اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره بهشت زوری



اخبار,اخبار سیاسی,صادق آملی لاریجانی

 

 اخبار سیاسی - رئیس قوه قضاییه: گفتن "نباید به زور آدمها را به بهشت ببریم" بنیان لیبرال دارد

 رئیس قوه قضائیه خواستار گسترش سبک زندگی مهدوی در جامعه شد و گفت: در زمان غیبت آنچه که سبک زندگی اسلامی را تشکیل می‌دهد پیوند انسان‌ها با امام منتظر است.

به گزارش خبرآنلاین، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی پیش از ظهر امروز در دهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت که در مرکز همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد، در سخنانی با تبریک فرا رسیدن میلاد امام عصر (عج) به تمامی شیعیان و مسلیمن جهان گفت: در آستانه نیمه شعبان قرار داریم که بسیار پربرکت است و در برخی از روایات آمده شب نیمه شعبان، شب قدر است؛ ما امروز در همایشی به نام نامی صاحب الامر حضور داریم که امید است مطالبی که در این همایش مطرح می‌شود مورد استفاده همگان قرار گیرد.رییس قوه قضاییه گفت: اینکه می‌گویند نباید به زور آدم‌ها را به بهشت ببریم بنیان لیبرالیته و مدرنیته دارد.

آیت‌الله آملی لاریجانی که در دهمین همایش دکترین مهدویت شرکت کرده بود با اشاره به نحوه سبک زندگی این پرسش را مطرح کرد که آیا نحوه زندگی ما مطلوب اسلام است یا نه؟ و گفت: در این نحوه زندگی خلط است و نگاه قرآنی نیست. این زندگی چیزی بین زندگی ایمانی و زندگی وارداتی غربی است که برای ما مشکلاتی ایجاد کرده است.

او ادامه داد: کلمه سبک زندگی در ترجمه لایف استایل غربی‌ها است که برخی به آن way of life به معنای روشی که زندگی می‌کنیم نیز می‌گویند. سبک زندگی به معنی چیزی است که نحوه حیات و زندگی ما را شکل می‌دهد و در سندهای متعدد به همین معنا آمده است، البته برخی از آن به عنوان typical way of life یعنی نحوه زندگی خاص نیز می‌گویند، البته مقصود از سبک زندگی یعنی سبک زندگی موجود و فقط توصیف است و در آن ارزش وجود ندارد.

رییس قوه قضاییه گفت: در سبک زندگی معنای غربی وضعیت مطلوب مطرح نشده و آن چه که موجود است مورد نظر است. در حالی که سبک زندگی مطلوب یک اصلاح کاملا معقول است. نکته مهم این است که ما در این بحث‌ها به دنبال طرح مسائل معقول هستیم. ممکن است کسی بگوید در لایف استایل نمی‌شود از زندگی اسلامی سخن گفت. من هم چنین چیزی در منابعی که درباره لایف استایل قبلی مطالعه کردم ندیدم، اما باید توجه کنیم در جوامع مختلف نحوه زندگی‌ها با هم فرق می‌کند.

او ادامه داد: در عالم مدرنیته و فرد گرایی شاهد هستیم که کسی کاری به دیگری ندارد، سبک زندگی غربی این است که هر کسی در لاک خود است و مباحثی چون ایثار، توجه به همسایه و امر به معروف و نهی از منکر در فرهنگ لیبرالی و مدرنیته معنا ندارد.

او گفت: یکی از عوامل و مؤلفه‌های مدرنیته عقل ابزاری است و این که عقلانیت در مدرنیته دنبال تولید بیشتر می‌رود و کار عقل ابزاری حساب گری است که با چه وسیله ای بیشترین مقصود را فراهم کند.

جامعه لیبرالی، انفجار تولید را می خواهد
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنانش گفت: جامعه لیبرالی بر انفجار تولید عقیده دارد و همین تفکر را در دوران اصلاحات می‌دیدیم که توسعه این است که همواره برای تولید بیشتر بدویم و عقلانیت ابزاری مورد استفاده عقل بشری در خدمت تولید بیشتر قرار می‌گرفت.


رئیس قوه قضائیه گفت: در جهان غرب از فیلم‌هایی که پخش می‌شود و نحوه حیات سیاسی که دیده می‌شود نحوه ای از زندگی را شاهدیم که ناشی از بنیان‌های لیبرالی است که با بنیان‌های قرآنی تفاوت دارند.

حیات طیبه قرآنی چه می گوید؟
او گفت: مؤمن در آیات قرآنی حیات دیگری دارد و حیات طیبه قرآنی می‌گوید که مؤمن چگونه زندگی می‌کند و نگاه قرآنی با وضعی که امروز در غرب وجود دارد تفاوت دارد، مظاهر غربی ناشی از نگاه فردگرایانه است و ناشی از نگاه عقلانیت ابزاری است اما قرآن عقل را ابزاری نمی‌بیند.


آیت الله آملی لاریجانی گفت: نگاه قرآنی به عقل زمین تا آسمان با نگاه غربی و مدرنیته تفاوت دارد نگاه غرب به عقلانیت ابزاری است و قرآن انسان را موجودی مادی در حد عالم ماده و محسوسات ندانسته و حقیقت انسانی را حقیقتی عظیم می‌داند که اگر انسان به این حقیقت رسید مظهر خلیفه اللهی می‌شود.

او گفت: در جامعه خودمان سبک زندگی داریم که قرآنی است، باید نحوه پوشش، مسکن و رفتار ما قرآنی باشد و باید اهل بیداری شب باشیم که آیات قرآنی این طور تصریح و توصیه می‌کند.


رئیس قوه قضائیه گفت: پشت تفکر قرآنی نگاه عمیق فلسفی و عرفانی نهفته است و قرآن از بطن هستی به دست ما رسیده است با ابزار روز مخالف نیست اما استفاده معقول در چارچوب معنویتی است که حیات قرآنی برای ما ترسیم می‌کند.


او گفت: حرکات ما وجهه باطنی معنوی دارد که اصل است، اگر عمل ما دنیایی شد همین جا می‌ماند، کسانی که با خدا نیستند و در باطن توجه به حق تعالی ندارند عصیان گر می‌شوند.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: انسان می‌تواند خلیفه الله شود و حیات طیبه پیدا کند اما حیات طیبه در صراط مستقیم الهی است و مؤمن باید دراین صراط باشد و راه این صراط عبودیت و امام زمان (عج) است.


رییس دستگاه قضا گفت: امام عبودیت محض است و عبودیت صراط مستقیم الهی است و ما هستیم، نگه ما به امامت نباید تنها تشریعی باشد امام به لحاظ تکوینی ولایتی دارد و در عوالم حضور دارد از این رو نباید نگاه تشریعی محض داشته باشیم و شخصیت امام را با توجه به قرآن و روایات تبیین کنیم.


او ادامه داد: اگر بنا شد حیات طیبه با باطن عالم پیوند بخورد ناگزیر عبودیت حق و توحید ما به امام متصل می‌شود و در روایت داریم که دنیا روزی اقبال به ائمه خواهد کرد مثل آن چه که ناقه به فرزند خود بر می‌گردد.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: در سبک زندگی باید به دنبال حیات طیبه باشیم و مظاهر زندگی ما بر اساس شرع تعیین می‌شود، این اسرافی که در زندگی شخصی و عمومی داریم و بطالتی که در عمر داریم حیات طیبه الهی نیست و حیات طیبه با صراط مستقیم و عبودیت پیوند می‌خورد.
اخبار سیاسی - خبر آنلاین
 


ویدیو مرتبط :
اولویت های قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده های آتنا اصلانی، بنیتا و اظهارات حمید بقایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره اعدام همجنس‌بازان در ایران



اخبار,اخبارسیاسی,اعدام همجنس بازان در ایران


 اخبار سیاسی - رئیس قوه قضاییه :
ادعای اعدام همجنس‌بازان در ایران دروغ است

رییس قوه قضاییه از نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خواست هجمه‌های حقوق بشری علیه ایران را رصد کنند و به آن‌ها پاسخ دهند.

به گزارش ایسنا ، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی طی سخنانی در همایش روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با بیان اینکه حق بشر بدون داشتن تصویری از انسان قابل تعریف نیست گفت: نگاه ما به انسان و عالم در تبیین حق انسانی دخیل است. اگر نگاه ما به انسان یک نگاه مادی‌گرایانه محض باشد موضوع با وقتی که انسان را دارای یک ساحت معنوی بدانیم متفاوت است.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه در اعلامیه جهانی حقوق بشر موارد زیادی وجود دارد که از کرامت انسانی صحبت شده است گفت: سوال این است که کرامت ذاتی انسان چه است؟ اگر انسان فقط یک ماده باشد کرامت ذاتی او چه است؟ این را مقایسه کنید با انسانی که ما ادعا می‌کنیم جانشین خداوند است.

وی با اشاره به ماده 29 اعلامیه جهانی حقوق بشر گفت: طبق این ماده افراد در اعمال حقوق و آزادی‌های خود مشمول محدودیت‌های قانونی خواهند بود. بعد می‌گویند این محدودیت‌ها که ما گفته‌ایم خودش یک قیودی دارد اما این محدودیت‌ها به منظور تامین شناسایی و احترام به حقوق و آزادی‌های دیگران است.

وی افزود: در ماده 29 اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده‌اند حقوق بشر و آنچه از آزادی‌ها در این اعلامیه مطرح شده را به قوانین کشورها مقید کرده‌اند و البته گفته شده که این قوانین برای رعایت حقوق و آزادی‌های دیگران و نظم عمومی باید باشد.

وی گفت: جمهوری اسلامی به تبع نظام الهی که پیامبر اسلام 1400 سال پیش برای همه بشر آورد، نظامی براساس اصول دینی و ایمانی و انسانی برپا کرد. این نظام مقتضیات خود را دارد و حسب قانون اساسی ما همه قوانین این کشور باید بر مبنای نگاه توحیدی باشد و در اصل 4 قانون اساسی هم تصریح شده است که هر قانونی خلاف شرع باشد ساقط است و مرجع تشخیص این موضوع هم شورای نگهبان است.

آملی‌لاریجانی گفت:‌ اینها مقتضیات دینی ماست آن وقت شما نگاه کنید که ایراداتی در باب قصاص مطرح می‌کنند. قصاص از مسلمات قرآنی ماست. ما که نمی‌توانیم قصاص را به خاطر قوانین شما برداریم. برخی ارث را به عنوان امر ضدبشری مطرح کرده‌اند. برخی زوجین را به عنوان امر ضدبشری مطرح کرده‌اند . اینکه حق حضانت تا 18 یا 7 یا دوسالگی با مادر باشد موضوعی قراردادی است. شما عدد 18 را از کجا آورده‌اید؟ این امر موضوعی قراردادی است. ما وقتی ایمان داشته باشیم این ایمان هویت ما را تشکیل می‌دهد.

آملی لاریجانی با بیان اینکه ما حقوق بشر را قبول داریم، اما موضوع این است که غربی‌ها آن را چگونه تصویر می‌کنند، گفت: دفاع از قوانین بشری جمهوری اسلامی یک نیاز است. ما الان هدف اکثر کشورهای مدعی حقوق بشر شده‌ایم. فساد فی‌الارض یک موضوع قرآنی است و بسیاری از علما آن را موضوع کیفر و مجازات می‌دانند. با کسی که 100 کیلو هروئین به کشور وارد می‌کند چگونه باید برخورد کرد؟ هر گرم هروئین 17 نفر را آلوده می‌کند. کسانی که مدعی حقوق بشرند بگویند ما با این افراد چه کار کنیم؟ ما مانعی شده‌ایم که این مواد مخدر به اروپا نرود. صحبت ما این است که جوان‌هایی که به فساد کشیده می شوند و خانواده‌هایی که به زوال می‌روند نیز حق دارند و البته ما نمی‌گوییم که در نظام قضایی ما هیچ اشکالی وجود ندارد. چرا که در نظام‌های قضایی همه جای دنیا ممکن است ایراداتی وجود داشته باشد.

وی خطاب به روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: خواهش من از شما به عنوان پیام‌رسانان جمهوری اسلامی این است که هزینه‌های موجود در زمینه حقوق بشر را رصد کنید و طبق کلیات و اصولی که همه ما بر آن اتفاق نظر داریم از موازین دینی و اصول قانون اساسی دفاع کنید و به این موارد پاسخ دهید.

وی با بیان اینکه برخورد دوگانه کشورهای مدعی حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر را به کاغذپاره تبدیل کرده است گفت: در رابطه با همجنس‌بازی مواردی را مطرح می‌کنند. البته ما براساس اصول دینی‌مان در این زمینه مجال نمی‌دهیم اما اینکه می‌گویند اعدام می‌کنیم دروغ است. بنای اسلام این نیست که جستجو کند ببیند چه تخلفی رخ می‌دهد. اسلام به خاطر طهارت و کرامت ذاتی انسان، پلیدی‌ها را قبول ندارد و قطعا اینها سوء استفاده می‌کنند و هجمه‌هایی را علیه نظام ما مطرح می‌کنند.

وی گفت:‌ برای تعداد اندکی همجنس‌باز ادعای عدم رعایت حقوق بشر را دارند اما اگر هزاران کودک در غزه کشته می‌شود آقای اوباما می‌گوید اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.
 اخبار سیاسی - ایسنا