اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات جهانگیری درباره برنامه‌های دولت برای خروج از رکود اقتصادی



اخبار,اخباراقتصادی, جهانگیری

 

 اخبا اقتصادی - جهانگیری: در دوران رکوداقتصادی کارگران بیشترین آسیب را متحمل شدند/ خروج از رکورد برنامه جدی دولت است

 معاون اول رییس جمهور کارگران را از زحمت کش‌ترین اقشار جامعه برشمرد و گفت: طبقات ضعیف جامعه و بخصوص کارگران بیشترین آسیب را در دوران رکود اقتصادی متحمل شدند که امیدوارم با برنامه ریزی و سیاست‌گذاری‌های دولت شاهد بازگشت رونق به اقتصاد کشور باشیم و کارگران بتوانند دوران تلخ و سخت رکود را فراموش کنند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری صبح امروز (دوشنبه) در ملاقات با علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری مجلس و دبیرکل خانه کارگر و جمعی از اعضا و مدیران خانه کارگر، خروج از شرایط رکود را یکی از برنامه‌های جدی دولت دانست و با اشاره به لایحه‌ای که برای خروج از رکود در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته، اظهار امیدواری کرد نمایندگان مجلس با نظر مثبت این لایحه را به تصویب برسانند تا دولت بتواند به برنامه‌های خود برای خروج از رکود اقتصادی جامه عمل بپوشاند.

جهانگیری با بیان اینکه مجموعه‌ای از مصوبات برای خروج از رکود در دولت به تصویب رسیده و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است گفت: علاوه بر این‌ها، اخیراً سیاست‌های جدیدی نیز تدوین شده و از دستگاه‌های اجرایی خواسته شده در حوزه وظایف خود با رعایت و اجرای این سیاست‌های زمینه خروج از رکود و رونق اقتصادی را فراهم کنند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه‌های نظام بانکی کشور برای افزایش توان تسهیلات دهی بانک‌ها افزود: قرار است امسال ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بعنوان تسهیلات پرداخت شود و در این زمینه تامین سرمایه در گردش کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در اولویت قرار گرفته تا ضمن صیانت از فرصت‌های شغلی موجود، شاهد افزایش میزان تولید کشور و به دنبال آن کاهش تورم وشادابی و نشاط در اقتصاد کشور باشیم.

جهانگیری از طرح تحول سلامت و امنیت غذایی بعنوان بخشی از اقدامات دولت با استفاده از منابع طرح حاصله از طرح هدفمندی یاد کرد و گفت: روز گذشته نیز در جلسه هیات دولت ۵۲۰۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یافت که امیدواریم با حمایت‌های دولت و حضور بیش از پیش فعالان اقتصادی کشور به سرعت به سمت رونق اقتصادی پیش رود.

جهانگیری همچنین به موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی و رویکرد دولت تدبیر وامید برای جلوگیری از بروز فساد اشاره کرد و گفت: فساد اقتصادی سمی مهلک است که گریبانگیر اقتصاد کشور شده و باور داریم که هرجا فساد وجود داشته باشد، عدالت، حق و انصاف را نابود کرده و باعث بروز فقر در جامعه می‌شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: فساد اقتصادی باعث بر باد رفتن منابع کشور می‌شود و کسانی که می‌خواهند فعالیت اقتصادی سالم داشته باشند با دیدن زد و بندها، مأیوس می‌شوند و این مسائل برای جمهوری اسلامی ایران که کشوری دینی و اخلاقی است زیبنده نیست.

جهانگیری با تاکید براینکه باید عزمی جدی در مبارزه با مفاسد اقتصادی در تمام کشور شکل گیرد گفت: مقابله با فساد باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود وکسی نباید به سادگی از کنار این مسئله عبور کند.

وی افزود: باید همه ملت ومسئولان نسبت به موضوع فساد حساسیت داشته باشند و باید عزمی ملی و اراده‌ای جمعی در این زمینه شکل گیرد تا از بروز تخلفات و فساد جلوگیری شود.

در این جلسه علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری مجلس و دبیرکل خانه کارگر نیز با قدردانی از اقدامات بزرگ و سازنده دولت تدبیر و امید در سیاست خارجی و گام‌های موثر در رفع تنش‌های داخلی، برای دولت آرزوی موفقیت کرد.

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه دولت تدبیر و امید مسیر درست اما دشواری را در پیش گرفته ، خواستار حمایت های هرچه بیشتر دولت از جامعه کارگری و تقویت این قشر زحمتکش شد.

 اخبار اقتصادی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
بسته تحریک اقتصادی دولت برای خروج از رکود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنامه‌ اصلی دولت برای خروج از رکود اقتصادی


معاون اول رییس‌جمهور تسهیل فرایند تولید و توسعه صادرات غیرنفتی را از جهت‌گیری‌های اصلی دولت تدبیر و امید خواند و گفت: دولت به دنبال رفع موانع پیش روی صادرکنندگان و فراهم نمودن شرایط مساعد برای فعالان حوزه صادرات غیرنفتی است.

