اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اظهارات جدید «تام کاتن» علیه ایران/ نخست وزیر عراق: ترکیه شهرهای خود را بمباران کند!



اخبار,اخبارسیاست خارجی,کیوسک بین‌المللی

اظهارات جدید سناتور جنگ طلب آمریکایی علیه توافق هسته ای، حمایت یکی از اعضای مجلس نمایندگان از توافق با ایران، ادعای مقام ارشد رژیم اسرائیل علیه ایران، انتقاد نخست وزیر عراق از عملیات ترکیه در این کشور و هشدار وزیر خارجه آلمان درباره وقوع درگیری جدید در خاورمیانه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

 به گزارش «تابناک»، تقابل موافقان و مخالفان توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا همچنان ادامه دارد. در این زمینه، تام کاتن، سناتور تندور آمریکایی در گفت و گویی با پایگاه اینترنتی «بریت بارت» مدعی شده ایران هسته ای بزرگترین تهدید برای آمریکاست. وی اظهار داشته: «ما منافع و ارزش های مشترکی با ایرانیان نداریم. بنابراین توافق باید به نفع ما و به ضرر ایران باشد. ایران یک دشمن مهلک و غیرقابل پیش بینی است. به خاطر توافق رئیس جمهور اوباما، ایران تمامی منافع نظامی، سیاسی و اقتصادی حاصل از آن را به جیب خود ریخت و از هرگونه مجازات معاف خواهد شد». وی همچنین گفته افزایش فشار تحریم ها و حمایت از مخالفان داخلی در ایران و همچنین تقویت گزینه نظامی علیه ایران، همگی مواردی است که باید در مقابل این کشور در پیش گرفته شود.

در مقابل، یکی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار مطلبی در روزنامه «بوستون گلوب»، توافق هسته ای ایران را بهترین گزینه برای صلح جهانی خوانده و از آن حمایت کرده است. ست مولتون، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این مطلب نوشته: «توافق هسته ای امضا شده با ایران بهترین گزینه برای صلح جهانی است و من در رأی گیری کنگره به آن رای مثبت خواهم داد و همقطارانم را نیز به این کار تشویق خواهم کرد». وی که در این مطلب از خود از خود به عنوان یک کهنه سرباز جنگ یاد کرده، می نویسد با مطالعه جزییات توافقنامه هسته ای امضا شده با ایران و شنیدن نظرات دیگران به این نتیجه رسیده که این توافق عالی نیست، اما می توان گفت که در حال حاضر بهترین گزینه است.


به طور همزمان، فشارهای مقامات رژیم اسرائیل و موضع گیری های آنان علیه توافق هسته ای نیز افزایش می یابد. در این زمینه، یووال اشتینیتز، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی در گفت و گویی با روزنامه «هاآرتص»، ضمن ابراز نگرانی از توافق حاصل شده میان ایران و غرب، گفته تهران در مذاکرات هسته ای امتیازات کمی به طرف مقابل داده و در ازای آن امتیازات زیادی گرفته که از جمله آن ها می توان به حفظ چرخه غنی سازی و لغو تحریم های اقتصادی اشاره کرد. وی ایران را یک تهدید برای رژیم اسرائیل و سراسر جهان معرفی کرده و گفته: ما نمی خواهیم که ایران دارای چرخه غنی سازی باشد چرا که در این صورت، تهدید ایران هسته ای همچنان پابرجا است.

سفر وزیر خارجه روسیه به قطر با هدف گفت و گو درباره مسائل جاری در منطقه خاورمیانه، از جمله توافق هسته ای ایران، موضوع دیگری است که امروز مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری «ایتارتاس» می نویسد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه وارد قطر خواهد شد و به مدت دو روز در این کشور حضور خواهد داشت. وی با خالد بن محمد العطیه، وزیر خارجه قطر و نیز همتایان خود از عربستان سعودی و آمریکا دیدار خواهد کرد. وزارت خارجه روسیه اعلام کرده لاوروف در قطر مسایلی چون حل‌وفصل صلح‌آمیز بحران سوریه، یمن و لیبی را با تاکید بر تثبیت تلاش‌های بین‌المللی در یافتن راه‌حلی مشترک برای بحران نظامی و سیاسی در این کشورها بررسی خواهد کرد. در این دیدارها همچنین نقش و جایگاه ایران در منطقه بعد از توافق هسته‌ای به صورت مفصل بررسی خواهد شد.

واکنش ها به ادامه حملات ترکیه در سوریه و عراق، از جمله دیگر موضوعاتی است که این روزها در مرکز توجه رسانه ای قرار دارد. در این زمینه، پایگاه خبری «سومریه نیوز» اظهارات نخست وزیر عراق را بازتاب داده که گفته با توجه به اینکه نیروهای ترکیه در شهرهای ترکیه هستند، ارتش این کشور باید شهرهای خودش را بمباران کند، نه شهرهای عراق. وی گفته: «شگفت آوراست که ترکیه به بهانه مبارزه با حزب کارگران کردستان (پ ک ک) خاک عراق را بمباران می کند، در حالی که نیروهای این حزب در خاک ترکیه حضور دارند وفعالیت می کنند». عبادی در عین حال گفته در صورتی که ترکیه تصمیمی برای مبارزه با گروه تروریستی داعش داشته باشد، عراق از این تصمیم استقبال می کند.

