اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش آمار سکته‌های‌ قلبی در سنین پایین


محراب مرزبان با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی با عنوان اپیدمی قرن نامگذاری شده است گفت: این نامگذاری به دلیل شایع بودن این بیماری است و اگر روش تغذیه اصلاح نشود منحنی سکته قلبی در کشور که رو به افزایش است تغییر چشمگیری خواهد داشت.

خبرگزاری فارس: مسئول کمیته تحقیقات انجمن جراحان قلب با اشاره به کاهش سن سکته در کشور گفت:سن سکته قلبی در مردان ۵۵ و در زنان ایرانی۶۵ سال شده و پیش‌بینی می‌شود تا ده سال آینده آمار سکته‌های قلبی به اوج خود برسد.

محراب مرزبان گفت: آمار سکته قلبی در کشور به نسبت دنیا بسیار بیشتر است و متأسفانه در سنین پایین اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: طبق آمار جهانی سن سکته قلبی بر اثر گرفتگی عروق کرونر در کشور ۸ تا ۱۰ سال از جوامع دیگر پایین‌تر است به طوری که سکته قلبی در زنان در سن ۶۵ سالگی و در مردان ایرانی در سن ۵۵ سالگی رخ می‌دهد.

مرزبان، دلایل سکته قلبی و افزایش ‌آن را در کشور، تغییرات برنامه غذایی خانوارها، کاهش تحرک به دلیل ماشینی شدن زندگی، افزایش چاقی، افزایش آلودگی هوا و افزایش استرس‌های محیطی و کاری عنوان کرد.

مسئول کمیته تحقیقات انجمن جراحان قلب تصریح کرد: شایع‌ترین علت مرگ و میر در کشور بیماری‌های قلبی و عروقی است و تصادفات و بیماری‌هایی مانند سرطان در رتبه‌های بعدی قرار دارند اما آنچه خطرناک است کاهش سن سکته در کشور است.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی با عنوان اپیدمی قرن نامگذاری شده است گفت: این نامگذاری به دلیل شایع بودن این بیماری است و اگر روش تغذیه اصلاح نشود منحنی سکته قلبی در کشور که رو به افزایش است تغییر چشمگیری خواهد داشت.

مرزبان ادامه داد: ترکیب جمعیتی ما نامتعادل شده، در دوره‌ای زاد و ولد زیاد بود اما اکنون متوقف شده و همان افراد به دوره میانسالی رسیدند بنابراین می‌توانیم پیش‌بینی کنیم در دهه بعدی که سن کهنسالی آنها خواهد بود اوج بیماری‌های قلبی را داشته باشیم.

مسئول کمیته تحقیقات انجمن جراحان قلب گفت: بنابراین باید برای ۱۰ تا ۱۵ سال آینده که آمار سکته‌های قلبی شیوع بیشتری خواهد داشت برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم.


ویدیو مرتبط :
سکته ی قلبی و یا نارسایی قلبی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تنهایی ریسک بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,تنهایی

طبق گزارشات جدید محققان، افراد تنها و منزوی با ریسک بالاتر بیماری قلبی و سکته مواجه هستند.

به گزارش مهر، یافته های محققان بریتانیایی نشان می دهد انزوای اجتماعی ریسک بیماری های قلبی و سکته را تا ۳۰ درصد افزایش می دهد و تاثیر آن بر سلامت قلب همانند فاکتورهای پرخطری نظیر اضطراب و استرس شغلی است.

نیکول والتورتا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه یورک، در این باره می گوید: «توجه بر تنهایی و انزوای اجتماعی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از دو علت اصلی بیماری و مرگ و میر در سطح جهان داشته باشد.»

وی در ادامه می افزاید: «ما تا به حال عوامل پرخطر نظیر چاقی و عدم تحرک فیزیکی را تایید کرده ایم، درحالیکه هرگز به موضوع تنهایی و انزوای اجتماعی نپرداخته بودیم. اما داده های مطالعه فعلی ما با جدیت از این موضوع حمایت می کند.»

در این مطالعه، والتورتا و تیم تحقیقش داده های بدست آمده از ۲۳ مطالعه قبلی را که در مجموع شامل ۱۸۰ هزار فرد بزرگسال بود که بیش از ۴۶۰۰ نفر آنها دچار حملات قلبی یا آنژین قلبی شده بودند یا فوت کرده بودند و بیش از ۳۰۰۰ نفر از آنها دچار سکته شده بودند را مورد آنالیز قرار دادند.

مجموع داده ها نشان داد که تنهایی و انزوای اجتماعی با افزایش ۲۹ درصدی حمله قلبی یا آنژین و با افزایش ۳۲ درصدی ریسک سکته مرتبط است.

به گفته محققان، در مطالعات قبلی، ارتباط تنهایی با سیستم ایمنی ضعیف، فشار خون بالا و مرگ زودهنگام اثبات شده بود.