اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

استرالیا: آماده‌ایم حسن‌لو را بازگردانیم


وزیر مهاجرت استرالیا اظهار کرد:‌ پناهجوی ایرانی که برای دریافت اقامت استرالیا دست به اعتصاب غذا زده است به دنبال استفاده از تحریک احساسات عموم مردم است.

ایسنا: وزیر مهاجرت استرالیا اظهار کرد:‌ پناهجوی ایرانی که برای دریافت اقامت استرالیا دست به اعتصاب غذا زده است به دنبال استفاده از تحریک احساسات عموم مردم است.

پیتر دوتن، وزیر مهاجرت استرالیا در این‌باره تصریح کرد: دادن ویزا و اقامت به این جوان ایرانی که به دلیل موافقت نکردن با درخواست اقامت او دست به اعتصاب غذا زده است، در این شرایط باعث تشویق مهاجران دیگر به انجام این اقدام برای دریافت اقامت خواهد شد.

سعید حسن‌لو، جوان 25 ساله‌ ایرانی که دست به اعتصاب غذا زده است در بیمارستان رویال پرس استرالیا تحت درمان است.

هفته گذشته، پزشکان او را دچار سوءتغذیه شدید دانسته بودند و اعلام کردند که در صورت ادامه اعتصاب غذا، او در 12 ساعت تا 4 روز بعد فوت خواهد کرد.

دوتن افزود: وزارت مهاجرت استرالیا حمایت‌های لازم را از حسن‌لو انجام داده است و آماده است تا او را به ایران بازگرداند و امن‌ترین گزینه برای او بازگشت به خانه است.

وزیر مهاجرت استرالیا اضافه کرد: در این مورد همه جنبه‌ها را مورد بررسی قرار داده‌ایم، بررسی‌ها و ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که این فرد از نظر قانونی نمی‌تواند ادعای اقامت در استرالیا را داشته باشد.

پیتر دوتن هم‌چنین ضمن انتقاد از وکیل این پناهجوی ایرانی به انجام هر کاری که ممکن است تا او بتواند اقامت را دریافت کند،‌ روز گذشته با رد ادعای این وکیل در مورد این که 44 روز از آغاز اعتصاب غذای سعید حسن‌لو می‌گذرد، اظهار کرد:‌ تحقیقات و بررسی‌های ما نشان می‌دهد که این فرد حدود 36 روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

او ادامه داد: به هر حال به دلیل نیت خوب و کمک یا از روی سوء نیت ممکن است برخی از وکلا به او بگویند که برای دریافت اقامت هر کاری را که می‌تواند انجام دهد و دولت استرالیا را مجبور به اعطای اقامت کند،‌ اما این اتفاق رخ نخواهد داد.


ویدیو مرتبط :
لاجکس فان - کلارکسون و دوستانش آماده سفر به استرالیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشنایی با تپه حسن‌لو



تپهٔ حسن‌لو در ۷ کیلومتری شهر نقده قرار دارد و یکی از تپه‌های باستانی ایران است که قدمت آن به بیش از ۶ هزار سال قبل از میلاد می‌رسد

تپه حسن‌لو با وسعت30 هکتار و ارتفاع 20 متر در 7 کیلومتری شمال شرق شهر نقده در استان آذربایجان غربی و در کنار روستای حسن لو واقع شده است. جام بزرگ طلایی حسن‌لو که مربوط به دوران مانائی می‌باشد در این تپه کشف شده است.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

بنا به ارزیابی‌ها، قدمت این تپه به 6000 سال قبل از میلاد می‌رسد و تا دوره اسلامی نیز محل سکونت و استقرار بوده و کاوش‌ها نشان می‌دهد چندین بار به علت آتش سوزی تخریب و مجددا بنا گردیده است.

با اکتشافات انجام شده و خارج شدن شهر باستانی از زیر خاک آثاری از جمله زیور آلات زنانه، مجسمه‌های تزئینی، خنجرها و دشنه‌های آهنی و برنزی و... کشف شده است.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

جام زرین حسن‌لو به ابعاد 21 سانتی متر بلندی و 25 سانتی متر قطر و 950 گرم وزن متعلق به هزاره اول قبل از میلاد است و از یکی از اتاق‌های سوخته در سال 1338 کشف شده و روی آن نقش خدایان سه گانه‌ای سوار بر ارابه دیده می‌شود.

