اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

استقبال رجب طیب اردوغان از روحانی


سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی (OIC) با شعار اتحاد و همبستگی برای عدالت و صلح با حضور رئیس جمهور کشورمان در شهر استانبول ترکیه آغاز به کار کرد.

خبرگزاری فارس: حسن روحانی در بدو ورود به محل برگزاری اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی از سوی رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه مورد استقبال قرار گرفت.

مبارزه با تروریسم و افراط گرایی از جمله مسایلی است که در دستور کار اجلاس سران سازمان همکاری‌ اسلامی قرار دارد.

رئیس جمهور قرار است امروز پنجشنبه در این نشست سخنرانی کند.

سازمان همکاری اسلامی با 57 کشور عضو دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است.


ویدیو مرتبط :
بادیگارد رجب طیب اردوغان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشست مطبوعاتی مشترک رجب طیب اردوغان با حسن روحانی / واکنش به بازدید نکردن روحانی از آرامگاه آتاترک



اخبار,بازدید نکردن روحانی از آرامگاه آتاترک


اخبار سیاست خارجی - روحانی: ایران و ترکیه آماده همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم هستند

حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان و رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه عصر امروز به وقت آنکارا بعد از برگزاری اولین نشست شورای راهبردی ایران و ترکیه در جمع خبرنگاران به پرسش‌های آنها پاسخ دادند.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی در نشست مطبوعاتی مشترک با اردوغان اظهار داشت: امروز اولین جلسه شورای عالی همکاری‌ها بین دو کشور در یک جمع دوستانه و صمیمانه برگزار شد و دو طرف نظرات خود را در موارد مورد بحث مطرح کردند.

رییس جمهور ادامه داد: ما از صبح تاکنون در چهار جلسه مهم با مقامات ترکیه در مورد مسائل مختلف گفت‌وگو کرده‌ایم و به بیان نقطه‌نظرات خود پرداخته‌ایم.

وی با بیان اینکه در این گفت‌وگوها مباحث گسترده و مفصلی در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مطرح شد، گفت: دو کشور ایران و ترکیه به عنوان دو شریک راهبردی در منطقه درصدد هستند که روابط خود را در زمینه مسائل اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی گسترش دهند.

روحانی همچنین به رایزنی‌های دو کشور در مورد مسائل بین‌المللی اشاره کرد و در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تصمیم گرفته شد که عزم روابط دو کشور در زمینه انرژی از جمله گاز، برق و نفت توسعه پیدا کند و باید مباحث مربوط به این مسائل را وزرای نفت دو کشور در گفت‌وگوهایشان مورد بررسی قرار دهند و این گفت‌وگوها بین وزرای دو کشور ادامه پیدا خواهد کرد.

رییس جمهور با بیان اینکه تصمیم گرفته شد از طریق ریل دو کشور به یکدیگر وصل شوند، گفت: در واقع تصمیم گرفته شد که منطقه جنوب و آب‌های آزاد جنوب ایران به دریای سیاه و مدیترانه وصل شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه در این جلسه در ارتباط با ایجاد زمینه برای سرمایه‌گذاری کارآفرینان دو کشور بحث و گفت‌وگو شد، گفت: در زمینه روابط بانکی نیز مباحثی مطرح شد و تصمیم براین گرفته شد که در این زمینه جلساتی در هفته ‌های آینده بین مقامات دو کشور تشکیل شود و تسهیلات لازم برای افزایش روابط بانکی بین دو کشور فراهم شود.

روحانی با بیان اینکه در مورد مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی نیز بحث و گفت‌وگو کردیم گفت: نظرات ما در اهداف مشترک است و در موضوع راهبرد در مورد بسیاری از مسائل با هم تفاهم داریم.

وی گفت: تصمیم بر این گرفته شد که در مورد مسائلی که دارای دیدگاه مشترک هستیم، همکاری‌های گذشته را ادامه دهیم.