خبرگزاری ایسنا: اسحاق جهانگیری در جلسه بررسی راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی که با حضور نمایندگان فراکسیون صادرات مجلس شورای اسلامی و شماری از نمایندگان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برگزار شد، با تاکید بر این‌که «صادرات غیرنفتی همواره یکی از وظایف دولت‌ها در برنامه‌های توسعه کشور بود» اظهار کرد: عزم دولت تدبیر و امید این است که توسعه صادرات را به یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور تبدیل کند و در این مسیر از تدابیر و راهکارهای لازم برای افزایش حجم صادرات استفاده خواهد کرد.

وی با تاکید بر لزوم رفع موانع فراروی صادرات غیرنفتی و ایجاد تسهیلات برای صادرکنندگان گفت: در کشورهای همسایه بازارهای بزرگی برای صادرکنندگان ایرانی وجود دارد و باید با استفاده از راهکارهایی همچون ایجاد خط اعتباری برای کشورهای مقصد، زمینه جهش و توسعه صادرات غیرنفتی کشور را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که اقتصاد کشور در شرایط رکود قرار گرفته، توسعه صادرات غیرنفتی نقش تعیین کننده‌ای در خروج از این شرایط دارد و بر اساس نظر اکثریت اقتصاددانان، یکی از پیش‌رانهایی که می تواند به خروج از شرایط رکود کمک کند، توسعه و رشد صادرات غیرنفتی است.

معاون اول رئیس‌جمهور یکی از ضرورت‌های توسعه صادرات را برقراری آرامش در فضای بین‌المللی کشور دانست و گفت: با تلاش‌های رئیس‌جمهور در این زمینه گام‌های بلندی برداشته و خوشبختانه به توافقات خوبی با کشورهای مختلف دست یافته‌ایم.

وی با اشاره به وجود بازارهای صادراتی فراوان در کشورهای همسایه گفت: انتظار ما از فعالان حوزه صادرات این است که کشورهای همسایه را جدی گرفته و برای صادرات کالا و خدمات ایرانی به این کشورها از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

وی با بیان این‌که «جهت‌گیری اصلی دولت تدبیر و امید برطرف نمودن چالش‌ها و موانع بر سر راه صادرات غیرنفتی است»، گفت: در آینده نزدیک جلسه شورای عالی صادرات تشکیل خواهد شد تا تدابیر لازم برای رفع مشکلات مطرح شده در این جلسه اتخاذ گردد.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد: با عزمی که در دولت یازدهم برای توسعه صادرات وجود دارد و با باوری که در دولت نسبت به ارتقاء حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور وجود دارد، به زودی شاهد رفع مشکلات و ایجاد تحرک جدی در صادرات غیرنفتی کشور باشیم.

در این جلسه عسگراولادی رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی نیز با اشاره به برنامه ریزیهای دولت تدبیر و امید برای توسعه صادرات، از افزایش میزان صادرات غیرنفتی در شش ماهه اخیر خبر داد و اظهار امیدواری کرد که صادرات غیرنفتی کشور تا پایان سال از رقم ۵۰ میلیارد دلار عبور کند.

وی همچنین خواستار برنامه ریزی و سیاستگذاری برای رفع چالش‌های پیش روی صادرات غیرنفتی همچون بهبود روابط خارجی، رفع تحریمهای ظالمانه ، رفع مشکلات مربوط به جابجایی پول، باز بینی در تعرفه ها و مشکلات مربوط به روادید صادرکنندگان شد.

دبیر کل کانون انجمن های صنایع غذایی نیز در این نشست بر اهمیت تصویب لایحه خروج از رکود تاکید کرد و گفت: با تصویب این لایحه بخش زیادی از مشکلات پیش روی تولید و صادرات کشور مرتفع خواهد شد.

در این جلسه همچنین شمار دیگری از نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و نیز اعضای فراکسیون صادرات مجلس شورای اسلامی به طرح نظرات و دیدگاه های خود برای رفع مشکلات پیش روی صادرات غیرنفتی پرداختند.

ارائه تسهیلات ارزان برای صادرکنندگان، تدوین برنامه جامع صادراتی در برنامه ششم توسعه کشور، حمایت از حضور صادرکنندگان کشور در نمایشگاه های بین المللی ،تحرک بخشی به فعالیتهای صندوق ها و نهادهای مالی حامی صادرات ، استرداد به موقع مالیات بر ارزش افزوده کالاهای صادراتی، تلاش وزارت خارجه برای شناسایی بازارهای هدف، اصلاح مقررات دست و پا گیر مانع صادرات خصوصا صادرات خدمات فنی و مهندسی، حمایتهای حقوقی و اداری از صادرکنندگان و افزایش جوایز و مشوق های صادراتی از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.