خدای آب، خدای زمین و خدای خورشید؛ همینطور کاهنی که جام بلندی به دست دارد و چندین نقش دیگر که از بارزترین نمونه‌های هنر دوران خود است .این جام هم‌اکنون در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود.

دژ حسن‌لو و دیوار دفاعی آن:

دور تا دور قلعه را دیواری به قطر 3 متر و ارتفاع 7 متر فرا گرفته بود. در فاصله 30 متری از باروی قلعه، برج‌های مربع شکلی به ابعاد 10×10 متر ساخته شده بود.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

در مرکز دژ حسن‌لو یک حیاط چند ضلعی نامنظم ساخته شده است. دور تا دور این حیاط را  تالارهای ستون‌دار، ایوان‌های دراز و اتاق‌های کوچک و بزرگ تشکیل می‌دهند.

در انتهای جنوبی حیاط قربانگاه قرار دارد و در انتهای شمالی آن چند لوح سنگی به ارتفاع سه متر و بدون هیچ گونه علامت دیده می‌شود.

بناهای وابسته به حیاط مرکزی:

در جنوب شرقی حیاط مرکزی  یک تالار وسیع با چند انباری از زیر خاک بیرون آمده است. در این تالار خمره‌های بزرگ متعددی یافت شد.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

در شمال این انبار قدیمی‌ترین و اولین تالار ستون‌دار به طول 6 و عرض 4 متر قرار گرفته و راه ورودی آن از انبار است. در مرکز این تالار دو ردیف چهار ستونی تعبیه شده و فاصله ستون‌ها از یکدیگر پنج متر است.

در کنار دیوارها ته ستون‌های سنگی دیده می شود. محراب یا محل اصلی معبد در جنوب تالار قرار دارد. در شمال این تالار چند اتاق کوچک و بزرگ ساخته شده است. در میان این تالار اسکلت دو اسب پیدا شده است.

در جنوب حیاط مرکزی یک واحد ساختمانی شامل اتاق‌ها و تالارهای متعدد ساخته شده است. معبد دوم که شامل تالاری ستون‌دار است، بخشی از این واحد ساختمانی را تشکیل می‌دهد.

به فاصله 5/3 متری از در ورودی سمت شمالی تالار، سکویی به اضلاع 2×3 متر قرار دارد.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

در وسط جبهه جنوبی تالار، محلی شبیه محراب ساخته شده است که از آن به اتاق کوچک پشت معبد راه دارد. در داخل معبد محلی برای روشن کردن آتش مقدس در نظر گرفته شده بود و در جنوب غربی معبد اجاقی مستطیل شکل دیده می‌شود.

در گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی معبد سوم یا تالار ستون‌دار سوم قرار دارد.

این واحد ساختمانی از سمت شرق به حیاط مرکزی، از غرب به دیوار غربی قلعه (برج و باروی حسن‌لو)، از جنوب به راهرویی باریک و از شمال به راهی که در گذشته از معابر دژ حسن‌لو بود و به دروازه غربی حسن‌لو می‌رسید، محدود می‌شود.

این دروازه تنها راه ورودی دژ حسن‌لو از غرب است. واحد ساختمانی جنوب غربی که تالار ستون دار آن جدیدترین تالار ستون دار حسنلو به شمار می‌رود، در شمال غربی معبد دوم احداث شده است.

از گوشه جنوب غربی حیاط مرکزی دری به سوی تالار ستون دار این واحد باز می‌شود. دو ردیف چهار ستونی به انضمام دو پایه ستون هایی که در کنار دیوار قرار دارند، سقف را نگهداری می کردند.

شیوه ساخت این تالار با حذف پایه‌های ستون‌های کنار دیوار، شبیه بناهای دوره هخامنشی مخصوصاً تالارهای ستون‌دار کاخ‌های تخت جمشید است.

تپه حسن‌لو,تصاویر  تپه حسن‌لو,عکس  تپه حسن‌لو

آثار مکشوفه از حفاری‌های باستان شناسی تپه حسن‌لو:

اشیای قابل توجه و ارزشمندی که تاکنون در کاوش‌های نقاط مختلف تپه حسن‌لو، به ویژه از گورهای قدیمی پیرامون آن به دست آمده است، نمونه کاملی از صنایع ساکنان قدیمی این ناحیه را نشان می دهد.

این اشیاء شامل اشیای استخوانی و سنگی، اشیای  نقره‌ای، اشیای سفالی، اشیای مفرغی و اشیای طلایی است. معروف‌ترین این اشیاء، جام حسن‌لو است.

 

منبع:hamshahrionline.ir