اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعلام علت افزایش ماده سمی در شیرخام



اخبار,اخباراجتماعی ,فرآورده‌های خام دامی

به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران عمدتا در تولید شیر خام در واحدهای صنعتی و سنتی کشور دقت‌های لازم صورت می‌گیرد اما ممکن است در یک یا چند واحد تولیدی دامی از خوراک کپک زده استفاده و باعث افزایش این ماده در محصول نهایی شده باشد.

در پی اعلام رییس سازمان دامپزشکی مبنی بر بالاتر بودن میزان ماده سمی "مایکو‌توکسین" در برخی از نمونه‌های شیرخام آزمایش شده در کشور براساس استاندارد‌های اروپا، مدیرعامل اتحادیه دامداران استفاده از خوراک فاسد برای دام‌ را عامل افزایش این ماده در شیرخام عنوان کرد.
 
مهدی خلج درباره‌ وضعیت سلامت شیر خام تولید‌شده در کشور در قالب طرح پایش سلامت محصولات دامی به ایسنا گفته بود که میزان مجازی که در کدکس غذایی برای "مایکوتوکسین" مشخص شده 500 نانوگرم در هر لیتر شیر است که البته طبق استاندارد‌های اروپا این میزان باید 50 نانوگرم در هر لیتر باشد.
 
به گفته وی اگر در پایش سلامت شیر خام تولید شده در کشور، کدکس غذای بین‌المللی را معیار قرار دهیم، این ماده کمتر از حداکثر مجاز تعیین شده است اما از استانداردهای اتحادیه اروپا کمی پایین‌تر هستیم.
 
در این زمینه سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران به خبرنگار ایسنا گفت:‌ بالا بودن "مایکوتوکسین" در برخی از نمونه‌های ارزیابی‌شده شیر خام، به دلیل استفاده از خوراک‌ کپک‌زده حاوی "آفلاتوکسین" است که در آزمایش‌های انجام شده مورد پایش قرار گرفته است.
 
وی گفت: "مایکوتوکسین" یک نوع سمی است که ممکن است در هر ماده غذایی فاسد شده‌ای وجود داشته باشد که عمدتا به دلیل مسائل و مشکلات نگهداری است.
 
به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران عمدتا در تولید شیر خام در واحدهای صنعتی و سنتی کشور دقت‌های لازم صورت می‌گیرد اما ممکن است در یک یا چند واحد تولیدی دامی از خوراک کپک زده استفاده و باعث افزایش این ماده در محصول نهایی شده باشد.
 
سلطانی درباره‌ وضعیت تولید گوشت قرمز نیز اظهار کرد: تاکنون درباره گوشت قرمز نتایجی استخراج نشده است، چرا که تولید این محصول تحت نظارت کامل سازمان دامپزشکی انجام می‌شود و تا ناظران این سازمان تایید نکنند و روی لاشه‌ها مهر تایید حک نشود، گوشت قرمز تولید شده اجازه ورود به بازار را ندارد.
 
وی توصیه کرد: دامداران از خوراک مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده کنند و موارد استاندارد‌های بهداشتی را رعایت کنند تا دچار چنین مشکلاتی نشوند، چرا که دام‌های یک تولید‌کننده همه سرمایه و ثروت او محسوب می‌شود و باید در راستای حفظ سلامت و بهداشت گله‌های مولد خود نهایت تلاش را داشته باشد.
 
گرچه یافتن ردپای مواد آلاینده در محصولات و فرآورده‌های خام دامی نشان‌دهنده آلوده بودن همه تولیدات کشور نیست اما حفظ سلامت محصولات و فرآورده‌های خام دامی که تامین کننده سلامت و بهداشت جامعه است باید جدی‌تر مدنظر قرار گیرد و تولید‌کنندگان نیز باید در رعایت هشدارها و استاندارد‌های بهداشتی اعلام شده از سوی دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان دامپزشکی نهایت دقت‌نظر را داشته باشند تا بتوان آلایندگی‌های موجود در برخی از تولیدات دام و طیور کشور را در حداقل ممکن مطابق با استاندارد‌های جهانی کنترل کرد.


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
علت افزایش قیمت بیت کوین چیست؟ - علت افزایش قیمت ارز دیجیتال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر اعلام شد



 

 

 

علت افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر اعلام شد

 

معاون وزیر جهاد كشاورزی علت نوسانات قیمتی در بازار تخم مرغ را بروز عوارض تنفسی در واحدهای مرغداری اعلام كرد و گفت : این وضع در روزهای گذشته تشدید و موجب افزایش قیمت تخم مرغ شد .

'سید محسن دستور ' روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا ، درعین حال برخی اخبار مبنی بر افزایش 100 درصدی قیمت تخم مرغ را رد كرد وگفت: وزارت جهاد اقداتی را برای تامین كمبودها در نظر گرفته تا این افزایش قیمت جبران شود .

* اقدامات پیشگیرانه در واحدهای مرغداری

رییس سازمان دامپزشكی همچنین از تداوم اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری در واحدهای مرغداری خبرداد .

وی گفت: هم اكنون با مواردی از بیماری های تنفسی در واحدهای مرغداری مواجه هستیم و اقدامات پیبشگیرانه ای را نیز در دستور كار قرار داده ایم اما اقدامات انجام شده به معنی شیوع بیماری دراین واحدها نیست.

معاون وزیر جهاد كشاورزی ، دلیل بروز بیماری های تنفسی در واحدهای مرغداری را تغییرات آب وهوایی و همچنین مهاجرت پرندگان مهاجر به كشور عنوان كرد و گفت : سازمان دامپزشكی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در واحدهای مرغداری جنبه های احتیاطی را رعایت می كند .

وی ادامه داد : در راستای مصالح اقتصادی برای كاهش خسارات به تولید كنندگان و همچنین رعایت موارد بهداشتی در صورت مشترك بودن بیماری عملیات مورد نیاز انجام می شود.

رییس سازمان دامپزشكی در خصوص ستادی كه در مورد مقابله با این بیماری در وزارت جهاد كشاورزی تشكیل شده نیز گفت : همواره در زمان های مورد نیاز ستادهایی برای همكاری دستگاه های مختلف درون وزارتخانه و یا با همكاری دستگاه های خارج از وزارت جهاد كشاورزی تشكیل می شود كه نمونه آن برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تشكیل شد.

معاون وزیر جهاد كشاورزی به تشكیل ستاد قرنطینه دامی نیز اشاره ای داشت و گفت: در زمان اجرای این برنامه ستادی متشكل از وزارتخانه های جهاد كشاورزی ،كشور، نیروی انتظامی،استانداری ها و فرمانداری ها تشكیل می شود تا با همكاری این دستگاه ها طرح ها و برنامه ها به بهترین شكل اجرایی شود.

** بیماری در باغ وحش تهران

رییس سازمان دامپزشكی در ارتباط با نتایج آزمایش نمونه های دوم بیماری گزارش شده در باغ وحش تهران نیز اظهار داشت : این نمونه ها به آزمایشگاه های مرجع در خارج از كشور ارسال شده كه تا هفته آینده نتایج قطعی آنها اعلام می شود....../تحلیل:ایرنا