اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات جنجالی ترامپ درباره سقط جنین


نامزد جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر و این بار با اظهاراتی درباره سقط جنین جنجال آفرین شد.

خبرگزاری تسنیم: نامزد جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بار دیگر و این بار با اظهاراتی درباره سقط جنین جنجال آفرین شد.

به گزارش یورونیوز، "دونالد ترامپ" که در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه مبارزه می کند روز چهارشنبه خواستار مجازات برای زنانی شد که اقدام به سقط جنین می کنند.

در پی این سخنان، ترامپ با سیلی از انتقادات مواجه شد که او را مجبور کرد سخنانش را اصلاح کند و گفت مدیریت و کنترل سقط جنین باید در اختیار ایالت ها باشد و بجای مجازات زنانی که دست به سقط جنین می زنند باید پزشکانی که این کار را عملی می کنند مسئول شناخته شوند.

رقیبان آقای ترامپ در اردوگاه جمهوریخواه و دموکرات نیز به سخنان آقای ترامپ واکنش نشان داده اند.

هیلاری کلینتون در توئیتی گفته است که: «درست زمانی که فکر می کردید دیگر بدتر از این نمی شود، شاهد این سخنان وحشتناک ایم.»

تد کروز هم حزبی و رقیب ترامپ هم گفته است: «بار دیگر دونالد ترامپ نشان داد او جدی به موضوعات فکر نمی کند و برای جلب توجه هر چیزی می گوید.»

ترامپ گفته است که او مخالف سقط جنین است مگر در موارد خاص مانند تجاوز به عنف.

سخنان ترامپ از سوی حامیان حق سقط جنین و همچنین حامیان حق زندگی که مخالف سقط جنین هستند مورد انتقاد قرار گرفته است. سقط جنین از سال 1973 در ایالات متحده آمریکا قانونی است با این حال همواره مورد بحث بوده است.


ویدیو مرتبط :
اظهارات یک دکتر آمریکایی درباره سقط جنین در آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روسیه و آمریکا در سوریه هماهنگ می‌شوند/ جدیدترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,  روسیه و آمریکا

اظهارات پوتین درباره آغاز حملات روسیه در سوریه و توافق وزرای خارجه آمریکا و روسیه برای هماهنگی درباره این موضوع، جدیدترین اظهارات جنجالی دونالد ترامپ، واکنش کاخ سفید به طرح جدید کنگره علیه ایران، توافق ایران و عربستان بر سر انتقال پیکر حجاج ایرانی و استقبال سازمان تجارت جهانی از عضویت ایران، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، در پی آغاز حملات هوایی روسیه در سوریه، بخش عمده ای از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی از روز گذشته تاکنون به این موضوع اختصاص یافته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اظهارات رئیس جمهور روسیه را در این زمینه بازتاب داده که گفته، حمله به مواضع تروریست ها در سوریه یک حمله پیشگیرانه است. وی اظهار داشته: «تنها راه درست برای مبارزه با تروریسم بین المللی و تروریست هایی که در سوریه و کشورهای همسایه آن طغیان کرده اند، استفاده از یک عمل پیشگیرانه است. ما باید با شبه نظامیان و تروریست هایی که بخش هایی از این کشورها را اشغال کرده اند، بجنگیم و آنها را نابود کنیم و منتظر نمانیم به خانه ما بیایند». پوتین تأکید کرده حضور روسیه در سوریه، بر اساس قوانین بین المللی صورت می گیرد.

*****

در همین حال، به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه اعلام کردند، دو کشور که هر یک حملاتی را در سوریه انجام می دهند، برای برگزاری دیداری بین مقامات نظامی خود برای «پیشگیری از هر گونه حادثه ای» بین نیروی هوایی دو طرف، به توافق رسیدند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: «ما درباره اینکه نظامیان باید در اسرع وقت با هم در تماس باشند به توافق رسیدیم». جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ضرورت «گفت و گو بین نظامیان را در کوتاه ترین زمان ممکن و احتمالا حتی فردا» تأیید کرد. نشست بین نظامیان دو کشور در خصوص آن چیزی است که کری از آن به «رفع اختلاف» یاد می کند.

*****

این در حالی است که موضوع آوارگان سوری و سیل پناهجویانی که از این کشور روانه خارج می شوند نیز همچنان محل بحث است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» اظهارات نامزد جنجالی جمهوری خواهان در انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته در صورتی که به ریاست جمهوری برسد، آوارگان سوری را اخراج خواهد کرد. وی در جریان یکی از سخنرانی های خود تأکید کرده، اگر رئیس جمهور شود، همه آوارگان سوری را که در آمریکا زندگی می کنند به کشورشان بازمی گرداند. دونالد ترامپ همچنین از تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق انتقاد و تأکید کرد، کاهش نظامیان آمریکایی در عراق باعث تشدید حملات شورشیان مسلح شد.

*****

واکنش دولت آمریکا به تلاش جدید جمهوری خواهان کنگره علیه توافق هسته ای ایران، موضوعی است که شبکه خبری «بلومبرگ» به آن پرداخته است. بر اساس گزارش این شبکه، کاخ سفید اعلام کرد، طرح مجلس نمایندگان آمریکا برای ممانعت از اجرای برجام، منافع امنیت ملی آمریکا را تضعیف خواهد کرد. بر اساس این طرح، تا زمانی که ایران به قربانیان «حمایت های خود از تروریسم» 43 میلیارد دلار غرامت نپردازد، دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اجازه نخواهد داشت، تحریم های موجود علیه ایران را لغو کند. 100 تن از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا از این طرح حمایت کرده اند. پیش بینی می شود مجلس نمایندگان آمریکا این طرح را امروز پنجشنبه به رأی بگذارد.

*****

در میان دیگر موضوعات، روزنامه «الریاض» به توافق وزرای بهداشت ایران و عربستان سعودی برای انتقال هر چه سریعتر پیکرهای حجاج ایرانی جان باخته در حادثه منا به کشور پرداخته است. این روزنامه اشاره می کند، روز چهارشنبه خالد الفالح، وزیر بهداشت عربستان با حسن هاشمی، همتای ایرانی خود در جده نشستی برگزار کرد. در این نشست، طرفین به روابط دوجانبه دو کشور و وضعیت حجاج ایرانی و راهکار نقل و انتقال حجاج ایرانی که در حادثه ازدحام در منا در روز عید قربان جان باخته اند پرداختند و مسأله پیگیری درمان مجروحان این حادثه در بیمارستان های عربستان را نیز مورد توجه قرار دادند. فالح همچنین پیام تسلیت ملک سلمان را به دولت ایران و خانواده های قربانیان حادثه منا منتقل و بر تمایل دولت عربستان برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.

*****

در نهایت، خبرگزاری «اسپوتنیک» استقبال سازمان تجارت جهانی از عضویت ایران در این سازمان را مورد توجه قرار داده است. به نوشته این خبرگزاری، روبرتو آزودو، مدیر کل سازمان تجارت جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد، ایران می تواند به این سازمان بپیوندد. وی افزود این در حالی است که اخیراً هیچ گونه تماسی از تهران در خصوص این موضوع دریافت نکرده است. وی در ادامه گفت تا زمانی که همه اعضای سازمان تجارت جهانی از پیوستن ایران به این سازمان حمایت می کنند، این سازمان نیز آمادگی پذیرش ایران را خواهد داشت. ایران نخستین بار تقاضای عضویت در سازمان تجارت جهانی را در سال 1996 مطرح کرد، اما مخالفت های آمریکا با این موضوع مانع از ورود این کشور به سازمان مذکور شد.

 

 اخبار سیاست خارجی  - تابناک