رییس جمهور با بیان اینکه در جریان ملاقات مقامات دو کشور در مورد مسائل کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه نیز بحث و گفت‌وگو شد، گفت: ایران و ترکیه در مورد مسائل بین‌المللی نظرات مشترکی دارند و ترکیه کشوری بوده که از حقوق حقه ایران در راستای دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دفاع کرده است.

روحانی همچنین با اشاره به نقطه نظرات مشترک دو کشور در ارتباط با مبارزه با افراطی‌گری و خشونت گفت: این سفر می‌تواند نقطه عطفی در گسترش روابط دو کشور باشد.

وی با بیان اینکه دو کشور مصمم هستند سطح همکاری‌های خود را از 15 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار ارتقا بدهند و قراردادهای امروز که بین مقامات دو کشور به امضا رسید، قدمی در این راستاست، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه شما در سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل طرح مبارزه با خشونت و افراطی‌گری را مطرح کردید و این پیشنهاد در آذرماه با اکثریت آرا در صحن مجمع عمومی به تصویب رسید و به نظر شما ترکیه چه نقشی می‌تواند در تحقق این طرح داشته باشد، گفت: دو کشور در زمینه مبارزه با خشونت و تروریسم آماده همکاری هستند چراکه افراطی‌گری و خشونت به ضرر همه کشورهای منطقه است.

رییس جمهور گفت: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه و قدرتمند معتقد هستند که باید اسلام روحانی را به جهانیان معرفی کرد و باید در این زمینه همکاری کنند؛ چراکه همکاری دو کشور در مبارزه با تروریسم و خشونت موثر است.

روحانی اظهار کرد: وزرای خارجه دو کشور می‌توانند در پیگیری اهداف دو کشور در این زمینه نقش موثر و تاثیرگذاری داشته باشند.

وی گفت: مبارزه با تروریسم، خشونت و افراطی‌گری یک وظیفه برای همه است و این موضوع برای امنیت و ثبات منطقه و جهان امری ضروری و لازم است.

روحانی در ادامه کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ به سوالی در ارتباط با توافقات گازی ایران و ترکیه در آینده و مباحث مرتبط با قیمت آن گفت: در زمینه گاز و مسائل مرتبط به آن در سفر آقای نخست‌وزیر به تهران صحبت و مذاکره کردیم. در جلسه عالی شورای راهبردی که امروز برگزار شد، گفت‌وگو کردیم و قرار است گفت‌وگوی وزرای نفت دو کشور برای رسیدن به تفاهم در این زمینه ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه تعیین قیمت گاز وابسته به پارامترهای مختلف است و فرمول خاص خود را دارد، گفت: در مورد آنچه که شما سوال کردید، در جلسه شورای عالی راهبردی دو کشور بحث شد و اینکه چگونه در مورد قیمت گاز به تفاهم برسیم، قرار است وزیر نفت دو کشور امشب گفت‌وگوهای خود را در این زمینه ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، رییس جمهور کشورمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد مباحث سوریه و اختلاف نظری که بین ایران و سوریه در این ارتباط وجود دارد و آیا اینکه این دو کشور در مورد این اختلاف‌نظرها در جریان مذاکرات خود، به تفاهم رسیده‌اند و اینکه آیا درست است شما پیام تبریک به بشار اسد فرستادید، گفت: همانطور که قبلا عرض کردم، ما در مذاکرات صبح و بعدازظهرمان با مقامات ترکیه در مورد مسائل کشورهای منطقه از جمله سوریه صحبت کردیم.

وی با اشاره به اهمیت آرا و نظرات مردم کشورهای منطقه در مورد سرنوشت کشورهای‌شان و احترام جمهوری اسلامی ایران بر این آرا و نظرات گفت: ما معتقدیم که تصمیم‌گیرنده نهایی مردم هستند و ما باید با توجه به حضور مردم در صحنه و ایجاد دموکراسی صحبت کنیم و به آنچه که در سوریه واقع شده، کمک کنیم.
 روحانی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه گفت: آنچه که در سوریه واقع شده، قدم اولی است که برای ایجاد صلح و ثبات در سوریه برداشته شده و باید سوریه به امنیت نهایی برسد و در شرایط مناسب قرار بگیرد.

