اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعتراض‌ به دفن «فرای» مردم را با او آشنا کرد


مردم چقدر «ریچارد فرای» را می‌شناسند؟ این پرسشی بود که پس مخالفت گروهی با دفن این ایران‌شناس آمریکایی در اصفهان و همچنین تخدیش محل دفن دو ایران‌شناس آمریکایی دیگر در همین شهر مطرح شد.

خبرگزاری ایسنا: مردم چقدر «ریچارد فرای» را می‌شناسند؟ این پرسشی بود که پس مخالفت گروهی با دفن این ایران‌شناس آمریکایی در اصفهان و همچنین تخدیش محل دفن دو ایران‌شناس آمریکایی دیگر در همین شهر مطرح شد.

خبرنگار ما، این پرسش را از برخی ساکنان شهر اصفهان پرسید. در پاسخ به این پرسش، برخی با تعجب نگاه کردند، برخی گفتند که او را نمی‌شناسند، برخی با اشاره به اخبار گفتند که او ایران‌شناس بوده و قرار است در اصفهان دفن شود و برخی نیز که کنجکاوتر بودند، در منابع خبری در این‌باره جست‌وجو کرده بودند.

شناختن فرای بعد از جنجال‌ها


محمد پوررضا - دانشجوی یکی از دانشگاه‌های اصفهان - در پاسخ به این پرسش، گفت: در گذشته، فرای را نمی‌شناختم؛ ولی اشاره‌های که رسانه‌ها به دفن او در اصفهان کردند، باعث شد تا برای شناخت او سری به اینترنت بزنم و اطلاعاتی در این زمینه به‌دست آورم.

این دانشجو ادامه داد: با مراجعه به اینترنت پی بردم، جریان‌های گوناگون فکری و سیاسی ادعاهای متناقضی درباره‌ی ریچارد فرای دارند؛ گروهی او را ایران‌دوست و خدمت‌گزار به فرهنگ ایرانی و در مقابل نیز بعضی او را جاسوس آمریکا و خیانتکار به ایران می‌دانند.



وی افزود: از آنجا که فرای یک پژوهشگر در زمینه‌ی تاریخ ایران است، بهتر دیدم نظر متخصصان تاریخ و فرهنگیانی را که درباره‌ی او اظهار نظر می‌کنند، بپذیرم و به نظرم دیدگاه اهالی فرهنگ نسبت به فرای معقول‌تر است.

مریم زمانی نیز در حالی‌ که با فرزند خود برای خرید بیرون آمده بود، درباره‌ی آشنا شدنش با ریچارد فرای گفت: هیچ اطلاعی درباره‌ی فرای نداشتم تا این‌که خبر برگزاری تجمعی اعتراضی در کنار مقبره‌ی پروفسور پوپ به گوشم رسید و با پرس‌وجو از آشنایان، اطلاعات اندکی درباره‌ی فرای کسب کردم.

او با اظهار خوشحالی نسبت به آشنایی با آثار و کارهای ریچارد فرای از جمله حمایت او از نام «خلیج فارس» افزود: دلیل این‌ را که با دفن ریچارد فرای مخالفت شده است، نمی‌فهمم. به احتمال زیاد، مخالفان صرفا به‌دلیل این‌که او آمریکایی بوده یا برخی موارد سیاسی، با او دشمنی پیدا کرده‌اند.

دفن فرای به ما آزاری نمی‌رساند

یکی از کسبه‌ی بازار اصفهان نیز درباره‌ی دفن فرای، گفت: دفن یک نفر در کنار زاینده‌رود، آسیبی به شهر نمی‌زند و بهتر بود وصیت او را اجرا می‌کردند.

حسن علیپور افزود: دفن یک دانشمند در کنار زاینده‌رود اگر به‌صورت قانونی باشد، آزاری به کسی نمی‌رساند و مشکلی برای مردم اصفهان ایجاد نمی‌کند.

همچنین نعیمه رنجکش با بیان این‌که دفن نفر این همه جنجال به‌دنبال داشته است، تعجب کردم، اظهار کرد: نمی‌فهمم چرا اجرای یک وصیت این همه باید دشوار و مشکلی لاینحل باشد.