در نهایت، وزیر خارجه آلمان نیز نسبت به بروز درگیری های جدید در خاورمیانه به ترکیه هشدار داده است. «فرانک والتر اشتاین مایر» در گفت و گویی با نشریه «بیلد» به آنکارا در مورد مشتعل کردن آتش درگیری با کردها در بحبوحه وخامت اوضاع امنیتی در ترکیه و همچنین بروز خشونت تازه در خاورمیانه هشدار داده است. وی با اشاره به اینکه که هیچ طرفی از بازگشت به روزهای درگیری های مسلحانه پایان ناپذیر بین ترکیه و کردهای این کشور نفع نمی برد، تأکید کرده آخرین وضعیتی که خاورمیانه بحران زده به آن نیاز دارد، یک درگیری نظامی دیگر در منطقه است. اشتاین مایر با تأکید بر حق ترکیه برای دفاع از خود در برابر پ ک ک، از آنکارا خواسته به روند شکننده صلح خود با کردها ادامه دهد.


 اخبار  سیاست  خارجی  -   تابناک


ویدیو مرتبط :
دفاع تام کاتن از نامه ی ارسالی به ایران از سوی سناتورها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جدیدترین اظهارات وزیر خارجه آمریکا علیه ایران



 

 

جدیدترین اظهارات وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

وزیر امور خارجه آمریکا گفت کشورش تلاش می کند از نیروهای دموکراتیک در ایران حمایت کند اما به شیوه ای که این نیروها را تضعیف نکند یا آنها در معرض خطر قرار نگیرند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، هیلاری کلینتون در شورای روابط خارجی آمریکا در واشنگتن مدعی شد: معتقدم کوچکترین شک و تردیدی وجود ندارد که ایران به دیکتاتوری نظامی با پوشش دینی ایدئولوژیک و فریبنده تبدیل می شود.

وی افزود: معتقدم این اصلا همان آرمان انقلاب ایران برای ایجاد جمهوری ایرانی، برای ایجاد جمهوری اسلامی ایران نبود لذا می دانم که میزان زیادی از اعتراض و فعالیت ها در داخل ایران وجود دارد که به دنبال حمایت از آن هستیم. همزمان نمی خواهیم آنها را در معرض خطر قرار دهیم یا تضعیف کنیم تا آمریکا بار دیگر به کشوری تبدیل شود که به جای اینکه از تلاش های ملی داخلی حمایت کند، خود به اقدامی دست بزند.

وزیر امور خارجه آمریکا که دیروز چهارشنبه سخن می گفت، ادامه داد: تجمع اندوهناکی از حوادث و اتفاقات در ایران وجود دارد و معتقدم که در نهایت خود ملت به این وضعیت جواب خواهد داد ولی نمی توانم چارچوب زمانی آن را تعیین کنم.  ما می خواهیم به این روند کمک کنیم.

کلینتون تاکید کرد: حکومت فعلی ایران در حال تبدیل این کشور به ایالت سپاه پاسداران به همراه جمعی از رهبران سیاسی و دینی است. حکومت ایران تلاش می کند ثبات کشورهای منطقه را به هم بزند. این همان نبود که انقلاب ایران به دنبال آن بود.

وی افزود: تحریم ها و فشارها وسایلی برای رسیدن راه حل گفت وگویی با ایران است. ایران در مسیر انزوای خود، حرکت می کند و آخرین اقدام در این زمینه منع تهران از سفر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از روسیه و چین به  ایران بود.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: روابط با چین و روسیه را از طریق دیپلماسی مستقیم، تقویت و توافقی گسترده ای را ایجاد کردیم. در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل کند از آن در جمع جامعه بین الملل استقبال خواهد شد و در همین چارچوب اگر ایران بخواهد به کله شقی خود ادامه دهد، باید حساب پس دهد.

کلینتون افزود: ایران در حال درک واقعیت تاثیر تحریم های شورای امنیت و تحریم های یکجانبه استرالیا، آمریکا، اتحادیه اروپا ، کانادا ، نروژ و ژاپن است. تحریم ها و فشارها علیه ایران، هدف نیست بلکه وسیله اعمال فشار برای دست یابی به راه حل از طریق گفت وگوست. این راه حلی است که آمریکا و شرکایش به آن متعهد هستند و منتظریم تا ببینیم ایران چه تصمیمی خواهد گرفت.

کلینتون همچنین ابراز امیدواری کرد سران ایران در مواضع خود، نه تنها در زمینه سلاح هسته ای بلکه درباره صادرات تروریسم  تجدید نظر کند. صادرات تروریسم ایران نه فقط در مناطق شناخته شده ای با حزب الله لبنان و حماس صورت می گیرد بلکه در تلاش این کشور برای بی ثباتی بسیاری از کشورها نیز وجود دارد. ایران سعی می کند در این کشورها از فعالیت های تروریستی حمایت و پشتیبانی مالی کند. دامنه این فعالیت های ایران حتی به آرژانتین نیز رسیده است.

وی تصریح کرد: واشنگتن فشارهای بین المللی را علیه ایران ادامه می دهد تا تهران به گفت وگوهای جدی درباره برنامه هسته ای اش رو آورد.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: سیاست ما حمایت از آزادی و حقوق بشر در داخل ایران است . در همین زمینه به اظهار نظر علنی پرداختیم. همچنین در این باره تلاش کردیم تا ایرانی ها را به وسایل ویژه، وسایل فناوری که برای ارتباط با یکدیگر و اعلام نظرات خود نیازمند آن هستند مجهز کنیم.

وی افزود: شیوه مقابله آمریکا با چالش ایران، الگویی برای رهبری آمریکاست. شیوه آمریکا، هماهنگی با کشورهای هم پیمان و فعالیت در چارچوب سازمان ملل متحد و باز گذاشتن باب گفت و گو با تهران است...../تحلیل:عصرایران