اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اسامی شرکت‌های واردکننده «خودرو لوکس»


بالاخره پس از گذشت یک سال و نیم کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گزارش خود از ماجرای واردات خودروهای لوکس را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.

تدبیر: خبر واردات خودروهای لوکس را اولین بار مرضیه وحید دستجری، وزیر بهداشت دولت دهم علنی کرد و گفت که با ارز مرجع به جای دارو، خودرو لوکس وارد کشور می شود. این افشاگری برای او به قیمت برکناری اش تمام شد. اما حالا کمیسیون اصل 90 مجلس مهر تایید بر حرفهای وزیر معزول زده و تاکید کرده که خودرو با ارز مرجع وارد می شده و به قیمت ارز آزاد در بازار به فروش می رسیده است.

البته این گزارش، «نادر قاضی پور»، نماینده ارومیه و عضو تحقیق و تفحص از فساد در صنعت خودروسازی کشور را قانع نکرده است. او در گفتگو با «تدبیر» ضمن افشای نام برخی از شرکتهای واردکننده خودرو با ارز مرجع تاکید کرد که برخی از این شرکتها «شبه دولتی» هستند و نام مسئولان عالی رتبه دولت پیشین در آنها دیده می شود.

قاضی پور گفت:« در گزارشی که دوشنبه 26اسفندماه در مجلس درباره افزایش واردات خودرو به ایران قرائت شد چندین اشکال جدی وجود دارد.» او افزود:« در این گزارش به نقش مسئولین عالی رتبه دولتی در ورادات خودرو اشاره نشده است. در مجلس گفته شد که نام برخی افراد در این ماجرا وجود دارد اما گفته نشد که این افراد مقام مسئول و تصمیم گیرنده بوده اند.»

قاضی پور ادامه داد:« دومین اشکال این بود که گفته نشد کدام شرکت ها و چگونه ماشین وارد کرده اند. گفته نشد کدام شرکت ماشینهای گرانقیمتی مثل میتسوبیشی آی ایکس، وارد کرده است؟ من اسامی همه اینها را دارم و می دانم کدام شرکت ماشینهای یک- دو میلیاردی وارد کرده است.»

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی درباره اسامی این شرکتها گفت:« اسامی که من دارم یک صفحه نیست بلکه چندین و چند صفحه است. شرکت بازرگانی و تجارت مهتا خزر، شرکت الکترا، شرکت بازرگانی آریا، آلفا موتور، آسان موتور، تجارت نگین خودرو و راه و پل دیانا از جمله این شرکت ها هستند که با مقیاس های بالای 200 تا 500 عدد خوردو وارد کرده است.»

او تاکید کرد:« این در حالی است که بسیاری از این شرکت ها شبه دولتی هستند.»


ویدیو مرتبط :
کلیپ شرکت راهبر صنعت اکسین - نمایشگاه خودرو های لوکس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تعطیلی برخی از شرکت‌ های واردکننده خودرو


در صورت اجرایی شدن طرح در دست بررسی در شورای سیاست‌گذاری خودرو، برخی از شرکت‌های واردکننده خودرو از جمله واردکنندگان محصولات رنو و کیا تعطیل شده و یا در شرکت‌های خودروسازی داخلی ادغام خواهند شد.

خبرگزاری ایسنا: در صورت اجرایی شدن طرح در دست بررسی در شورای سیاست‌گذاری خودرو، برخی از شرکت‌های واردکننده خودرو از جمله واردکنندگان محصولات رنو و کیا تعطیل شده و یا در شرکت‌های خودروسازی داخلی ادغام خواهند شد.

طرحی در شورای سیاست‌گذاری خودرو در دست بررسی است که براساس آن پس از اجرایی شدن این طرح هر شرکت خودروساز داخلی که قرارداد همکاری مشترک با یک خودروساز خارجی منعقد کند، حق واردات انحصاری محصولات مربوط به آن شرکت خودروساز خارجی را نیز به دست خواهد آورد.

بنابراین در صورت اجرای این طرح، شرکت‌های واردکننده خودرو که هم اکنون فعال هستند یا باید تعطیل شوند یا آن‌که با شرکت خودروساز مربوطه مذاکره کرده و به نوعی در این شرکت‌ها ادغام و به عنوان عامل فروش شرکت خودروساز مربوطه عمل کنند.

نکته قابل توجه در این زمینه آن است که هم اکنون شرکت‌های خودروساز داخلی دارای قرارداد همکاری و تولید محصولات شرکت‌های رنو و کیا در ایران هستند و همزمان شرکت اطلس خودرو محصولات شرکت خودروسازی کیا و شرکت نگین خودرو محصولات شرکت خودروسازی رنو را وارد ایران می‌کنند.

بنابراین با اجرایی شدن این طرح دو شرکت مربوطه یا تعطیل شده و یا مجبور به همکاری مشترک و ادغام در شرکت‌ خودروساز داخلی خواهند بود.

این وضعیت در حالی است که هم اکنون برخی فعالان صنعت خودرو و قطعه از روند افزایشی واردات خودرو به کشور نگران هستند و در آن صورت مشخص نیست که آیا در صورت ادغام شرکت‌های واردکننده خودرو در شرکت‌های خودروساز، این شرکت‌ها چه تصمیمی در رابطه با وضعیت واردات خودرو به کشور اتخاذ خواهند کرد.