این زن خانه‌دار افزود: مگر دفن یک نفر چه آسیبی به ایران می‌زند که برای مقابله با آن باید این همه سروصدا کرد و حتا کسی را نیز که در گذشته به خاک سپرده شده است، مورد اهانت قرار داد.

اطلاعی از جاسوس بودن فرای ندارم

عضو هیئت علمی‌ گروه تاریخ دانشگاه اصفهان با بیان این‌که ریچارد فرای به‌عنوان یک شرق‌شناس و ایران‌شناس مشهور در دنیا مطرح است، گفت: مطالعات فرای بیشتر روی فرهنگ ایرانی است و او از یک هویت ایرانی به نام «ایران فرهنگی» یاد می‌کند.

فریدون اللهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به کتاب‌های مشهور ریچارد فرای مانند «میراث باستانی ایران» و «عصر زرین فرهنگ ایران» ادامه داد: ایران از منظر فرهنگی در چشم فرای اهمیت پیدا کرد و آثار مهم خود را نیز در این‌باره تألیف کرده است.

او درباره‌ی دفن فرای و دیگر مسائل پیش آمده، اظهار کرد: فارغ از این‌که یک نفر، اروپایی یا آمریکایی وصیت کرده که در کنار زاینده‌رود دفن شود، باید دید این خواسته از منظر قانونی جایگاه دارد یا نه.

این استاد تاریخ بیان کرد: در دوره‌ی ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، با دفن او موافقت شد؛ اما همان زمان نیز مرجع قانونی آن مشخص نبود تا این‌که به‌دستور شخص رییس‌جمهور مجوز دفن او در کنار زاینده‌رود صادر شد.

این عضو هیأت علمی‌ گروه تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: اعتراض به دفن فرای اگر مسأله‌ای قانونی باشد، باید در حیطه‌ی قانون آن را مطرح کرد و از آن طریق پیگیرش بود.

اللهیاری همچنین اضافه کرد: من اطلاعی درباره‌ی جاسوس بودن فرای ندارم. در دانشگاه و مجامع علمی‌، ریچارد فرای را به‌عنوان پژوهشگر می‌شناسند و متن‌های او را در رشته‌های گوناگون تدریس می‌کنند.


ویدیو مرتبط :
اعتراض اعراب خوزستان در اعتراض به نابودی کارون!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حمایت مجید از دفن "فرای" در اصفهان



اخبار,اخبار اجتماعی,مهدی باقربیگی


اخبار اجتماعی - حمایت مجید از دفن "فرای" در اصفهان

مهدی باقربیگی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با انتقاد از سیاسی شدن موضوع دفن ریچارد فرای ایران‌شناس برجستۀ آمریکایی در حاشیۀ زاینده‌رود، تاکید کرد این موضوع در حوزۀ اختیارات کلان حکومتی است و مسئولان محلی در این باره تصمیم‌گیر نهایی نخواهند بود.

طی روزهای اخیر اعتراض برخی گروه‌ها به احتمال دفن پیکر ریچارد فرای، ایران‌شناس برجستۀ آمریکایی در حاشیۀ زاینده‌رود که قرار بود طبق وصیت او و با تأییدیه استاندار پیشین اصفهان انجام شود، نام او و شهر اصفهان را به صدر اخبار آورده است.

 

در آخرین تحول در این رابطه، گروهی از معترضان چند روز قبل ضمن برگزاری تجمعی در مخالفت با تدفین فرای به آرامگاه آرتور پوپ، مورخ شهیر آمریکایی تعرض کردند؛ موضوعی که با واکنش بسیاری از فرهنگ‌دوستان ایرانی مواجه شد.

در این باره مهدی باقربیگی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان به «تاریخ ایرانی» گفت: «از کودکی تا امروز که به این سن رسیدم هرگاه معلمان یا خانواده‌ام مقبرۀ آرتور پوپ را به من نشان دادند، از او به عنوان کسی که اصفهان را دوست داشته، به عنوان کسی که عالم بوده و به فرهنگ ما ایرانیان علاقه‌مند بوده معرفی می‌کردند و به نظر من بسیار زشت و غیرقابل قبول است که به آرامگاه چنین فردی توهین و تعرض شود.»

او افزود: «در مورد آقای فرای من نمی‌دانم ایشان یهودی بوده، جاسوس بوده یا خیر. من فقط می‌دانم ایشان به تاریخ و فرهنگ ایران و مردم ایران علاقه‌ زیادی داشته، فرهنگی که در آن بشردوستی هست، فرهنگی که در آن مهمان‌نوازی هست، ایثار و شهادت هست. او بخش‌های مثبت فرهنگ ما را برجسته کرده و به آن علاقه داشته است. این موضوعی نیست که بخواهیم به خاطر آن محکومش کنیم.»

عضو کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه «سیاسی کردن مسائل فرهنگی، نتایج زشت و زننده‌ای در پی دارد»، گفت: «من واقعاً اطلاعی ندارم مسائلی که دربارۀ آقای فرای مطرح می‌کنند صحت دارد یا نه، اگر نبوده که واقعاً متهم کردنشان ناپسند است، اگر هم در جوانی‌شان مسائلی داشته‌اند و بعد‌ها کنار گذاشتند و وارد حوزه‌ها و فعالیت‌های دیگری شدند، پرداخت و برجسته‌سازی این مسائل وجهی ندارد. ما در آموزه‌های دینی‌مان هم داریم که اگر حتی به چشم خودتان دیدید کسی شبانه گناهی مرتکب می‌شود، فردای آن روز به رویش نیاورید و رسوایش نکنید، شاید در همین فاصله توبه کرده باشد و شما ندانید. خدا می‌بخشد چرا بندگان خدا نبخشند؟»

باقربیگی با بیان اینکه «فرای اکنون مُرده است و مُرده که دیگر نمی‌تواند جاسوسی کند!» ادامه داد: «کاش کمی غیرسیاسی فکر کنیم. یک آدم اندیشمند که اتفاقا آمریکایی هم هست، وصیت می‌کند که مرا در اصفهان که به آن عشق می‌ورزم به خاک بسپارید، ما می‌توانیم از همین واقعه یک امتیاز برای خودمان کسب کنیم.»

عضو شورای شهر اصفهان با بیان اینکه «وقتی کسی به ما مشت زد لازم نیست ما هم به‌‌ همان شکل مشت بزنیم، بلکه با بزرگواری می‌توانیم او را خجالت‌زده کنیم»، اضافه کرد: «الان دولت آمریکا می‌گوید یک مقام سیاسی ایرانی که ۳۵ سال پیش کاری کرده که به نظر آن‌ها اشتباه بوده، حق ورود به خاک آمریکا را ندارد. ما می‌توانیم با تدفین ریچارد فرای آمریکایی تفاوتمان را با آن‌ها نشان دهیم. بگوییم ما ایرانی‌ها آنقدر بخشنده و آنقدر ملت با گذشتی هستیم که به خاطر اینکه ریچارد فرای به فرهنگمان خدماتی داشته، گذشته‌اش را نادیده می‌گیریم و می‌پذیریم که طبق وصیتش در کشورمان به خاک سپرده شود.»

او در پاسخ به این سؤال که به نظر شما در موضوع تدفین ریچارد فرای تصمیم‌گیری نهایی برعهده چه کسانی است؟ گفت: «این یک موضوع بین‌المللی است و در همه کشورها مقامات ارشد نظام تصمیمات این‌چنینی را برعهده دارند. ما هم در ایران رهبری داریم که در همه مسائل فصل‌الخطاب هستند و با در نظر گرفتن همه جنبه‌های یک موضوع نظر خود را اعلام می‌کنند. اگر ایشان در این باره نظری ندهند طبق قانون نفر بعدی رئیس‌جمهوری است و اگر نه وزارت امور خارجه. ما دولت داریم، قانون داریم و این مساله یک مساله بین‌المللی است. موضوع در اختیار شهردار و فرماندار و استاندار اصفهان هم نیست. یک موضوع حکومتی است که باید در سطح کلان دربارۀ آن تصمیم‌گیری شود.»

باقربیگی با ابراز امیدواری نسبت به حل این مشکل تصریح کرد: «مساله دربارۀ فردی است که از دنیا رفته و تدفینش خطری برای کسی ندارد. این کار، بزرگی و بزرگواری ما و ملت ما را نشان می‌دهد. بخشش همیشه برای انسان شأن و مقام می‌آورد.»

اخبار اجتماعی - تابناک