اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اصلاحات ژنتیکی عامل تبدیل پشه به یک آدم‌کش!



برخی از دانشمندان با ابراز نگرانی از شیوع گسترده ویروس زیکا در قاره آمریکا و بخش هایی از اروپا اذعان کرده اند که این حشرات به منظور جلوگیری از شیوع تب دانگ مهندسی شده بود اما اشتباهات ناشیانه این اصلاحات ژنتیکی را با عواقب مرگبار همراه کرد.

به گزارش میزان به نقل از "دیلی میرور"؛ منتقدان می گویند ویروس زیکا که همزمان در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام شیوع پیدا کرده، ممکن است در نتیجه سهل انگاری در نتیجه اصلاحات ژنتیکی نوعی حشره در سال 2012 میلادی باشد.

بنابر این گزارش، این حشرات که توسط متخصصان بیوتکنولوژیکی برای مقابله با گسترش تب دانگ و برخی بیماری های دیگر مهندسی شد، در سال 2012 میلادی در برزیل رها شدند.

نشست سازمان بهداشت جهانی (WHO) که برای بحث و بررسی راهکارهای مقابله با این ویروس در ژنو تشکیل شده، حدس و گمان هایی در خصوص دست داشتن بشر در توسعه این ویروس را بوجود آورده است.

نمونه های اولیه این ویروس در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا ثبت شد و همه گیر نبود؛ تا سال 2007 میلادی تنها 14 یا 15 مورد تایید شده بود. اما اکنون شرایط تغییر کرده است. شیوع این ویروس سبب پیدایش عوارضی چون میکروسفالی (کوچکی جمجمه و اختلال رشد مغزی) در کودکان تازه متولد شده می شود.

اخبار,اخبار اجتماعی  ,خبرهای اجتماعی ,ویروس زیکا


پایگاه خبری "دیلی میرور" در ادامه نوشت: در ابتدا گونه های پشه "آئدس اجیپتی" که ناقل ویروس زیکا و تب دانگ هستند، برای اصلاحات ژنتیکی مورد نظر دانشمندان قرار گرفتند. هدف از اصلاحات ژنتیکی این گونه ها، رهاسازی پشه نر در طبیعت برای تولید مثل با گونه آلوده ماده بود. گونه تازه متولد شده پیش از آمیزش مجدد از بین می رفت. اما حتی در آن زمان نیز متخصصان در مورد عواقب این اقدام ابراز نگرانی کرده بودند چراکه این استدلال نیازمند مطالعات بیشتر بود.

اخبار,اخبار اجتماعی  ,خبرهای اجتماعی ,ویروس زیکا


شنبه گذشته، کارشناسان ارشد سلامت اعلام کردند که ویروس زیکا ممکن است تهدید بزرگتری نسبت به ویروس ابولا باشد که 11 هزار نفر را در آفریقا به کشتن داد.
 

اخبار,اخبار اجتماعی  ,خبرهای اجتماعی ,ویروس زیکا

 

اخبار,اخبار اجتماعی  ,خبرهای اجتماعی ,ویروس زیکا

اخبار  اجتماعی  -  میزان


ویدیو مرتبط :
نحوه تخمگذاری پشه ها | سم پشه کش فوق العاده حرفه ای و تاثیرگذار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف جهش ژنتیکی عامل سکته مغزی



جهش ژنتیکی,سکته مغزی,علت سکته مغزی

کشف جهش ژنتیکی عامل سکته مغزی

دانشمندان موفق به کشف یک جهش ژنتیکی شده اند که می تواند به سکته مغزی ناشی از خونریزی منجر شود.

به گزارش مهر، این تحقیقات از جهشی در ژن COL4a2 پرده برداشت که موجب خونریزی در مغز می شود.
COL4a2 پروتئینی است که توسط ژنی به همین نام بیان می شود و ساختاری در بیرون سلول موسوم به غشای پایه شکل می دهد. این غشا در بسیاری از بافت ها از جمله رگهای خونی وجود دارد.

گفته می شود جهش ها در این پروتئین به خاطر نقص های ساختاری که در این غشا ایجاد می کنند موجب بیماری می شوند.
اکنون دانشمندان برای نخستین بار کشف کرده اند که انباشته شدن این پروتئین جهش یافته درون سلول ها می تواند موجب سکته مغزی ناشی از خونریزی شود.

این دانش پژوهان توانستند این بیماری را در سلول ها رشد داده شده در ظروف کشت آزمایشگاهی با استفاده از یک دارو درمان کنند. استفاده از این دارو بر روی انسان تایید شده است.
این نتایج استفاده درمانی بالقوه این دارو را در آینده برای سکته مغزی نشان می دهد.

دکتر تام ون آگتمل از موسسه علوم پزشکی و قلب و عروق دانشگاه گلاسکو و مجری این تحقیقات می گوید سکته ناشی از خونریزی مغزی نیمی از تمامی سکته های مغزی را در کودکان تشکیل می دهد که در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.
نتایج این تحقیقات درنشریه Human Molecular Genetics منتشر شده است./مهر