد از جمله معتادان به مواد مخدر و الکل خدمات رسانی کنند. چون برخی افراد به خاطر انگ اعتیاد به سیستم رسمی اعتیاد نمی آیند.

سال گذشته با تهیه سند کنترل الکل توسط وزارت کشور، سازمان بهزیستی مجوز اولین مرکز ترک اعتیاد به الکل را صادر کرد اما در دوره جدید این مجوز لغو شد. در همین زمینه با محسن روشن پژوه معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت وگویی انجام دادیم. او معتقد است که تمام مراکز ترک اعتیاد باید مرکز ترک الکل را هم داشته باشند و نیازی به یک مرکز جدا وجود ندارد.

در دوره گذشته، زمانی که آقای دکتر براتی بودند اولین مجوز مرکز ترک الکل داده شد اما در دوره جدید خبری از آن نیست. وضعیت این مرکز به کجا رسید؟
در زمان آقای دکتر براتی یک مجوزی برای اجرای پایلوت ترک الکل داده شد اما من و بسیاری دیگر از کارشناسان این حوزه معتقدیم که برای ترک هر نوع اعتیادی تنها ملاحظات اختصاصی نیاز است و نیاز به ظرفیت اختصاصی نداریم. من فکر می کنم درمان اعتیاد به الکل در مراکز خدمات درمانی اعتیاد باید باشد.

 

یعنی برای کسی که مهارت به ترک دارد، امکانات مهیا باشد. درواقع مواد مصرفی فرقی نمی کند، چون اعتیاد یک رفتار و منش است و مواد جزئی از آن است. حالا ممکن است ماده مصرفی تریاک یا الکل باشد. بنابراین لازم نداریم که یک تابلو برای مرکز اعتیاد الکل داشته باشیم. به عبارتی نظام سلامت ما باید این ظرفیت و مدیریت را داشته باشند که به همه افراد خدمات رسانی کنند. این همسو با موضوع خدمات یکپارچه است چون برخی افراد به خاطر انگ اعتیاد به سیستم رسمی اعتیاد نمی آیند.

بنابراین الان نیاز به یک مجوز جداگانه برای ترک الکل نیست؟
نه، اما نیاز به یک پروتکل اختصاصی برای ترک الکل داریم.

به هرحال در این زمینه باید اقدامی شود چون وزارت کشور هم سند کنترل الکل را دارد.
بله همان زمان آقای دکتر براتی که مجوز داده شد، وزارت بهداشت اعلام کرد سازمان بهزیستی حق این کار را ندارد و ما اصلا نیاز به آن نداریم. اما بعد وزارت بهداشت اعلام کرد 5 مرکز ترک الکل را افتتاح می کند. در این دوره ما با وزارت بهداشت جلساتی گذاشتیم و به نتایج جدیدی رسیدیم.

چه نتایجی؟
طبق همان سند وزارت کشور که وظایف را تعریف کرده، سازمان بهزیستی وظیفه حمایت های اجتماعی در این زمینه را دارد. در این دولت با وزارت کشور، بهداشت جلسه گذاشتیم. در این جلسه وزارت بهداشت اعلام کرد که پایلوت به عهده ما است و استانداردها را باید ارائه کنیم.

 

برای همین ما دو راه پیشنهاد دادیم که یا وزارت بهداشت استانداردها را بدهد تا ما پایلوت را براساس آن اجرا کنیم یا اینکه تمام کار به عهده وزارت بهداشت سپره شود که راه حل دوم پذیرفته شد. در قرارداد آورده شد اگر تا دو ماه آینده وزارت بهداشت این کار را انجام نداد، طرح به ما بازگردد. اما وزارت بهداشت این استاندارد را انجام داده و الان منتظریم تا پروتکل آن تهیه شود.

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین