اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات معاون وزیر راه‌وشهرسازی درباره وام بانک ها به بافت فرسوده



اخبار ,اخبار اقتصادی ,وام به بافت‌فرسوده

 

اخبار اقتصادی - بانك‌ها به بافت‌فرسوده وام نمی‌دهند

وی با اشاره به سه نوع موافقت‌نامه برای پرداخت تسهیلات بافت فرسوده گفت: تسهیلات 6 بانک عامل، تسهیلات بانک مسکن و تسهیلات ودیعه مسکن ازسوی بانک توسعه تعاون، سه راهکاری است که دولت برای نوسازی و بهسازی وام‎های بافت فرسوده در نظر گرفته است.

 معاون وزیر راه‌وشهرسازی می‌گوید: هیچ‌كدام از بانك‌ها هنوز ابلاغیه بانك‌مركزی درباره سهمیه سال93 تسهیلات نوسازی مسكن را اجرا نكرده‌اند و از ابتدای سال تاكنون وام سا‌خت‌وساز را در بافت‌فرسوده نپرداخته‌اند.

محمدسعید ایزدی در گفت‌وگو با مهر اعلام كرد: برنامه‌ای كه برای نوسازی در سال93 درنظر گرفته‌ایم احداث 200 هزار واحدمسكونی در بافت‌های فرسوده سراسر كشور است و توافقاتی با بانك‌مركزی ازطریق دولت برای پرداخت تسهیلات نوسازی نیز حاصل شده كه البته این وام‌ها حداكثر به 50درصد ساخت‌وسازهای مشمول برنامه سال93 قابل ارائه‌است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه بانک مرکزی در سال 92، سهمیه پرداخت 200 هزار تسهیلات بافت فرسوده را به 6 بانک عامل پرداخت کرده بود، اظهار کرد: این سهمیه به 35 هزار وام بافت فرسوده رسید، اما در سال 93 به‌رغم ابلاغ بانک‌مرکزی هیچ‌یک از بانک‌های عامل تسهیلات را پرداخت نکردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه موافقت‌نامه‌ای را با بانک توسعه تعاون برای وام ودیعه مسکن به امضا رساندیم، اظهار کرد: بعد از سه سال که پرداخت وام ودیعه مسکن به‌طور کامل متوقف شده بود، دوباره پرداخت این وام انجام می‌شود و از هفته آینده ابلاغ خواهد شد.

وی تصریح کرد: تسهیلات وام ودیعه مسکن در کلان‌شهرها از 10 تا 12 میلیون، شهرهای بزرگ از 8 تا 10 میلیون و شهرهای کوچک از پنج تا 8 میلیون تومان با نرخ سود 4 درصد در نظرگرفته شده است، البته برای نرخ سود هنوز با بانک توسعه تعاون به توافق نرسیده‌ایم، اما تمام سعی ما این است که مطابق مصوبه عمل کنیم.

وی  بااشاره به سه نوع موافقت‌نامه برای پرداخت تسهیلات بافت فرسوده گفت: تسهیلات 6 بانک عامل، تسهیلات بانک مسکن و تسهیلات ودیعه مسکن ازسوی بانک توسعه تعاون، سه راهکاری است که دولت برای نوسازی و بهسازی وام‎های بافت فرسوده در نظر گرفته است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران بااشاره به اینکه این اقدامات از این ماه و اوایل ماه آینده شروع می‌شود، بیان کرد: رئیس‌کل بانک مرکزی و معاونان او با پرداخت این وام‌ها موافق هستند و در تمامی جلسات موافقت خود را با پرداخت وام بافت فرسوده اعلام کرده‌اند. 

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
ابلاغ 300 هزار فقره وام به بانک ها برای بافت های فرسوده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخوندی: 55 هزار وام بافت‌های فرسوده به بانک مسکن ابلاغ شد



اخبار,اخباراقتصادی, آخوندی

وزیر راه گفت: 55 هزار وام از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به بانک مسکن ابلاغ شده که تا پایان سال موظفیم تسهیلات نوسازی را از طریق بانک مسکن از این وام بهره‌مند کنیم که برای کلانشهرها 50 میلیون به همراه 20 میلیون ودیعه و سود تسهیلات به 10 درصد کاهش می‌یابد.

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه سومین نشست تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابه‌سامان شهری اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه اظهار کرد: مسکن قسطی سیستمی است برای هماهنگی بین انبوه‌سازان و بانک برای ایجاد رونق در بازار مسکن.

وی افزود: مدت‌هاست که بحث وجود مازاد عرضه در بازار مسکن در محافل انجام می‌شود و در این فروش قسطی مسکن قرار است که به فروش واحد‌های مازاد کمک کند. دولت هیچ دخالتی در این طرح ندارد، چون بانک‌ها تسهیلات نمی‌دهند و فقط بانک مسکن فروش را برای انبوه‌ساز تضمین می‌کند.

آخوندی با بیان این‌که این کار یک هماهنگی بین بانک مسکن و انبوه‌سازان است، گفت: بانک نقش تضمین‌کننده پرداخت اقساط به تولید‌کننده را دارد در این طرح کسی به کسی تسهیلات نمی‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این طرح تا حدی می‌تواند به بازار مسکن کمک کند، چون فروشنده مجددا با درآمد حاصله واحد‌های جدید می‌سازد، اما نباید تصور کرد که یک راه‌حل برای تمام مشکلات وجود دارد.

وی درباره بانک توسعه مسکن و نهادسازی بانکی در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: تلاش داریم که بانک مسکن به یک بانک توسعه‌ای تبدیل شود. همچنین در این برنامه ایجاد صندوق توسعه حمل‌ونقل در حوزه بزرگراه‌ها هم پیش‌بینی شده است.

آخوندی با اشاره به سومین نشست آسیا و اقیانوسیه گفت: سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی برای رفع آسیب موجود در بحث توسعه شهری و تشکیل شبکه همیاری است ستاد ملی یکی از بزرگ‌ترین آنهاست.

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از 22 وزارتخانه عضو این ستاد هستند و جلسات منظمی دارند که برنامه‌ها و اقدامات بهسازی و نوسازی را مدیریت می‌کنند. این شبکه بین‌المللی در 65 کشور آسیا و اقیانوسیه است.

وی در خصوص تسهیلات بافت‌های ناکارآمد تصریح کرد: 55 هزار وام از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به بانک مسکن ابلاغ شده که تا پایان سال موظف هستیم تسهیلات نوسازی را از طریق بانک مسکن از این وام بهره‌مند کنیم که برای کلانشهرها 50 میلیون به همراه 20 میلیون ودیعه و سود تسهیلات به 10 درصد کاهش می‌یابد.

آخوندی ادامه داد: این در صورتی است که متقاضیان مبحث 19 انرژی را انجام دهند و گرنه در غیر این صورت سود بانکی این وام‌ها 11 درصد محاسبه می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: رقم 120 هزار وام برای شروع اعطای تسهیلات با توجه به محدودیت منابع خوب بود و انشا‌الله سال آینده به حداکثر خود برسد.

به گزارش ایسنا، وی همچنین در خصوص سومین نشست تخصصی کارگروه منطقه‌ای بهسازی مناطق نابه‌سامان شهری اجلاس وزرای مسکن و شهرسازی آسیا و اقیانوسیه اظهار کرد: مجمع عمومی به تازگی 17 هدف کلان و 169 هدف خرد برای توسعه پایدار را به تصویب رسانده تا در 15 سال آینده به انجام اقدامات جدی منجر شود. این دستور کار جهانی جدید در مقایسه با هشت هدف توسعه هزاره مصوب سال 2002 از یکسو به تنوع چالش‌های توسعه امروز و از سوی دیگر به گستره آگاهی‌ ما از این چالش‌ها اشاره دارد.

آخوندی با اشاره به هدف کلان 11 که ضرورت فراگیری، امنیت، تاب‌آوری و پایداری شهرها و سکونتگاه‌ها را مطرح می‌کند، اضافه کرد: برای دستیابی به این هدف باید توجه داشت که توسعه مسکن و سکونتگاه امری پیچیده و با تاثیراتی فرامرزی که کوششی مشترک در سطح منطقه‌ای را طلب می‌کند.

وی ادامه داد: اجلاس وزرای شهرسازی آسیا و اقیانوسیه و پنج کارگروه موضوعی آن باید نقش مهمی در ترغیب همکاری در سطح منطقه و زیرمنطقه در پرداختن به چالش‌های توسعه ایفا کند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که رشد مهارت‌گسیخته شهرها نیازمند برنامه‌ریزی یکپارچه و کارآمد برای توسعه هماهنگ تمامی طیف سکونتگاه‌ها، از روستاهای کوچک تا کلانشهرهای بزرگ است، تصریح کرد: در چنین برنامه‌ریزی، دسترسی همگان به مسکن ایمن و در استطاعت است و خدمات پایه تضمین خواهد شد. غفلت از این نیاز منجر به شکل‌گیری بافت‌های نابه‌سامان و در نتیجه نیازی فوری به بازآفرینی شهری خواهد شد.

آخوندی خاطر نشان کرد: در سال 1393 سند احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های شهری فرسوده و ناکارآمد به تصویب هیات وزیران رسید. در این سند به بافت‌های فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی و روستاهای حاشیه شهر به تساوی توجه و چارچوبی منعطف برای بازآفرینی، بهسازی و نوسازی تعریف شده است.


  اخبار اقتصادی  -  ایسنا