رییس جمهور گفت: آنچه که مهم است اینکه برادرکشی و خونریزی در سوریه متوقف شود و گروه‌های تروریستی از این کشور خارج شوند.

وی خطاب به خبرنگار سوال‌کننده گفت: اگر منظورتان این است که من پیام تبریک برای انتخابات سوریه به آقای بشار اسد ارسال کرده‌ام، بله درست است و تبریک گفته‌ام.

 

--------------------------

 

اردوغان: تلاش داریم سطح همکاری‌ها با ایران را تا سال 2015 به 30 میلیارد دلار برسانیم

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه، عصر امروز به وقت آنکارا پس از پایان نشست شورای راهبردی ایران و ترکیه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حسن روحانی رییس جمهور کشورمان شرکت کرد و به تشریح نتایج مذاکرات دو هیات ایرانی و ترکیه پرداخت.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان دیدار مقامات دو کشور را مفید و سازنده عنوان کرد و گفت: در جریان این ملاقات‌ها و مذاکرات، 10 موافقت‌نامه بین مقامات دو کشور امضا شد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری اولین نشست شورای راهبردی ایران و ترکیه گفت: ایران و ترکیه جزو ریشه‌دارترین کشورهای منطقه هستند و همکاری‌های دوستانه آنها قدمتی بیشتر از تاریخ برخی کشورها دارد.

اردوغان با بیان اینکه روابط دو کشور بسیار عمیق است و مقامات دو کشور در تلاش هستند که روابط‌شان را بیش از گذشته ارتقا دهند، گفت: درصدد هستیم تعرفه قرارداد تجارت ترجیحی را قبل از اینکه پارلمان تعطیل شود، به تصویب برسانیم و اجرای آن را سرعت ببخشیم.

وی با اشاره به ضیافت ناهاری که به مناسبت سفر رییس جمهور به ترکیه برگزار کرده بود، گفت: در این ضیافت ناهار نیز دیدگاه‌های دو کشور در مورد مسائل مختلف از جمله در مورد عراق، سوریه را ارزیابی کردیم.

اردوغان به گفت‌وگوهای دو کشور در زمینه انرژی اشاره کرد و گفت: ما در تلاش هستیم سطح همکاری‌های دو کشور را تا سال 2015 به 30 میلیارد دلار برسانیم.

 

--------------------------

 

واکنش به بازدید نکردن روحانی از آرامگاه آتاترک

برخی از رسانه‌های ترکیه سعی کردند که بازدید نکردن روحانی از آرامگاه آتاترک در سفرش به آنکارا را برجسته کنند اما احمد سور، مسوول مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه به این رسانه‌ها گفت که در پروتکل امضا شده میان ایران و ترکیه درباره سفر رییسان‌جمهور به دو کشور، بازدید از آرامگاه آتاترک گنجانده نشده است.

بازدید نکردن حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران از آرامگاه آتاترک مورد توجه برخی رسانه‌های ترکیه قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، برخی از رسانه‌های ترکیه سعی کردند که بازدید نکردن روحانی از آرامگاه آتاترک در سفرش به آنکارا را برجسته کنند اما احمد سور، مسوول مطبوعاتی ریاست جمهوری ترکیه به این رسانه‌ها گفت که در پروتکل امضا شده میان ایران و ترکیه درباره سفر رییسان‌جمهور به دو کشور، بازدید از آرامگاه آتاترک گنجانده نشده است.

او ادامه داد: هاشمی رفسنجانی، رییس‌جمهور پیشین ایران در سال 1996 در سفر به ترکیه از آرامگاه آتاترک بازدیدی نکرده و این مساله طبیعی است.
اخبار سیاست خارجی -  ایسنا